Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Gáborík sa odvďačil za dôveru v nájazdoch + video

Slovenský útočník Marián Gáborík rozhodol vo štvrtok o víťazstve New Yorku Rangers 2:1 nad Anaheimom Ducks. Nebolo to však gólom v normálnom hracom čase či predĺžení, no v samostatných nájazdoch, v ktorých zvyčajne veľa dôvery nedostáva.

„Som šťastný, že som dostal šancu, pretože som ju v minulosti často nedostával pre moju bilanciu,“ povedal Gáborík. „Pred nájazdom som presne vedel, čo urobím. Snažil som sa naznačiť pohyb predtým, ako vystrelím a ono to fungovalo.“

Trenčiansky rodák mal pred štvrtkovým duelom veľmi nepriaznivú bilanciu v nájazdoch, keď premenil len dva z devätnástich. Tréner John Tortorella to vedel, no keď skončilo predĺženie, rozhodol sa, že svojho najlepšieho hráča pošle na tretiu sériu.

„V tejto sezóne je naším najlepším hráčom,“ skonštatoval Tortorella. „Je pripravený urobiť ďalší krok. Dúfam, že mu toto pomohlo, pretože ofenzívne je to náš najvyrovnanejší hráč. Som rád, že mu to vyšlo.“

Článok pokračuje pod reklamou

Rangers v prvej tretine prestrieľali Ducks 10:2 a viedli zásluhou gólu Jeffa Woywitku, na ktorý prihrával Gáborík. Newyorčania potom spomalili a hosťom sa podarilo vyrovnať zásluhou Bobbyho Ryana. V zvyšku zápasu mal zásluhu na víťazstve aj Henrik Lundqvist, ktorý duel ukončil s 27 zákrokmi. Jeho slovenský spoluhráč zaznamenal sedem streleckých pokusov a odohral 23 a pol minúty.

„Držali sme puk v ich pásme a mali niekoľko šancí, takže sme celkovo spokojní, že to vyšlo. V prvej tretine sme mali veľa striel, ale v druhej sme ubrali z tempa. No, opäť sme to zvládli,“ dodal Gáborík, ktorý má na svojom konte päť gólov a štyri asistencie v 11 zápasoch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies