Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Morin putuje do Columbusu výmenou za Erixona

Tím Columbus Blue Jackets v nedeľu získal od Chicaga Blackhawks útočníka Jeremyho Morina. Opačným smerom poslal obrancu Tima Erixona.

Dvadsaťtriročný Morin odohral vo svojej piatej sezóne v drese Blackhawks len 15 zápasov, v ktorých nebodoval a pripísal si len 15 trestných minút. Spolu až 11 duelov presedel na tribúne, a preto je výmena pre neho skôr pozitívom.

Americký ľavý krídelník absolvoval od draftu v roku 2009, kedy si ho vybrala ešte Atlanta Trashers zo 45. pozície, 54 zápasov v NHL so ziskom 16 bodov (8+8). Koncom júna pritom predĺžil s Chicagom zmluvu o dva roky.

„Jeremy je mladý, silový útočník s veľmi dobrou strelou, ktorý bol v doterajšej kariére produktívnym ofenzívnym hráčom. Vzhľadom na našu hĺbku v defenzíve sme sa rozhodli využiť príležitosť a získať veľmi dobrého hráča s veľkým potenciálom aj do útoku," povedal pre oficiálny klubový web generálny tímu z Ohia, manažér Jarmo Kekäläinen.

Rovnako 23-ročný Erixon zasiahol v tomto ročníku do 19 duelov, v ktorých strelil gól s pridal päť asistencií. Draftovalo ho v roku 2009 Calgary z 23. priečky, no v NHL začal ako hráč Rangers. Do Columbusu prišiel pred dvomi rokmi ako súčasť veľkej výmeny.

Americký zadák má na konte 70 súbojov v zámorskej profilige, väčšinu za Blue Jackets, v ktorých spolu nazbieral 13 bodov za gól a 12 prihrávok. Novému zamestnávateľovi pridá potrebnú hĺbku do defenzívy.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies