Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Správy z NHL

Theo Fleury priznal, že bol sexuálne zneužívaný

EDMONTON – Bývalá hviezda NHL Theo Fleury, ktorý prednedávnom ukončil aktívnu hokejovú kariéru, priznal, že bol sexuálne zneužívaný svojím juniorským trénerom Grahamom Jamesom.

Fleury napísal o tejto nepríjemnej skutočnosti vo svojej autobiografii Playing With Fire (Hra s ohňom), ktorá sa na trh dostane počas budúceho týždňa. Výňatky z knihy sú už k dispozícii na internete.

Bývalý útočník Calgary Flames v nej obvinil Grahama Jamesa zo sexuálneho násilia. James bol v roku 1997 uväznený na 3 a pol roka po tom, čo mu bolo dokázané sexuálnemu zneužívaniu dvoch hráčov v jeho juniorskom hokejovom tíme, z ktorých jedným bol bývalý hráč NHL Sheldon Kennedy.

„James zničil môj systém viery. Najvplyvnejší dospelý človek v mojom živote v tom čase mi hovoril, že to o čom som si myslel, že je zlé, bolo dobré. Nemal som už potom viac vieru v seba, ani v môj úsudok,“ píše vo svojej knihe Fleury.

Článok pokračuje pod reklamou

James bol hlavným trénerom tímu WHL Moose Jaw Warriors v sezóne 1984/85, kedy v tíme hrali aj 16-ročný Fleury a 15-ročný Kennedy, ktorý povedal, že vedel o tom, že aj Theo Fleury bol trénerom zneužívaný, ale nechcel túto informáciu rozširovať.

Počas svojej 15-ročnej kariéry v NHL bojoval Fleury s problémami s alkoholom, pre ktoré bol v roku 2003 ligou suspendovaný. Počas tohtoročného tréningového kempu sa pokúsil o návrat do NHL, no miesto v Calgary nevybojoval a tak sa rozhodol ukončiť kariéru.

„Graham bol pri mne raz alebo dvakrát do týždňa ďalšie dva roky. Absolútna nočná mora, každý deň môjho života.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies