Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

09. 04. 2023

Hokejový thriller: Videli sme najlepšie predĺženie roka?Zápas kanadských rivalov, Vancouveru a Calgary, rozhodli až nájazdy, v ktorých Andrej Kuzmenko rozhodol o výhre Canucks 3:2. Predchádzalo im atraktívne predĺženie, ktoré kanadská televízia Sportsnet označila za thriller s otázkou, či nešlo o najlepšie predĺženie roka. Posúdiť to môžete sami:

Musíte vidieť: Avalanche strelili jeden z najbizarnejších gólovJeden zlý odraz puku viedol k ďalšiemu zlému odrazu puku a brankár Los Angeles Pheoenix Copley sa musel zmieriť s inkasovaným gólom. Denis Malgin s prispením veľkého šťastia otvoril skóre stretnutia, ktoré jeho Colorado nakoniec vyhralo 4:3.

07. 04. 2023

Hviezda Avs vyrovnala zápis Slováka. Jeho brat je neohrozeným rekordérom Mikko Rantanen zaznamenal pri štvrtkovej výhre 6:2 nad San Jose tri góly a asistenciu, Nathan MacKinnon gól a tri asistencie. Boli to ich 16., resp. 15. štvorbodový večer v kariére. prvý menovaný tým vyrovnal zápis Antona Šťastného. V histórii Avalanche/Nordiques zažili viac ako 16 štvorbodových zápasov už len štyria hráči. Rekordérom je Peter Šťastný s 52, nasledujú ho Joe Sakic (32), Peter Forsberg (25) a Michel Goulet (25). Rantanen dosiahol tretí hetrik v sezóne a šiesty v kariére. Peter Šťastný je klubovým rekordérom so štyrmi hetrikmi v jednej sezóne a 16 celkovo. Rantanen (Fín) sa zároveň postaral o to, že prví štyria 50-góloví strelci tejto sezóny sú inej náročnosti – Connor McDavid je Kanaďan, David Pastrňák Čech a Leon Draisaitl Nemec. Stalo sa to po tretíkrát v histórii NHL. V ročníkoch 1995/96 a 1997/98 mal na tom svoj podiel aj Peter Bondra.
Video: Pripravili mu vrúcne privítanie, Tarasenka v St. Louis dojali Vladimir Tarasenko sa po prvýkrát od februárovej výmeny vrátil do St. Louis. V drese Rangers skóroval i asistoval, no nakoniec domáci Blues vyhrali 3:2 po predĺžení. A svojej niekdajšej ofenzívnej hviezde ešte predtým pripravili aj vrúcne privítanie. „Bol to pre mňa veľmi emocionálny moment. Ďakujem veľmi celej komunite. Vždy som miloval tunajších fanúšikov. Boli dobrí ku mne i mojej rodine,“ povedal Tarasenko po zápase.



Video: Tatar zhodil rukavice. Zastal si svojho kapitánaSlovenský útočník Tomáš Tatar sa vo štvrtkovom zápase New Jersey proti Columbusu neprezentoval len gólom. Zaujal aj v situácii, keď kapitán Devils Nico Hischier inkasoval niekoľko krosčekov od Billyho Sweezeyho. Rozhodol sa zakročiť a vyvolal tým hromadnú šarvátku:

Video: Tatar po dravom prieniku strelil prvý víťazný gól v sezóne!Slovenský útočník Tomáš Tatar mal prsty pri víťazstve New Jersey 8:1 nad Columbusom, keď strelil druhý gól svojho tímu. Bol to jeho 18. gól v sezóne, ale prvý víťazný.

06. 04. 2023

Súčasná „farma“ Caroliny sa stane nezávislouElliotte Friedman z televízie Sportsnet informoval, že tím Chicago Wolves z AHL oznámil, že v budúcej sezóne 2023/24 nebude spolupracovať so žiadnym tímom NHL. Wolves sú momentálne záložným tímom Caroliny, no v minulosti spolupracoval aj s Atlantou, St. Louis, Vegas a Nashvillom. Momentálne nie je známe, s kým budú v budúcej sezóne Hurricanes spolupracovať. Nie je však ničím nezvyčajným, ak jeden tím AHL slúži ako „farme“ pre dva tímy NHL.
Kasper má pravdepodobne po sezóneHlavný tréner Detroitu Derek Lalonde v stredu informoval, že útočník Marco Kasper pravdepodobne už v tejto sezóne hrať nebude pre zranenie dolnej časti tela. Čoskoro devätnásťročný Rakúšan debutoval v NHL v nedeľu proti Torontu. Odohral 15 minút. V tejto sezóne hrával vo švédskej SHL, kde v drese Rögle vyprodukoval 23 bodov (8+15) v 52 dueloch.

05. 04. 2023

Video: Slafkovský urobil v Montreale radosť slovenským deťom Riaditeľ amatérskeho skautingu tímu Montreal Canadiens, Nick Bobrov, pozval deti zo slovenského občianskeho združenia Integrácia do montrealského Bell Centre, kde okrem prehliadky arény NHL mali možnosť stretnúť sa aj so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským:

Mešár má na dosah veľké prekvapenie, Honzekovi hrozí koniecSlovenský útočník Filip Mešár má na dosah druhé kolo play-off v OHL. Kitchener vyhral v utorok nad favorizovaným Windsorom 6:3 a v sérii vedie prekvapivo hladko 3:0 na zápasy! Slovenská nádej Canadiens však doteraz v play-off nebodovala a na konte má len jeden mínusový bod a päť striel. Vypadnutie hrozí v OHL Servácovi Petrovskému (Minnesota), ktorému sa v utorok darilo, a Jakubovi Chromiakovi (nedraftovaný). V QMJHL je na pokraji vypadnutia Peter Repčík (nedraftovaný), vo WHL Róbert Bačo (nedraftovaný) a Samuel Honzek (nedraftovaný). Naopak, jedna výhra delí od postupu Jakuba Demeka (Vegas).

Sumár noci nájdete na SlovakKHL.sk

04. 04. 2023

Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’ReehoNHL zverejnila zoznam finalistov na Cenu Willieho O’Reeho pre hrdinu komunity. V Spojených štátoch amerických sú to Jason McCrimmon (Detroit, Michigan), Karen Ota-O'Brien (Coconut Creek, Florida) a Marty Richardson (Littleton, Colorado), v Kanade Derek Klein (Shellbrook, Saskatchewan), Dean Smith (Halifax, Nové Škótsko) a Saroya Tinker (Toronto, Ontário). Hlasovať o víťazoch sa začne 16. apríla a každý z nich dostane 25 000 amerických dolárov určených na charitu.
Briereov syn čelí následkom svojho správaniaSyn dočasného generálneho manažéra Philadelphie Daniela Brierea, Carson, bol v pondelok vylúčený z hokejového tímu Univerzity Mercyhurst po tom, čo v marci zhodil v bare zo schodov invalidný vozík. On a Patrick Carrozzi, ktorý za školu hráva lakros, boli obvinení z troch trestných činov a 22. mája sa majú predstaviť na súde. Majiteľ vozíka Sydney Benes podal na nich sťažnosť, pretože mu na vozíku vznikli škody.

02. 04. 2023

Poznáme dejisko tohtoročného HockeyvilleKomunita v ontárijskom mestečku West Lorne mala v sobotu dôvod na radosť. Komisár NHL Gary Bettman totiž oznámil, že sa stala víťazom Kraft Hockeyville. Získa tak 250 000 amerických dolárov na rekonštrukciu svojej arény, hokejové vybavenie v hodnote 10 000 amerických dolárov a príležitosť hostiť prípravný zápas NHL.

01. 04. 2023

Top nádej Sharks podstúpila operáciu ramenaJedna z najväčších nádejí tímu San Jose Sharks, útočník William Eklund, podstúpila vo štvrtok operáciu ľavého ramena. Očakáva sa, že sa dvadsaťročný Švéd, ktorý už má skúsenosti aj z NHL, plne zotaví pred štartom tréningového kempu. Eklund hrával v tejto sezóne prevažne v AHL, kde v 54 dueloch zaznamenal 41 bodov (17+24). Šancu dostal aj v ôsmich dueloch NHL, v ktorých strelil dva góly a pridal asistenciu.
Video: Halákovi zamotali hlavu, potom dopustil gól jednou rukou Dva góly, ktoré inkasoval slovenský brankár Jaroslav Halák v piatkovom zápase Rangers proti Sabres (2:3 PP), si vyslúžili väčšiu pozornosť zámorskej televízie Sportsnet. Ako prvý ho prekonal JJ Peterka, ktorý využil prihrávku bez pozretia od Dylana Cozensa:


Na 2:0 zvyšoval stav Jordan Greenway, ktorý tiesnený Benon Harpurom dokázal bratislavského rodáka prekonať len jednoručným zakončením. Halák z toho očividne nemal radosť, inak však predviedol slušný výkon a kryl 31 z 34 striel:

31. 03. 2023

Video: Slafkovský dostal darček od kapitána. Spomenie si na neho každé ránoSlovenský útočník Juraj Slafkovský vo štvrtok oslavoval 19. narodeniny. Pri tejto príležitosti mu kapitán Montrealu Nick Suzuki venoval v šatni darček. Prekvapením pre košického rodáka bola figúrka s podobizňou svojho spoluhráča. A čo s ňou Slafkovský urobí? „Dám si ju na nočný stolík, budem ju mať pri posteli,“ povedal Slafkovský. „Podobá sa na mňa?“ pýtal sa Suzuki. „Je ti veľmi podobná,“ reagoval Slovák.

30. 03. 2023

Blues budú bez dvoch kľúčových útočníkovSt. Louis nastúpi na štvrtkový zápas proti Chicagu bez útočníkov Pavla Bučneviča a Roberta Thomasa, ktorých sužujú zranenia v hornej časti tela. Tréner Craig Berube závažnosti zranení nešpecifikoval, no povedal, že Thomas by sa mohol vrátiť do akcie v sobotu. Bučnevič nazbieral 66 bodov (25+41) v 59 zápasoch tejto sezóny, Thomas 63 (17+46) v 70 stretnutiach. Sú druhým, resp. tretím najproduktívnejším hráčom Blues.
Blackhawks predĺžili zmluvu s útočníkomÚtočník Brett Seney, ktorý sa mohol stať 1. júla neobmedzeným voľným hráčom, podpísal so Chicagom nový ročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťsedemročný Kanaďan odohral v tejto sezóne za prvý tím sedem zápasov s jedným streleným gólom. Ďalších 50 duelov odohral v AHL za Rockford. V nich vyprodukoval 48 bodov (19+29).
Memorial Cup 2024 pozná svojho hostiteľaPrestížny turnaj Memorial Cup sa v roku 2024 uskutoční v Saginawe zo štátu Michigan. CHL tak turnaj šampiónov OHL, QMJHL a WHL, ktorých doplní hostiteľský tím, uskutoční na americkej pôde po prvýkrát od roku 1998. Organizácia Saginaw Spirit turnaj pritom ešte nikdy predtým neusporiadala. Konkurenciou mu boli Niagara, Sault Ste. Marie a Kingston.

29. 03. 2023

Video: Stalock putoval pod sprchy za nešportové správanieBrankár Alex Stalock nedochytal utorkový zápas Chicaga proti Dallasu, pretože bol v 57. minúte vylúčený do konca zápas za nešportové správanie. Osudným sa mu stali jeho prejavy nesúhlasu s rozhodnutím rozhodcov, ktorí skôr počas tretiny nepotrestali Lukea Glendeninga, ktorý po strelení gólu do gólmana narazil:


A tu je spomínaný kontakt:

Harta trápi zranenieBrankár Philadelphie Carter Hart vynechal utorkový zápas proti Montrealu pre zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Hart dosiahol v tejto sezóne bilanciu 21-21-10 s 90,9% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,90 inkasovaného gólu na zápas.
Montrealu chýbal mladý útočníkMontreal nastúpil na utorkový zápas proti Philadelphii bez útočníka Kirbyho Dacha, ktorého trápi zranenie hornej časti tela. V poslednom zápase proti Buffalu pritom odohral 22 a pol minúty. Nie je známe, ako dlho by mohol chýbať. V 58 dueloch tohto ročníka zaznamenal 38 bodov (14+24).

28. 03. 2023

Vráti sa Petry do akcie?Obranca Jeff Petry vynechal posledných päť zápasov pre zranenie hornej časti tela, no mohol by sa vrátiť do zostavy Pittsburghu v utorkovom zápase proti Detroitu. O jeho nasadení sa rozhodne v deň zápasu. Petry v pondelok trénoval naplno v obrannom páre s Brianom Dumoulinom.
Flyers budú mať nového guvernéraDave Scott odchádza do dôchodku, a tak bude mať vlastnícka spoločnosť tímu Philadelphia Flyers Comcast Spectacor nového predsedu. Stane sa ním Dan Hilferty, ktorý bol nedávno menovaný aj za nového výkonného riaditeľa. Od 1. júla bude aj novým guvernérom Flyers. Scott pracoval v tejto pozícii od decembra 2013 a klub pod jeho taktovkou veľa úspechov nedosiahol. Hilfertyho cieľom je urobiť z tímu pravidelného adepta na Stanleyho pohár.
Aj Ľjubuškin odmietol špeciálny dres Pred pondelkovým zápasom proti Montrealu oznámil tím Buffalo Sabres, že sa jeho obranca Iľja Ľjubuškin nezúčastní predzápasového zahrievania v špeciálnom drese na podporu komunity LGBTI+. Dôvodom boli obavy z následkov porušenia ruského zákona, ktoré by sa mohli dotknúť jeho príbuzných v Moskve.

27. 03. 2023

Musíte vidieť: Brankárska nádej Oilers strelila gól spoza brány Brankár Ryan Fanti, ktorý patrí do systému tímu Edmonton Oilers, strelil v nedeľnom zápase nižšej ECHL gól. Spečatil ním výhru Fort Wayne 6:3 nad Rapid City a stal sa prvým brankárom s gólom v histórii Komets. Dvadsaťtriročný Fanti je vo svojej prvej profesionálnej sezóne po univerzitnej kariére. Oilers s ním podpísali dvojročný vstupný kontrakt v marci minulého roka.

26. 03. 2023

Klingberg bol opäť mimo hryObranca Minnesoty John Klingberg vynechal aj sobotný zápas proti Chicagu. Bola to už druhý zápas po sebe, v ktorom nehral pre zranenie hornej časti tela. Jeho stav sa momentálne posudzuje na dennej báze. V sobotu ešte podstupoval nejaké vyšetrenia, po ktorých budú mať Wild lepšiu predstavu o jeho stave.
Video: Tatar si ukončil suchoty gólom, tešil sa z postupuSlovenský útočník Tomáš Tatar si v sobotu ukončil štvorzápasové gólové i bodové suchoty, keď svojím 17. gólom v sezóne spečatil výhru New Jersey 5:3 nad Ottawou. Po zápase sa mohol tešiť už aj z istoty play-off. V ňom si zahrá po ročnej minulosezónnej odmlke.


25. 03. 2023

Za akých okolností dnes oslávi Tatar postup do play-off?Tím New Jersey Devils, za ktorý hráva aj slovenský útočník Tomáš Tatar, si dnes môže zaistiť účasť v play-off. Víťazstvom si ju zaistí bez ohľadu na iné výsledky. Ak by získal bod, museli by buď Penguins prehrať s Capitals v normálnom hracom čase, alebo Panthers prehrať s Rangers v hocakej forme. Ak by tím z Newarku nezískali ani bod, postúpil by, ak by Panthers prehrali s Rangers v normálnom hracom čase.
Video: Súboj Bruins vs. Bolts poriadne ani nezačal a už sa strhla veľká bitkaZo sobotného zápasu medzi Bostonom a Tampou Bay sa odohralo len deväť sekúnd a už sa na ľade strhla mela. Dominovala jej bitka medzi Garnetom Hathawayom a Patom Maroonom:

|< <   37 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies