Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
FLA
BOS
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Sekera hviezdou zápasu, Chára asistoval

V piatich pondelkových zápasoch NHL sa predstavil rovnaký počet Slovákov. Z výhry sa tešil iba Andrej Sekera, ktorý strelil víťazný gól v predĺžení a stal sa prvou hviezdou duelu. Bodoval aj Zdeno Chára, ktorý v rovnakom zápase asistoval.

Hviezdy večera:
1. Mike Hoffman (OTT): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia
2. Braden Holtby (WSH): 44/45 (97,8% úspešnosť zákrokov)
3. Cam Talbot (EDM): 47/49 (95,9% úspešnosť zákrokov)

Sekera rozhodol zápas proti Chárovi v predĺžení, Talbot žiaril

Boston privítal na svojom ľade Edmonton po prvý raz s jeho niekdajším generálnym manažérom Petrom Chiarellim. Ten sa s novým tímom nakoniec tešil z víťazstva 3:2, o ktorom rozhodol slovenský obranca Andrej Sekera v 41. sekunde predĺženia. Bol to jeho tretí gól v sezóne, pričom v dueli zaznamenal aj dve strely. S časom 23 minút a 21 sekúnd bol najvyťažovanejším hráčom tímu. Proti nemu nastúpil Zdeno Chára, ktorý si pripísal 12. asistenciu v ročníku pri góle Matta Beleskeyho na 1:2. Na 2:2 vyrovnával stav Brad Marchand, ale viac gólov Cam Talbot neinkasoval. Brankár, ktorý bol v tejto sezóne kritizovaný, predviedol pri svojom prvom štarte od 27. novembra 47 zákrokov a doviedol Oilers k šiestej výhre v sérii. Chára ho počas vyše 23 minút na ľade ohrozil štyrmi strelami, pričom do štatistík si zapísal aj bodyček a dva bloky. Bruins prehrali aj druhý vzájomný duel v ročníku a opäť rovnakým výsledkom. Prvý však rozhodli až nájazdy. Jonasa Gustavssona z 24 striel prekonali aj Jordan Eberle a dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins, ktorí vybudovali Edmontonu v prvej tretine náskok. Eberle mal prsty vo všetkých góloch tímu, keď na zvyšné dva prihral. Oilers zvíťazili v Bostone po prvý raz od 7. novembra 1996 po desiatich dueloch.

Sekerov tretí gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Sekera, 2. C. Talbot (obaja EDM), 3. B. Marchand (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Hoffman so Zibanejadom zariadili výhru Ottawy nad Kings

Trojbodový Mike Hoffman strelil dva góly, vrátane víťazného v 15. minúte druhej tretiny, ktorým rozhodol o domácej výhre Ottawy 5:3 nad Los Angeles. Gólom a dvoma prihrávkami k nej prispel Mika Zibanejad a 33 zákrokmi Craig Anderson, ktorý štartoval v 15. dueli po sebe. Toho prekonali Jamie McBain, Tyler Toffoli v presilovej hre a Jake Muzzin. Jonathan Quick si okrem 16 zákrokov pripísal aj asistenciu, ale neodvrátil druhú prehru Kings po sebe, ktorá ukončila deväťzápasovú bodovú sériu. Góly mu strelili aj dvojbodoví Kyle Turris a Erik Karlsson, kým Mark Stone zaznamenal svoj 100. bod v NHL v podobe asistencie. Slovenský útočník Kings Marián Gáborík pri druhej prehre kalifornského tímu proti Senators po sebe nebodoval, počas 16 minút a 48 sekúnd v akcii nazbieral dve trestné minúty, tri strely a bodyček. Ottawa ukončila sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. M. Zibanejad, 3. E. Karlsson (všetci OTT)

Jurčo nepremenil trestné strieľanie, bodová séria Detroitu sa skončila

Zápas Buffala s Detroitom bol najmä o brankároch, ktorí sa stali jeho prvými dvoma hviezdami. Tou prvou bol Chad Johnson, ktorý 32 zákrokmi priviedol Sabres k triumfu 2:1. Tým najväčším zabránil 19 sekúnd pred koncom tretej tretiny takmer istému gólu domácich. Inkasoval síce ako prvý z hokejky Brada Richardsa v úvode druhej tretiny, ale potom zatiahol roletu a Buffalo aj vďaka nemu vyhralo druhý duel po sebe. Ukončilo tiež 13-zápasovú bodovú sériu Red Wings, ktorí zase prehrali druhý zápas po sebe. Nezabránil tomu ani Petr Mrázek, ktorý sa prezentoval 28 zákrokmi. Prekonali ho Ryan O´Reilly a Johan Larsson, ktorý otočili stav duelu v priebehu 61 sekúnd v tretej tretine. Druhý menovaný pritom ukončil 30-zápasové gólové suchoty, a to víťazným presným zásahom. Všetko však mohlo byť inak, ak by slovenský útočník Tomáš Jurčo premenil v závere prostrednej tretiny nariadené trestné strieľanie. Nakoniec si počas len päť a pol minúty na ľade pripísal na konto strelu a bodyček. Jeho starší krajan Tomáš Tatar odohral necelých 14 minút so ziskom mínusového bodu, menšieho trestu, dvoch striel a bodyčeku. Ich spoluhráč Mike Green absolvoval svoj 600. zápas v NHL.

Jurčovo trestné strieľanie proti Johnsonovi:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson (BUF), 2. P. Mrázek (DET), 3. J. Larsson (BUF)

Capitals pokazili Sullivanovi trénersky debut a usadili sa na čele konferencie

T. J. Oshie strelil dva góly a pridal asistenciu, Braden Holtby chytil 44 striel a Washington zdolal divízneho rivala z Pittsburghu na jeho ľade pomerom 4:1. Po druhej výhre za sebou sa dostal aj na čelo Východnej konferencie. Víťazný gól putoval na konto dvojbodového Johna Carlssona, no skóroval aj Nicklas Bäckström, ktorý pridal dve asistencie. Jediný presný zásah domácich zaznamenal Jevgenij Malkin, ktorý znižoval stav na 1:2. Marc-Andre Fleury opustil zápas s 30 zákrokmi. Druhý gól v zápase vsietil Oshie 48 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovej hre a podčiarkol ním neúspešný debut nového trénera Penguins Mikea Sullivana. Jeho tím musel duel dohrávať bez útočníka Beaua Bennetta, ktorý sa zranil po bodyčeku Oshieho v závere prvej tretiny. Domácim tiež chýbal obranca Rob Scuderi, ktorého na poslednú chvíľu musel v zostave nahradiť Adam Clendening.

Pocta Pascalovi Dupuisovi, ktorý predčasne ukončil kariéru:

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. T. J. Oshie, 3. N. Bäckström (všetci WSH)

Debutant Korpisalo nezabránil predĺženiu série prehier Columbusu

Brian Boyle skóroval v siedmej minúte tretej tretiny vo vlastnom oslabení, čím rozhodol o víťazstve Tampy Bay na ľade Columbusu pomerom 2:1. Išlo už o štvrtú prehru Blue Jackets v sérii a siedmu z posledných ôsmich duelov. Nezabránil jej ani Joonas Korpisalo, ktorý pri svojom debute v NHL urobil 27 zákrokov. „Bola to úžasná skúsenosť, niečo ako splnený sen. Zo začiatku sme hrali dobre v defenzíve, a tak som mal čas dostať sa do tempa. Spoluhráči zbierali odrazené puky, takže som sa cítil sebavedomo,“ povedal pre AP mladý Fín, ktorého prekonal aj Jonathan Marchessault. Ben Bishop kryl 25 striel a opäť bol oporou Lightning, ktorí v siedmich z ostatných deviatich zápasov nestrelili viac než dva góly. Prekonal ho iba Brandon Dubinsky, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Zápas nedohral útočník Tampy Joel Vermin, ktorý sa zranil už po piatich minútach svojho šiesteho duelu v NHL.

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle (TBL), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. B. Bishop (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:06 0 1 1 0 0 4 1
A. Sekera (EDM) 23:21 1 0 1 0 0 2 0
T. Jurčo (DET) 5:26 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (DET) 13:56 0 0 0 -1 2 2 1
M. Gáborík (LAK) 16:48 0 0 0 0 2 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies