Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.



22. 04. 2023

Folignovci dokázali niečo, čo naposledy zvládli Sedinovci Marcus Foligno a Nick Foligno pomohli Minnesote, resp. Bostonu k výhram v tretích zápasoch ich sérií prvého kola play-off, po ktorých ich tímy vedú 2:1 na zápasy. Dokázali pritom niečo, čo sme v NHL nevideli od 7. mája 2010 – v rovnaký deň strelili gól v play-off bratia. Vtedy to dokázali Daniel a Henrik Sedinovci. Zároveň sa prvýkrát od 26. apríla 2009 stalo, že to dokázali bratia v dvoch rôznych tímoch. Vtedy to boli Eric Staal v drese Hurricanes a Marc Staal v drese Rangers.
Nevídané: Český útočník udrel na lavičke súpera protihráča + videoZaujímavú situáciu priniesol záver piatkového zápasu medzi Islanders a Hurricanes. Domáci Jean-Gabriel Pageau poslal hosťujúceho Martina Nečasa cez mantinel na newyorskú striedačku. Tým to však nekončilo. Český útočník na nej udrel Brocka Nelsona.

20. 04. 2023

Knies by mohol zažiť debut v play-off Útočník Matthew Knies by mohol vo štvrtkovom zápase proti Tampe Bay zažiť debut v play-off. Na stredajšom tréningu Toronta korčuľoval v treťom útoku s Ryanom O’Reillym a Noelom Acciarim. Po suspendovaní Michaela Buntinga vyzerajú útoky Maple Leafs podľa Marka Mastersa takto: Jarnkrok - Matthews - Marner, Kerfoot - Tavares - Nylander, Knies - O’Reilly - Acciari, Aston-Reese - Kampf - Lafferty. Tréner Shelson Keefe tiež potvrdil, že v bráne bude štartovať opäť Iľja Samsonov.
Hurricanes dostali ireálny darček: Puk skončil v bráne po divokom odraze + video Šťastie praje pripraveným a tentoraz to platilo v prípade tímu Carolina Hurricanes. Ten zvýšil svoje vedenie v druhom zápase série prvého kola play-off na 2:0 vďaka prispeniu divokého odrazu puku, ktorý zaskočil brankára i hráčov Islanders. Tí potom dokázali stav ešte otočiť, no nakoniec prehrali 3:4 po predĺžení.

19. 04. 2023

Niekdajší hráč NHL zavesil korčule na klinecÚtočník Nigel Dawes sa po dvoch sezónach v nemeckom Mannheime rozhodol vo veku 38 rokov ukončiť kariéru. Jeden z najproduktívnejších hráčov histórie KHL odohral vo svojej kariére aj 212 stretnutí NHL, v ktorých zaznamenal 39 gólov a 45 asistencií. V 11 dueloch play-off pridal dva góly a dve asistencie. Zahral si za Rangers, Coyotes, Flames, Thrashers a Canadiens. New York ho draftoval v roku 2003 zo 149. miesta.

18. 04. 2023

Potvrdené: Makar je pripravený na návratObranca Colorada Cale Makar v pondelok potvrdil to, čo sa očakávalo – v utorkovom prvom zápase série proti Seattlu sa vráti do akcie po zranení dolnej časti tela. „Áno, zajtra budem pripravený,“ povedal držiteľ Norrisovej trofeje po absolvovaní plného tréningu. Avalanche budú mať na začiatku play-off zdravú celú obranu, keďže sa do akcie vracia aj Josh Manson. Naposledy to mohli povedať v novembri.

17. 04. 2023

Mešár si natiahol bodovú sériu, jeho tím dramatizuje sériu s favoritomFilip Mešár bodoval v juniorskej OHL v štvrtom zápase po sebe, keď tentoraz jednou asistenciou prispel k hladnej výhre Kitcheneru 6:1 nad favorizovaným Londonom, ktorou znížil stav série druhého kola play-off na 1:2 na zápasy. Slovenský útočník, ktorý je v NHL nádejou Montrealu, má po siedmich zápasoch play-off na konte jeden gól a tri asistencie.

Kompletný sumár výkonov slovenských mladíkov v zámorí nájdete na SlovakKHL.sk

16. 04. 2023

Zranení útočníci Wild korčuľovaliÚtočníci Minnesoty Joel Eriksson Ek a Oscar Sundqvist v sobotu po prvýkrát od utrpenia zranení v dolnej časti tela korčuľovali. Hlavný tréner Dean Evason povedal, že klub zhodnotí, na čom z hľadiska návratu do akcie sú, v nedeľu. Obaja nehrali od 6. apríla. Wild odštartujú sériu prvého kola play-off proti Dallasu už v pondelok.
Bennett pocestuje s PanthersÚtočník Sam Bennett, ktorý vynechal posledných 12 zápasov základnej časti pre nešpecifikované zranenie, v sobotu korčuľoval a pocestuje s Floridou do Bostonu, kde sa v pondelok začne ich séria prvého kola play-off. Tréner Paul Maurice povedal, že by sa Bennett mohol vrátiť do akcie v nejakom bode série. Do tímových tréningov sa ešte nezapojil.
Kings budú mať k dispozícii skúseného obrancuObranca Alexander Edler vynechal posledných päť zápasov základnej časti pre zranenie hornej časti tela, no v sobotu absolvoval plný tréning a bude Los Angeles k dispozícii v otváracom zápase série prvého kola play-off proti Edmontonu. Momentálne nie je známe, či do Alberty pocestujú aj útočníci Gabriel Vilardi, ktorý vynechal posledných deväť zápasov pre zranenie hornej časti tela, a Kevin Fiala, ktorý vynechal 13 z posledných 16 zápasov pre zranenie dolnej časti tela.

15. 04. 2023

Demek žiaril, opäť bodoval aj Mešár + videoV druhom kole play-off OHL prehráva Kitchener s Londonom už 0:2 na zápasy, keď v piatok prehral 4:8. Filip Mešár bodoval v treťom zápase po sebe, keď si pripísal asistenciu. Pridal k nej však aj tri „mínusky“. Prvou hviezdou zápasu bol v otváracom zápase série medzi Kamloops a Portlandom Jakub Demek, ktorý prvému menovanému tímu pomohol k výhre 6:4 dvoma gólmi. Pripísal si aj dva plusové body a menší trest za držanie. Nádej Vegas má po piatich zápasoch play-off na konte už osem bodov (2+6). Jozef Viliam Kmec nebodoval ani sa netešil z výhry – jeho Prince George prehralo so Seattlom 1:4. Moose Jaw bez Róberta Bača podľahlo Winnipegu 3:5.



Kompletný sumár výkonov slovenských mladíkov v zámorí nájdete na SlovakKHL.sk

14. 04. 2023

Kopitar opäť ovládol bodovanie Kings, lepší je len HoweAnže Kopitar nazbieral v tejto sezóne 74 bodov (28+46) v 82 stretnutiach, aby po 15-krát ovládol kanadské bodovanie Los Angeles Kings. Viackrát bol najproduktívnejším hráčom svojho tímu len Gordie Howe – 17-krát. Nikto iný to nedokázal ani tak často, ako slovinský center.
Mešár prihrával na gól, Rangers prvýkrát v play-off padliV juniorskej OHL začalo druhé kolo play-off zápasom, v ktorom si zahral aj slovenský útočník Filip Mešár. Ten prihrával na jediný gól Kitcheneru pri prehre 1:5 s Londonom. Pre Rangers to bola prvá prehra vo vyraďovacích bojoch, keď v prvom kole prekvapivo vyradili Windsor 0:4 na zápasy. Rodák zo Spišskej Belej si pripísal svoj druhý bod v play-off po góle, ktorý strelil v poslednom zápase prvého kola.

12. 04. 2023

Zomrel bývalý hráč DallasuVo veku 38 rokov zomrel na následky infarktu, ktorý utrpel pri rekreačnom hraní hokeja, Raymond Sawada. Rodák z Britskej Kolumbie bol draftovaný Dallasom v roku 2004 z celkového 52. miesta a za Stars odohral 11 zápasov so ziskom gólu. Väčšinu kariéry strávil v AHL a na jej konci si zahral aj za Tapparu Tampere a Belfast Giants.
Krejčí si zahrá najskôr až v play-offHlavný tréner Bostonu Jim Montgomery v utorok povedal, že český útočník David Krejčí už pre zranenie dolnej časti už v základnej časti do hry nenastúpi. V play-off by však svojmu tímu už mohol byť k dispozícii.
Video: Tomáš Tatar strelil svoj 19. aj 20. gól v sezóne! Slovenský útočník Tomáš Tatar po dvojročnej odmlke opäť pokoril métu 20 gólov v sezóne, keď pri výhre New Jersey 6:2 strelil dva góly. K nim pridal aj asistenciu, aby sa stal prvou hviezdou zápasu. Po 81 dueloch sezóny má na konte dokopy 47 bodov. Minimálne 20 gólov strelil už v siedmej sezóne kariéry.


11. 04. 2023

Toronto s ďalším amatérom v pozícii náhradníkaToronto v pondelok podpísalo amatérsku skúšobnú zmluvu s brankárom Nickom Chenardom, ktorý robil náhradníka Iľjovi Samsonovovi vo večernom zápase proti Floride. Maple Leafs totiž nemali dostatok miesta pod platovým stropom, aby povolali z AHL Josepha Wolla a nemohli si ho vytvoriť ani zapísaním Matta Murraya na listinu dlhodobo zranených hráčov, pretože jeho absencia nebude až taká dlhá. Chenard je nedraftovaný 21-ročný brankár, ktorý v tejto sezóne chytával v juniorskej OHL za Owen Sound. V 35 zápasoch mal bilanciu 14-16-2 s 87,3% úspešnosťou zákrokov. V sobotu Toronto využilo podobne brankár Torontskej univerzity Jetta Alexandra.
Oshie sa už v tejto sezóne nevráti Hlavný tréner Washingtonu Peter Laviolette v pondelok oznámil, že útočník T.J. Oshie už v tejto sezóne hrať nebude. Skúsený Američan nehral od 30. marca pre zranenie hornej časti tela. V tejto sezóne zaznamenal 35 bodov (19+16) v 58 zápasoch. Capitals do play-off nepostúpia.
Marián Gáborík prišiel o klubový rekord Útočník Matt Boldy strelil pri pondelkovej výhre Minnesoty 4:2 nad Chicagom svoj 31. gól v sezóne, čím vytvoril nový klubový rekord v kategórii hráčov vo veku 22 alebo menej rokov. Ten predošlý držal s Mariánom Gáboríkom, ktorý v sezónach 2001/02 a 2002/03 strelil 30 gólov. Boldy strelil svoj 15. gól od 1. marca. Len dvaja hráči ich strelili v danom období viac – David Pastrňák z Bostonu (18) a Nathan MacKinnon z Colorada (17).

09. 04. 2023

Zranení Senátori sa už nevrátia Tím Ottawa Senators oznámil, že ani jeden z ôsmich zranených hráčov sa v tejto sezóne už do akcie nevráti. Momentálne sú zranení títo hráči klubu: Josh Norris, Anton Forsberg, Parker Kelly, Thomas Chabot, Jakob Chychrun, Derick Brassard, Travis Hamonica Austin Watson.
Hokejový thriller: Videli sme najlepšie predĺženie roka?Zápas kanadských rivalov, Vancouveru a Calgary, rozhodli až nájazdy, v ktorých Andrej Kuzmenko rozhodol o výhre Canucks 3:2. Predchádzalo im atraktívne predĺženie, ktoré kanadská televízia Sportsnet označila za thriller s otázkou, či nešlo o najlepšie predĺženie roka. Posúdiť to môžete sami:

Musíte vidieť: Avalanche strelili jeden z najbizarnejších gólovJeden zlý odraz puku viedol k ďalšiemu zlému odrazu puku a brankár Los Angeles Pheoenix Copley sa musel zmieriť s inkasovaným gólom. Denis Malgin s prispením veľkého šťastia otvoril skóre stretnutia, ktoré jeho Colorado nakoniec vyhralo 4:3.

07. 04. 2023

Hviezda Avs vyrovnala zápis Slováka. Jeho brat je neohrozeným rekordérom Mikko Rantanen zaznamenal pri štvrtkovej výhre 6:2 nad San Jose tri góly a asistenciu, Nathan MacKinnon gól a tri asistencie. Boli to ich 16., resp. 15. štvorbodový večer v kariére. prvý menovaný tým vyrovnal zápis Antona Šťastného. V histórii Avalanche/Nordiques zažili viac ako 16 štvorbodových zápasov už len štyria hráči. Rekordérom je Peter Šťastný s 52, nasledujú ho Joe Sakic (32), Peter Forsberg (25) a Michel Goulet (25). Rantanen dosiahol tretí hetrik v sezóne a šiesty v kariére. Peter Šťastný je klubovým rekordérom so štyrmi hetrikmi v jednej sezóne a 16 celkovo. Rantanen (Fín) sa zároveň postaral o to, že prví štyria 50-góloví strelci tejto sezóny sú inej náročnosti – Connor McDavid je Kanaďan, David Pastrňák Čech a Leon Draisaitl Nemec. Stalo sa to po tretíkrát v histórii NHL. V ročníkoch 1995/96 a 1997/98 mal na tom svoj podiel aj Peter Bondra.
Video: Pripravili mu vrúcne privítanie, Tarasenka v St. Louis dojali Vladimir Tarasenko sa po prvýkrát od februárovej výmeny vrátil do St. Louis. V drese Rangers skóroval i asistoval, no nakoniec domáci Blues vyhrali 3:2 po predĺžení. A svojej niekdajšej ofenzívnej hviezde ešte predtým pripravili aj vrúcne privítanie. „Bol to pre mňa veľmi emocionálny moment. Ďakujem veľmi celej komunite. Vždy som miloval tunajších fanúšikov. Boli dobrí ku mne i mojej rodine,“ povedal Tarasenko po zápase.



Video: Tatar zhodil rukavice. Zastal si svojho kapitánaSlovenský útočník Tomáš Tatar sa vo štvrtkovom zápase New Jersey proti Columbusu neprezentoval len gólom. Zaujal aj v situácii, keď kapitán Devils Nico Hischier inkasoval niekoľko krosčekov od Billyho Sweezeyho. Rozhodol sa zakročiť a vyvolal tým hromadnú šarvátku:

Video: Tatar po dravom prieniku strelil prvý víťazný gól v sezóne!Slovenský útočník Tomáš Tatar mal prsty pri víťazstve New Jersey 8:1 nad Columbusom, keď strelil druhý gól svojho tímu. Bol to jeho 18. gól v sezóne, ale prvý víťazný.

06. 04. 2023

Súčasná „farma“ Caroliny sa stane nezávislouElliotte Friedman z televízie Sportsnet informoval, že tím Chicago Wolves z AHL oznámil, že v budúcej sezóne 2023/24 nebude spolupracovať so žiadnym tímom NHL. Wolves sú momentálne záložným tímom Caroliny, no v minulosti spolupracoval aj s Atlantou, St. Louis, Vegas a Nashvillom. Momentálne nie je známe, s kým budú v budúcej sezóne Hurricanes spolupracovať. Nie je však ničím nezvyčajným, ak jeden tím AHL slúži ako „farme“ pre dva tímy NHL.
Kasper má pravdepodobne po sezóneHlavný tréner Detroitu Derek Lalonde v stredu informoval, že útočník Marco Kasper pravdepodobne už v tejto sezóne hrať nebude pre zranenie dolnej časti tela. Čoskoro devätnásťročný Rakúšan debutoval v NHL v nedeľu proti Torontu. Odohral 15 minút. V tejto sezóne hrával vo švédskej SHL, kde v drese Rögle vyprodukoval 23 bodov (8+15) v 52 dueloch.

05. 04. 2023

Video: Slafkovský urobil v Montreale radosť slovenským deťom Riaditeľ amatérskeho skautingu tímu Montreal Canadiens, Nick Bobrov, pozval deti zo slovenského občianskeho združenia Integrácia do montrealského Bell Centre, kde okrem prehliadky arény NHL mali možnosť stretnúť sa aj so slovenským útočníkom Jurajom Slafkovským:

Mešár má na dosah veľké prekvapenie, Honzekovi hrozí koniecSlovenský útočník Filip Mešár má na dosah druhé kolo play-off v OHL. Kitchener vyhral v utorok nad favorizovaným Windsorom 6:3 a v sérii vedie prekvapivo hladko 3:0 na zápasy! Slovenská nádej Canadiens však doteraz v play-off nebodovala a na konte má len jeden mínusový bod a päť striel. Vypadnutie hrozí v OHL Servácovi Petrovskému (Minnesota), ktorému sa v utorok darilo, a Jakubovi Chromiakovi (nedraftovaný). V QMJHL je na pokraji vypadnutia Peter Repčík (nedraftovaný), vo WHL Róbert Bačo (nedraftovaný) a Samuel Honzek (nedraftovaný). Naopak, jedna výhra delí od postupu Jakuba Demeka (Vegas).

Sumár noci nájdete na SlovakKHL.sk

|< <   36 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies