Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
FLA
BOS
NHL live
06. 05.
kurzy
02:00info
FLA
BOS
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
DAL
COL
«

Sumáre

Halák i Budaj vyhrali, Chára s Pánikom asistovali

V nedeľu sa odohralo jedenásť zápasov NHL aj so šiestimi Slovákmi. Zdeno Chára a Richard Pánik si pripísali po asistencii, Jaroslav Halák i Peter Budaj vychytali víťazstvá. Nashville si zaistil play-off ako posledný tím v Západnej konferencii. Los Angeles s Mariánom Gáboríkom si v ňom nezahrá.

Boston vyhral aj v Chicagu, Chára a Pánik asistovali

Boston zbiera víťazstvá v tom najdôležitejšom období. V nedeľu popoludní uspel na ľade Chicaga pomerom 3:2 a pripísal si piaty triumf v sérii. Znamenal preň posun na druhé miesto v Atlantickej divízii o bod pred Toronto a Ottawu, ktorí však odohrali o dva zápasy menej. Súboj troch Slovákov vyhral kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý zaznamenal 19. asistenciu v sezóne pri otváracom góle Ryana Spoonera (12) zo siedmej minúty. S časom 23:44 bol opäť najvyťažovanejším hráčom tímu a druhým v zápase. Odniesol si z neho aj menší trest za hrubosť, mínusový bod, tri strely i bodyčeky a štyri bloky. Z jeho spoluhráčov skórovali tiež Patrice Bergeron (21) v presilovej hre a Kevan Miller (3), ktorý rozhodol o cennej výhre. Anton Chudobin sa pri svojom šiestom triumfe v sérii zaskvel 41 zákrokmi. Prekonali ho Arťomij Panarin (29) a Jordin Tootoo (2), ktorí znižovali náskok na 1:2, resp. 2:3. Brent Seabrook dvakrát asistoval a Corey Crawford chytil 26 striel. Richard Pánik získal 21. prihrávku v ročníku pri góle Panarina. Ten ho najskôr trafil ležiac v bráne a až na druhý pokus skóroval. Počas 17 a pol minúty v akcii zaknihoval aj plusový bod, strelu a dva bodyčeky. Marián Hossa odohral 16 minút s „mínuskou“, blokom a piatimi strelami. Blackhawks ukončili krátku sériu dvoch výhier a troch duelov aspoň s bodom.

Spooner tečoval do brány Chárovo nahodenie:

Netradičná asistencia Pánika:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. P. Bergeron (obaja BOS), 3. B. Seabrook (CHI)

Halák doviedol Islanders k ďalšej dôležitej výhre

Slovenský brankár Jaroslav Halák vyhral svoj tretí štart po sebe a stal sa treťou hviezdou zápasu, v ktorom jeho Islanders zaknihovali dôležitú výhru 4:2 nad Buffalom. Tá tím udržala v hre o play-off, hoci každým dňom sú šance nižšie. Bratislavský rodák sa prezentoval 35 zákrokmi a prekonať ho dokázali len Evander Kane (27) a Zemgus Girgensons (7), ktorí vyrovnávali stav na 1:1, resp. 2:2. Zápas rozhodol dvoma gólmi v tretej tretine Anders Lee (31), ktorý nadviazal na presné zásahy Cala Clutterbucka (5) a Josha Ho-Sanga (4). Domáci Robin Lehner opustil duel s 22 zákrokmi a mal svoj podiel na víťaznom góle zápasu, keď puk poslal rovno k Leemu. Islanders hrali bez Johna Tavaresa a aj bez zraneného kapitána potrebujú víťaziť. Štyri zápasy pred koncom základnej časti totiž strácajú päť bodov na Ottawu, ktorá má zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee, 2. J. Ho-Sang, 3. J. Halák (všetci NYI)

Tampa Bay s Budajom v bráne získala cennú výhru

Tampa Bay potrebovala po sobotnom zaváhaní oba body, aby sa reálne udržala v hre o play-off. A Peter Budaj jej k tomu pomohol. S 23 zákrokmi ju doviedol k výhre 6:3 nad Dallasom. Kľúčové boli výkony Adama Erneho (3), ktorý skóroval dvakrát a Ondřeja Paláta (17), ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. Víťazný gól vsietil Brayden Point (14) a do čierneho sa trafili aj Braydon Coburn (4) a Anton Stralman (5). Steven Stamkos ešte nehral, ale Tyler Johnson sa už do akcie vrátil. Pripísal si asistenciu. Lightning momentálne strácajú na Ottawu tri body a odohrajú ešte štyri zápasy, Senators päť. Tampu Bay čaká v utorok kriticky dôležitý zápas proti Bostonu, na ktorý stráca štyri body a má zápas k dobru. Dallas už sezónu len dohráva. V nedeľu sa o jeho góly postarali Gemel Smith (3), Jason Spezza (14) a Brett Ritchie (15). Kari Lehtonen inkasoval päť gólov z 24 striel.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. B. Point, 3. A. Erne (všetci TBL)

Arizona vyradila Los Angeles z hry o play-off

Los Angeles potrebovalo doma zdolať Arizonu, aby sa udržalo v hre o postup. Prehralo však 1:2, a tak posledné postupové miesto v Západnej konferencii padlo do rúk Nashville. O druhej výhre Coyotes po sérii štyroch prehier rozhodli góly Alexa Burmistrova (4) v presilovke a Anthonyho Duclaira (4) zo záveru prvej a úvodu druhej tretiny. Oliver Ekman-Larsson na oba prihral a Mike Smith chytil 34 striel. Ako jediný ho prekonal Alec Martinez (9), ktorý v úvode tretej tretiny využil presilovú hru. Jonathan Quick čelil iba 15 strelám. Slovenský krídelník Marián Gáborík odohral 12 minút a 21 sekúnd s jednou strelou na bránu. Kings ukončili krátku sériu dvoch výhier, no v tejto sezóne už odohrajú len štyri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith (ARI), 2. J. Quick (LAK), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Hurricanes utrpeli ťažkú prehru s Penguins

Jake Guentzel (13) a Conor Sheary (22) strelili presilovkové góly, Scott Wilson (8) tiež skóroval a Pittsburgh porazil Carolinu 3:2, aby jej rapídne znížil šance na postup do play-off. Matt Murray ukončil zápas s 33 zákrokmi a Penguins sa posunuli na druhé miesto Metropolitnej divízie. O góly Hurricanes sa postarali Jeff Skinner (33) a Justin Faulk (13). Eddie Läck pri návrate zo zranenia krku zastavil 23 striel, ale Caroline nebolo súdené poraziť tím, s ktorým prehrala už siedmy vzájomný zápas po sebe. Tím z Raleigh odohrá ešte štyri zápasy a na druhú divokú kartu vo Východnej konferencii stráca sedem bodov. Už je teda viac-menej isté, že si ôsmykrát po sebe v bojoch o Stanleyho pohár nezahrá.

Hviezdy duelu: 1. C. Sheary (PIT), 2. S. Wilson (PIT), 3. E. Lindholm (CAR)

Blues porazili Predators, ktorí si tiež zahrajú v play-off

Alexander Steen (15) strelil rozhodujúci gól, David Perron (17) zaznamenal gól a dve asistencie, aby St. Louis porazilo Nashville 4:1 a zabránilo svojmu divíznemu rivalovi zaistiť si priamo v zápase účasť v play-off. Vladimir Tarasenko (37) a Joel Edmunson (3) sa tiež tešili z gólov, Jake Allen zastavil 35 striel a Blues bodovali v deviatom zápase po sebe (7-0-2). Recept na Allena našiel len Ryan Johansen (14). Juuse Saros opustil duel s 21 zákrokmi. Nashville sa napokon stal posledným postupujúcim tímom v Západnej konferencii po tom, čo Los Angeles podľahlo Arizone. Zahrá si v ňom tretí rok po sebe a celkovo desiatykrát.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. J. Allen, 3. J. Edmundson (všetci STL)

Minnesota si vylepšila náladu výhrou nad Coloradom

Erik Haula (14) zaznamenal gól a asistenciu, Devan Dubnyk predviedol 30 zákrokov a Minnesota porazila Colorado 5:2, aby si upevnila pozíciu druhého tímu Centrálnej divízie. V zápase proti najhoršiemu tímu NHL sa presadili aj Martin Hanzal (19), Jared Spurgeon (10), Zach Parise (18) a Jordan Schroeder (5). Wild vďaka tomu zostali sedem bodov pred St. Louis. Góly Avalanche, ktorí nazbierali v tejto sezóne o viac ako dvakrát menej bodov než Minnesota, mali na svedomí Gabriel Landeskog (16) a Mikko Rantanen (18). Calvin Pickard inkasoval štyri góly zo 16 striel a následne ho nahradil Jeremy Smith. Ten urobil 11 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. E. Haula, 2. J. Spurgeon, 3. D. Dubnyk (všetci MIN)

Líder súťaže sa priblížil k zisku Prezidentovej trofeje

Washington zvíťazil v Columbuse 3:2 a zvýšil si náskok na čele NHL na päť bodov. K jeho ôsmej výhre v posledných desiatich zápasoch viedli tri góly v druhej tretine. Postarali sa o ne T. J. Oshie (33), dvojbodový Andre Burakovsky (12) a Matt Niskanen (5). Prví dvaja menovaní skórovali v rozmedzí minúty a 44 sekúnd, Niskanenov gól zo stredu tretiny bol napokon víťazný. „Domáci ľad je v play-off dôležitý. Chceme skončiť prví,“ povedal Oshie pre AP. Bradena Holtbyho prekonali pri jeho 41. výhre v sezóne z 37 striel Jack Johnson (5) a Kyle Quincey (6) v tretej tretine. Sam Gagner získal dve asistencie, vrátane jeho 400. v NHL, Sergej Bobrovskij sa prezentoval 27 zákrokmi Blue Jackets prehrali tretí duel v sérii celkovo aj proti Capitals a klesli na tretie miesto Metropolitnej divízie. Prišli aj o obrancu Zacha Werenskiho, ktorý nedohral zápas po bodyčeku Alexa Ovečkina.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky, 2. B. Holtby (obaja WSH), 3. J. Johnson (CBJ)

Hertl zariadil triumf San Jose vo Vancouveri

Tomáš Hertl (10) ukončil 16-zápasové suchoty a strelil dva góly za minútu a 51 sekúnd v prvej tretine, ktorými rozhodol o víťazstve San Jose 3:1 vo Vancouveri. Sám vypracoval náskok 2:0, tretí gól pridal tri sekundy pred koncom zápasu Patrick Marleau (27) do prázdnej brány. Na 1:2 znižoval stav Sven Bärtschi (18) v 57. minúte, keď pokazil čisté konto Martinovi Jonesovi. Ten inak zastavil 29 striel, o sedem viac ako domáci Ryan Miller. Sharks vyhrali len druhý duel z posledných desiatich a priblížili sa k druhému Edmontonu v tabuľke Pacifickej divízie na rozdiel dvoch bodov. Ukončili sériu šiestich prehier vonku a vyhrali vo Vancouveri 11. duel po sebe od 5. marca 2013. V prvej tretine však prišli o Joea Thorntona, ktorý sa zranil po zákroku Michaela Chaputa. Canucks prehrali štvrtý zápas v sérii, posledné tri doma.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. J. Hansen (obaja SJS), 3. S. Bärtschi (VAN)

Rangers ukončili sériu domácich prehier a dosiahli hranicu 100 bodov

Štyri góly po sebe, tri asistencie Matsa Zuccarella a 20 zákrokov Henrika Lundqvista doviedli New York Rangers k prvému domácemu triumfu od 19. februára. V Madison Square Garden prehral odvtedy všetkých osem zápasov, čo zmenilo až víťazstvo 4:3 nad Philadelphiou. Znamenalo aj koniec trojzápasovej série prehier a istotu pri najhoršom pozície prvej divokej karty vo Východnej konferencii. V tretej sezóne po sebe dosiahol hranicu 100 bodov. Rozhodli o tom presné zásahy Miku Zibanejada (13) v presilovke, Brendana Smitha (3), Oscara Lindberga (8) a Chrisa Kreidera (28), ktorí odpovedali na otvárací gól Valtteriho Filppulu (12). Derek Stepan dvakrát asistoval. Filppula s Braydenom Schennom (25) ešte v závere duelu znížili stav z 1:4 na 3:4. Shayne Gostisbehere na oba góly prihral a Anthony Stolarz kryl rovnako 20 striel. Flyers prišli o sériu štyroch výhier a aj o šancu postúpiť do play-off. Lundqvist vychytal svoju prvú výhru od 7. marca.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. V. Filppula (PHI), 3. B. Smith (NYR)

Ducks si predĺžili bodovú sériu a opäť vedú divíziu

Anaheim zvíťazil v Calgary 4:3 a posunul sa na čelo Pacifickej divízie o dva body pred Edmonton, ktorý má zápas k dobru. Ukončil sériu dvoch prehier, no predĺžil si tú bodovú už na 11 duelov. Ešte dlhšiu ťahá brankár Jonathan Bernier, ktorý prispel k výhre 18 zákrokmi. Aspoň bod vychytal pre tím v 12 zápasoch po sebe od 7. marca (10-0-2). Patrick Eaves (30) v presilovke a jakob Silfverberg (23) poslali Ducks do vedenia 2:0, ktoré zmazal dvoma presilovkovými gólmi Kris Versteeg (15). Na gól Korbiniana Holzera (2) ešte zareagoval Michael Frolík (17), no presný zásah Logana Shawa (3) z 57. minúty už bol víťazný. Ryan Kesler nazbieral tri asistencie, domáci TJ Brodie dve. Brian Elliott predviedol 30 zákrokov a Flames zostali na pozícii prvej divokej karty Západnej konferencie o bod pred Nashville.

Rozdielový gól Shawa:

Hviezdy duelu: 1. K. Versteeg (CGY), 2. R. Kesler, 3. C. Fowler (obaja ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 23/26 (88,5 %)
J. Halák (NYI) 35/37 (94,6 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 12:21 0 0 0 0 0 1 0
M. Hossa (CHI) 16:05 0 0 0 -1 0 5 0
Z. Chára (BOS) 23:44 0 1 1 -1 2 3 3
R. Pánik (CHI) 17:29 0 1 1 +1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Dvorský je zlatou husou Blues: Na 80 % bude hviezdou NHL. U Sýkoru optimizmus klesol Aj druhý brankár končí: Finále USHL prinesie súboj slovenských útočníkov Studenič sa tešil z veľkej výhry, Mišiak šancu v play-off už nedostaneCanucks čakajú návrat jednotky. Bude chytať už v stredu? Vráti sa známy útočník Panthers už v otváracom zápase série proti Bruins? Reprezentácia USA prišla o hviezdu. Súper Slovenska na MS pridal deväť nových hráčov! Slafkovský je žiadaný: Ďalší veľký talent si chce zahrať po jeho boku!Poznáme kompletný rozpis 2. kola play-off Matthews je finalistom aj na Selkeho trofej. Má zdatných konkurentovV NHL budeme mať nového šampióna! Zápas č. 7 opäť rozhodol ČechPreview: Dnes začínajú boje v 2. kole play-off. Na východe nás čakajú zaujímavé sérieNylander sa neubránil nadávkam. Je presvedčený, že s jadrom Leafs problém nie jeS týmto môžete počítať u Mešára, tvrdí expert a poukazuje na vedúcu pozíciu Slafkovského Prekonal vzácnu rakovinu, získal Mastertonovu trofej. Teraz by mal odísť z NHL Matthews i bývalý víťaz sú medzi finalistami na Lady Byng TrophyKľúčový hráč Hurricanes sa nepripojí k tímu v prvých dueloch druhého kola Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies