Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Bohatý štvrtok s troma Slovákmi. Chicago toto nezažilo od roku 1996!

Vo štvrtok bol v NHL bohatý program. Odohralo sa 13 zápasov, v ktorých sme videli aj troch Slovákov.

Highlighty noci
  • Tatar, Černák a Fehérváry nebodovali
  • Edmonton vyhral 5. zápas v sérii, Tampa a Devils prišli o série
  • Chicago vyhralo vo Philadelphii po prvýkrát od roku 1996
  • Ducks si ukončili sériu prehier, Gibson prekonal Heberta
  • Kuemper a Wedgewood vychytali čisté konto
  • Sorokin urobil 42 zákrokov


ARI - WSH 0:4

Kuemper doviedol Capitals k výhre nad Coyotes

Darcy Kuemper zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím piatym čistým kontom v sezóne položil základy víťazstva Washingtonu 4:0 nad Arizonou. Dylan Strome otvoril i uzavrel skóre zápasu. Medzitým skórovali aj Sonny Milano a dvojbodový Tom Wilson. Po dve asistencie si z duelu odniesli Jevgenij Kuznecov a Dmitrij Orlov. Capitals vyhrali druhý zápas z posledných troch, Coyotes prehrali 10. zápas z posledných 11. Karel Vejmelka urobil 29 zákrokov. Raz ho ohrozil aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral necelých 17 minút aj so ziskom bloku, troch bodyčekov a dvoch trestných minút za držanie. Kuemper, ktorý chytával za Arizonu v rokoch 2018 až 2021, vedie ligu v počte čistých kont v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. D. Strome (WSH), 2. D. Kuemper (WSH), 3. J. Kuznecov (WSH)

SEA - NJD 4:3 PP

Burakovsky rozhodol o výhre nad Devils, Tatar nebodoval

Andre Burakovsky skóroval v druhej minúte nadstaveného času, aby Seattle zdolal New Jersey 4:3 a ukončil mu päťzápasovú sériu výhier. Ryan Donato zaznamenal dva góly a asistenciu, do čierneho sa trafil aj Brandon Tanev a odvrátiť tretiu prehru v sérii pomohol aj Martin Jones, ktorý kryl 27 striel. Raz ho ohrozil aj Tomáš Tatar, ktorý tentoraz nebodoval. Z jeho spoluhráčov skórovali Damon Severson, Erik Haula a Nico Hischier, ktorý zaistil zisk bodu. MacKenzie Blackwood urobil 36 zákrokov. Tatar odohral 16 a pol minúty aj s jedným bodyčekom. Absolvoval aj jedno buly – víťazne.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (SEA), 2. R. Donato (SEA), 3. M. Jones (SEA)

EDM - TBL 5:3

Edmonton si natiahol víťaznú sériu, Tampa o svoju prišla

Zach Hyman strelil dva góly, Connor McDavid a Leon Draisailt zaznamenali po góle a asistencii a Edmonton vyhral piaty zápas po sebe, keď zdolal Tampu Bay 5:3 a ukončil jej päťzápasovú sériu výhier. Z gólu sa tešil aj Ryan McLeod, zatiaľ čo Jack Campbell urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Brandon Hagel, Steven Stamkos a Brayden Point, ktorý pridal aj asistenciu. Dve si z duelu odniesol Victor Hedman. Andrej Vasilevskij kryl 29 z 33 striel – Hymanov druhý gól padol do prázdnej brány. Slovenský obranca Erik Černák odohral 20 minút a 39 sekúnd, počas ktorých si pripísal plusový bod. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi.

Kučerov mal na hokejke vyrovnanie:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. Z. Hyman (EDM), 3. B. Point (TBL)

CBJ - ANA 3:5

Ducks otočili zápas v Columbuse, aby si ukončili sériu prehier

Columbus sa po prvej tretine tešil z trojgólového vedenia po góloch Mathieua Oliviera, Jacka Roslovica a Nicka Blankenburga. Nakoniec však prehral tretí zápas po sebe a ôsmy z posledných desiatich zápasov, keď Elisa Merzlikinsa čeliaceho 33 strelám následne prekonali Adam Henrique, Cam Fowler, Simon Benoit, Trevor Zegras a Max Jones. K výhre Anaheimu 5:3 pomohli dvoma asistenciami aj Isac Lundestrom a Troy Terry. Po asistencii si ku gólu pridali Fowler, Henrique a Zegras. John Gibson pomohol ukončiť päťzápasovú sériu prehier 18 zákrokmi. Kryl všetky strely po tom, čo po prvej tretine vystriedal Anthonyho Stolarza. Ten inkasoval tri góly z 15 striel. Gibson so 174. výhrou v kariére prekonal zápis Guya Heberta a zaradil sa na druhé miesto historického poradia tímu za Sebastiena Giguerea (206).

Hviezdy duelu: 1. T. Zegras (ANA), 2. C. Fowler (ANA), 3. M. Olivier (CBJ)

NYR - BOS 1:3

Swayman pomohol natiahnuť Bruins sériu výhier

Pavel Zacha, Patrice Bergeron a Connor Clifton skórovali, David Krejčí a Brad Marchand zaznamenali po dve asistencie a Jeremy Swayman zneškodnil 31 striel, aby Boston zdolal Rangers 3:1 a natiahol si víťaznú sériu na štyri zápasy. Swaymana o čisté konto pripravil v 56. minúte Ben Harpur. Igor Šesťorkin urobil 24 zákrokov a Rangers prehrali druhý zápas z posledných troch. Swayman inkasoval v posledných štyroch štartoch len štyri góly. Boston ťahá vonku šesťzápasovú víťaznú a deväťzápasovú bodovú sériu (8-0-1). V dueli sa mu zranil obranca Brandon Carlo. New Yorku sa do akcie vrátil Chris Kreider.

Hviezdy duelu: 1. J. Swayman (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

PHI - CHI 1:4

Chicago vyhralo vo Philadelphii po prvýkrát od roku 1996

Petr Mrázek predviedol 37 zákrokov, aby doviedol Chicago k prvej výhre na ľade Philadelphie v základnej časti od 9. novembra 1996 – ukončili tým 17-zápasovú sériu prehier, pričom medzitým vo Philadelphii raz uspeli v play-off (finále Stanleyho pohára 2010). K triumfu 4:1 pomohli gólmi dvojbodový Jonathan Toews, Reese Johnson, Tyler Johnson a Philipp Kurashev, ktorý spečatil piatu výhru z posledných šiestich stretnutí gólom do prázdnej brány. Jake McCabe dvakrát asistoval. O jediný gól Flyers, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch, sa postaral Morgan Frost. Otváral skóre stretnutia. Carter Hart ho opustil s 25 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CHI), 2. R. Johnson (CHI), 3. M. Frost (PHI)

MTL - FLA 2:6

Panthers strelili v druhej tretine 5 gólov, aby zdolali Canadiens

Matthew Tkachuk strelil dva góly, Sam Reinhart zaknihoval gól a dve asistencie a Florida si poradila s Montrealom 6:2, aby si natiahla bodovú sériu na štyri zápasy a vyhrala tretí zápas z posledných štyroch. Z gólov sa tešili aj Ryan Lomberg, Givani Smith a dvojbodový Sam Bennett. Aleksander Barkov zaznamenal dve asistencie a Alex Lyon kryl 23 striel po tom, čo v úvode zápasu vystriedal zraneného Sergeja Bobrovského. Ten nečelil žiadnej strele. Dvoch brankárov sme videli aj v domácej bráne. Sam Montembeault inkasoval päť gólov z 33 striel, Cayden Primeau jeden zo siedmich. Dvojbodový Rem Pitlick a Josh Anderson skresali stratu Canadiens. Panthers vyhrali druhú tretinu 5:0, pričom štyri góly strelili v presilovkách.


Skvelý zákrok Lyona:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. S. Reinhart (FLA), 3. R. Pitlick (MTL)

CAR - MIN 5:2

Andersen pomohol ukončiť Wild sériu výhier

Frederik Andersen urobil 29 zákrokov a Jalen Chatfield, Martin Nečas a Brady Skjei zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Carolinu k výhre 5:2 nad Minnesotou, ktorá prišla o trojzápasovú víťaznú a štvorzápasovú bodovú sériu. Z gólov sa tešili aj Brent Burns a Teuvo Teräväinen, dvom asistenciami prispel k natiahnutiu bodovej série na štyri zápasy (3-0-1) Andrej Svečnikov. Kirill Kaprizov otvoril skóre zápasu svojím 100. gólom v kariére, Matt Boldy ho uzavrel. Marc-Andre Fleury inkasoval päť gólov z 29 striel. Andersen vyhral všetky tri štarty od návratu zo zranenia. V závere zápasu sa zranil jeho spoluhráč Max Pacioretty.

Hviezdy duelu: 1. J. Chatfield (CAR), 2. B. Skjei (CAR), 3. M. Nečas (CAR)

BUF - NYI 3:2 PP

Sorokin robil čo mohol, no Sabres zdolali Islanders po predĺžení

Dylan Cozens po 12 sekundách predĺženia rozhodol z úniku o výhre Buffala 3:2 nad Islanders v stretnutí dvoch tímov, ktoré prehrali zhodne dva predošlé zápasy. Sabres dvakrát prehrávali, no na góly Brocka Nelsona a Matta Martina dokázali odpovedať Alex Tuch a Victor Olofsson. Rasmus Dahlin zaznamenal dve asistencie. Ukko-Pekka Luukkonen urobil 24 zákrokov, Iľja Sorokin až 42.


Predĺženie skončilo po 12 sekundách:

Hviezdy duelu: 1. D. Cozens (BUF), 2. A. Tuch (BUF), 3. U. Luukkonen (BUF)

TOR - WPG 4:1

Matthews dvojgólový pri výhre nad Jets

Auston Matthews strelil dva rýchle góly v druhej tretine, Iľja Samsonov zneškodnil 37 striel a Toronto zdolalo Winnipeg 4:1, aby vyhralo druhý zápas po sebe. Mitch Marner skóroval v oslabení, Mark Giordano do prázdnej brány. Dve asistencie si pripísal Michael Bunting. Marner bodoval v 20 domácom zápase po sebe. O čestný úspech Jets sa postaral Kyle Connor. Connor Hellebuyck opustil zápas s 23 zákrokmi. Duel nedohral pre zranenie domáci obranca Timothy Liljegren.

Matthews skóroval po 8 sekundách druhej tretiny:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. I. Samsonov (TOR), 3. M. Bunting (TOR)

STL - NSH 5:2

Blues vyhrali nad Predators

Brandon Saad a Robert Thomas zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli St. Louis zdolať Nashville pomerom 5:2. Do streleckej listiny sa zapísali aj Brayden Schenn, Jordan Kyrou a Alexej Toropčenko, zatiaľ čo Jordan Binnington urobil 24 zákrokov. Jeho náprotivok, Juuse Saros, ich predviedol 28. Colton Sissons skóroval vo svojom 500. zápase v NHL a presadil sa aj Mattias Ekholm.

Hviezdy duelu: 1. R. Thomas (STL), 2. B. Saad (STL), 3. T. Tucker (STL)

VGK - DET 2:3

Husso pomohol k výhre nad Vegas

Ville Husso urobil 33 zákrokov a Joe Veleno strelil víťazný gól, aby si Detroit ukončil trojzápasovú sériu prehier triumfom 3:2 v Las Vegas. Skórovali aj Lucas Raymond a Dominik Kubalík. O góly Golden Knights, ktorí po prvýkrát v sezóne prehrali tretí zápas po sebe, sa postarali Alex Pietrangelo a William Karlsson. Adin hill urobil 22 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. V. Husso (DET), 2. D. Kubalík (DET), 3. A. Pietrangelo (VGK)

LAK - DAL 0:4

Wedgewood vynuloval Kings, Seguin trojbodový

Scott Wedgewood zneškodnil všetkých 34 striel, vrátane 14 v tretej tretine, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a šiestym v kariére doviedol Dallas k výhre 4:0 nad Los Angeles. Tyler Seguin zaznamenal dva góly a asistenciu, Jason Robertson gól a asistenciu a skóroval aj Esa Lindell. Pheonix Copley inkasoval štyri góly zo 17 striel a v 28. minúte striedal. Jonathan Quick zneškodnil zvyšných sedem striel. Stars ukončili trojzápasový výjazd s bilanciou 2-1-0. Kings prehrali dva zápasy v normálnom hracom čase po sebe po prvýkrát od 22. októbra.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. S. Wedgewood (DAL), 3. J. Robertson (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 16:48 0 0 0 0 2 1 3
E. Černák (TBL) 20:39 0 0 0 +1 0 0 2
T. Tatar (NJD) 16:27 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies