Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Penguins otočili stav zápasu a postúpili do 2. kola

V sobotu boli na programe tri stretnutia, z ktorých v dvoch sa mohlo rozhodnúť o postupujúcom do ďalšieho kola. Napokon sa z postupu tešili len hráči Pitttsburghu, ktorí otočili z 0:3 na 5:3 a po šesťzápasovej sérii postúpili do druhého kola.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 3:5 (konečný stav série: 2-4)
Philadelphia sa svojho prvého Stanley Cupu od roku 1975 nedočká. Flyers v sobotu privítali vo Wachovia Center Penguins v šiestom zápase série a zápas sa pre nich vyvíjal do 25. minúty ideálne. Flyers si vybudovali trojgólové vedenie, keď sa postupne presadili Mike Knuble, Joffrey Lupul a Danny Briere. Z víťazstva sa však netešili. Pittsburghu sa podarilo vyrovnať ešte do konca druhej dvadsaťminútovky. Postupne rozvlnili sieť brány Ruslan Fedotenko, Mark Eaton a Sidney Crosby. Do tretej tretiny sa tak vstupovalo za nerozhodného stavu, ktorý neplatil už po odohraní 2 minút a 19 sekúnd, kedy strelil víťazný gól Sergei Gonchar. V záverečnej minúte upravil stav zápasu na konečných 5:3 Crosby, ktorý nezaváhal pri strele do prázdnej brány. Pittsburgh sa dočkal štvrtého víťazstva, ktoré im zaručilo postup do druhého kola. Radosť mal aj Miroslav Šatan, ktorý vo svojom druhom zápase v tohtoročnom play-off odohral osem a pol minúty a zaznamenal len jeden strelecký pokus.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 5:1 (stav série: 3-2)
Výhoda domáceho prostredia sa opäť ukázala ako silná „zbraň“ tímov v sérii medzi Chicagom a Calgary. Chicago na domácom ľade zvíťazilo presvedčivo 5:1 a opäť sa ujalo vedenia v sérii. Pred šiestym zápasom, v ktorom budú môcť Blackhawks rozhodnúť o svojom postupe, vedú 3:2 na zápasy. V piatom stretnutí sa víťazstvo rodilo pomerne hladko. Po 20 minútach bol stav 3:0, keď sa presadili Brent Seabrook, Patrick Sharp a Kris Versteeg. V druhej tretine sa Flames podarilo zásluhou Dustina Boyda znížiť, ale v 27. minúte poslal domácich opäť do trojgólového vedenia Andrew Ladd a skóre zápasu uzatvoril v 35. minúte Cam Barker. Ďalší zápas sa odohrá v pondelok v Calgary.

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 3:2 PP (stav série: 2-3)
Anaheim mal mečbal, no San Jose podporu domácich fanúšikov, ktorú tentokrát Sharks dokázali využiť na víťazstvo. V zápase, v ktorom išlo o všetko, otvoril skóre zápasu v 8. minúte Joe Thornton. V druhej tretine Devin Setoguchi zvýšil vedenie Sharks na 2:0, no Anaheimu sa v tretej tretine podarilo vyrovnať. Predĺženie si Ducks vynútili vďaka presne miereným strelám Ryana Cartera a Coreyho Perryho. V predĺžení sa rozhodlo v siedmej minúte a na radosť domácich fanúšikov sa presadil Patrick Marleau, vďaka ktorému víťaz základnej časti znížil stav série na 2:3. Ďalší zápas je na programe v pondelok v Anaheime.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Miroslav Šatan (PIT) 08:35 0 0 0 0 1 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies