Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
FLA
BOS
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Hossa sa tešil z výhry, Chárov tím opäť neuspel

V utorok sa v NHL odohralo osem zápasov a v dvoch z nich mal zastúpenie aj slovenský hokej. Marián Hossa ani Zdeno Chára však nebodovali. Z výhry sa tešil len prvý menovaný. Zach Parise strelil hetrik, Florida vyhrala.

Hviezdy večera:
1. Zach Parise (MIN): 3 góly (vrátane víťazného)
2. Artem Panarin (CHI): 2 góly (vrátane víťazného)
3. Derek Stepan (NYR): 2 góly

Panarin rozhodol o výhre Blackhawks nad Penguins

Po bezgólovej prvej tretine si Chicago dokázalo v prostrednej dvadsaťminútovke vytvoriť dvojgólové vedenie, keď sa presadili Artem Panarin a Jonathan Toews. Úradujúci šampión však v tretej tretine o náskok prišiel, keď na 2:2 vyrovnali dvojbodoví Sidney Crosby a Kris Letang. Blackhawks napokon porazili Pittsburgh pomerom 3:2, keď sa vom štvrtej minúte predĺženia presadil opäť Panarin. Tomu na oba góly nahrával Patrick Kane. Dve asistencie si z duelu odniesol aj Brent Seabrook a Corey Crawford pomohol ku štvrtej výhre po sebe 34 zákrokmi. Slovenský útočník Marián Hossa nebodoval, pričom odohral 20 a pol minúty. Duel opustil s jedným plusovým bodom, dvoma bodyčekmi a jednou strelou na bránu. Marc-Andre Fleury čelil dokopy 30 streleckým pokusom víťazného mužstva. Penguins prišli o dvojzápasovú víťaznú sériu, ale už v stredu budú môcť v odvetnom súboju vrátiť „čiernym jastrabom“ porážku.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (CHI), 2. K. Letang (PIT), 3. J. Toews (CHI)

Kuznecov pomohol Capitals vyhrať duel proti Bruins

V akcii sa predstavil ešte aj Zdeno Chára. Jeho Boston privítal Washington v stretnutí dvoch tímov, ktoré v ostatnej dobe nezískavali víťazstvá ľahko. Domáci sa ho ani v utorok nedočkali, keď prehrali piaty duel z ostatných šiestich. Capitals totiž triumfovali tesne 3:2, aby ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Víťazný gól strelil Marcus Johansson a v prvých dvoch góloch mal prsty Jevgenij Kuznecov – na prvý prihrával, druhý strelil. Skóre otvoril Andre Burakovsky a Braden Holtby zastavil 25 striel. Prekonali ho len Loui Eriksson a dvojbodový Patrice Bergeron. Tuukka Rask čelil 29 strelám a Chára odohral v zápase 27 a štvrť minúty. V celom zápase odohral viac už len obranca hostí Matt Niskanen (27:19). Trenčiansky rodák zaznamenal aj napriek prehre jeden plusový bod, urobil dva bodyčeky, na bránu vyslal tri strely a dve súperove zblokoval. V druhej tretine bol vylúčený za vyhodenie puku do hľadiska, pričom jeho technický priestupok potrestal gólom Kuznecov. Duel nedohral obranca „medveďov“ Adam McQuaid, ktorého v druhej tretine narazil na mantinel Zach Sill.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov (WSH), 2. M. Johansson (WSH), 3. P. Bergeron (BOS)

Pariseho hetrik doviedol Wild k výhre nad Blue Jackets

Zach Parise po druhýkrát v sezóne strelil hetrik, aby doviedol Minnesotu k víťazstvu nad Columbusom 4:2. Svoj hetrik americký útočník spečatil gólom do prázdnej brány 57 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Po ňom padli ešte dva góly. Nick Foligno vykresal iskierku nádeje Blue Jackets predtým, ako ju definitívne ďalšou strelou do prázdnej brány zahasil Mikael Granlund. Tieto dva góly padli v rozmedzí dvoch sekúnd, čím vyrovnali rekord NHL. Granlund si z duelu odniesol aj dve asistencie, podobne ako Ryan Suter. Devan Dubnyk urobil 29 zákrokov a Mikko Koivu duel nedohral po zákroku Davida Savarda. Prvý gól Columbusu strelil Cam Atkinson a Anton Forsberg sa prezentoval 29 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (MIN), 2. R. Suter (MIN), 3. A. Forsberg (CBJ)

Jágr opäť skóroval, Florida vyhrala 10. duel po sebe

Jaromír Jágr strelil už svoj 14. gól v tejto sezóne a Florida Panthers sa stala prvým tímom v ročníku, ktorý dokázal vyhrať desať zápasov v sérii. Tentokrát jej nestíhalo Buffalo, ktoré porazila hladko 5:1. Drew MacKenzie, Jonathan Huberdeau, Brandon Pirri a Corban Knight nadviazali na Jágrov gól, zatiaľ čo Roberto Luongo urobil 31 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Ryan O’Reilly. Linus Ullmark zastavil 22 striel, ale to nič nezmenilo na tom, že Sabres prehrali piaty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau, 2. R. Luongo, 3. C. Knight (všetci FLA)

Stars si vylámali zuby aj na Rangers

Derek Stepan strelil dva góly a Rick Nash nazbieral tri asistencie, aby doviedli Rangers k výhre nad lídrom Západnej konferencie, Dallasom. Jayson Megna vo svojom prvom zápase NHL v tejto sezóne zaznamenal gól a asistenciu, Kevin Klein nazbieral dve asistencie a strelecky sa presadili aj Keith Yandle, Derick Brassard a Viktor Stalberg. Henrik Lundqvist zastavil 22 z 24 striel. Góly Stars vsietili John Klingberg a Antoine Roussel, zatiaľ čo Antti Niemi urobil 23 zákrokov. Hráči Dallasu sa v ostatnej dobe trápia a trojzápasový trip ukončili s bilanciou 0-2-1. Tyler Seguin a Jamie Benn počas neho nebodovali. Rangers hrali bez Chrisa Kreidera, ktorého trápi zranenie ruky.

Hviezdy duelu: 1. D. Stepan, 2. R. Nash, 3. J. Megna (všetci NYR)

Flyers ukončili sériu prehier, Canadiens opäť prehrali

Brayden Schenn zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Philadelphii zdolať Montreal tesným pomerom 4:3 a ukončiť tak trojzápasovú sériu prehier. Wayne Simmonds, Shayne Gostisbehere a Sean Coutirier sa tiež tešili z gólov, pričom poslední dvaja menovaní si pripísali aj po jednej asistencii. Michael Neuvirth urobil 21 zákrokov. Brendan Gallagher, Daniel Carr a Alex Galchenyuk vsietili góly Canadiens, ktorí prehrali 12. zápas z ostatných 15. Ben Scrivens sa prezentoval 27 zákrokmi. V stredu tím čaká prvý duel v Bell Centre od 17. decembra. Osemzápasový trp ukončili s bilanciou 2-6-0.

Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere, 2. B. Schenn, 3. S. Couturier (všetci PHI)

Hellebuyck, Stafford prispeli k výhre Jets nad Predators

Drew Stafford strelil dva presilovkové góly, aby pomohol Winnipegu zdolať Nashville pomerom 4:1. Ben Chiarot a Alexander Burmistrov sa tiež presadili strelecky, Tyler Myers zaznamenal dve asistencie a Connor Hellebuyck potvrdil svoje kvality skvelým výkonom, počas ktorého zneškodnil 43 striel. Ako jediný ho prekonal Colin Wilson, ktorého tím prehral tretí zápas z ostatných štyroch. Pekka Rinne inkasoval tri góly zo 17 striel. Burmistrov totiž uzatváral duel strelou do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. D. Stafford (WPG), 2. C. Hellebuyck (WPG), 3. C. Wilson (NSH)

Rämö doviedol Flames k výhre nad Lightning

Matt Stajan a David Jones poslali Calgary do dvojgólového vedenia a Karri Rämö zastavil 30 striel, aby doviedol Flames k domácej výhre 3:1 nad Tampou Bay Lightning. Poistku do prázdnej brány ešte pridal Lance Bouma a Mark Giordano opustil duel s dvoma asistenciami. Kanadský tím sa po víťazstve dostal na tretie miesto Pacifickej divízie. Räma prekonal len Steve Stamkos, ktorý mu zničil čisté konto minútu a pol pred koncom zápasu. Dovtedy neinkasoval 152 minút a 55 sekúnd. Jeho náprotivok Ben Bishop si pripísal 21 zákrokov. Flames v zápase chýbal Jiří Hudler.

Hviezdy duelu: 1. K. Rämö, 2. TJ Brodie, 3. D. Jones (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 20:37 0 0 0 +1 0 1 2
Z. Chára (BOS) 27:16 0 0 0 +1 2 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies