Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Sumáre

Predators postúpili do druhého kola, Penguins znížili

Predators vyhrali v piatok na domácom ľade nad Detroitom a ako prví postúpili do druhého kola. V druhom stretnutí vyhrali Penguins, ktorí znížili stav série.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3:2 (stav série: 2-3)
Pittsburgh nadviazal na svoj skvelý výkon zo štvrtého stretnutia a v dôležitom piatom zápase zvíťazil tesne 3:2, aby stav série znížil na 2:3. Po prvej tretie boli spokojnejší hráči Flyers, ktorí vyhrávali 2:1. V dvanástej minúte otvoril skóre zápasu Matt Carle (1), ktorý prekonal Marc-Andre Fleuryho v presilovej hre. O tri minúty neskôr vyrovnal Steve Sullivan (2), ktorý tiež skóroval v početnej výhode a presilovkový gól videli diváci aj dve a pol minúty pred koncom prvej časti, keď sa strelecky presadil Scott Hartnell (1). Domáci hnaní svojimi priaznivcami dosiahli v prvej polovici druhého dejstva dva góly a otočil stav duelu. Jordan Staal (6) potvrdil svoju streleckú formu a Tyler Kennedy (3) zaznamenal rozhodujúci gól. Výborným výkonom sa prezentoval Fleury, ktorý chytil 24 striel vrátane štrnástich v tretej dvadsaťminútovke. Iľja Bryzgalov zlikvidoval 20 striel. Dramatická séria pokračuje aj naďalej a „tučniaci“ budú najbližšie bojovať o udržanie v play-off v nedeľu na ľade Philadelphie.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 2:1 (konečný stav série: 4-1)
Nashville zdolal v piatom zápase na domácom ľade Detroit 2:1 a stal sa prvým postupujúcim tímom do druhého kola. Predators dokázali po prvýkrát vo svojej histórii vyradiť z play-off Red Wings. V predcádzajúcich dvoch vzájomných meraniach síl boli úspešnejší hráči Red Wings. Naopak, Detroit bude chýbať v druhom kole po prvý raz od roku 2006. „Predátori“ vyhrali tri duely série v rade, keď dvakrát zvíťazili v Joe Louis Arene, čo sa im predtým nikdy nepodarilo. Otvárací gól stretnutia strelil v 17. minúte Alex Radulov (1), v 34. minúte vyrovnal Jiří Hudler (2). Rozhodujúcim presným zásahom sa v trinástej poslednej časti hry prezentoval David Legwand (2) a stal sa prvou hviezdou zápasu. Obaja strelci Nashvillu si pripísali aj po jednej asistencii. Brankár Pekka Rinne predviedol 21 úspešných zákrokov, jeho náprotivok Jimmy Howard čelil 25 strelám. Pre „červené krídla“ môže byť tento zápas pamätný, pretože ich dlhoročný obranca a kapitán Nicklas Lidstrom zvažuje koniec kariéry. 41-ročný veterán, ktorý odohral za Detroit 20 sezón, sa cez leto rozhodne, či bude pokračovať vo svojej bohatej hráčskej kariére.

HVIEZDY VEČERA
1. David Legwand (NSH), 2. Marc-Andre Fleury (PIT), 3. Alexander Radulov (NSH)




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies