Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Najväčšie slovenské nádeje pred draftom 2020 + Česi

Aj v tomto roku bude mať Slovensko niekoľko želiezok v ohni na vstupnom drafte v NHL. Veľa ich nebude a v prvý deň zrejme nezaznie meno ani jedného z nich. Pár z nich však stojí za pozornosť.

V deň 15. narodenín SlovakNHL.sk k nim pribalíme aj talentovaných Čechov pre čitateľov prichádzajúcich spoza Moravy, odkiaľ na web denne prichádza každý 20. návštevník.

Najväčšie slovenské nádeje

MARTIN CHROMIAK
Osemnásťročný rodák z Ilavy strávil prvú polovicu sezóny v extraligovom Trenčíne a po majstrovstvách sveta juniorov, na ktoré nebol nominovaný, sa stal oporou Kingstonu v OHL, kde ukázal svoju nadpriemernú strelu i prihrávku, ako aj hokejové myslenie. V 28 zápasoch si pripísal 11 gólov a 33 bodov, vďaka čomu zaujal aj skautov a polepšil si v rebríčkoch. Medzi korčuliarmi zo Severnej Ameriky bol podľa CSS 30. najlepší, Craig Button ho vidí v druhom kole (41.), Bob McKenzie v treťom (75.). Potrebuje sa zlepšiť po silovej stránke, doladiť korčuľovanie a hrať zodpovednejšie smerom dozadu.

Sezóna 2019/20
Tím Z G A B TM
Slovensko U18 (1. liga) 1 0 0 0 2
Dukla Trenčín (Extraliga) 32 5 1 6 12
Kingston (OHL) 28 11 22 33 2

SAMUEL HLAVAJ
Devätnásťročný rodák z Martina už na drafte bol. Vlani po ťažkej sezóne v USHL nezaujal nikoho. V tomto ročníku sa mu darilo v Sherbrooke a v QMJHL patril medzi brankársku elitu, keď dokonca získal Trofej Jacquesa Planteho a Trofej Raymonda Lagaceho. Na svetovom šampionáte to nebolo ideálne, no očakáva sa, že mu reparát vyjde a tento rok draftovaný bude. Má veľkú postavu – 191 cm a 97 kg, no je pohyblivý. Medzi brankármi zo Severnej Ameriky skončil na treťom mieste a Craig Button ho zaradil na 70. pozíciu.

Článok pokračuje pod reklamou

Sezóna 2019/20
Tím Z GAA %Úsp. Z.
Sherbrooke (QMJHL) 39 2,25 91,5
Slovensko (MSJ) 5 5,37 85,1

SAMUEL KŇAŽKO
Osemnásťročný rodák z Trenčína sa od sezóny 2018/19 usadil vo Fínsku, kde vlani hrával v najvyššej juniorskej súťaži za TPS. V 48 zápasoch zaznamenal ako obranca 28 bodov (7+21) a strelil jeden gól aj v troch zápasoch vyraďovacej časti ročníka. V rebríčku Craiga Buttona je na 86. mieste, Centrálna skautingová agentúra ho zaradila na 42. miesto medzi korčuliarmi pôsobiacimi v Európe. Jeho silnou stránkou sú korčuľovanie a hokejové myslenie. Je ofenzívne ladený a na defenzíve ešte potrebuje zapracovať. Mohol by tiež viac využívať svoje 185 cm vysoké telo.

Sezóna 2019/20
Tím Z G A B TM
TPS (FIN Jr.) 48 7 21 28 6
Slovensko (MSJ) 5 0 1 1 4

MARKO STACHA
Zo Slovákov by mohol byť tento 185cm vysoký obranca z Ilavy čiernym koňom draftu napriek tomu, že bol v rebríčku CSS až na 105. mieste medzi korčuliarmi z Európy. V 18 rokoch dokázal byť platným členom trenčianskej Dukly z najvyššej slovenskej súťaže. Odohral v nej 48 zápasov, v ktorých zaznamenal aj dva góly a štyri asistencie.

Sezóna 2019/20
Tím Z G A B TM
Slovensku U 18 (SVK Jr.) 1 0 0 0 2
Slovensko U 18 (1. liga) 2 0 1 1 0
Dukla Trenčín (SVK Jr.) 3 0 2 2 2
Dukla Trenčín (Extraliga) 48 2 4 6 43
Slovensko (MSJ) 3 0 1 1 4

Ďalší slovenskí hokejisti, ako Oliver Fatul, Adam Liška či Oliver Okuliar, by na tohtoročnom drafte mohli skôr len prekvapiť.

Najväčšie české nádeje

JAN MYŠÁK
Osemnásťročný útočník z Litvínova sa prezentuje obojsmernou hrou a výbornou strelou. Jeho štýl je priamočiary a obrancom robí problémy svojím napádaním i korčuľovaním. Minulý ročník začal v extraligovom Litvínove, kde zaznamenal 9 bodov (5+4) v 26 dueloch. Druhú polovicu strávil v Hamiltone z OHL, pričom z 22 duelov si odniesol 25 bodov (15+10). V rebríčku ISS mu patrí 25. miesto, Bob McKenzie a Craig Button ho radia zhodne na 34. pozíciu.

JAN BEDNÁŘ
Ide o robustného, ale pohyblivého brankára, ktorý je v bráne pokojný a keď treba, vypomôže si svojimi kvalitnými reflexami. Má potenciál vypracovať sa na jednotku v NHL. Doteraz chytal len v Českej republike a dostal už šancu dokonca aj v najvyššej súťaži. V 13 dueloch kryl 88,4 % striel. Medzi brankármi z Európy mu v rebríčku CSS patrilo druhé miesto.

NICK MALÍK
Syn Mareka Malíka je brankárom, ktorý si vlani zachytal v Česku aj v OHL, kde si obliekol dres Sault Ste. Marie. V zámorí mal 88,6% úspešnosť zákrokov, v druhej najvyššej českej súťaži 92,7%. Veľmi dobre číta hru, má šikovnú lapačku a dobré korčuľovanie, vďaka čomu je rozohrávka jeho silnou stránkou.

JAROMÍR PYTLÍK
Podľa Boba McKenzieho by sa mohol zmestiť do tretieho kola. Je to všestranný, pracovitý útočník, ktorý vie tvoriť hru i zakončovať akcie. Má aj solídne defenzívne schopnosti, ktoré vyplývajú z jeho hokejového myslenia. V 56 zápasoch v drese Sault Ste. Marie v minulej sezóne OHL zaznamenal 22 gólov a 28 asistencií.

ADAM RAŠKA
Talentovo nie je na takej úrovni ako Pytlík, ale čo mu nemožno uprieť, je jeho tvrdosť napriek menej ako 180cm postave. Hrá s intenzitou, vyhráva súboje a má dobrú strelu. Nie je mu cudzia ani hra dozadu. V uplynulej sezóne hrával za Rimouski v QMJHL, kde si v 35 zápasoch pripísal 13 gólov a osem asistencií.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies