Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
1
WPG
2
po 1. tr.
LAK
0
EDM
3
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
02:00info
WSH
NYR
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Hossa asistoval pri výhre Chicaga, Daňo sa vrátil do hry

V piatich nedeľných zápasoch NHL nastúpili zo Slovákov len Marko Daňo a Marián Hossa. Prvý menovaný nebodoval ani nevyhral, Hossa asistoval pri víťaznom góle Chicaga.

Hviezdy večera:
1. Scott Darling (CHI), 32/33, 97% úspešnosť zákrokov
2. Tyler Toffoli (LAK), 1 gól, 3 asistencie
3. Jeff Carter (LAK), 1 gól, 3 asistencie

Hossa asistoval pri víťaznom góle Chicaga

Marián Hossa vybojoval počas presilovej hry puk pri mantineli, poslal ho Bradovi Richardsovi a ten Brentovi Seabrookovi, ktorý strelou od modrej prekonal Craiga Andersona a rozhodol o výhre Chicaga 2:1 nad Ottawou. Skóre duelu otvoril Jonathan Toews už po 21 sekundách druhej tretiny a pri jeho góle si jubilejný 500. bod v NHL pripísal Patrick Kane. O vyrovnanie sa postaral Milan Michálek vo vlastnom oslabení. Scott Darling pri svojom debute v NHL zastavil 32 z 33 striel Senators, aby sa stal prvou hviezdou duelu i večera. „Bol som trochu vystrašený aj nadšený. Chcelo to 20 rokov práce na tento jeden zápas, takže som bol nadšený. Dopadlo to dobre a ja som len šťastný," povedal nováčik v bráne Chicaga. Anderson čelil 45 strelám Blackhawks, z toho štyri na neho vyslal Hossa počas 20 minút v akcii. Okrem toho si pripísal aj 998. bod v NHL v podobe druhej asistencie v sezóne. Zaznamenal tiež mínusový bod, dve strely, blok a 100% úspešnosť na vhadzovaniach. Chicago ukončilo sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: 1. S. Darling (CHI), 2. B. Seabrook (CHI), 3. C.Anderson (OTT)

Článok pokračuje pod reklamou

Kings vyhrali šiesty zápas v sérii, Daňo nebodoval

Druhý útok Los Angeles v zložení Tanner Pearson-Jeff Carter-Tyler Toffoli mal opäť prsty vo všetkých góloch obhajcu titulu pri výhre 5:2 nad Columbusom. Víťazný presný zásah si pripísal Dwight King, po góle a troch asistenciách zaknihovali Carter s Toffolim a nováčik Pearson strelil zvyšné dva góly Kings. Má ich na konte už sedem ako najlepší strelec tímu. Jonathan Quick prispel k šiestemu triumfu v sérii 22 zákrokmi. Prekonali ho Mark Letestu a obranca Tim Erixon, ktorý vsietil svoj prvý gól v NHL až v 59 zápase. Sergej Bobrovskij kryl rovnako 22 striel. Z jeho spoluhráčov nechýbal v akcii slovenský útočník Marko Daňo, ktorý si počas 15 a pol minúty zapísal na konto jednu strelu a šesť bodyčekov. Kings ukončili sériu šiestich domácich duelov bezchybnou bilanciou 6-0-0, čo sa im podarilo prvý raz v histórii. „Bolo dôležité získať tieto body, pretože nás čaká náročný trip. Verím, že budú hrať jednoducho v oslabeniach počas všetkých šiestich zápasov," povedal tréner Kings Darryl Sutter. Zápas nedohral útočník Blue Jackets Nick Foligno, ktorého museli odniesť na nosidlách po tom, ako narazil hlavou do lakťa čiarového rozhodcu po súboji s Carterom. Columbus ukončil štvorzápasový trip s bilanciou 1-3-0.

Pozri aj: Video: Tim Erixon strelil prvý gól v NHL v 59 zápase

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. T. Pearson (LAK)

Jets zdolali Avalanche po predĺžení

Bryan Little skóroval 24 sekúnd pred koncom predĺženia, aby Winnipeg vyhral na domácom ľade nad trápiacim sa Coloradom 2:1 a zaznamenal druhú výhru v sérii. K nej prispeli aj Ondřej Pavelec 22 zákrokmi a kapitán Andrew Ladd vedúcim gólom a asistenciou pri víťaznom presnom zásahu. Bol to jeho jubilejný 100. gól v drese Jets. „ Boli sme aktívni v okolí brány počas celého zápasu, a to všetky formácie. Bolo pekné to vidieť. Myslím, že sme boli oveľa sebavedomejší, viac sme tvorili a zaslúžili sme si vyhrať tento zápas," povedal Ladd. Ešte v závere prvej tretiny sa o vyrovnanie postaral Jamie McGinn v presilovej hre. Semjon Varlamov urobil 26 zákrokov, no Colorado stále vyhralo v tejto sezóne len dva zápasy.

Hviezdy duelu: 1. A. Ladd (WPG), 2. J. Iginla (COL), 3. O. Pavelec (WPG)

Sharks ukončili víťaznú sériu Ducks

Štyria rôzni hráči sa zapísali do streleckej listiny, aby vybudovali pre San Jose štvorgólový náskok, ktorý mu stačil na víťazstvo 4:1 nad štátnym rivalom z Anaheimu v zápase bohatom na pästné súboje. Joe Pavelski a Tommy Wingels skórovali v presilových hrách, doplnili ich Brent Burns a Marc-Edouard Vlasic. Logan Couture a Patrick Marleau nazbierali po dve asistencie a Antti Niemi predviedol 33 zákrokov. Jediný gól mu strelil päť minút pred koncom zápasu Matt Beleskey v početnej prevahe. Frederik Andersen kryl tiež 33 striel, no svoju šesťzápasovú víťaznú sériu si nepredĺžil. Ducks prišli dokonca o sériu siedmich výhier, kým Sharks vyhrali prvý duel po štyroch prehrách. „Chceli sme nájsť cestu k víťazstvu. Je dobré, že sme ju našli. Keď držíte spolu ako tím a vyhráte takéto zápasy, je to rozhodne dobrý pocit," skonštatoval Pavelski, autor víťazného gólu.

Pozri aj: Video: Bitky z 26. októbra 2014 (5 z Anaheimu)

Hviezdy duelu: 1. T. Wingels (SJS), 2. T. Jackman (ANA), 3. B. Burns (SJS)

Canucks zdolali Capitals tromi gólmi v druhej tretine

Henrik Sedin (presilovka), dvojbodový Nick Bonino a Luca Sbisa skórovali v rozmedzí minúty a 47 sekúnd v druhej tretine, aby otočili stav duelu z 0:1 na 3:1 a rozhodli o svojej výhre 4:2 nad Washingtonom. Bodku za zápasom dal vo svojom 800. dueli v NHL dvojbodový Radim Vrbata do prázdnej brány. Chris Higgins dvakrát asistoval a Ryan MIller prispel k triumfu 20 zákrokmi. Prekonali ho Marcus Johansson a Liam O´Brien, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Justin Peters opustil duel s 30 zákrokmi a Capitals ukončili trojzápasový trip s bilanciou 1-2-0. „Toto bol zrejme náš najhorší zápas, čo sa týka práce s pukom a jeho držaním. Stratili sme príliš veľa pukov a dovolili súperovi príliš veľa prečíslení práve vďaka tomu," povedal nespokojný tréner Barry Trotz.

Pozri aj: Video: Liam O´Brien skóroval premiérovo v NHL

Hviezdy duelu: 1. N. Bonino (VAN), 2. R. Vrbata (ANA), 3. Ch. Higgins (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 20:10 0 1 1 -1 0 4 2
M. Daňo (CBJ) 15:26 0 0 0 0 0 1 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? MS sa blížia: Na spadnutie je ďalšia veľká posila z NHL! Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies