Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Chára hviezdou zápasu, Budaj vyhral

V jedenástich silvestrovských zápasoch sa predstavili štyria Slováci. Všetci sa tešili z výhier, no bodoval iba Zdeno Chára. Ten sa aj vďaka zisku asistencie stal druhou hviezdou duelu.

Boston zdolal Buffalo aj štvrtýkrát v sezóne, Chára asistoval

Slovenský obranca Zdeno Chára zaznamenal siedmu asistenciu v sezóne pri otváracom góle Franka Vatrana (2) už po 88 sekundách zápasu, ktorý nasmeroval Boston k domácej výhre 3:1 nad Buffalom. V druhej tretine ju potvrdili ďalšími gólmi Patrice Bergeron (7) v presilovej hre a Tim Schaller (5). Tuukka Rask predviedol 26 zákrokov pri druhom triumfe Bruins nad Sabres za dva dni a štvrtom v ročníku (4-0-0). Boston tak vyhral všetky vzájomné zápasy v jednej sezóne už s každým tímom v NHL. Jediný gól hostí strelil Jack Eichel (7), ktorý v poslednej minúte druhej tretiny skorigoval druhú prehru Buffala po sebe. Robin Lehner čelil 28 strelám. Chára na neho nevystrelil ani raz, ale s časom 24:56 bol najvyťaženejším hráčom tímu. V oslabeniach odohral 5:51 z celkovo ôsmich minút. Pripísal si aj plusový bod, s piatimi bodyčekmi i blokmi bol najlepším hráčom zápasu. Vyhlásili ho za jeho druhú hviezdu. Sabres ho dohrávali bez Josha Gorgesa (bedro) a Johana Larssona (zápästie), ktorí sa zranili v prvej tretine. Napokon prehrali šiesty duel z posledných siedmich. Domácim chýbal v zostave David Backes, ktorý má otras mozgu.

Chárova asistencia 7. v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. Z. Chára, 3. T. Schaller (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Budaj ukončil sériu prehier v kalifornskom derby

Peter Budaj zastavil 18 z 20 striel a doviedol Los Angeles k domácemu triumfu 3:2 nad štátnym rivalom zo San Jose v prvom domácom dueli po deväťzápasovom tripe. Ukončil tak sebe i tímu trojzápasovú sériu prehier a súperovi štvorzápasovú víťaznú šnúru. Po dvoch tretinách viedli Kings 2:0 zásluhou gólov dvojbodového Tannera Pearsona (9) a Drewa Doughtyho (6) v presilovke. Víťazný strelil v úvode tretej tretiny Jeff Carter (20), Alec Martinez dvakrát asistoval. Budaja prekonali Brent Burns (15) v presilovej hre a Kevin Labanc (7), ktorí skorigovali prehru Sharks. Martin Jones opustil duel s 24 zákrokmi. Dva musel urobiť po strelách Mariána Gáboríka, ktorý odohral necelých 15 minút.

Budajov zákrok proti Coutureovi:

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson, 2. A. Martinez, 3. J. Carter (všetci LAK)

Kreiderov hetrik pomohol Rangers potvrdiť dominanciu

Colorado prehralo posledný deväť domácich zápasov proti Rangers a na tomto trende sa nič nezmenilo ani v sobotu. Newyorský tím vyhral 6:2 a oba tímy si natiahli svoje aktuálne série na tri zápasy. O výhre newyorského tímu sa zaslúžil najmä Chris Kreider (15), ktorý vsietil hetrik. Dvakrát sa presadil J.T. Miller (12) a raz Jimmy Vesey (11). Henrika Lundqvista z 27 striel prekonali Cody McLeod (1) a Blake Comeau (6). Calvin Pickard inkasoval šesť gólov z 37 striel. Švédsky brankár je už najúspešnejším Európanom v histórii NHL s 390 výhrami. Slovenský útočník Marek Hrivík odohral v poslednom zápase roka 10 a pol minúty. Nebodoval a na vhadzovaniach mal len 22,2% úspešnosť.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider, 2. J. Miller, 3. M. Zuccarello (všetci NYR)

O víťaznú sériu prišli Wild, Blue Jackets vyhrali 15. duel po sebe

V Xcel Energy Centre došlo k vzácnemu zápasu medzi tímami, ktoré ťahali víťazné série dlhšie ako desať zápasov. Svoju rekordnú sériu nakoniec natiahol Columbus, ktorý porazil domácu Minnesotu 4:2. Kým Blue Jackets ešte len ako štvrtý tím histórie dokázali vyhrať 15 zápasov po sebe, Wild prišli o 12-zápasovú šnúru. Cam Atkinson (17) sa o to postaral dvoma gólmi, Sergej Bobrovskij 29 zákrokmi. Skórovali aj Jack Johnson (2) a Seth Jones (7). O góly Wild sa postarali Mikael Granlund (10) a Jason Zucker (9). Granlund pridal aj asistenciu, Jare Spurgeon ich zaznamenal dve. Devan Dubnyk opustil duel s 21 zákrokmi. Blue Jackets neprehrali v decembri ani jeden zápas.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. S. Bobrovskij (CBJ), 3. J. Spurgeon (MIN)

Greiss doviedol Islanders k výhre nad Jets

Bez Slovákov sa odohral zápas medzi Jets a Islanders. Newyorský tím, ktorý odkopol Jaroslava Haláka, sa vrátil na víťaznú koľaj a vďaka triumfu 6:2 nad Winnipegom, ktorý nastúpil bez zraneného Marka Daňa, vyhral štvrtý zápas z ostatných piatich. Thomas Greiss urobil 32 zákrokov a o góly sa postarali šiesti rôzni hráči – Nikolaj Kuľomin (5), John Tavares (11), Shane Prince (5) a Ryan Strome (6) prekonali z 15 striel Connora Hellebuycka, Anders Lee (14) a Andrew Ladd (8) následne prekonali z deviatich striel Michaela Hutchinsona. Góly Jets mali na svedomí Shawn Matthias (4) a Nikolaj Ehlers (10).

Hviezdy duelu: 1. R. Strome, 2. T. Greiss, 3. J. Tavares (všetci NYI)

Washington vrátil New Jersey piatkovú prehru

Doma s ním prehral 1:2 po nájazdoch, no na ľade New Jersey si to vynahradil. Washington zvíťazil v Newarku 6:2 a ukončil sériu dvoch prehier. Alex Ovečkin (17), T. J. Oshie (11) i Justin Williams (9) zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Brett Connolly (4), Jay Beagle (6) a Marcus Johansson (14). Matt Niskanen s Brooksom Orpikom dvakrát asistovali a Philipp Grubauer sa pri svojom štvrtom triumfe v sérii prezentoval 21 zákrokmi. Keith Kinkaid urobil o jeden zákrok menej, z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Kyle Palmieri (7) a Beau Bennett (2). Devils nevyužili ani jednu z deviatich presiloviek a prehrali tretí duel z ostatných štyroch. Navyše, už po troch minútach hry museli vyniesť na nosidlách ich obrancu Johna Moorea po tvrdom zákroku Toma Wilsona. Vylúčený zaň nebol.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. T. J. Oshie, 3. M. Niskanen (všetci WSH)

Vasilevskij doviedol Tampu k výhre nad Carolinou

Caroline sa doma darí, ale na hre vonku by mala ešte zapracovať. Tampa Bay využila domáce prostredie i viac energie po dni voľna a s rokom sa rozlúčila triumfom 3:1, ku ktorému pomohli Brian Boyle (10), Jonathan Drouin (11) a Alex Killorn (12) gólmi, Andrej Vasilevskij 26 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Sebastian Aho (7). Cam Ward urobil 22 zákrokov a na záverečných osem sekúnd pustil do brány Jorgeho Alvareza, kustóda Hurricanes, ktorý podpísal skúšobný kontrakt po tom, čo na poslednú chvíľu ochorel náhradný brankár Eddie Läck.

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin, 2. A. Vasilevskij, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Malkin rozhodol o výhre Penguins nad Canadiens

Silvestrovský večer nám priniesol aj zápas dvoch z najlepších troch tímov Východnej konferencie. Jevgenij Malkin (16) skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Pittsburgh porazil Montreal tesne 4:3 a vyhral štvrtý zápas po sebe. V normálnej hracej dobe sa presadili Patric Hörnqvist (9), Phil Kessel (12) a Conor Sheary (9). Malkn a Kessel pridali aj po asistencii, Kris Letang a Carl Hagelin ich nazbierali dve. Marc-Andre Fleury urobil rovnaký počet zákrokov ako Carey Price – 37. Góly kanadského tímu vsietili Alex Radulov (8), Paul Byron (12) a Brian Flynn (4). Canadiens prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. Svoj 800. duel v NHL odohral obranca „Habs“ Shea Weber.

Malkinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. M. Fleury (PIT), 3. P. Byron (MTL)

Jágr pomohol 756. gólom kariéry k výhre nad Stars

Florida sa v ostatnom období trápila, no aj napriek zraneniam dokázala kalendárny rok 2016 ukončiť pozitívne, keď uspela v Dallase pomerom 3:1. Všetky tri góly Panthers padli v prvej tretine , keď sa presadili Vincent Trocheck (11), Jussi Jokinen (3) a Jaromír Jágr (7). Trocheck a Jágr pridali aj po asistencii a James Reimer zneškodnil 35 striel. Ako jediný ho počas druhej tretiny prekonal Patrick Eaves (13). Antto Niemi čelil v prvých 17 minútach zápasu 20 strelám, z ktorých inkasoval tri góly. Dosť práce mal aj Kari Lehtonen, ktorý však z 18 striel nekapituloval ani raz. Stars prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, ktorá bola ich najdlhšia v ročníku. Patrick Sharp z Dallasu a Reilly Smith z Floridy sa vrátili do akcie po otrasoch mozgu.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr, 2. V. Trocheck, 3. J. Reimer (všetci FLA)

Calgary zdolalo Arizonu štyrmi gólmi v prvej tretine

Štyria hráči skóroval v prvej tretine a Brian Elliott predviedol 27 zákrokov pri domácej výhre Calgary 4:2 nad Arizonou. Bola preň tretia v posledných štyroch zápasoch. Postarali sa o ňu Michael Frolík (7), Dennis Wideman (3), Lance Bouma (2) a Mikael Backlund (11). Frolík pridal ku gólu asistenciu, spolu s Backlundom využili presilové hry. Brendan Perlini (3) v druhej a Martin Hanzal (8) v tretej tretine skorigovali siedmu prehru Coyotes v sérii. Nezabránil jej ani Louis Domingue, ktorý čelil 24 strelám Flames.

Hviezdy duelu: 1. M. Frolík, 2. B. Elliott, 3. TJ Brodie (všetci CGY)

Vancouver si predĺžil víťaznú sériu

Vancouver dvakrát prišiel o jednogólový náskok, ale nakoniec zvíťazil na ľade Edmontonu 3:2. Rozhodol o tom Bo Horvat, ktorý sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v druhej sérii. V normálnom hracom čase prihrával na góly Alexovi Burrowsovi (7) a dvojbodovému Svenovi Baertschimu (8). Jacob Markström pomohol k tretej výhre v sérii 42 zákrokmi. Prekonali ho iba Drake Caggiula (2) a Connor McDavid (14), ktorý vyrovnal stav na 2:2 v 59. minúte v presilovej hre. Cam Talbot kryl 30 striel, ale Oilers opäť bez Andreja Sekeru prehrali druhý zápas z posledných troch.

Horvatov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. C. McDavid (EDM), 3. B. Horvat (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 18/20 (90 %)
Z. Chára (BOS) 24:56 0 1 1 +1 0 0 5
M. Gáborík (LAK) 14:51 0 0 0 0 0 2 0
M. Hrivík (NYR) 10:27 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Utah podpísal zmluvu so švédskym krídelníkom Tatar: Teraz sa musíme sústrediť na iné ako na zmluvy. Američanom pohrozili Matthews sa vrátil, ale: Pastrňák v predĺžení zápasu č. 7 zavrel kritikom ústa!Zámorská posila Slovenska príde rovno do Ostravy. Bude to natesno Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies