Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
FLA
BOS
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Chára nemusel dohrať, nakoniec sa tešil z výhry

V štyroch stredajších zápasoch sa z výhier tešili Boston, Montreal, Colorado a Anaheim. Zdeno Chára nebodoval, ale v stretnutí si musel prežiť jeden bolestivý okamih.

Pastrňák, Rask doviedli Bruins k výhre nad Penguins

Jediný slovenský zástupca v stredajšej noci, Zdeno Chára, sa tešil z víťazstva Bostonu 5:1 nad Pittsburghom, ktoré odvrátilo možnosť trojzápasovej série prehier na domácom ľade. Kapitán Bruins k nemu bodovo neprispel, ale odohral 23 minút a pripísal si plusový bod, dve strely a jeden bodyček. V zápase ho trafil do hlavy puk zo strely, ale našťastie vynechal len jedno striedanie. Z jeho spoluhráčov najviac potešili David Pastrňák, ktorý strelil prvé dva góly (prvý z trestného strieľania) a Tuukka Rask, ktorý zneškodnil 41 striel. Jimmy Hayes, Landon Ferraro a Brad Marchand zvýšili vedenie domácich v poslednej desaťminútovke. Marc-Andre Fleury inkasoval päť gólov z 29 striel a čestný úspech Penguins zaknihoval Tom Kühnhackl. Oba tímy v ostatnej dobe striedajú výhry s prehrami – Bruins zaknihovali tri výhry v ostatných šiestich dueloch, Penguins štyri prehry v ostatných ôsmich zápasoch. „Medvede“ vyhrali všetky tri vzájomné zápasy v ročníku. Po tom treťom boli najspokojnejší. „Myslím si, že to bol jeden z našich najlepších zápasov, ktoré sme odohrali za veľmi dlhú dobu,“ poznamenal útočník Ryan Spooner pre AP. Bruins po prvýkrát v histórii strelili tri góly z trestných strieľaní v jednej sezóne.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. T. Rask, 3. A. McQuaid (všetci BOS)

Washington zápas proti Montrealu nedokázal zvrátiť

Washington je počas väčšiny sezóny dominantný, ale v ostatnej dobe je nútený doťahovať náskok súperov. V stredu sa mu to nepodarilo. Montreal si vybudoval náskok 3:0, ktorý bol základom výhry 4:3. K nej dvoma gólmi pomohol Alex Galchenyuk, ktorého druhý presný zásah bol víťazný. Strelecky sa presadili aj Brendan Gallagher a Tomáš Fleischmann, kým Mike Condon predviedol 33 zákrokov. „Hrali sme na ľade najlepšieho tímu ligy. Bolo naozaj ťažké hrať proti nemu a tento výsledok nám dodá sebavedomie,“ povedal tréner pre AP Michel Therrien, ktorého mužstvo porazilo Capitals v treťom vzájomnom zápase v sezóne premiérovo. Jason Chimera, Dmitrij Orlov a Andre Burakovsky sa postarali o góly favorita, ktorý prehral ešte len po druhý raz v ostatných 11 dueloch. Braden Holtby inkasoval tri góly z 18 striel, Philipp Grubauer následne jeden zo 16. „Nemôžeme zvrátiť každý zápas. To sa nestane. Musíme hrať lepšiu 60-minútovú hru,“ poznamenal Nicklas Bäckström.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A Galchenyuk (MTL), 2. J. Chimera (WSH), 3. B. Gallagher (MTL)

Colorado porazilo San Jose po nájazdoch

San Jose dvakrát vyhrávalo, ale päťzápasový trip nakoniec nezakončilo úspešne. Nathan MacKinnon a Matt Duchene sa presadili v samostatných nájazdoch, aby rozhodli o triumfe Colorada 4:3. V normálnom hracom čase sa presadili Shawn Matthias, Jarome Iginla a dvojbodový Gabriel Landeskog. Calvin Pickard pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 30 zákrokmi. Viac práce mal Martin Jones, ktorý čelil 41 strelám. Z jeho spoluhráčov skórovali Nick Spaling, Brent Burns (20. gól v sezóne) a Joel Ward, ale v nájazdoch sa nepresadil nikto. Ward vyrovnal stav na 3:3 v 59. minúte pri hre bez brankára. Sharks ukončili trip s troma výhrami a dvoma prehrami. V ich drese debutovali Spalling a Roman Polák. Svoj prvý zápas za Avalanche odohral pre zmenu ich niekdajší spoluhráč Matthias.

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. J. Ward (SJS)

Andersen vynuloval Sabres, Vatanen rozhodol o výhre Ducks

Futbalovým výsledkom sa skončil zápas medzi Anaheimom a Buffalom, v ktorom bol rozhodujúci gól Samiho Vatanena strelený počas presilovej hry v úvode druhej tretiny. Ryan Getzlaf zaknihoval 40. asistenciu v sezóne, čo sa mu podarilo ôsmykrát v kariére (klubový rekord). Frederik Andersen prispel k triumfu Ducks 26 zákrokmi, ktoré potreboval na svoje prvé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére. Robin Lehner opustil zápas s 28 zákrokmi a Sabres prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Kalifornský tím oslávil už šiestu výhru po sebe a vyrovnal tak svoju najdlhšiu víťaznú sériu v tomto ročníku. Od 14. januára vyhral 15 duelov z 18. Výhru mohlo čiastočne pokaziť zranenie Hampusa Lindholma, ktorý sa v prvej tretine dostal do kolízie s Evanderom Kaneom. Po prestávke sa však vrátil do hry.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. S. Vatanen, 3. R. Getzlaf (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:05 0 0 0 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies