Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.



25. 08. 2023

Rangers najali bývalú legendárnu hokejistku Molie Walkerová z denníka New York Post vo štvrtok informovala, že tím New York Rangers najal do pozície poradkyne v Oddelení hokejových operácií bývalú obrankyňu Angelu Ruggierovú. Tá reprezentovala USA na olympiádach v rokoch 1998, 2002, 2006 a 2010, na ktorých získala raz zlato, dvakrát striebro a raz bronz. Podľa Walkerovej spája Ruggierovú a generálneho manažéra Chrisa Druryho to, že spolu počas aktívnych kariér trénovali a obaja boli v rovnakom roku uvedení do Siene slávy amerického hokeja.

23. 08. 2023

Oilers majú nového riaditeľa skautinguTím Edmonton Oilers vymenoval bývalého skauta Philadelphie Ricka Praceyho za nového riaditeľa amatérskeho skautingu. Na tejto pozícii nahradí Tylera Wrighta. Päťdesiatdvaročný Pricey pôsobil ako skaut posledné dve dekády a od roku 2014 pracoval pre Flyers. Predtým strávil 13 rokov v Colorade, kde bol aj riaditeľom amatérskeho skautingu.

18. 08. 2023

NHL 24 bude mať komentátorku Komentátorský hlas vo videohre NHL 24 od EA Sports bude patriť Cheryl Pounderovej, ktorá nahradí Raya Ferrara. Informuje o tom magazín The Hockey News, podľa ktorého bude dvojnásobná olympijská víťazka prvou ženskou komentátorkou v populárnej sérii hier, ktorá existuje od roku 1997. Ferrarov hlas bol súčasťou hry od verzie NHL 15.

04. 08. 2023

Edmonton najal bývalého agenta McDavidaKlub Edmonton Oilers oznámil, že novým prezidentom hokejových operácií sa stal Jeff Jackson. Kanaďan je v hokejových kruhoch dobre známou postavou, veď v minulosti bol asistentom GM Toronta a tiež hráčskym agentom. Medzi jeho klientov patrili napríklad Aaron Ekblad, Alex DeBrincat a najmä Connor McDavid, ktorý je súčasnou hviezdou Oilers.

02. 08. 2023

Mladík, ktorý šikanoval spolužiaka, bude hrať na SlovenskuMitchell Miller bol pôvodne najvyššou draftovou voľbou Arizony v roku 2020, ale po tom, ako sa pár týždňov po drafte objavili informácie o jeho minulosti, čelil veľkej kritike. Miller mal počas strednej školy opakovane fyzicky aj psychicky šikanovať postihnutého spolužiaka Isaiaha Meyer-Crothersa, pričom súčasťou boli aj rasistické útoky. Arizona sa neskôr vzdala práv na Millera a hoci neskôr podpísal nováčikovskú zmluvu s Bostonom, v prvom tíme Bruins ani na farme nikdy nehral. 21-ročný útočník s kontroverznou povesťou vynechal celý uplynulý ročník, no ten nasledujúci odštartuje na Slovensku. Dohodol sa totiž na kontrakte s MHK 32 Liptovský Mikuláš.

31. 07. 2023

Toronto predĺžilo zmluvu s lídrom svojej farmyKlub Toronto Maple Leafs a útočník Nicholas Abruzzese sa dohodli na novej dvojročnej dvojcestnej zmluve. Ak bude hrať Američan v NHL, v nasledujúcich dvoch ročníkoch zarobí 775 tisíc dolárov. Ak bude členom farmárskeho tímu Toronto Marlies, jeho plat bude 175 tisíc dolárov v ročníku 2023/2024 a 250 tisíc v sezóne 2024/2025. Abruzzese odohral v minulom ročníku dva duely za prvý tím Maple Leafs, inak si pripísal 69 štartov za Marlies (48 bodov).

26. 07. 2023

Sutterov syn podpísal zmluvu s farmou FlamesSyn bývalého trénera Calgary Flames Darryla Suttera, Brett, podpísal nový kontrakt s tímom AHL Calgary Wranglers, ktorý je „farmou“ Flames. Brett Sutter sa s tímom dohodol na ročnom kontrakte po tom, čo bol v minulej sezóne jeho kapitánom. Tridsaťšesťročný center bol draftovaný vlastným otcom v roku 2005 zo 179. miesta. Kým v NHL odohral len 60 zápasov za Flames, Hurricanes a Wild so ziskom 10 bodov (2+8), v AHL odohral ako ôsmy hráč histórie viac ako 1000 zápasov. Pripísal si v nich 190 gólov a 263 asistencií.

21. 07. 2023

Toronto má nových asistentov tréneraTím Toronto Maple Leafs vo štvrtok oznámil, že do pozície asistentov trénera najal Guya Bouchera a Mikea Van Ryna. Trénerský zbor Sheldona Keefeho pre sezónu 2023/24 je tak už kompletný. Boucher bol v minulosti hlavným trénerom Tampy Bay a Ottawy. Van Ryn robil asistenta trénera St. Louis a bol aj pri zisku titulu v roku 2019.
Capitals doplnili k novému trénerovi nového asistentaTím Washington Capitals vo štvrtok vymenoval na pozície asistenta trénera Kirka Mullera, ktorý sa pripája do zboru nového kormidelníka Spencera Carberyho. Miller strávil posledné dve sezóny ako pridružený tréner Calgary Flames. Predtým pracoval ako asistent v Montreale a St. Louis či hlavný tréner v Caroline. Capitals tiež oznámili, že novým trénerom zručností sa stane Kenny McCudden.

20. 07. 2023

Senators sa lúčia s asistentom GMTím Ottawa Senators v stredu oznámil, že ukončil spoluprácu s asistentom generálneho manažéra Trentom Mannom. Ten sa k organizácii pripojil v roku 2010 ako amatérsky skaut na čiastočný úväzok. Naplno začal pre Senators pracovať v roku 2014 a o dva roky neskôr sa stal šéfom amatérskych skautov. Na asistenta generálneho manažéra bol menovaný vlani. Jeho starší brat, Troy, bol vo februári vyhodený z pozície trénera záložného tímu v AHL.

19. 07. 2023

Malgin sa vracia domovÚtočník Denis Malgin sa rozhodol pre návrat domov – v utorok sa dohodol na päťročnej zmluve s tímom ZSC Lions zo švajčiarskej NL. V uplynulej sezóne sa po dvojročnej odmlke vrátil do NHL, kde si zahral za Toronto a Colorado. V 65 zápasoch strelil 13 gólov a pridal 8 asistencií. V siedmich dueloch play-off nebodoval. V minulosti si zahral aj za Floridu. Celkovo odohral v lige 257 duelov so ziskom 81 bodov (41+40).
Toronto má nového asistenta GMTím Toronto Maple Leafs najal na pozíciu asistenta generálneho manažéra Dereka Clanceyho. Rovnakú pozíciu predtým zastával vo Vancouveri, kde mal na starosti profesionálny i amatérsky skauting. Pred príchodom ku Canucks pracoval dlhší čas v Pittsburghu, kde bol v roku 2007 najatý ako skaut a v roku 2019 povýšený na riaditeľa hráčskych záležitostí.

18. 07. 2023

Sabres majú nový partnerský tím. Vplýva to aj na RangersTím Buffalo Sabres oznámil, že v ročníku 2023/24 bude spolupracovať s tímom Jacksonville Icemen z ECHL. Tím z nižšej ligy spolupracoval v posledných dvoch sezónach s Rangers a v postavení partnera Sabres nahradí tím Cincinnati Cyclones, ktorý bude teraz spolupracovať s newyorským klubom.
Pospíšil pozná meno nového tréneraZáložný tím Calgary Flames v AHL pozná svojho nového hlavného trénera. Wranglers povedie Trent Cull. Štyridsaťdeväťročný rodák z Ontária bol v minulosti aj asistentom trénera Vancouveru v NHL. Ako hlavný tréner pracoval v Sudbury z OHL a Utice/Abbotsforde z AHL. Cull nahrádza Mitcha Lovea, ktorý odišiel robiť asistenta trénera do Washingtonu.
Nike natrvalo končí spoluprácu s Hockey CanadaKanadský hokejový zväz prišiel natrvalo o partnerstvo so spoločnosťou Nike, ktorá to oficiálne oznámila v pondelok. Partnerstvo bolo v októbri pôvodne len prerušené na základe obvinení, že ôsmi juniorskí reprezentanti Kanady sexuálne napadli ženu počas majstrovstiev sveta juniorov 2018. Nike už nebude sponzorom zväzu, ale ten bude aj naďalej zákazníkom spoločnosti, ktorá zabezpečuje dresy, korčule, chrániče i ostatnú výbavu pre hokejistov.
Sabres predĺžili zmluvu so švédskym útočníkomÚtočník Linus Weissbach podpísal s Buffalom ako obmedzený voľný hráč novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s hodnotou 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťpäťročný Švéd, ktorý bol draftovaný v roku 2017 z celkového 192. miesta, strávil posledné dve sezóny v AHL. V tej poslednej si vytvoril osobné maximá s 20 gólmi a 47 bodmi získanými v 69 dueloch. V 12 stretnutiach play-off pridal tri góly a sedem asistencií.

16. 07. 2023

Detroit predĺžil zmluvu s mladým obrancomObranca Jared McIsaac podpísal s Detroitom ako obmedzený voľný hráč novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 787 500 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťtriročný Kanaďan, ktorého Red Wings draftovali v roku 2018 z 36. miesta, čaká na svoj debut v NHL. V minulej sezóne odohral za Grand Rapids v AHL 61 zápasov so ziskom 22 bodov (3+19).
Coyotes si upísali útočníka, ktorý vlani debutoval v NHLÚtočník Justin Kirkland podpísal s Arizonou ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťšesťročný rodák z Winnipegu strávil minulý ročník v organizácii Ducks. Za Anaheim odohral sedem bezbodových zápasov. V drese San Diega pridal 32 duelov AHL so ziskom 9 gólov a 9 asistencií. Draftovaný bol Nashvillom, ktorý si ho vybral v roku 2014 z celkového 62. miesta.

15. 07. 2023

Erik Karlsson získal Cenu Viktórie Obranca tímu San Jose Sharks, Erik Karlsson, získal v piatok Cenu Viktórie pre najlepšieho športovca roka vo Švédsku. Je prvým hokejistom, ktorý ju získal, od roku 2016, kedy sa z nej tešil brankár Henrik Lundqvist. Karlsson sa v tomto roku stal po tretíkrát v kariére držiteľom Norrisovej trofeje, keď zaregistroval 25 gólov a 101 bodov.

14. 07. 2023

Canadiens predĺžili zmluvy s dvojicou hráčov Montreal podpísal vo štvrtok jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Nicolasom Beaudinom a dvojročnú dvojcestnú zmluvu s útočníkom Lucasom Condottom. Obaja boli obmedzenými voľnými hráčmi. Dvadsaťtriročný Beaudin zaznamenal v minulej sezóne 25 bodov (2+23) v 39 stretnutiach v drese Lavalu z nižšej AHL. Dvadsaťpäťročný Condotta nazbieral 31 bodov (16+15) v 72 zápasoch AHL a pri svojom debute v NHL strelil gól.
Flyers podpísali novú dvojročnú zmluvu so ŠvédomÚtočník Olle Lycksell podpísal s Flyers ako obmedzený voľný hráč nový dvojročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 787 500 amerických dolárov ročne na úrovni NHL. Dvadsaťtriročný Švéd má za sebou prvý ročník v zámorí. Za Philadelphiu odohral osem zápasov so ziskom asistencie, za Lehigh Valley v AHL 53 zápasov so ziskom 45 bodov (14+31). V troch dueloch play-off pridal dva góly a dve asistencie.
Rangers predĺžili spoluprácu s obrancom Obranca Ty Emberson podpísal s Rangers ako obmedzený voľný hráč nový jednoročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťtriročný Američan strávil minulý ročník v Hartforde z AHL. V 69 zápasoch zaznamenal 27 bodov (7+20) a v deviatich dueloch play-off pridal dva góly a tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.
Islanders povýšili Ricka KowalskyhoTím New York Islanders povýšil Ricka Kowalskyho do pozície hlavného trénera záložného tímu Bridgeport Islanders z AHL. Stalo sa tak niekoľko dní po tom, čo Brent Thompson odišiel do tímu Anaheim Ducks robiť asistenta trénera. Kowalsky bol jeho asistentom v posledných dvoch sezónach. Predtým strávil tri roky v trénerskom zbore New Jersey Devils a bol aj trénerom záložných tímov Devils v AHL i ECHL.

12. 07. 2023

Ottawa sa lúči s asistentom generálneho manažéraTím Ottawa Senators po rezignácii Anthonyho LeBlanca robí ďalšiu zmenu vo svojom vedení – na svojom poste končí asistent generálneho manažéra Trent Mann. Informoval o tom Bruce Garrioch z Ottawa Sun. Mann začal pracovať pre organizáciu v roku 2010 ako skaut. Asistentom generálneho manažéra sa stal v minulom roku.
Dermott si našiel nový domovObranca Travis Dermott podpísal ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú dvojcestnú zmluvu s Ariznou. Na úrovni NHL mu vynesie 800 000 amerických dolárov, v nižšej lige 450 000. Dvadsaťšesťročný Kanaďan odohral v minulej sezóne 11 zápasov za Vancouver so ziskom gólu. Ďalší bezbodový dule odohral na „farme“. V AHL si pritom zahral po prvýkrát od sezóny 2017/18. V NHL už odohral 279 zápasov so ziskom 14 gólov a 55 bodov. Pred príchodom do Vancouveru pôsobil v Toronte.
Bruins predĺžili zmluvu s mladým centromCenter Marc McLaighlin podpísal s Bostonom ako obmedzený voľný hráč jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťtriročný nedraftovaný Američan odohral v minulej sezóne dva bezbodové zápasy NHL, ako aj 66 duelov AHL so ziskom 30 bodov (13+17). Za prvý tím Bruins si zahral aj v sezóne 2021/22 – v 11 zápasoch strelil tri góly.
Senators predĺžili zmluvu s brankáromBrankár Kevin Mandolese podpísal s Ottawou ako obmedzený voľný hráč jednoročnú dvojcestnú zmluvu v hodnote 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťdvaročný Kanaďan, ktorého Senators draftovali zo 157. miesta v roku 2018, zažil v uplynulej sezóne debut v NHL. V troch dueloch kryl 91,6 % striel a dosiahol bilanciu 1-2-0. Inak si zachytal aj v AHL (6-8-3, 89,0% úspešnosť zákrokov), aj v ECHL (5-1-0, 92,7% úspešnosť zákrokov).

11. 07. 2023

Canucks sa vracajú k spolupráci s Wings Tím Vancouver Canucks sa dohodol na jednoročnej spolupráci s tímom ECHL Kalamazoo Wings. Je to po štvrtýkrát, čo budú tieto dve tímy v partnerskom vzťahu. Prvýkrát spolupracovali ešte v 80. rokoch minulého storočia, naposledy od roku 2017 do roku 2021. Canucks nemali v posledných sezónach partnerský tím v ECHL, zatiaľ čo michiganský klub spolupracoval s Columbusom. Primárnou „farmou“ Canucks je Abbotsford z AHL.

09. 07. 2023

Lind podpísal novú zmluvu s KrakenÚtočník Kole Lind podpísal ako obmedzený voľný hráč so Seattlom nový jednoročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťštyriročný Kanaďan odohral v NHL 30 zápasov za Canucks a Kraken so ziskom dvoch gólov a šiestich asistencií, no celý minulý ročník strávil v AHL. V drese Coachella Valley nazbieral 62 bodov (30+32) v 72 dueloch. V 26 zápasoch play-off pridal deväť gólov a 22 asistencií.
Kings si upísali na ďalší rok ThomasaÚtočník Akil Thomas podpísal ako obmedzený voľný hráč s Los Angeles nový jednoročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 775 000 amerických dolárov. V nižšej lige zarobí 100 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný rodák z Toronta odohral v minulej sezóne pre zranenie len 13 zápasov za Ontario v AHL. Pripísal si v nich päť gólov a tri asistencie. Na debut v NHL stále čaká.

|< <   33 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies