Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Kanadské tímy by si Slovákov na expanznom drafte nechránili, myslí si expert

Zámorský analytik Frank Seravalli z kanadskej televízie TSN už pomaly myslí aj na rozširovací draft, na ktorom si tím Seattle Kraken v budúcom roku vyskladá svoje prvé mužstvo.

V pondelok sa Seravalli pozrel na sedem kanadských tímov a pokúsil sa identifikovať hráčov, ktoré by si mohli pred Seattlom chrániť. Bral do úvahy pritom zostavy, ktoré sú aktuálne v súčasnosti.

Tímy si budú môcť chrániť osem korčuliarov a brankára alebo sedem útočníkov, troch obrancov a brankára, pričom hráči s klauzulou o nevymeniteľnosti musia byť chránení. Zo sedmičky kanadských tímov by si podľa neho formát 8-1 vybral len Edmonton.

Pokiaľ ide o Slovákov, žiaden by sa na zoznam chránených hráčov nedostal.

Článok pokračuje pod reklamou

V Montreale hráva útočník Tomáš Tatar, pred ktorým by tím mal uprednostniť Paula Byrona, Phillipa Danaulta, Maxa Domiho, Jonathana Drouina, Brendana Gallaghera, Artturiho Lehkonena a Jesperiho Kotkaniemiho.

V Ottawe by zostal nechránený obranca Christián Jaroš, pričom tím by si poistil zotrvanie Thomasa Chabota, Christiana Wolanina a Nikitu Zajceva.

Toronto by zase nechalo bokom obrancu Martina Marinčina. Miesta pre ochranu by venovalo Travisovi Dermottovi, Jakeovi Muzzinovi a Morganovi Riellymu.

V nasledujúcich týždňoch však môže dôjde k transakciám, ktoré zoznamy chránených hráčov ovplyvnia. Takto ich navrhol Seravalli konkrétne:

Calgary (7 útočníkov - 3 obrancovia - 1 brankár): Milan Lucic, Mikael Backlund, Johnny Gaudreau, Elias Lindholm, Andrew Mangiapane/Dillon Dube, Sean Monahan, Matthew Tkachuk – Rasmus Andersson, Mark Giordano, Noah Hanifin – David Rittich/nešpecifikovaný brankár.

Edmonton (8 korčuliarov - 1 brankár): Erhan Bear, Leon Draisaitl, Caleb Jones, Oscar Klefbom, Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins, Darnell Nurse, Kailer Yamamoto – Mikko Koskinen/nešpecifikovaný brankár.

Montreal (7-3-1): Paul Byron, Phillip Danault, Max Domi, Jonathan Drouin, Brendan Gallagher, Artturi Lehkonen, Jesperi Kotkaniemi – Ben Chiarot/Joel Edmundson, Shea Weber, Jeff Petry – Carey Price.

Ottawa (7-3-1): Drake Batherson, Connor Brown, Logan Brown, Anthony Duclair, Chris Tierney, Brady Tkachuk, Colin White – Thomas Chabot, Christian Wolanin, Nikita Zajcev – nešpecifikovaný brankár.

Toronto (7-3-1): John Tavares, Pierre Engvall, Zach Hyman, Andreas Johnsson, Mitch Marner, Austin Matthews, William Nylander – Travis Dermott, Jake Muzzin, Morgan Rielly – Frederik Andersen.

Vancouver (7-3-1): Brock Boeser, Adam Gaudette, Bo Horvat, Kole Lind, J.T. Miller, Tyler Motte, Elias Pettersson – Olli Juolevi, Tyler Myers, Brogan Rafferty – Thatcher Demko.

Winnipeg (7-3-1): Blake Wheeler, Kyle Connor, Andrew Copp, Nikolaj Ehlers, Patrik Laine, Jack Roslovic, Mark Scheifele – Josh Morrissey, Neal Pionk, Logan Stanley/Tucker Poolman – Connor Hellebuyck.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies