Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Magazín

Dvanásť prekvapení prvej štvrtiny tejto sezóny NHL

Aktuálny ročník Národnej hokejovej ligy priniesol v prvej štvrtine základnej časti viacero prekvapení, či už pozitívnych alebo negatívnych. Týkajú sa jednotlivých hráčov, ale aj organizácií. Oficiálny web NHL vybral dvanásť tých najväčších, ktoré sme zoradili podľa abecedy.

ANAHEIM DUCKS
Kalifornský klub vstupoval aj do tejto sezóny ako favorit minimálne na postup do finále Stanley Cupu ako najlepší tím Západnej konferencie. Jej úvod im však vôbec nevyšiel a aj po 22 zápasoch sú zatiaľ iba na piatom mieste v Pacifickej divízii.

ARIZONA COYOTES
Od klubu z Glendale nečakal nikto viac ako umiestnenie medzi najhoršími piatimi tímami v NHL. Viacerí hráči však zabrali, zabrali aj mladé hviezdy a Coyotes sa zatiaľ prekvapujúco pohybujú v blízkosti pozícií zaručujúcich postup do play-off. Tím vedie kapitán Shane Doan, ktorého skvelými výkonmi nasledujú mladí útočníci Max Domi a Anthony Duclair, ako aj obranca Oliver Ekman-Larsson. Ak bude brankár Mike Smith podávať vyrovnanejšie výkony, môže sa tím ešte zlepšiť.

COLUMBUS BLUE JACKETS
Jeden zo zvyčajných favoritov na titul v Metropolitnej divízii odštartoval tento ročník katastrofálne. Po prvých siedmich prehrách v riadnej hracej dobe bol, navyše, prepustený tréner Todd Richards. Nahradil ho John Tortorella, ktorý zatiaľ zaznamenal pozitívnu bilanciu 9-7-0. Ak však chce tím zabojovať o play-off, bude potrebovať aj pomoc kapitána Nicka Foligna. Ten zatiaľ po lanských 31 góloch skóroval v prvých 22 zápasoch tejto sezóny iba raz.

Článok pokračuje pod reklamou

CONNOR MCDAVID/LEON DRAISAITL, EDMONTON OILERS
Tohtoročná draftová jednotka napĺňala od úvodu sezóny všetky očakávania, keď si v 13 zápasoch pripísala 12 bodov a stala sa hviezdou mesiaca október. Potom však prišla zlomenina kľúčnej kosti a dlhá absencia. Našťastie pre Edmonton, úlohu ofenzívneho lídra na nejaký čas prevzal tretí hráč minuloročného draftu. Draisaitl ťahal do ostatného duelu päťzápasovú bodovú sériu, v rámci ktorej odohral tri viacbodové súboje.

JAKUB VORÁČEK, PHILADELPHIA FLYERS
Český útočník bol s 81 bodmi (22+59) lídrom tímového bodovania a aj jedným z najproduktívnejších hráčov ostatnej sezóny. Vyslúžil si za to nový osemročný kontrakt v hodnote 66 miliónov amerických dolárov, ktorý podpísal 30. júla. Klub od neho, logicky, očakával, že bude pokračovať v podobných výkonoch aj v tomto ročníku. V prvých 16 dueloch však neskóroval. Navyše, Flyers vyhrali doposiaľ iba šesť zápasov a majú najnižší priemer strelených gólov v celej lige (1,70).

JOHN KLINGBERG, DALLAS STARS
Mladý švédsky obranca zažíva skvelú druhú sezónu v NHL, keď v prvých 21 zápasoch nazbieral 23 bodov za štyri góly a 19 asistencií. V nováčikovskej sezóne si pripísal 40 bodov v 65 dueloch. Aj texaskému klubu sa darí nadmieru, bilancia 17-4-0 od začiatku ročníka je jeho najlepšou v celej 48-ročnej histórii.

MATS ZUCCARELLO, NEW YORK RANGERS
Nórsky útočník si prešiel od uplynulého finále Východnej konferencie peklom. Po tom, čo ho spoluhráč Ryan McDonagh trafil pukom do hlavy, bol až ohrozený jeho život. Štyri dni nerozprával ako následok silného otrasu mozgu a poranenia lebky. Jeho kariéra bola vážne ohrozená, ale on sa nevzdal. Absolvoval kompletný tréningový kemp a v sezóne sa mu darí vynikajúco. Je lídrom tímu v počte gólov (10), asistencií (11) i bodov (21).

MIKE CONDON, MONTREAL CANADIENS
Dvadsaťpäťročný nováčik v bráne sa stal pilierom zadných radov, keď počas troch týždňov zastupoval zranenú brankársku jednotku Careyho Pricea. Kanadskému tímu pomohol udržať sa na čele Atlantickej divízie. V 11 dueloch zaznamenal bilanciu 7-2-2 s 91,3 % úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,23 inkasovaného gólu na zápas. Montreal mal počas Priceovej absencie bilanciu 5-2-2.

PITTSBURGH PENGUINS
Od príchodu Phila Kessela si pennsylvánsky klub sľuboval výrazné zlepšenie ofenzívy. Zatiaľ sa však veľmi nedarí nielen jemu, ale prakticky všetkým strelcom tímu. Ten v prvých 21 zápasoch sezóny strelil iba 48 gólov. Kessel, päťnásobný 30-gólový strelec, ich má na konte zatiaľ sedem, najlepší strelcom je Jevgenij Malkin s ôsmimi. Kapitán Sidney Crosby skóroval iba päťkrát, ofenzívny obranca Kris Letang dokonca len raz.

SAN JOSE SHARKS
Po odchode dlhoročného trénera Todda McLellana sa očakávalo, že kalifornský klub začne s prestavbou. Tá však nebola nutná, pretože na jeho lavičku sa postavil Peter DeBoer, ktorý si s hráčmi rýchlo porozumel. Tím je po bezchybnom šesťzápasovom tripe na čele Pacifickej divízie s 26 bodmi. Základom úspechov je forma brankára Martina Jonesa, ktorý vyhral 11 z 18 štartov v sezóne. Jeho úspešnosť zákrokov je 92,9 %, priemerne inkasoval 2,02 gólu na zápas a vedie ligu s tromi čistými kontami.

TAMPA BAY LIGHTNING
Po tohtoročnej účasti vo finále Stanley Cupu nepodáva floridský klub práve vyrovnané výkony. Chýbajú mu najmä góly. Center Tyler Johnson, ktorý v ostatnom play-off nazbieral 23 bodov v 26 zápasoch, zatiaľ skóroval iba štyrikrát v 19 dueloch sezóny. Čo sa týka obrancov, najlepším je Jason Garrison s dvoma gólmi. Žiaden iný zadák tímu nestrelil viac než jeden.

TRAVIS HAMONIC, NEW YORK ISLANDERS
Kanadský obranca strávil celú svoju kariéru na Long Islande. Tam už klub nesídli, ale hráč sa minulý týždeň priznal, že už pred začiatkom sezóny požiadal generálneho manažéra Gartha Snowa o výmenu z osobných dôvodov. V zmluve mu pitom zostávajú ešte štyri platné roky s priemerným ročným zárobkom vo výške 3,8 milióna dolárov. Priemerne odohral v tejto sezóne 23 minút a 23 minút na zápas. Podľa všetkého však bude môcť byť vymenený najskôr počas draftu v roku 2016.

Ktoré prekvapenie považujete za najväčšie?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies