Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Ako bojuje NHL proti šíreniu mumpsu?

Mumps, alebo príušnice, je ochorenie, ktoré v tejto sezóne vo významnej miere zasiahlo NHL. Trápilo už 14 hráčov, pričom sa nevyhýbalo ani hviezdam, vrátane Sidneyho Crosbyho.

Tímy NHL urobili podľa nich všetko, čo mohli, aby šíreniu vírusového ochorenia zabránili. Napriek tomu sa stále vyskytujú jeho prípady. Ochorenie sa prejavuje opuchmi, horúčkou, bolesťami hlavy a únavou.

„Mumps musí byť tá najhoršia vec, ktorú som v mojom živote zažil,“ skonštatoval Francois Beauchemin z Anaheimu, ktorý sa radí medzi päť tímov s vyskytom príušníc. Ďalšími sú Minnesota, New Jersey, Pittsburgh a Rangers.

Tímy NHL svojich hráčov zaočkovali, ale tí predsa ochoreli. Mumps sa šíri prevažne telesnými tekutinami. Počas zápasov i tréningov pritom hráči zdieľajú fľaše s vodou a neustále počas ľadu prichádzajú do kontaktu s potom iných hráčov. Tiež ho šíri aj kašľanie, prskanie a vypľúvanie.

Ani očkovanie však nie je garanciou, že mumps nedostanete. Aj Crosby dostal injekciu, ale predsa ochorel. Podľa lekárov je úspešnosť očkovania u detí 75%, ak sa zaočkujete aj po druhý raz ako dospelí, zníži sa riziko nákazy na 10 až 15 %.

Ak sa u niektorého z hráčov vyskytne toto ochorenie, automaticky je izolovaný od zvyšku tímu. V Crosbyho prípade tomu tak nebolo a prichádzal aj do styku s novinármi. Dôvodom bolo, že si lekári najskôr mysleli, že mumps nemá.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies