Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Správy z NHL

NHL reaguje na nákazu novými opatreniami. Jedno sa hráčom nepáči

Jozef Struhár  
05.02.2021

Vedenie kanadsko-americkej NHL muselo niečo urobiť, aby spomalilo šírenie nákazy nového koronavírusu medzi svojimi hráčmi. Po tom, čo sa odložilo už 22 zápasov a nákaza sa dotkla väčšej polovice tímov zaviedla štyri nové opatrenia.

Hráči a tréneri nesmú vstupovať do arény skôr ako 105 minút pred začiatkom zápasu. Výnimku tvoria hráči, ktorí absolvujú zdravotné procedúry. Všetky tímové stretnutia sa musia konať virtuálne a v šatniach musia byť dodržané minimálne 1,8-metrové rozstupy medzi hráčmi.

Opatrenie, ktoré si všimnú aj diváci, je odstránenie plexiskla za striedačkami, aby lepšie prúdil vzduch. To neruší pravidlo o zdržovaní hry, keď brániaci hráč vyhodí puk do hľadiska. Bude však na posúdení rozhodcov, či mal prípadný vyhodený puk výšku, ktorá by presiahla výšku plexiskla.

NHL tiež zvažuje, že za striedačky umiestni čističe vzduchu. Protokol testovanie zatiaľ nemení, ale naďalej sa bude snažiť s tímami doladiť opatrenia tak, aby sa obmedzilo šírenie koronavírusu.

Článok pokračuje pod reklamou

Niektorí hráči sú s opatreniami nespokojní

NHL oznámila opatrenia vo štvrtok a netrvalo dlho, aby prišli aj reakcie od hráčov. Nepáči sa im, že musia pricestovať do haly len hodinu a 45 minút pred zápasom. Andrew Copp, ktorý zastupuje Winnipeg v Hráčskej asociácii, povedal, že hráči sa proti tomu aj postavia.

„Už som mal dnes dopoludnia niekoľko telefonátov o tomto opatrení. Sme s touto časťou opatrení skutočne, skutočne nespokojní,“ povedal Copp.

„Sú hráči, ktorí na zápas hraný o siedmej prichádzajú o štvrtej. Je to o nastavení mysle a pripravení svojho tela, aby ste pre fanúšikov pripravili ten najlepší výkon a pokúsili sa znížiť riziko zranenia najviac, ako to ide. Je to jediné miesto, kde to môžeme urobiť. Skutočne nás to hnevá, ale každý sa s tým musí vyrovnať. Určite sa proti tomu však postavíme.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies