Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Černák hviezdou zápasu, ktorý nedohral

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 zápasov. V akcii boli aj štyria Slováci.


TBL - VAN 4:2

Černák hviezdou zápasu, Lightning zdolali Canucks

Slovenský obranca Erik Černák sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom zaznamenal asistenciu pri výhre Tampy Bay 4:2 nad Vancouverom, ktorý po prvýkrát pod vedením Brucea Boudreua prehral dva zápasy po sebe. Andrej Vasilevskij urobil 24 zákrokov, aby obhajca titulu vyhral štvrtý zápas z posledných piatich. Do čierneho sa trafili Steven Stamkos, Anthony Cirelli, Boris Katchouk a do prázdnej brány Brayden Point. Stamkos so 173. presilovkovým gólom vyrovnal Raya Bourqua a Jeana Beliveaua na 30. mieste historického poradia NHL. Nikita Kučerov zaznamenal dve asistencie. Dvojbodoví Matthew Highmore a Tyler Motte strelili góly Canucks, ktorí prehral tretí zápas z posledných štyroch. Thatcher Demko ho opustil so 17 zákrokmi. Černák ho neohrozil ani jednou strelou. V akcii strávil 18 a pol minúty, pričom si pripísal aj plusový bod a menší trest za nedovolené bránenie. Zápas viedol so šiestimi bodyčekmi a zdieľal vedenie aj s troma blokmi. Duel však opustil predčasne v tretej tretine po tom, čo ho do členku trafil puk.

Motte skóroval pomedzi nohy:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. E. Černák, 3. S. Stamkos (všetci TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

NYI - NJD 3:2

Islanders pri návrat z 11-dňovej prestávky zdolali Devils

V UBS Aréne sa stretli traja Slováci a nakoniec mal radosť len jeden. Mathew Barzal prelomil nerozhodný stav v 56. minúte, aby domáci Islanders zdolali New Jersey 3:2 a natiahli si sériu výhier na tri zápasy a bodovú na päť. Gólmi k tomu pomohli aj Josh Bailey a Adam Pelech, 30 zákrokmi Iľja Sorokin. Jeho náprotivok Jon Gillies pri svojom prvom štarte od 19. decembra kryl 22 striel. O góly hostí, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch, sa postarali Jegor Šarangovič a Nathan Bastian. Slováci nebodovali. Zdeno Chára odohral 18 a pol minúty s dvoma strelami, dvoma bodyčekmi a jedným blokom. Za New Jersey si zahrali Tomáš Tatar a Christián Jaroš. Prvý menovaný zdieľal vedenie v zápase s piatimi strelami a predviedol aj jeden bodyček. Odohral 13 minút a 43 sekúnd. Jaroš odohral o pol minúty menej. Prezentoval sa strelou a blokom.

Hviezdy duelu: 1. A. Pelech, 2. J. Bailey, 3. Z. Parise (všetci NYI)

BOS - PHI 3:2

Rask vyhral svoj sezónny debut, Pastrňák strelil hetrik

Tuukka Rask pri svojom prvom štarte od 9. júna minulého roka predviedol 25 zákrokov a David Pastrňák strelil všetky góly Bostonu, ktorý zdolal Philadelphiu 3:2 a natiahol si sériu výhier na štyri zápasy. Dvoma asistenciami k siedmej výhre z posledných ôsmich duelov pomohol aj Charlie McAvoy. Raska prekonali Cam Atkinson a Joel Farabee. Atkinson pridal aj asistenciu, Keith Yandle ich nazbieral dve. Carter Hart kryl 33 striel, no Flyers prehrali šiesty zápas v sérii.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. C. Atkinson (PHI)

CAR - CBJ 0:6

Blue Jackets zdolali Hurricanes hladko 6:0

Elvis Merzlikins zneškodnil všetkých 31 striel, aby so svojím druhým čistým kontom v sezóne a deviatym v kariére doviedol Columbus k hladkej výhre 6:0 nad Carolinou. Jegor Činachov strelil dva góly, po jednom pridali Emil Bemstrom, Patrik Laine, Cole Sillinger (trojica Laine, Činachov a Sillinger skórovala v rozmedzí 67 sekúnd) a Jack Roslovic. Bemstrom a Roslovic pridali aj po asistencii. Frederik Andersen inkasoval štyri góly z 32 striel a následne dostal šancu v bráne Hurricanes debutant Jack Lafontaine, ktorý začal ročník na Minnesotskej univerzite. Čelil trom strelám a kapituloval dvakrát.

Skvelý zákrok Merzlikinsa:

Hviezdy duelu: 1. E. Merzlikins, 2. J. Činachov, 3. J. Roslovic (všetci CBJ)

DET - WPG 0:3

Copp dvojgólový, Jets vynulovali Red Wings

Connor Hellebuyck vychytal svoju druhú nulu v sezóne a 25. v kariére, aby s 33 zákrokmi pomohol Winnipegu k návratu na víťaznú koľaj. Andrew Copp strelil dva góly predtým, ako Kyle Connor hrajúci pred svojimi rodičmi spečatil triumf gólom do prázdnej brány, a Jets uspeli v Detroite 3:0, aby zaknihovali štvrté víťazstvo v posledných piatich zápasoch. Red Wings momentálne ťahajú štvorzápasovú sériu prehier. Alex Nedeljkovic zastavil vo štvrtok 29 striel. Okrem Connora, ktorý dosiahol na métu 20 gólov v piatej sezóne po sebe, vyrastali na predmestí Detroitu aj Hellebuyck a Copp.

Hviezdy duelu: 1. A. Copp, 2. C. Hellebuyck, 3. K. Connor (všetci WPG)

STL - SEA 2:1

Blues zdolali Kraken a natiahli si sériu

Robert Thomas a Pavel Bučnevič skórovali v úvode tretej tretiny, aby otočili stav a rozhodli o výhre St. Louis 2:1 nad Seattlom. K tretej výhre v sérii a piatej z posledných šiestich duelov pomohol aj Ville Husso, ktorého z 32 striel prekonal len Alex Wennberg. Chris Driedger urobil 25 zákrokov a Kraken prehrali ôsmy zápas po sebe a 12. z posledných 14. Zápas sa hral v St. Louis, a tak si Blues natiahli domácu bodovú sériu už na 13 stretnutí (12-0-1), čo je ich tretia najlepšia séria v histórii.

Hviezdy duelu: 1. V. Husso, 2. R. Thomas, 3. P. Bučnevič (všetci STL)

NSH - BUF 1:4

Sabres ukončili sériu sebe i Predators

Jeff Skinner strelil dva góly, vrátane víťazného, Aaron Dell predviedol 29 zákrokov a Buffalo si ukončilo šesťzápasovú sériu prehier triumfom 4:1 nad vo forme hrajúcim Nashvillom. Do čierneho sa trafil aj Mark Jankowski, do prázdnej brány Vinnie Hinostroza. Juuse Saros inkasoval tri góly z 20 striel a Predators prišli o päťzápasovú víťaznú i šesťzápasovú bodovú sériu. O ich jediný gól sa postaral Matt Duchene, ktorý v presilovke vyrovnával na 1:1. Skinner má momentálne na konte 500 bodov v 807 zápasoch NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (BUF), 2. M. Duchene (NSH), 3. A. Dell (BUF)

CHI - MTL 3:2 PP

Kane si ukončil gólové suchoty pri výhre nad Habs

Philipp Kurashev kontroverzne skóroval v strede predĺženia, Marc-Andre Fleury predviedol 27 zákrokov a Chicago vyhralo tretí zápas po sebe, keď zdolalo Montreal 3:2. O víťaznom góle muselo rozhodnúť video posúdenie. Dominik Kubalík a Patrick Kane sa presadili v normálnom hracom čase, Erik Gustafsson zaznamenal dve asistencie. Kane skóroval prvýkrát v posledných 14 zápasoch. Jeff Petry a Mike Hoffman strelili góly Canadiens, ktorí prehrali piaty zápas po sebe a 12. z posledných 13. Sam Montembeault ho opustil s 28 zákrokmi.

Kontroverzný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Kurashev, 2. M. Fleury, 3. P. Kane (všetci CHI)

CGY - OTT 1:4

Murray vychytal prvú výhru v sezóne

Nick Paul strelil prvé dva góly zápasu, aby nasmeroval Ottawu k výhre 4:1 nad Calgary. Matt Murray kryl 27 striel pri svojej prvej výhre v sezóne a z gólov sa tešili aj Drake Batherson a Connor Brown. Brown pridal aj asistenciu, Alex Formenton ich nazbieral dve. O jediný gól Flames sa postaral Matthew Tkachuk. Jacob Markström urobil 30 zákrokov. Kým Senators si ukončili trojzápasovú sériu prehier, Calgary prehralo štvrtý zápas po sebe. Murray sa dočkal výhry na siedmy pokus. Senators sa pri bitke zranil Scott Sabourin.

Hviezdy duelu: 1. N. Paul, 2. C. Brown, 3. M. Murray (všetci OTT)

LAK - PIT 6:2

Kings porazili Penguins vďaka rýchlym gólom v tretej tretine

Anže Kopitar strelil dva góly a pridal asistenciu, Sean Durzi zaznamenal gól a dve asistencie a Jonathan Quick urobil 27 zákrokov, aby Los Angeles zdolalo Pittsburgh 6:2 a vyhralo tretí zápas po sebe a piaty z posledných šiestich. Penguins sa v tretej tretine podarilo vyrovnať na 2:2, no potom Kings strelili štyri góly po sebe, vrátane dvoch za 10 sekúnd. Postarali sa o ne Mikey Anderson a Viktor Arvidsson, po ktorom sa o 73 sekúnd neskôr presadil Kopitar. Z gólu mal radosť aj dvojbodový Dustin Brown, ktorý pokoril métu 700 bodov v NHL. Tristan Jarry inkasoval šesť gólov zo 45 striel. O góly jeho tímu, ktorý zakopol po druhý raz z posledných troch duelov, sa postarali Kris Letang a Radim Zohorna. Letang bodoval v šiestom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. M. Anderson, 3. S. Durzi (všetci LAK)

SJS - NYR 0:3

Šesťorkin vynuloval Sharks, Schneider skóroval pri debute

Igor Šesťorkin zneškodnil všetkých 37 striel, aby so svojím tretím čistým kontom v sezóne a druhým po sebe doviedol Rangers k triumfu 3:0 nad San Jose, ktoré prišlo o trojzápasovú sériu výhier. Prvý a posledný gól strelil Chris Kreider, druhý debutant Braden Schneider. Kreider strelil aj svoj prvý gól v oslabení v NHL a druhý bol jeho celkovo 200. v kariére. Dosiahol ho do prázdnej brány. Adin Hill opustil duel s 28 zákrokmi. Andrew Cogliano odohral svoj 1100. zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin, 2. A. Fox, 3. M. Zibanejad (všetci NYR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 18:31 0 0 0 0 0 2 2
T. Tatar (NJD) 13:43 0 0 0 0 0 5 1
Ch. Jaroš (NJD) 13:13 0 0 0 0 0 1 0
E. Černák (TBL) 18:33 0 1 1 +1 2 0 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies