Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Predators predĺžili zmluvu s obrancomTím Nashville Predators podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Adamom Wilsbym, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2020 zo 101. miesta a posledné dve sezóny strávil v Milwaukee z AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 8 gólmi a 21 bodmi, ktoré nazbieral v 61 dueloch. V 15 zápasoch play-off pridal tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

25. 03. 2023

Zadina nebude v sobotu k dispozíciiÚtočník Filip Zadina vynechá sobotný zápas Detroitu proti Philadelphii pre zranenie dolnej časti tela. Informoval o tom hlavný tréner Derek Lalonde s tým, že stav českého hokejistu sa posudzuje na dennej báze. Zadina odohral v tejto sezóne 30 zápasov so ziskom troch gólov a štyroch asistencií.
Trio zranených „Rytierov“ sa vrátilo domovHlavný tréner tímu Vegas Golden Knights, Bruce Cassidy, v piatok oznámil, že domov do Las Vegas sa vrátili útočník Reilly Smith (zranenie), obranca Alec Martinez (osobné dôvody) a brankár Logan Thompson (zranenie). Tímu nebudú dispozícii v sobotnom zápase proti Edmontonu.
Musíte vidieť: Rodák z Michiganu strelil efektný „Michigan“Útočník tímu Columbus Blue Jackets, Kent Johnson, pomohol v piatok k výhre 5:4 nad Islanders gólom. A nebol to gól hocaký. Zakončil lakrosovo:

24. 03. 2023

Video: Útočník Bruins zbabelo krosčekoval súpera do tváreÚtočník tímu Boston Bruins, A.J. Greer dostal päťminútový väčší trest a vylúčenie do konca zápasu, keď pri vhadzovaní na konci prvej tretiny štvrtkového zápasu krosčekoval do tváre útočníka Montrealu Mikea Hoffmana.

Video: Ovečkin získal puk, skóroval z úniku a vyrovnal legenduAlex Ovečkin vo štvrtok ukázal, že nestrieľa góly len z ľavého kruhu. V záver tretej tretiny zápasu proti Chicagu zachytil prihrávku Setha Jonesa a dostal sa do úniku, ktorý zakončil gólom z bekhendu. Washington v tom čase už viedol 6:1 a pre jeho kapitána išlo o druhý bod zápasu. Minimálne jeden gól a jednu asistenciu v jednom zápase zaknihoval po 243-krát v kariére, čím na 12. mieste historického poradia NHL vyrovnal legendárneho Rona Francisa.

Musíte vidieť: Chudobin daroval gól súperovi ako na podnoseBrankár Anton Chudobin zažil vo štvrtok svoj prvý zápas v NHL od 15. januára minulého roka. A jeho premiéra v drese Chicaga nedopadla ideálne, keď pri prehre s Washingtonom inkasoval šesť gólov z 28 striel. Pri tom prvom pritom Conorovi Shearymu puk naservíroval pri ľahkovážnej rozohrávke:

23. 03. 2023

Brodie by si mal dnes znova zahraťTréner Toronta Sheldon Keefe v stredu povedal, že plánom pre štvrtkový zápas proti Floride je návrat obrancu T.J. Brodieho. Ten vynechal utorkový zápas proti Islanders po tom, čo v sobotu zblokoval strelu. Útočník Bobby McMann medzitým vynechá nejaký čas s obnoveným zranením kolena.
Seguin by sa čoskoro mohol vrátiť do hryTréner tímu Dallas Stars Peter DeBoer informoval, že už tento týždeň by sa potenciálne mohol do akcie vrátil útočník Tyler Seguin, ktorý nehral od 9. marca pre reznú ranu na nohe. Tento týždeň už trénoval bez obmedzení, no ešte nenacvičoval presilovky. Stars sa najbližšie ukážu v akcii vo štvrtok proti Pittsburghu.
Mešár pokoril okrúhlu métu a bol hviezdou v súboji Slovákov + videoV OHL sme videli súboj Slovákov. Vyhral ho Filip Mešár, ktorý dvoma asistenciami pomohol ako 3. hviezda zápasu k výhre Kitcheneru 6:1 nad Erie. Pripísal si aj dva plusové body. Ondrej Molnár zaznamenal asistenciu a tri mínusové body. Mešár má po 51 zápasoch sezóny na konte 51 bodov a aktuálne ťahá trojzápasovú bodovú sériu. Molnár nazbieral v 33 zápasoch sezóny 19 bodov (4+15). Takto vznikla v stredu jeho asistencia:


Mešár prihrával aj na 40. gól Francesca Pinelliho v sezóne:


Kompletný sumár noci nájdete na SlovakKHL.sk

22. 03. 2023

Musíte vidieť: Sorokin predviedol famózny zákrok proti GustafssonoviPísala stále len prvá tretina a Iľja Sorokin už urobil zákrok zápasu. Brankár Islanders fantastickým spôsobom dokázal hokejkou zabrániť Erikovi Gustafssonovi v strelení jeho prvého gólu v drese Maple Leafs:

Video: Černák odviedol fantastickú prácu pri rýchlom návrateSlovenský obranca Erik Černák ukázal v utorkovom zápase Tampy Bay proti Montrealu svoje defenzívne schopnosti a pracovitosť, keď sa v strede tretej tretiny z útočného pásma rýchlo vrátil do obrany a v čas zasiahol proti zakončujúcemu Mikeofi Hoffmanovi, ktorému šikovne odobral puk:

Tanev vynechal utorkový duelCalgary odohralo utorkový zápas proti Anaheimu bez obrancu Chrisa Taneva, ktorý sa zotavuje zo zranenia hornej časti tela. Závažnosť zranenia nie je známa. Šancu namiesto neho dosal Dennis Gilbert. Tanev odohral v tejto sezóne 61 zápasov so ziskom gólu a 12 asistencií.

21. 03. 2023

Zomrel Dave GardnerTím Montreal Canadiens v pondelok informoval u úmrtí svojho bývalého útočníka Davea Gardnera. Dožil sa 70 rokov. Ôsmy draftovaný hráč v roku 1972 odohral v NHL 350 zápasov v dresoch Canadiens, Blues, Golden Seals, Barons a Flyers so ziskom 75 gólov a 190 bodov.
Musíte vidieť: Sharks a Oilers zrušili až štyri góly! Diváci v Edmontone videli pri pondelkovej výhre miestneho tímu 5:4 nad San Jose celkom dosť gólov. A nezvyčajne veľa ich bolo aj zrušených, keď tréneri uspeli pri trénerských výzvach až štyrikrát. Alexander Barabanov prišiel najskôr o gól pre ofsajd, následne Zach Hyman a Andreas Johnsson pre nedovolené bránenie v hre brankárovi a nakoniec Noah Gregor pre ofsajd:

Brodie vynechal tréningObranca Toronta T.J. Brodie vynechal pondelkový tréning. Hlavný tréner Sheldon Keefe informoval, že v sobotnom zápase proti Ottawe zblokoval strelu a jeho stav sa posudzuje na dennej báze. O tom, či bude hrať v utorok proti Islanders, sa rozhodne v deň zápasu.
Pettersson na listine dlhodobo zranenýchPittsburgh zapísal v pondelok na listinu dlhodobo zranených hráčov obrancu Marcusa Petterssona retroaktívne k 18. marcu, kedy utrpel zranenie dolnej časti tela. Z AHL bol povolaný obranca Taylor Fedun. Penguins neinformovali o stave Petterssona, no zapísanie na listinu dlhodobo zranených hráčov znamená, že vynechá minimálne 24 dní alebo 10 zápasov.
Greenwaya sužuje zranenieÚtočník Buffala Jordan Greenway sa vyrovnáva so zranením hornej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. V nedeľu proti Buffalo odohral 14 a pol minúty a v ôsmich zápasoch od výmeny zaznamenal len jeden gól. Brankár Eric Comrie medzitým v pondelok trénoval s tímom po tom, čo vynechal päť zápasov pre zranenie dolnej časti tela.

20. 03. 2023

Záchvat hnevu: Hviezda Blues besnila na trestnej lavici! + videoObranca St. Louis Torey Krug odohral v nedeľnom zápase proti Winnipegu (3:0) len takmer päť a pol minúty. Dôvodom toho bol a situácia z prvej tretiny, ktorej výsledkom bolo až 26 trestných minút na jeho konte. Rozhodcovia ho najskôr vylúčili za hrubosť voči útočníkovi Jets Kevinovi Stenlundovi. Keď zistil, že dostal dvojnásobný menší trest, zachvátil ho hnev a hokejkou niekoľkokrát udrel o plexisklo na mantineli. Za to dostal ďalší menší trest, osobný trest a trest do konca zápasu.


A tu je situácia, ktorá viedla k trestu za hrubosť:

Kuempera sužuje zranenie Washington nastúpil na nedeľný zápas proti Minnesote bez brankára Darcyho Kuempera. Tím informoval, že ho trápi zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Je nejasné, ako zranenie utrpel. Piatkový zápas proti St. Louis odchytal celý. V tejto sezóne má bilanciu 20-22-5 s 91,1% úspešnosťou zákrokov.
Skvelé správy: Honzek sa vrátil do akcie. A aj bodovalSlovenský útočník Samuel Honzek, ktorý je v tomto roku adeptom na prvé kolo draftu NHL, sa v nedeľu vrátil do akcie a pripísal si asistenciu pri prehre Vancouveru 2:5 s Tri-City. Zaznamenal aj dve trestné minúty za podrazenie. Po nepeknom zákroku Carsona Goldera z Kamloops tak napokon vynechal len štyri zápasy.

Sumár na SlovakKHL.sk: Kupčo hviezdou zápasu, skóroval aj Nemec + video

19. 03. 2023

Montour prekonal zápis Róberta ŠvehluBrandon Montour pomohol Floride k výhre 4:2 nad New Jersey dvoma asistenciami. Po 67 zápasoch sezóny tak má na konte už 58 bodov (12+46). Prekonal tým zápisy Róberta Švehlu (57 v 1995/96) a Aarona Ekblada (57 v 2021/22) na druhom mieste historického poradia obrancov Panthers. Klubový rekord stanovil v sezóne 2018/19 Keith Yandle so 62 bodmi. Montour bude mať pri najlepšom ešte 13 zápasov, aby ho prekonal.
Video: Gajan frustroval súpera. Predviedol zákrok roka!Slovenská nádej pre tohtoročný vstupný draft v NHL, brankár Adam Gajan, predviedol pri piatkovej výhre Chippewa Steel 2:1 nad Minnesotou efektný zákrok, ktorým frustroval spoluhráča a zviditeľnil svoje meno v hokejovom svete. Klub tento zákrok označil za zákrok roka:

18. 03. 2023

Video: Martin Fehérváry strelil v piatok pekný gólSlovenský obranca Martin Fehérváry strelil v piatok svoj šiesty gól v tejto sezóne a druhý za posledných päť zápasov, aby znížil stav na 1:4. Washington nakoniec podľahol St. Louis 2:5.

17. 03. 2023

Rantanen napodobnil Šťastného. MacKinnon má k jeho rekordu stále ďalekoÚtočník Mikko Rantanen sa vo štvrtok stal šiestym hráčom v histórii organizácie Avalanche/Nordiques, ktorý zaknihoval minimálne štyri 80-bodové sezóny. Ostatnými sú Joe Sakic (12x), Peter Šťastný (8x), Michel Goulet (7x), Peter Forsberg (6x) a Nathan MacKinnon (5x). MacKinnon zase po 22-krát v kariére nazbieral v jednom zápase tri asistencie, čím prekonal zápis Michela Gouleta a zaradil sa na štvrté miesto klubového poradia. Rekord drží Peter Šťastný so 47 zápasmi. Nasledujú ho Forsberg (46) a Sakic (45).
Bum! Černák poslal súpera na návštevu jeho striedačky + video Slovenský obranca Erik Černák sa okrem peknej asistencie prezentoval vo štvrtkovom zápase Tampy Bay proti New Jersey aj veľkým bodyčekom, ktorým poslal domáceho obrancu Jonasa Siegenthalera na návštevu striedačky hostí:

Sumár noci: Tatar skóroval, Černák bodoval, Ružička hral. Kto vyhral súboj Slovákov?

MUSÍTE VIDIEŤ: Černák bol na začiatku krásnej akcie!Slovenský obranca Erik Černák pomohol Tampe Bay k výhre nad New Jersey Devils jednou asistenciou. A hoci bola sekundárna, stála za to. Bola na začiatku peknej gólovej akcie:

Video: Tatar pekným gólom prekonal zápis z minulej sezónySlovenský útočník Tomáš Tatar strelil v zápase New Jersey proti Tampe Bay svoj 16. gól v sezóne, aby ním vyrovnal stav 1:1 a nakoniec pomohol k zisku bodu. Devils však zápas prehrali 3:4 po nájazdoch. Tatar, ktorý hral vo štvrtok vo svojom 68 dueli sezóny, strelil vlani 15 gólov v 76 stretnutiach. Aktuálne má na konte spolu 40 bodov, čo je o 10 viac, ako ich nazbieral v prvej sezóne v Newarku.

16. 03. 2023

QMJHL plánuje zakázať bitkyV juniorskej QMJHL by mohli radikálne zmeniť povahu ľadového hokeja. Magazín The Hockey News informuje, že Rada guvernérov juniorskej ligy plánuje na svojom júnovom zasadnutí odhlasovať zákaz bitiek v zápasoch. Aké tresty by mohli nasledovať za porušenie zákazu, momentálne nie je známe. V súčasnosti liga udeľuje okrem päťminútového trestu za bitku aj 10-minútový osobný trest.
Video: Binnington stratil nervy a Fleury sa neváhal zapojiť do šarvátky!Zápas medzi St. Louis a Minnesotou okorenila chaotická šarvátka v strede druhej tretiny, ktorá vznikla po kolízii hosťujúceho Ryana Hartmana s domácom brankárom Jordanom Binningtonom, ktorý práve inkasoval piaty gól zápasu. Binnington stratil nervy a rozpútal hromadnú šarvátku. Následne k nemu prikorčuľoval aj Marc-Andre Fleury, ktorý sa neváhal zapojiť do šarvátky, no rozhodcovia zakročili skôr, ako sa obaja gólmani do seba pustili. Binnington bol následne vylúčený do konca zápasu:

15. 03. 2023

Halák prišiel v Montreale o svoj rekordSlovenský brankár Jaroslav Halák prišiel o svoj rekord v tíme Montreal Canadiens, keď pri utorkovej výhre 6:4 nad Pittsburghom urobil Sam Montembeault 39 zákrokov a v prvých 30 zápasoch sezóny predviedol už 921 zákrokov. Predošlý rekord vytvoril Halák v ročníku 2009/10 s 892 zásahmi. Tretí v historickom poradí „Habs“ je Jake Allen s 878 zákrokmi (2022/23) a štvrtý Cristobal Huet s 877 zákrokmi (2006/07). Informáciu priniesla televízia TSN s tým, že zákroky sa zaznamenávajú v NHL od ročníka 1955/56.

Halák robil množstvo zákrokov aj v play-off. Pripomeňme si jeho veľký večer z 26. apríla 2010:

|< <   38 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies