Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Halák nezabránil prehre na nulu, Marinčin zbieral plusky

V jedenástich utorkových zápasoch hrali aj piati Slováci. Jaroslav Halák striedal zraneného Tuukku Raska, ale neodvrátil prehru Bostonu na nulu. Ani jeden zo štyroch obrancov nebodoval, pričom z výhier sa tešili všetci okrem Zdena Cháru. Martin Marinčin zbieral plusové body.

CBJ - BOS 3:0

Halák nezabránil ďalšej prehre Bostonu, Merzlikinš vychytal druhú nulu v rade

Jaroslav Halák vystriedal už po 72 sekundách hry zraneného Tuukku Raska. Inkasoval trikrát z 27 striel, ale z jeho spoluhráčov nikto neskóroval. Boston tak prehral v Columbuse 0:3 a prišiel o štvorzápasovú bodovú sériu. Elvis Merzlikinš vychytal druhé čisté konto po sebe i v kariére, tentoraz s 34 zákrokmi. Natiahol si sériu bez inkasovania na 137 minút a 51 sekúnd. Alexander Wennberg, Kevin Stenlund v presilovke a Riley Nash sa postarali o góly Blue Jackets, ktorí vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Zdeno Chára odohral pri druhej prehre Bruins v rade 19 a pol minúty s bilanciou dve strely a dva bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikinš, 2. A. Wennberg, 3. K. Stenlund (všetci CBJ)

COL - DAL 2:3 PP

Dallas uštedril Coloradu štvrtú prehru v sérii

Dallas prehrával po dvoch tretinách v Denveri 0:2, ale vo zvyšných dvoch vyrovnal stav a Esa Lindell v druhej minúte predĺženia zavŕšil jeho víťazný obrat na 3:2. Denis Gurianov v presilovke a Jason Dickinson zmazali stratu, kým Ben Bishop sa zaskvel 41 zákrokmi. Prekonali ho Nikita Zadorov a Gabriel Landeskog po prihrávkach Nathana MacKinnona. Philipp Grubauer kryl 27 striel, ale neodvrátil štvrtú prehru Colorada v sérii. Stars zdolali Avalanche aj vo štvrtom vzájomnom súboji v sezóne a celkovo šiestykrát po sebe. Slovenský obranca Andrej Sekera k siedmej výhre v posledných ôsmich dueloch bodom neprispel. Za viac ako 15 minút v akcii zaznamenal strelu, bodyček a dva bloky.

Článok pokračuje pod reklamou

Lindellov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. E. Lindell (DAL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. B. Bishop (DAL)

TOR - NJD 7:4

Toronto zdolalo New Jersey, videli sme dva hetriky

Auston Matthews zaznamenal svoj prvý hetrik od štvorgólového debutu v NHL, aby doviedol Toronto k výhre 7:4 nad New Jersey. John Tavares zaznamenal gól a dve asistencie, Rasmus Sandin v prvom zápase od povolania nazbieral dve asistencie. Z gólu sa tešili aj William Nylander, Zach Hyman a Frederik Gauthier a k ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol 24 zákrokmi aj Frederik Andersen. Prekonali ho len dvaja hráči, pretože aj na druhej strane sme videli hetrik – dosiahol ho Blake Coleman. Zvyšný gól strelil P.K. Subban, kým Will Butcher nazbieral tri asistencie. Louis Domingue inkasoval päť gólov z 19 striel, Cory Schneider následne kryl 13 striel zo 14 – Matthews hetrik pečatil gólom do prázdnej brány. Jason Spezza nastúpil na svoj 1 100. zápas kariéry. V akcii bol aj Martin Marinčin. Slovenský obranca odohral 17 minút a 12 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou, jedným bodyčekom, dvoma blokmi a hákovaním, ktoré bolo súperom potrestané gólom. Pripísal si aj dva plusové body.


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. B. Coleman (NJD), 3. J. Tavares (TOR)

TBL - LAK 4:3 SN

Stamkos rozhodol o výhre Tampy nad Los Angeles

Tampa Bay dvakrát prehrávala, ale nakoniec sa tešila z výhry 4:3 nad Los Angeles, o ktorej v samostatných nájazdoch rozhodol Steven Stamkos. Kapitán Lightning, ktorí sa vrátili na víťaznú koľaj a vyhrali 11. zápas z posledných 12, skóroval aj v normálnom hracom čase, keď spolu s Alexom Killornom zmazali dvojgólovú stratu v prvej tretine. Predĺženie potom vynútil Nikita Kučerov v 59. minúte. Anthony Cirelli prihrával na oba vyrovnávajúce góly a Andrej Vasilevskij kryl 38 striel. Jeho náprotivok, Jonathan Quick, urobil o tri zákroky menej. Jeff Carter, Kyle Clifford a Dustin Brown strelili góly Kings, ktorí prehrali piaty zápas z posledných šiestich. V zápase nechýbal ani slovenský obranca Erik Černák. Ten proti tímu, ktorý ho draftoval a vymenil, odohral necelých 18 minút. Prezentoval sa strelou, bodyčekom i blokom, ale nazbieral aj dva mínusové body – najviac z tímu.

Stamkosov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

BUF - VGK 4:2

Eichel dosiahol 60. bod pri výhre nad trápiacim sa Vegas

Jack Eichel strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby pomohol Buffalu zdolať Vegas pomerom 4:2 a aby sa stal prvým hráčom tímu od ročníka 1992/93 (Alex Mogilnij a Pat LaFontaine), ktorý v sezóne dosiahol na hranicu 60 bodov za 46 alebo menej zápasov. Sam Reinhart pomohol k štvrtej výhre z posledných šiestich duelov gólom a dvoma asistenciami, strelecky sa presadili aj Kyle Okposo a Curtis Lazar, ktorý pečatil výhru gólom do prázdnej brány. Linus Ullmark čelil 26 strelím, z ktorých ho prekonali Tomáš Nosek a Reilly Smith. Marc-Andre Fleury urobil 22 zákrokom a Golden Knights si pripísali štvrtú prehru po sebe a po druhýkrát v klubovej histórii nebodovali v štyroch zápasoch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. K. Okposo (BUF)

NYI - DET 8:2

Islanders si výhrou nad Red Wings pripomenuli 80. roky

Islanders strelili osem gólov v zápase proti Detroitu po prvýkrát od 11. januára 1986, aby ho rovnakým pomerom ako vtedy, zdolali v utorok 8:2. Brock Nelson strelil dva góly, po jednom pridali Jordan Eberle, Josh Bailey, Anders Lee, Noah Dobson, Anthony Beauvillier a Leo Komarov. Pre Dobsona išlo o prvý gól v kariére a Eberle dosiahol svoj 500. bod, keď neskôr pridal aj asistenciu. Thomas Greiss proti najslabšiemu tímu ligy urobil 34 zákrokov. Recept na neho našli Filip Hronek a Givani Smith, ktorý doteraz v NHL neskóroval. Jimmy Howard inkasoval tri góly zo siedmich striel a Calvin Pickard päť gólov z 19 striel. K výmene brankárov došlo už v ôsmej minúte za stavu 0:3.


Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. L. Komarov (NYI), 3. N. Dobson (NYI)

PIT - MIN 7:3

Crosby pri návrate štvorbodový. Tešil sa aj z výhry

Sidney Crosby sa vrátil do akcie a vo svojom prvom zápase od 9. novembra strelil gól a pridal tri asistencie, aby pomohol Pittsburghu k výhre 7:3 nad Minnesotou. Dva góly a asistenciu si pripísal Jevgenij Malkin, s bilanciou 1+1 skončili Jared McCann, Bryan Rust a Dominik Simon, gól strelil aj Alex Galchenyuk. Kris Letang zaznamenal svoju 400. asistenciu v kariére – v klubovej histórii ich nazbieralo viac len päť hráčov a žiaden nie je obrancom. Penguins vyhrali štvrtý zápas po sebe aj vďaka 26 zákrokom Tristana Jarryho. Prekonali ho len dvaja muži – Zach Parise dvakrát a Marcus Foligno raz. Devan Dubnyk urobil 22 zákrokov a Wild prehrali štvrtý duel v sérii.

Crosby skóroval hneď pri návrate do akcie:


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. B. Rust (PIT)

OTT - CHI 2:3 PP

Chicago otočilo zápas v Ottawe, ktorá si natiahla sériu prehier

Jonathan Toews zavŕšil už po 42 sekundách predĺženia víťazný obrat Chicaga, ktoré uspelo v Ottawe pomerom 3:2 s uštedrilo jej ôsmu prehru v sérii. Po prvej tretine pritom domáci viedli 2:0 po góloch dvojboového Connora Browna a Chrisa Tierneya. Dominik Kubalík však dvoma gólmi po asistenciách Toewsa vyrovnal stav a predĺžil si gólovú sériu na päť duelov. Patrick Kane tiež dvakrát asistoval a Robin Lehner predviedol 20 zákrokov. Jeho náprotivok Marcus Högberg čelil 30 strelám. Kane bodoval v siedmom zápase po sebe. Zack Smith absolvoval prvý návrat do Ottawy.

Toewsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Kubalík (CHI), 2. C. Brown (OTT), 3. J. Toews (CHI)

WPG - VAN 4:0

Hellebuyck zažiaril a vytvoril klubový rekord

Connor Hellebuyck zastavil všetkých 41 striel a doviedol Winnipeg k víťazstvu 4:0 nad Vancouverom. Znamenalo koniec šesťzápasovej série domácich prehier a bolo už desiate v rade nad týmto súperom. Pre Hellebuycka išlo o 18. čisté konto v základnej časti NHL, ktorým stanovil nový klubový rekord. Kyle Connor otvoril aj uzavrel skóre duelu a pridal asistenciu, Jack Roslovic a Blake Wheeler ho doplnili na listine strelcov. Patrik Laine dvakrát asistoval. Jacob Markström inkasoval trikrát z 24 striel, keďže druhý Connorov gól už padol do prázdnej brány. Canucks nezdolali Jets ani na desiaty pokus od 20. decembra 2016. Navyše, prišli o zraneného Carla Dahlströma.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. K. Connor, 3. A. Copp (všetci WPG)

EDM - NSH 4:2

Draisaitl a McDavid trojbodoví pri triumfe Oilers, Forsberg s lakrosovým gólom

Leon Draisaitl strelil dva góly a na ďalší prihral, čím najviac prispel k domácemu triumfu Edmontonu 4:2 nad Nashville, štvrtému v posledných piatich zápasoch. Ryan Nugent-Hopkins otváral skóre duelu, Josh Archibald vsietil rozdielový gól. Connor McDavid nazbieral tri asistencie a Mike Smith sa prezentoval 30 zákrokmi. Recept na neho našli Filip Forsberg s Colinom Blackwellom, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1 za päť minút v prvej tretine. Pekka Rinne inkasoval trikrát z 31 striel, keďže Draisaitl strelil svoj druhý gól do prázdnej brány. Bodoval v siedmom zápase v rade. Predators prišli o sedemzápasovú víťaznú sériu v Edmontone.


Hviezdy duelu: 1. L. Draisatl (EDM), 2. F. Forsberg (NSH), 3. M: Smith (EDM)

ARI - SJS 6:3

Kessel s Hallom doviedli Arizonu k výhre nad San Jose

Phil Kessel s Taylorom Hallom zaznamenali po dva góly a asistenciu, aby doviedli Arizonu k domácej výhre 6:3 nad San Jose, prvej po predošlých troch prehrách. Conor Garland si pripísal gól a dve prihrávky, Derek Stepan trikrát asistoval a Adin Hill chytil 25 striel. Lawson Crouse strelil víťazný gól Coyotes, ktorí si predĺžili domácu bodovú sériu na päť zápasov. Timo Meier a dvojbodoví Kevin Labanc s Evanderom Kaneom sa postarali o góly Sharks, ktorí prehrali tretí duel na ľade súpera v rade. Aaron Dell ho opustil s 34 zákrokmi, pričom posledné dva góly Arizony padli už do jeho prázdnej brány. Brad Richardson nedohral zápas pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel, 2. C. Garland, 3. T. Hall (všetci ARI)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 24/27 (88,9 %) - - - - - - -
M. Marinčin (TOR) 17:12 0 0 0 +2 2 1 1
A. Sekera (DAL) 15:09 0 0 0 0 0 1 1
Z. Chára (BOS) 19:31 0 0 0 0 0 2 2
E. Černák (TBL) 17:46 0 0 0 -2 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies