Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Halák vyhral, Slováci nebodovali

Vo štvrtok sa odohralo jedenásť zápasov, v ktorých sa predstavilo sedem Slovákov. Ani jeden nebodoval, no potešilo aspoň víťazstvo Jaroslava Haláka.

HALÁK A BACKES DOVIEDLI BLUES K VÝHRE

David Backes (6) strelil dva góly, Jaroslav Halák zastavil 20 striel a St. Louis Blues zdolalo Floridu Panthers pomerom 4:1. Chris Porter strelil svoj prvý gól v tejto sezóne a Kris Russell (4) pridal svoj druhý v drese St. Louis, ktoré ukončilo sériu domácich zápasov s bilanciou 4-0-1 pod vedením nového trénera Kena Hitchcocka. Ten zažíva najlepší vstup v klubovej histórii. Leo Boivin (1976) a Jacques Demers (1984) začali svoje pôsobenie na lavičke Blues s bilanciou 4-1. Panthers, ktorí majú v NHL najviac víťazstiev v zápasoch hraných vonku, ukončili svoju štvorzápasovú víťaznú sériu na ľadoch súperov. Jediný gól strelil slovenskému brankárovi Mike Santorelli (3) v 14. minúte. Jose Theodore sa prezentoval 28 zákrokmi. Útočník Tomáš Kopecký ohrozil Haláka troma strelami počas necelých 20 minút, ktoré strávil v akcii. Zaznamenal aj dva mínusové body, dve trestné minúty a 70% úspešnosť na vhadzovaniach.

DIPIETRO POMOHOL ISLES ZDOLAŤ HABS

Článok pokračuje pod reklamou

Dvaja Slováci sa proti sebe postavili aj v newyorskom Uniondale, kde Islanders zdolali Canadiens 4:3 vďaka štyrom presným zásahom z druhej tretiny. Islanders vstupovali do duelu s najhoršou bilanciou na východe a hneď v úvode sa im zranil brankár Jevgenij Nabokov. Rick DiPietro však urobil 24 zákrokov a zaznamenal asistenciu, aby pomohol tímu ukončiť štvorzápasovú sériu prehier. Víťazný gól zaknihoval Matt Moulson (6), pričom strelecky sa presadili aj P.A. Parenteau (3), Jay Pandolfo (1) a Mark Streit (2), ktorí poslali „ostrovanov“ už do trojgólového vedenia. Góly Canadiens vsietili Max Pacioretty (9), Erik Cole (5) a Brian Gionta (5). Tomáš Plekanec zaznamenal dve asistencie, Peter Budaj 29 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Milan Jurčina, ktorý v zápase odohral necelých 17 minút. Počas nich zaznamenal aj dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu súpera. Prvou hviezdou zápasu sa stal Pandolfo, ktorý strelil svoj jubilejný 100. gól v kariére.

BRUINS VYHRALI SIEDMY DUEL V RADE

Tuukka Rask urobil 30 zákrokov od úvodného vhadzovania až po koniec predĺženia a potom eliminoval kľúčový nájazd Antoine Vermetta, aby doviedol Boston k triumfu 2:1 nad Columbusom, ktorý znamenal predĺženie víťaznej série „medveďov“ na sedem zápasov. Víťazný nájazd premenil v tretej sérii David Krejčí. Oba góly v normálnej hracej dobe videli diváci v úvode druhej tretiny. Skóre zápasu otvoril hosťujúci Derek MacKenzie (3), na ktorého presný zásah odpovedal svojím prvým gólom v sezóne Adam McQuaid. Kapitán Zdeno Chára odohral 25 a pol minúty. Na svoje konto si pripísal jeden plusový bod, tri strelecké pokusy a zblokoval tri strely súpera, ktorý v tomto ročníku vonku ešte nevyhral. Custis Sanford opustil duel s 26 zákrokmi.

READ ZARIADIL VÍŤAZSTVO FLYERS

Iľja Bryzgalov sa po prvýkrát postavil proti Phoenixu, svojmu predchádzajúcemu tímu. Ruský brankár za stal prvou hviezdou duelu, keď urobil 30 zákrokov, aby doviedol Philadelphiu k víťazstvu 2:1. O ňom rozhodol 18,6 sekundy pred koncom Matt Read, ktorý vo svojej prvej sezóne v NHL strelil už šiesty gól. Strelecky sa presadil aj James van Riemsdyk (7), kým horšou správou bolo zranenie Jaromíra Jágra, ktorý duel opustil v prvej tretine. Jediný gól Coyotes vsietil Mikkel Boedker (3). Jeho spoluhráč Mike Smith zaznamenal 40 zákrokov, medzi nimi aj jeden pri strele Andreja Mezsároša. Slovenský obranca odohral v stretnutí 19 minút a 10 sekúnd. Zaznamenal aj tri bodyčeky. Flyers vyhrali tretí zápas v sérii.

SAN JOSE ZDOLALO DETROIT 5:2

Detroit svoje turné po arénach súperov nezačal dobre. Po prehre v St. Louis prišla ďalšia na ľade San Jose. Antti Niemi urobil 40 zákrokov, aby doviedol Sharks k triumfu 5:2. Obranca Marc-Edouard Vlasic (2) vsietil víťazný gól a pridal aj tri asistencie. Strelecky sa z jeho spoluhráčov presadili aj Joe Pavelski (10), Joe Thornton (5), Torrey Mitchell (2) a Brad Winchester (1). „Žraloky“ strelili päť gólovo v rade od záveru prvej tretiny po stred tretej. Skóre zápasu otvoril Niklas Kronwall (5) a uzatvoril Danny Cleary (3). V zápase nechýbal ani center Michal Handzuš, ktorý odohral rovných 13 minút, počas ktorých zaznamenal jeden plusový bod, dve strely a 58,3% úspešnosť na vhadzovaniach. Tiež zblokoval dve strely a urobil jeden bodyček.

ROLOSON POMOHOL LIGHTNING K VÝHRE NAD PENGUINS

Dwayne Roloson urobil 33 zákrokov, aby doviedol Tampu Bay k domácemu víťazstvu 4:1 nad Pittsburghom. Vincent Lecavalier (8) strelil dva góly a strelecky sa presadili aj Brett Connolly (4) a Stewe Downie (2), ktorí využili presilovky. Lightning vďaka tomu zaknihovali prvé víťazstvo po dvoch prehrách na ľadoch súperov. Jediný gól Penguins dosiahol v závere zápasu Tyler Kennedy, ktorý svojim druhým gólom v sezóne zmaril Rolosonovi čisté konto. Marc-Ande Fleury zaznamenal 14 zákrokov.

ERAT DVOJGÓLOVÝ, PREDATORS ZDOLALI LEAFS

Martin Erat (5) strelil dva góly, Sergej Kosticyn nazbieral dve asistencie a Pekka Rinne urobil 38 zákrokov pri víťazstve Nashvillu 4:1 nad Torontom. Predators zaknihovali piatu výhru v posledných siedmich dueloch, kým Maple Leafs prehrali päť z posledných šiestich zápasov. Ryan Suter (4) a Matt Halischuk (5) pridali ďalšie dva góly domáceho tímu, kým jediný presný zásah Toronta zaknihoval John-Michael Liles (3). Ben Scrivens inkasoval tri góly z 21 striel.

BACKSTROM VYNULOVAL COLORADO

Niklas Backstrom zastavil 27 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tejto sezóne, a Devin Setoguchi (6) strelil v závere tretej tretiny jediný gól zápasu, aby sa Minnesota dočkala futbalového víťazstva 1:0 nad Coloradom. Tím zo St. Paul má teraz na svojom konte tri víťazstva v rade a osem z posledných 10 duelov. Naopak, hráči Avalanche tri zápasy v rade prehrali a v posledných piatich uspeli len raz. Jean-Sebastien Giguere urobil 17 zákrokov.

JETS ZDOLALI CAPITALS

Washington nebude mať turné víťazné. Evander Kane (8) strelil dva góly a Blake Wheeler (1) pridal svoj prvý v sezóne, aby Winnipeg zdolal tím z hlavného meste Spojených štátov amerických pomerom 4:1. Caps nevyhrali v troch zápasoch v rade, pričom prehrali úvodné dva z trojzápasovej série zápasov hraných vonku. Naopak, Jets vyhrali dva zápasy v rade, čo sa im stalo premiérovo. Strelecky sa presadil aj Kyle Wellwood (6) a Ondřej Pavelec zaznamenal 31 zákrokov. prekonal ho len Alexandr Sjomin (4), ktorý otvoril stav zápasu. V dueli sme videli výstavu českých brankárov. V bráne hostí stáli aj Michael Neuvirth, aj Tomáš Vokoun.

MICHÁLEK POMOHOL OTTAWE K VÝHRE NAD OILERS

Milan Michálek (12) strelil gól a pridal jednu asistenciu, aby prispel k tretiemu víťazstvu Ottawy v rade na dlhom výlete po ihriskách súperov. Senators zdolali Oilers 5:2. Colin Greening (5), Kaspars Daugavins (2), Jesse Winchester (1) a Zenon Konopka (2) sa tiež tešili z gólov a Craig Anderson urobil 22 zákrokov. Prekonali ho Anton Lander, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL, a Ryan Jones (4). Edmonton prehral štyri zápasy v sérii.

LOS ANGELES ZDOLALO ANAHEIM AJ V ODVETE

Los Angeles a Anaheim odohrali medzi sebou vo štvrtok odvetný zápas v Honda Center. Rovnako ako v stredu, aj na ľade Ducks sa z víťazstva tešili hráči Kings. K výhre 5:3 prispel dvoma gólmi Mike Richards (7) a 35 zákrokmi Jonathan Quick. Po góle a asistencii zaznamenali Simon Gagne (7), Slava Vojnov (3) a Anže Kopitar (9). Los Angeles vyhralo tri zápasy v sérii. Anaheim posledné tri prehral. Vo štvrtok mu nepomohli ani dva góly Andrewa Cogliana (4), dve asistencie Teemu Selanneho či 31 zákrokov Dana Ellisa. Strelecky sa presadil aj Corey Perry (7).

HVIEZDY VEČERA:
1. Marc-Edouard Vlasic (SJS), 2. Niklas Backstrom (MIN), 3. Pekka Rinne (NSH)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 20/21 (95,2 %) - - - - - -
P. Budaj (MTL) 29/34 (87,9 %) - - - - - -
M. Jurčina (NYI) 16:50 0 0 0 0 2 0
T. Kopecký (FLA) 19:46 0 0 0 -2 3 2
Z. Chára (BOS) 25:28 0 0 0 +1 3 0
A. Meszároš (PHI) 19:10 0 0 0 0 1 0
M. Handzuš (SJS) 13:00 0 0 0 +1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies