Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
28. 05.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Sumáre

Základná časť sa skončila, Tatar asistoval pri výhre

V nedeľu sa desiatimi zápasmi sa skončila základná časť kanadsko-americkej NHL. Zo štyroch Slovákov v akcii bodoval len Tomáš Tatar, ktorý pomohol k výhre Detroitu nad St. Louis.

Tatar asistoval pri výhre nad Blues

Tomáš Tatar ako druhý Slovák odohral v drese Detroitu svoj 100. zápas a okorenil ho jednou asistenciou, ktorou prispel k výhre 3:0 nad St. Louis. To tak prišlo o šancu vyhrať Centrálnu divíziu a vyhnúť sa v play-off Chicagu. Jedným z hrdinov Red Wings sa stal mladý český brankár Petr Mrázek, ktorý zneškodnil všetkých 23 striel a vychytal svoje druhé čisté konto kariéry. Post prvej hviezdy ale patril Justinovi Abdelkaderovi, ktorý vsietil dva góly. Strelecky sa presadil aj Riley Sehahan, kým Pavel Daciuk zaknihoval dve asistencie. V bráne Blues si štatistiky nevylepšil Ryan Miller, ktorý inkasoval tri góly z 21 striel. Pochytal však strely slovenského dua. Tomáš Jurčo, ktorý odohral 14 minút, ho ohrozil raz. Tatar dvakrát, pričom si pripísal aj plusový bod počas 14 minút a 34 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Detroit sa v play-off stretne s Bostonom.

Hviezdy duelu: 1. J. Abdelkader (DET), 2. P. Mrázek (DET), 3. P. Daciuk (DET)

Tampa si futbalovou výhrou zaistila druhé miesto v divízii

Tampa Bay bude mať nakoniec v sérii proti Montrealu Canadiens výhodu domáceho prostredia. Rozhodla o tom nedeľná výhra 1:0 nad Washingtonom, po ktorej si floridský tím zabezpečil druhé miesto v Atlantickej divízii. Z duelu si obaja brankári odniesli čisté konto, pretože o futbalovej výhre rozhodli až samostatné nájazdy. V nich ako jediný uspel Matthew Carle. Prvou hviezdou duelu sa stal ale brankár Anders Lindbäck, ktorý potreboval na svoje tretie čisté konto kariéry 18 zákrokov. Jeho náprotivok Braden Holtby vychytal štvrtú nulu v sezóne, ale mal viac práce – čelil 32 strelám. Slovenský útočník Richard Pánik ho neohrozil ani raz, v akcii pritom odohral 15 a pol minúty. Jeho tím vyrovnal klubový rekord, keď dosiahol v základnej časti 46 víťazstiev. Naposledy toľko zápasov vyhral v sezónach 2003/04 a 2010/11.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Lindbäck (TBL), 2. B. Holtby (WSH), 3. J. Carlson (WSH)

Brodeur vyhral svoj možno posledný zápas v drese Devils

Martin Brodeur urobil 16 zákrokov a stal sa prvou hviezdou zápasu, ktorý by mohol byť jeho posledný v drese New Jersey. Ak by bol, rozlúčil by sa s tímom, ktorý ho draftoval, víťazstvom 3:2 nad Bostonom. Rozhodol o ňom obranca Marek Židlický, ktorý strelil dva góly a ten druhý bol víťazný. Skóroval však aj dvojbodový Travis Zajac, kým Jaromír Jágr zaknihoval dve asistencie. Boston, ktorý už myslí na play-off, nastúpil bez niekoľkých svojich opôr, vrátane Zdena Cháru. Andrej Meszároš však v akcii nechýbal a odohral takmer 21 minút. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Loui Eriksson a Brad Marchand, ktorí si pripísali aj po asistencii. Na oba góly prihrával Carl Soderberg a Chad Johnson urobil 28 zákrokov. Boston v prvom kole play-off čaká Detroit.

Hviezdy duelu: 1. M. Brodeur (NJD), 2. M. Židlický (NJD), 3. J. Jágr (NJD)

Selänneho večer skončil triumfom Ducks nad Avalanche

Anaheim vyhral svoj posledný zápas v základnej časti, a tak pekným spôsobom oslávil noc Teemu Selänneho. Ten sa stal jedinou hviezdou zápasu, v ktorom nebodoval, no jeho spoluhráči porazili pomerom 3:2 Colorado. Teraz sa budú snažiť, aby jeho posledný zápas kariéry prišiel čo najneskôr. V play-off budú jedným z favoritov. Tým bude aj Colorado, ktoré v nedeľu viedlo po góloch Brada Maloneho a Stefana Elliotta. Patrick Maroon a Saku Koivu však dokázali vyrovnať predtým, ako Nick Bonino v predĺžení rozhodol. John Gibson k výhre pomohol 29 zákrokmi, kým Jean-Sebastien Giguere urobil 33 zásahov pri svojom potenciálne poslednom štarte kariéry.

Hviezdy duelu: 1. T. Selänne (ANA)

Predators ukončili sezónu pozitívnou notou

Minnesota bude mať ešte priestor na víťazstvá v play-off, ale Nashville v sezóne končí, a tak chcel v nedeľu naposledy potešiť svojich priaznivcov. Nakoniec sa mu to podarilo výhrou 7:3, ku ktorej dvoma gólmi a dvoma asistenciami prispel aktívny Craig Smith. Calle Jarnkrok zaznamenal gól a dve asistencie, Roman Josi s Ryanom Ellisom po góle a asistencii. Strelecky sa ale presadili aj Rich Clune a Shea Weber, kým Carter Hutton zastavil 26 striel. Prekonali ho Erik Haula, Zach Parise a Jason Pominville, ktorý si konto vylepšil aj o dve asistencie. Iľja Bryzgalov inkasoval päť gólov z 21 striel, John Curry následne dva góly z 12 striel. Wild narazia v play-off na Colorado.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. J. Pominville (MIN), 3. R. Josi (NSH)

Coyotes ukončili sezónu výhrou nad Stars

Ak by si Dallas nezaistil dopredu play-off, bol by to veľmi atraktívny zápas. Takto sa Coyotes ale aspoň pokúsili ukončiť sériu siedmich prehier a nakoniec sa im to podarilo. David Moss strelil víťazný gól dve a pol minúty pred koncom a rozhodol o výhre Phoenixu 2:1 nad Dallasom. Shane Doan tiež skóroval a Thomas Greiss urobil 16 zákrokov. Ako jediný naňho našiel recept Colton Sceviour, ktorý v prvej tretine otvoril skóre. Tim Thomas zastavil 29 striel. Stars v play-off narazia na Ducks.

Hviezdy duelu: 1. S. Doan (PHX), 2. J. Halpern (PHX), 3. T. Greiss (PHX)

Sedin strelil dva góly a opustil duel so zranením

Daniel Sedin strelil dva góly, pri ktorých asistoval aj jeho brat Henrik, a Vancouver zdolal Calgary 5:1. Oslavu víťazstva v rozlúčkovom zápase sezóny však pokazila skutočnosť, že autor dvoch gólov nakoniec duel opustil na nosidlách po zákroku Paula Byrona, po ktorom narazil hlavou do plexiskla. Svoj prvý gól v NHL vsietil obranca Frank Corrado, Ryan Kesler a Yannick Weber sa tiež presadili, kým Jacob Markström urobil 21 zákrokov pri svojej prvej výhre od 11. októbra. Jediný gól mu strelil Johny Gaudreau, ktorý debutoval v NHL. Karri Rämö inkasoval štyri góly z 20 striel, Joey MacDonald potom zneškodnil dve strely z troch.

Hviezdy duelu: 1. D. Sedin (VAN), 2. F. Corrado (VAN), 3. H. Sedin (VAN)

Senators ukončili sezónu päťzápasovou sériou výhier

Kyle Turris a Jason Spezza premenili svoje nájazdy, kým Beau Bennet a Jussi Jokinen nie, a tak sa Ottawa rozlúčila s ročníkom výhrou 3:2 nad Pittsburghom, ktorá rozšírila víťaznú sériu na päť duelov. V normálnej hracej dobe skórovali Turris a Mark Stone, ktorí odpovedali na góly Jokinena a Leeho Stempniaka. Robin Lehner pomohol k výhre 26 zákrokmi, jeho náprotivok Jeff Zatkoff zastavil 31 striel. Penguins v play-off nastúpia proti Columbusu.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. J. Spezza (OTT), 3. J. Jokinen (PIT)

Islanders porazili Sabres vďaka nájazdu Nelsona

Súboj dvoch tímov zo spodku tabuľky Východnej konferencie dopadol lepšie pre Islanders, ktorí po nájazdoch zdolali Sabres 4:3. Rozhodol o tom nájazd Brocka Nelsona, ktorému sa podarilo aj vynútiť predĺženie. Anders Lee strelil dva góly a v oboch mali prsty aj Frans Nielsen a Josh Bailey. Andersa Nilssona z 39 striel prekonali Jamie McBain, Matt Ellis a Torrey Mitchell. Connor Knapp pri svojom prvom štarte v NHL urobil 22 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A Lee (NYI), 2. J. McBain (BUF), 3. M. Ellis (BUF)

Hurricanes sa rozlúčili nájazdovou výhrou nad Flyers

Strieľane gólov a vyhrávanie je vždy pekné, ale Carolina príliš neoslavovala po tom, čo Eric Staal dvoma gólmi a víťazným nájazdom pomohol k triumfu 6:5 nad Philadelphiou. Pre Hurricanes to bol totiž posledný duel sezóny. Dvakrát sa v ňom presadil aj Jeff Skinner, Manny Malhotra strelil jeden gól a Anton Chudobin urobil 39 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Wayne Simmonds a recept naňho našli aj Matt Read, Kimmo Timonen a Sean Couturier. Brankár Calvin Heeter pri svojom debute v NHL zneškodnil 33 striel. Flyers narazia v prvom kole play-off na Rangers.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. E. Staal (CAR), 3. J. Skinner (CAR)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Meszároš (BOS) 20:42 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (DET) 14:34 0 1 1 +1 2 0
T. Jurčo (DET) 14:08 0 0 0 0 1 0
R. Pánik (TBL) 15:28 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies