Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
«

Slováci v NHL

Šance Slovákov v AHL na prerazenie do prvého tímu

V Tomto článku sa zameriame na slovenských hráčov pôsobiacich vo farmárskej AHL a pokúsime sa odhadnúť, akú majú šancu dostať sa do vysnívanej NHL.

Brankár:
Jaroslav Halák - Je v zámorí už štvrtú sezónu a chytá svoju tretiu sezónu v AHL v tíme Hamilton Bulldogs. Minulú sezónu bol pri zranení Cristobala Hueta povolaný na miesto tímovej dvojky, aby kryl chrbát Davidovi Aebischerovi a využil jeho slabšiu formu a z pozície dvojky sa prepracoval na pozíciu tímovej jednotky. V Montreale si napokon zachytal v 16 zápasoch. Otvorene sa špekulovalo, že túto sezónu bude tímovou dvojkou, ale všetko bolo napokon inak a Jaroslav sa nakoniec po kempe porúčal na farmu, čo ovplyvnilo aj jeho začiatok sezóny. Už je však v pohode a čoraz viac sa v zámorí špekuluje o jeho výmene do iného tímu poslednej dobe sa spomína najmä Pittsburgh Penguins, kde by bol zo začiatku pravdepodobne dvojkou. Časom by sa však mohol prepracovať na post teamovej jednotky... Pokiaľ by však zostal v Montreale, tak v prípade zranenia jedného brankára v prvom tíme povolajú Jara. Jeho štatistiky v AHL:

Z

Min

G

G/Z

Zás.

%

SO

11

632

28

2,66

284

91

1

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 70%

Obrancovia:
Ivan Baranka – Tento veľmi talentovaný bek je v zámorí už piatu sezónu a v tejto sezóne už stihol absolvovať svoju premiéru v tíme New York Rangers. Vo svojom prvom zápase si pripísal aj svoj premiérový bod v NHL za prihrávku na víťazný gól Colttona Orra. Momentálne pôsobí v tíme Hartford Wolf Pack, kde podáva skvelé výkony. Tento hráč ma dobru prihrávku, vie dať gól a má aj slušnú hru smerom dozadu. Má však smolu, že v New York Rangers disponujú so 7 kvalitnými obrancami a tak si na svoju dlhšiu šancu prvom tíme musí ešte počkať. Tá by mohla prísť už v budúcej sezóne, pretože trom hráčom končí zmluva a tak sa naskytá šanca práve pre nášho Ivana Baranku. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

21

3

8

11

12

22

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 50%

Vladimír Mihálik – Je veľmi talentovaný obranca, ktorý pôsobí v zámorí už tretiu sezónu, no aktuálna je jeho premiérovou v AHL, kde hráva v tíme Norfolk Admirals. Tento obranca má všetky predpoklady na to, aby v budúcnosti mohol hrávať jednu z prvých dvoch obranných dvojíc v ľubovoľnom tíme NHL. Momentálne je však zmluvne viazaný s tímom Tampa Bay Lightning. Tento obranca má dobrú strelu, časovanú nahrávku a aj solídnu hru smerom dozadu. Keďže je medzi profesionálmi prvý rok, dá sa predpokladať, že mu Tampa dá v tejto sezóne čas, aby sa „oťukal“ medzi seniormi v AHL. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

22

1

6

7

-5

22

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 5%

Andrej Sekera - Je to veľmi talentovaný obranca, ktorý pôsobí v zámorí už štvrtú sezónu. Momentálne pôsobí tíme Buffalo Sabres. Pravidelnejšie však nastupuje v AHL za tím Rochester Americans. Andrej má všetky predpoklady aby sa stal pevnou súčasťou v NHL už v budúcej sezóne. Túto sezónu ho pravdepodobne čaká neustále pendlovanie medzi Buffalom jeho farmou v Rochesteri. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

10

1

5

6

-7

6

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 85 %

Richard Stehlík - Tento rok sa po troch rokoch v Európe opäť vrátil do zámoria, kde predtým pôsobil v zámorských juniorských súťažiach. Toto je jeho prvá zámorská sezóna medzi profesionálmi v AHL tíme Milwaukee Admirals. Po troch rokoch si opäť musí zvykať na odlišný štýl hry na aký bol zvyknutý z Europy. Tento náš obranca je vyslovene defenzívne ladený typ hráča, ktorý má však dobrú a tvrdú strelu. Pred sezónou podpísal kontrakt s Predátormi z Nashvillu. Aj u neho sa však očakáva, že túto sezónu odohrá v AHL alebo zamieri späť do Európy. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

14

1

0

1

1

12

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 5%

Boris Valábik - Tento robustný obranca je v zámorí už piatu sezónu. Je to talentovaný obranca, ktorý vyznáva pomerne tvrdý a kontaktný štýl hokeja. Pre jeho štýl nemajú pochopenie európske pravidla a tak sa ešte v juniorskom veku rozhodol pre odchod do zámoria, momentálne pôsobí v AHL v tíme Chicago Wolves, v ktorom trávi už druhý ročník. Tento bek je zmluvne viazaný s Atlantou, ktorá v ňom má spoľahlivú istotu vo svojom obrannom pásme. Všeobečne sa očakávalo, že sa v prvom tíme udrží už tento ročník, no GM ho poslal na farmu s tým, že bude pre neho lepšie keď strávi ešte rok v AHL. Zároveň však priznal, že za istých okolností môže už túto sezónu nakuknúť do NHL. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

18

0

3

3

8

57

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 40%

Útocníci:
Jozef Balej - Tento pravý krídelník už v NHL vystriedal postupne tri kluby - Montreal Canadiens, New York Rangers a Vancuver Canucks. Ani v jednom sa však nedokázal naplno presadiť a tak po rokoch strávených v zamorí sa rozhodol stráviť rok na starom kontinente, po ktorom sa opätovne vrátil do zámoria a opäť podpísal zmluvu s Canucks. Sezónu však začal na farme v AHL tíme Manitoba Moose, kde sa mu darilo pomerne dobre a mal v priemere jeden bod na zápas. Neskôr si zranil koleno a niektoré zdroje uvádzali, že sa pre neho sezóna skončila, no Jozef sa pomerne rýchlo stihol dať do poriadku a opäť patrí k lídrom svojho tímu. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

13

4

7

11

0

10

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 55%

Vladimír Dravecký - Tento náš tvorivý pravý krídelník je v zámorí prvý rok. Pred sezónou sa ako voľný hráč dohodol na zmluve s tímom Los Angeles Kings. Pri Vladovi bolo hneď jasné, že sa do prvého tímu nedostane a tak hneď v prvej várke hráčov putoval na farmu do Manchesteru, aby si osvojil zámorský štýl hokeja. Vladovi sa to darilo nad očakávanie dobre a postupne sa dostal do prvého útoku teamu, ale pribrzdilo ho zranenie hornej časti teľa. Momentálne je zranený. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

15

0

4

4

0

15

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 5%

Štefan Ružička - Tento tvorivý pravý krídelník je v zámorí už piatu sezónu a v AHL tíme Philadelphia Phantoms už svoju tretiu sezónu. Patrí medzi najproduktívnejších hráčov celého tímu, no aj napriek tomu má smolu, lebo tím Philadelphia Flyers sa v lete výrazne posilnil najmä v útoku. Štefan aj napriek tomu, že minulej sezóne patril medzi hráčov základnej zostavy, musí opäť o svoju šancu bojovať v AHL, aj keď už túto sezónu dostal priestor aj v zostave Flyers. Vždy však išlo len o krátkodobé pôsobenie v tíme. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

17

4

4

8

1

16

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 80%

Peter Ölvecký - Tento náš šikovný ľavý krídelník pôsobí v zámorí už tretiu sezónu v tíme AHL Houston Aeros, ktorý je farmárskym tímom Minnesoty. Petrovi sa zatiaľ veľmi v zámorí nedarilo. V tejto sezóne však predvádza výkony aké sme u neho chceli vidieť od začiatku jeho zámorskej kariéry. Peter má veľmi šikovné ruky, vie streliť gól, ale je aj tvorivý hráč s dobrým prehľadom. Keďže je posledný rok pod zmluvou, tak u neho platí to, že pokiaľ by sa mu do prvého tímu nepodarilo preraziť aspoň na pár zápasov v tejto sezóne, tak buď to skúsi ešte rok v zámorí alebo skúsi Európu. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

18

6

11

17

3

35

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 20%

Marek Zagrapan – Tento tvorivý center má všetky predpoklady na to, aby hral v elitnej formácii tímu NHL. V zámorí pôsobí už štvrtú sezónu, ale len druhú medzi profesionálmi v tíme Rochester Americans, ktorý je farmou Buffala Sabres. Marek je hráč, ktorý vie vytvoriť šancu pre spoluhráčov, no vie ju aj úspešne zakončiť. Už po kempe zvažovalo vedenie Buffala, či mu nedajú šancu hrať v NHL, no napokon usúdili, že ešte jeden ročník na farme mu prospeje. V prípade potreby ho povolajú do tímu už v tejto sezóne. Jeho štatistiky v AHL:

Z

G

A

B

+/-

TM

23

7

5

12

-13

10

Môj tip že sa dostane ešte túto sezónu do NHL je 70%




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies