Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Černák dvojbodový, Pánik tiež bodoval, Chára sa bil

V dvanástich utorkových zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Erik Černák si pripísal gól a asistenciu, Richard Pánik asistoval. Práve oni dvaja sa ako jediní tešili z výhier. Zdeno Chára sa opäť pobil.

TBL - VAN 9:2

Tampa zničila Vancouver, Černák skóroval i asistoval

Súboj dvoch tímov s najlepšími formami v lige sa zmenil na jednoznačnú záležitosť. Tampa Bay strelila deväť gólov, aby ukončila Vancouveru sériu siedmich výhier a víťazstvom 9:2 si svoju šnúru natiahla na osem triumfov po sebe. Jednu tretinu gólov strelil Carter Verhaeghe, po jednom pridali aj Brayden Point, Tyler Johnson, Steven Stamkos, Alex Killorn, Nikita Kučerov a Erik Černák, pre ktorého to bol tretí gól v sezóne. Pridal k nemu aj asistenciu. Point ku gólu pridal aj tri asistencie, Stamkos dve. Andrej Vasilevskij urobil 21 zákrokov a puk z brány vyberal len po góloch Eliasa Petterssona a Louia Erikssona. Jacob Markström inkasoval šesť gólov z 21 striel, Thatker Demko potom kryl 13 striel zo 16. Černák vyslal na bránu spolu len jednu strelu. Odohral 19 a pol minúty, pričom si pripísal aj dva plusové body. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi.

Černákov 3. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - OTT 6:1

Pánik bodoval pri výhre nad Senators, Ovečkin vyrovnal Selänneho

Vo Washingtone sme videli súboj dvoch tímov z hlavných miest a súboj dvoch slovenských hráčov. Lepšie sa vydaril Richardovi Pánikovi, ktorý zaznamenal asistenciu pri výhre domáceho tímu 6:1 nad Ottawou. Po dva góly pri nej strelili T.J. Oshie a Alex Ovečkin, ktorý sa so 684 gólmi v kariére dostal na 11. miesto historického poradia, o ktoré sa delí s Teemu Selännem. Radko Gudas a Lars Eller sa tiež tešili z gólov, po dve asistencie si pripísali John Carlson a Tom Wilson. K natiahnutie série výhier na tri zápasy pomohol aj Iľja Samsonov, ktorého z 27 striel prekonal len Artem Anisimov. Craig Anderson inkasoval päť gólov z 30 striel, Marcus Högberg následne jeden z 11 a Senators prehrali piaty duel po sebe. Pánik odohral v zápase 16 minút a pripísal si aj plusový bod, strelu, blok a tri bodyčeky. Obranca hostí, Christián Jaroš, odohral necelých desať minút so ziskom strely a mínusového bodu. Zápas opustil predčasne po kolízii.

Ovečkinov 684. gól v základnej časti NHL:


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. T. Oshie (WSH), 3. I. Samsonov (WSH)

NSH - BOS 2:6

Boston pokazil debut novému trénerovi Nashville, Chára sa pobil

Zdeno Chára opäť zhodil rukavice, keď sa v tretej tretine pobil s Jakovom Treninom. Okrem siedmich trestných minút zaznamenal za 18 a pol minúty v akcii aj jeden bodyček. Jeho Boston pokazil premiéru Johnovi Hynesovi na lavičke Nashville vysokou výhrou 6:2. David Pastňák, Danton Heinen, Patrice Bergeron, Chris Wagner a dvojbodový Charlie Coyle prekonali Pekku Rinneho z 35 striel. David Krejčí už trafil prázdnu bránu. Pastrňák bodoval v jedenástom dueli po sebe. Matt Grzelcyk dvakrát asistoval a Tuukka Rask prispel k ukončeniu série troch prehier 33 zákrokmi. Recept na neho našli len dvojbodový Filip Forsberg s Mikaelom Granlundom v presilovkách. Predators prehrali piaty zápas z posledných šiestich.


Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. D. Heinen, 3. T. Rask (všetci BOS)

DET - MTL 4:3

Detroit uštedril Montrealu siedmu prehru v rade

Detroit prehrával v strede domáceho zápasu proti Montrealu 0:2, ale napokon zvíťazil 4:3 a zabránil tretej prehre v rade. Frans Nielsen strelil dva góly, Robby Fabbri a Filip Zadina po jednom. Zadina rozhodol o triumfe v 57. minúte. Jonathan Bernier k nemu pomohol s 23 zákrokmi. Prekonali ho Artturi Lehkonen v oslabení, dvojbodový Nick Suzuki v presilovke a Victor Mete. Iľja Kovaľčuk nazbieral dve asistencie v jeho druhom zápase za Canadiens, celkovo 899. v NHL. Slovenský útočník Tomáš Tatar tentoraz nebodoval. Odohral vyše 17 a štvrť minúty s bilanciou štyri strely, dve trestné minúty a jedno vyhrané vhadzovanie. Charlie Lindgren kryl 26 striel, ale ani on neodvrátil siedmu prehru Montrealu v sérii. Detroit ho zdolal aj v treťom vzájomnom súboji v sezóne.

Zadinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. F. Zadina, 2. F. Nielsen (obaja DET), 3. N. Suzuki (MTL)

FLA - ARI 2:5

Coyotes si natiahli sériu výhier úspechom v Sunrise

Taylor Hall strelil víťazný gól v závere druhej tretiny a Arizona vyhrala štvrtý zápas po sebe, keď uspela pomerom 5:2 na ľade Floridy. Oliver Ekman-Larsson zaznamenal gól a dve asistencie, Christian Dvorak, Carl Soderberg a Lawson Crouse (prázdna brána) strelili zvyšné góly Coyotes, ktorí majú u súperov bilanciu 14-6-3. Phil Kessel pridal dve asistencie a Adin Hill zastavil 37 striel vo svojom prvom štarte v sezóne. Prekonali ho len Mike Hoffman a Noel Acciari. Chris Driedger štartoval v druhom zápase po sebe a opustil ho s 32 zákrokmi. Diváci videli v druhej tretine až päť gólov, pričom všetky padli v rozmedzí 5 minút a 19 sekúnd. Súčasťou toho boli aj dva obraty.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (ARI), 2. T. Hall (ARI), 3. N. Acciari (FLA)

NJD - NYI 3:4 PP

Lee rozhodol v predĺžení o výhre nad Devils

Anders Lee skóroval 51 sekúnd pred koncom predĺženia a Islanders sa dočkali gólov od troch z ich štyroch útokov, aby porazili New Jersey 4:3. Z gólov sa tešili aj Casey Cizikas, Jordan Eberle a Tom Kühnhackl, Thomas Greiss urobil 32 zákrokov a v predĺžení eliminoval aj šancu Samiho Vatanena pri prečíslení troch na jedného, ktoré vzniklo po tom, čo Brock Nelson prišiel o hokejku. P.K. Subban, Nico Hischier a Kyle Palmieri strelili góly Devils, ktorí sa snažili poraziť Islanders po druhýkrát za menej ako týždeň. Mackenzie Blackwood, ktorého v ostatných dňoch sužovala choroba, zastavil 37 striel. Počas prvých 51 minút a 36 sekúnd nevylúčili rozhodcovia ani jedného hráča.

Leeho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. N. Hischier (NJD), 3. K. Palmieri (NJD)

NYR - COL 5:3

Šesťorkin pretavil prvý štart v NHL na výhru

Prvý zápas v kariére Igora Šesťorkina nezačal ideálne, keď inkasoval dva góly v prvých siedmich minútach. Nakoniec však predviedol 29 zákrokov, s ktorými doviedol Rangers k výhre 5:3 nad Coloradom. Artemij Panarin zaznamenal gól a dve asistencie, k ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohli gólmi aj Brady Skjei, Chris Kreider, Mike Zibanejad a Ryan Strome. Mladého Rusa v newyorskej bráne prekonali len dvaja hráči Avalanche – dvakrát J.T. Compher a raz Nathan MacKinnon, ktorý hral vo svojom 500. zápase v NHL. Andre Burakovsky zaznamenal dve asistencie a Philipp Grubauer kryl 24 striel z 28. Panarin, ktorý má v posledných šiestich dueloch priemer 2 body na zápas, skóroval do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. R. Strome (NYR), 3. T. DeAngelo (NYR)

CAR - PHI 5:4 PP

Hamilton rozhodol o výhre Caroliny nad Philadelphiou

Carolina prehrávala o dva góly, potom o dva góly vyhrávala, ale nakoniec o svojej výhra musela rozhodnúť až v nadstavenom čase. V druhej minúte predĺženia sa to podarilo obrancovi Dougimu Hamiltonovi, ktorý zariadil výhru 5:4 nad Philadelphiou. K vylepšeniu bilancie na 3-2 počas aktuálneho sedemzápasového domáceho pobytu pomohli gólmi aj Warren Foegele, Jake Gardiner, Lucas Wallmark a Joel Edmundson. James Reimer čelil len 21 strelám, z ktorých ho prekonali Travis Konecny, Michael Raffl, Nicolas Aube-Kubel a Travis Sanheim. Brian Elliott opustil duel s 28 zákrokmi. Kým Hurricanes si ukončili sériu dvoch prehier, Flyers prehrali štvrtý zápas po sebe.

Hamiltonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (CAR), 2. J. Gardiner (CAR), 3. W. Foegele (CAR)

STL - SJS 3:2

Blues opäť zdolali Sharks a ukončili sériu prehier

St. Louis to na San Jose v poslednom čase vie. Zdolalo ho v piatom vzájomnom súboji v rade, tentoraz doma 3:2, čím ukončilo sériu troch prehier. Tyler Bozak, Ivan Barbašev a David Perron sa postarali o góly, pričom prví dvaja skórovali v rozmedzí 80 sekúnd v druhej tretine a vypracovali náskok 2:0. Jordan Binnington predviedol 27 zákrokov. Inkasoval len z hokejok Tima Meiera v presilovke a dvojbodového Erika Karlssona, ktorý sa presadil vo vlastnom oslabení aj s nechcenou pomocou Ryana O'Reillyho. Aaron Dell opustil duel s 24 zákrokmi. Sharks ukončili päťzápasový výjazd s bilanciou 2-2-1. Prišli aj o zraneného Logana Coutureho.


Hviezdy duelu: 1. I. Barbašev, 2. T. Bozak, 3. V. Dunn (všetci STL)

CHI - CGY 1:2

Lindholm zariadil triumf Calgary v jubilejnom zápase

Elias Lindholm oslávil míľnik 500 odohraných zápasov v základnej časti NHL dvoma gólmi. V druhej tretine nimi otočil stav z 0:1 a zariadil víťazstvo Calgary 2:1 v Chicagu, tretie pre tím v sérii. Matthew Tkachuk mu na oba góly prihral a Cam Talbot sa prezentoval 31 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Dominik Kubalík, ktorý otvoril skóre v závere prvej tretiny. Lindholm na jeho gól odpovedal už po 46 sekundách hry, ktoré rozdelila prestávka. Corey Crawford chytil 26 striel a Blackhawks prehrali druhý zápas z posledných troch. Prišli v ňom o Dylana Stromea pre zranenie. Flames vyhrali vonku sedem z ostatných ôsmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CGY), 2. D. Kubalík (CHI), 3. C. Talbot (CGY)

VGK - PIT 3:4

Pittsburgh ukončil domácu víťaznú sériu Vegas

Pittsburgh si vypracoval náskok 3:0, ktorý bol kľúčový na ceste za výhrou 4:3 v Las Vegas, treťou na ľade súpera v rade. Ukončil ňou súperovi štvorzápasovú domácu víťaznú sériu. Jevgeij Malkin, Patric Hörnqvist a dvojbodový Dominik Kahun v presilovke vybudovali vedenie, Brandon Tanev strelil v tretej tretine rozdielový gól a Tristan Jarry predviedol 31 zákrokov. Kris Letang dvakrát asistoval. Penguins potrebovali na štyri góly iba 16 striel na bránu Marc-Andre Fleuryho. Max Pacioretty, Paul Stastny v presilovke a Reilly Smith skóroval z hráčov Golden Knights, ktorí budú pokračoval v sedemzápasovej domácej sérii, najdlhšej v sezóne. Mike Sullivan dosiahol 200. výhru na lavičke Penguins, čo dokázal ako tretí tréner v klubovej histórii.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. P. Stastny (obaja VGK), 3. D. Kahun (PIT)

ANA - CBJ 3:4

Werenski rozhodol o predĺžení bodovej série Columbusu vonku

Zach Werenski strelil v druhom zápase po sebe dva góly, ktorými rozhodol o výhre Columbusu 4:3 v Anaheime, štvrtej v posledných piatich dueloch. V závere druhej tretiny poslal svoj tím do vedenia 3:2 v presilovke a v 59. minúte vsietil rozdielový gól do prázdnej brány. Erik Robinson a Nathan Gerbe vyrovnávali stav na 1:1: a 2:2, Pierre-Luc Dubois nazbieral tri asistencie a Elvis Merzlikinš sa zaskvel 37 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Ondřej Kaše a dvojbodový Ryan Getzlaf. Ryan Miller kryl 23 striel pri štvrtej prehre Ducks v ostatných piatich dueloch. Blue Jackets bodovali v deviatom zápase vonku v sérii.

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. O. Kaše (ANA), 3. S. Jones (CBJ)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 15:59 0 1 1 +1 0 1 3
T. Tatar (MTL) 17:17 0 0 0 0 2 4 0
Ch. Jaroš (OTT) 9:46 0 0 0 -1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 18:29 0 0 0 0 7 0 1
E. Černák (TBL) 19:25 1 1 2 +2 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies