Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 05.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
29. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
«

Slováci v NHL

Trpezlivosť je v hokeji dôležitá, myslí si Halák

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa so svojimi spoluhráčmi tešil v stredu z víťazstva nad obhajcom titulu a veľkým rivalom z Centrálnej divízie. St. Louis na domácom ľade porazilo Chicago 3:2 a dobrým výkonom potešilo svojich fanúšikov.

„Vedeli sme, že to bude veľký zápas. Hrať proti Chicagu, to je vždy veľký zápas. Myslím si, že naši hráči hrali dnes veľmi dobre a hrali celých 60 minút. To bolo dnes kľúčové – držať sa plánu a nevzdávať sa,“ povedal Halák.

A práve trpezlivosť priniesla úspech, keď sa Alexander Steen presadil len 21,1 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o osude duelu. Využil pritom zaváhanie obrany Blackhawks, ktorá umožnil domácim hráčom prečíslenie troch proti jednému.

„Je to šport o chybách a oni ich urobili pravdepodobne viac ako my. Na konci zápasu strelil (Steen) veľký gól. Ako som však už povedal, držali sme sa plánu a hrali sme 60 minút. Bol to pre nás obrovský gól,“ skonštatoval Halák.

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis v stredu vyhralo už tretí zápas v rade a zažíva svoj najlepší štart do ročníka. V minulosti vyhralo prvé tri zápasy aj v sezónach 1969/70 a 1993/94.

„Dokážeme hrať dosť dobrý hokej, len musíme hrať ako tím. Musíme byť trpezliví,“ povedal Halák. „A ako som už povedal, dnes sme to tak robili takmer celý zápas. V prvej tretine to ešte nebolo ono, umožnili sme im pár prečíslení, ale potom sme sa upokojili, obrancovia boli trpezlivejší a hráči urobili predo mnou dobrú prácu.“

Dvadsaťosemročný bratislavský rodák v doterajšom priebehu sezóny odchytal všetky zápasy a inkasoval len štyri gólov. Proti Blackhawks pritom čelil 28 strelám a hneď od začiatku mal plné ruky práce. Nakoniec duel opustil ako jeho prvá hviezda.

„Na začiatku zápasu mali niekoľko striel. Samozrejme, to vám umožní dostať sa do zápasu. Ja som sa snažil sústrediť na každú strelu a dôležité bolo neumožniť im žiadne dorážky,“ dodal Halák, ktorý má po troch dueloch 94,8% úspešnosť zákrokov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies