Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Pánik nebodoval, Chicago podľahlo Caroline

Jozef Struhár  
31.12.2016

V štyroch piatkových zápasoch sa z výhier tešili San Jose, Vancouver, Nashville a Carolina, ktorá porazila Chicago. Richard Pánik, jediný Slovák v akcii, nebodoval.

Hurricanes potvrdili domácu formu výhrou nad Blackhawks

Chicago čakal posledný zápas pred Winter Classic, no na ľade Caroliny išlo už o jeho tretí duel za ostatné štyri dni a druhý po sebe. Čerstvejší súper to využil a vyhral 3:2, aby si pripísal štvrtú výhru z ostatných piatich zápasov. Víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny Jay McClement (2), ktorý nadviazal na predošlé góly Eliasa Lindholma (4) a Leeho Stempniaka (8). Dôležitý bol aj výkon brankára Cama Warda, ktorého z 27 striel prekonali len dvojbodový Michal Kempný (1) a Vinnie Hinostroza (4). Pre českého obrancu išlo o prvý gól v NHL. V oboch góloch Blackhawks mal prsty Jonathan Toews. Richard Pánik nebodoval, pričom odohral 16 a štvrť minúty. Pripísal si dve strely a dva bodyčeky. Scott Darling opustil zápas s 25 zákrokmi. Blackhawks prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich, kým Hurricanes bodovali už v 11. domácom zápase po sebe. To je ich najlepšie obdobie v domácom prostredí od 12-zápasovej série spred takmer ôsmich rokov. „V ostatnom čase si budujeme sebadôveru. Myslím si, že doma hrávame naplno. Musíme to však robiť aj u súperov,“ povedal McClement pre AP. Duel nedohrali domáci Lindholm a hosťujúci Marcus Krüger. Oboch trápi zranenie hornej časti tela.

Dôležitý zákrok si pripísala aj Wardova maska:

Hviezdy duelu: 1. C. Ward, 2. J. McClement, 3. S. Aho (všetci CAR)

Článok pokračuje pod reklamou

Saros vynuloval Blues, Predators ukončili sériu prehier

Predators zažili ťažké obdobie po Vianociach, keď sa v troch zápasoch v priebehu štyroch dní stretli s divíznymi rivalmi. Na prehry s Minnesotou a Chicagom však zareagovali triumfom 4:0 nad St. Louis, ktorým ukončili trojzápasovú sériu prehier. Svoju prvú nulu v kariére vychytal Juuse Saros, ktorý zlikvidoval 25 striel. „Urobil niekoľko dôležitých zákrokov počas zápasu a pár veľkých na jeho konci,“ poznamenal tréner Peter Laviolette pre AP. Filip Forsberg (8) zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafili aj Yannick Weber (1), Viktor Arvidsson (10) a Colin Wilson (6). Mike Ribeiro zaznamenal dve asistencie a v akcii sa predstavil aj James Neal, ktorý nedohral štvrtkový duel. Nashville vyhral tretí vzájomný duel zo štyroch. V bráne St. Louis sa ukázali obaja gólmani. Jake Allen inkasoval tri góly zo 14 striel a Carter Hutton urobil v tretej tretine 11 zákrokov. „Musíme sa zlepšiť v hre piatich proti piatim. Momentálne čakáme a spoliehame sa na to, že nám zápasy vyhrajú presilovky a oslabenia,“ priznal tréner Blues Ken Hitchcock.

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. F. Forsberg, 3. M. Ribeiro (všetci NSH)

Henrik Sedin rozhodol o triumfe Canucks nad Ducks

Vancouver vstúpil do kľúčového obdobia základnej časti výhrou nad Los Angeles a v piatok chcel zopakovať úspech aj proti ďalšiemu kalifornskému tímu. Vďaka gólu Henrika Sedina (9) z poslednej minúty predĺženia sa mu to aj podarilo. Nad Anaheimom vyhral 3:2, aby si zvýšil šance na postup do play-off. Canucks pritom v zápase prehrávali o dva góly. O vyrovnanie sa postarali Ben Hutton (5) a Jack Skille (4). Ryan Miller, ktorý si pripísal asistenciu pri víťaznom góle, zastavil 24 striel a prekonať ho dokázali len Ryan Getzlaf (5) a Rickard Rakell (16). John Gibson opustil duel s 23 zákrokmi. Mohol ho opustiť aj s víťazstvom, ak by Getzlaf v nadstavenom čase trafil pri prečíslení dvoch na jedného bránu.

Víťazný gól Sedina:

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. C. Perry (ANA), 3. H. Sedin (VAN)

Dell, Marleau rozhodli o ďalšej výhre Sharks nad Flyers

Len raz za ostatných 13 rokov dokázala Philadelphia poraziť svojho piatkového súpera. San Jose túto dominanciu potvrdilo 15. víťazstvom v posledných 16 vzájomných dueloch. Náhradný brankár Aaron Dell zneškodnil všetkých 21 striel, aby vychytal prvé čisté konto v kariére. Doviedol „žraloky“ k triumfu 2:0 a natiahnutiu aktuálnej víťaznej série na štyri zápasy. Líder Pacifickej divízie vyhral ôsmy zápas z ostatných deviatich aj vďaka gólom dvojbodového Patricka Marleaua (10) a Justina Brauna (2). Marleau strelil víťazný gól už proti každému tímu NHL. Steve Mason štartoval v bráne Flyers, ale po zranení v prvej tretie ho nahradil Anthony Stolarz. Obaja kapitulovali raz. Mason zastavil 11 striel, Stolarz o desať viac. Zápas nedohral a jeden hráč Sharks – obranca Marc-Edouard Vlasic, ktorého zasiahol do tváre puk.

Hviezdy duelu: 1. A. Dell, 2. P. Marleau, 3. M. Karlsson (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 16:13 0 0 0 0 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies