Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Černák viedol zápas s blokmi, Tampa vyrovnala stav série

Kým finále Západnej konferencie bolo po štyroch zápasoch rozhodnuté, finále Východnej konferencie je po nich nerozhodné.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
1
1
2
4
••••
 New York Rangers
0
0
1
1
••••
Podrobné štatistiky

Andrej Vasilevskij kryl 34 striel a Ondřej Palát prihrával na dva góly predtým, ako spečatil gólom do prázdnej brány výhru Tampy Bay 4:1 nad Rangers, ktorou obhajca titulu vyrovnal stav série tretieho kola na 2:2 na zápasy. Dve asistencie zaznamenal aj Jan Rutta, strelecky sa presadili Pat Maroon, Nikita Kučerov a Steven Stamkos. Slovenský obranca Erik Černák odohral 20 minút a 45 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval štyrmi bodyčekmi a piatimi blokmi. V oboch smeroch viedol svoj tím, s blokmi aj celý zápas. O jediný gól hostí sa postaral Artemij Panarin počas presilovky v 57. minúte. Igor Šesťorkin opustil duel s 27 zákrokmi, Filip Chytil predčasne so zranením hornej časti tela. Zápas číslo päť sa odohrá vo štvrtok v New Yorku.



Víťazný gól Kučerova:


Tampa mala výborný vstup do zápasu, keď po prieniku Bogosiana otvoril skóre dôrazný Maroon už v tretej minúte. Domáci mali viac z hry a v ôsmej minúte trafil Perry tyčku. V 12. a 13. minúte mal zase väčšie príležitosti Stamkos. Stav sa však do prestávky nezmenil.

V druhej dvadsaťminútovke sa hralo opatrnejšia a Lightning sa podarilo svoje vedenie rozšíriť v 34. minúte, keď Kučerov úspešne zakončil únik po prihrávke Paláta. To už sme mali za sebou aj bitku medzi Hagelom a Vatranom.

Článok pokračuje pod reklamou

V piatej minúte tretej tretiny si Palát uchránil puk pred Zibanejadom, zakončil a do odkrytej brány dorazil jeho strelu Stamkos, ktorý zvýšil už na 3:0. V 51. minúte pomohlo Šesťorkinovi šťastie pri zakončení Hagela. Hostia dostali príležitosť v 57. minúte pri vylúčení Killorna. Rovno to skúsili bez brankára a na rozdiel dvoch gólov znížil tri a pol minúty pred koncom tretiny Panarin. New Yorku sa už viac zápas zdramatizovať nepodarilo a Palát ešte deväť sekúnd pred koncom spečatil triumf gólom do prázdnej brány.

Andrej Vasilevskij
Igor Šesťorkin
60:00 34/35 56:50 27/30
Brian Elliott
Alexandar Georgiev
- - - -

Šesťorkin urobil 600. zákrok v jednom play-off už v jeho 18. zápase. Od ročníka 1955/56 túto métu nikto rýchlejšie nedosiahol. ... Kučerov po druhýkrát v kariére skóroval v troch zápasoch play-off po sebe. Prvýkrát sa mu to podarilo v roku 2016. ... Po deviaty raz v ére po expanzii (od 1967/68) a po prvýkrát od roku 1991 vyhrali domáce tímy všetky z prvých štyroch zápasov konferenčného finále/ligového semifinále. ... Lightning a Vasilevskij vyhrali šiesty domáci zápas v tohtoročnom play-off po sebe. Ide o klubové rekordy, ktoré dosiahli aj vlani.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. O. Palát, 3. J. Rutta (všetci TBL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Progresívne sme sa v sérii zlepšovali a dnes večer sme urobili ďalšie pozitívne kroky. Začali sme nachádzať našu hru a musíme v tom pokračovať aj v New Yorku.“

Jacob Trouba, obranca Rangers: „Teraz je to o tom, kto bude lepší z troch zápasov vo finále Východnej konferencie. Z toho by sme mali byť ako mužstvo nadšení. Sme na dobrom mieste, sme pripravený ísť domov a urobiť tam čo môžeme, aby sme vyhrali ten zápas.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies