Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Bohatý štvrtok s troma Slovákmi. Chicago toto nezažilo od roku 1996!

Vo štvrtok bol v NHL bohatý program. Odohralo sa 13 zápasov, v ktorých sme videli aj troch Slovákov.

Highlighty noci
  • Tatar, Černák a Fehérváry nebodovali
  • Edmonton vyhral 5. zápas v sérii, Tampa a Devils prišli o série
  • Chicago vyhralo vo Philadelphii po prvýkrát od roku 1996
  • Ducks si ukončili sériu prehier, Gibson prekonal Heberta
  • Kuemper a Wedgewood vychytali čisté konto
  • Sorokin urobil 42 zákrokov


ARI - WSH 0:4

Kuemper doviedol Capitals k výhre nad Coyotes

Darcy Kuemper zneškodnil všetkých 26 striel, aby so svojím piatym čistým kontom v sezóne položil základy víťazstva Washingtonu 4:0 nad Arizonou. Dylan Strome otvoril i uzavrel skóre zápasu. Medzitým skórovali aj Sonny Milano a dvojbodový Tom Wilson. Po dve asistencie si z duelu odniesli Jevgenij Kuznecov a Dmitrij Orlov. Capitals vyhrali druhý zápas z posledných troch, Coyotes prehrali 10. zápas z posledných 11. Karel Vejmelka urobil 29 zákrokov. Raz ho ohrozil aj slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý odohral necelých 17 minút aj so ziskom bloku, troch bodyčekov a dvoch trestných minút za držanie. Kuemper, ktorý chytával za Arizonu v rokoch 2018 až 2021, vedie ligu v počte čistých kont v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. D. Strome (WSH), 2. D. Kuemper (WSH), 3. J. Kuznecov (WSH)

SEA - NJD 4:3 PP

Burakovsky rozhodol o výhre nad Devils, Tatar nebodoval

Andre Burakovsky skóroval v druhej minúte nadstaveného času, aby Seattle zdolal New Jersey 4:3 a ukončil mu päťzápasovú sériu výhier. Ryan Donato zaznamenal dva góly a asistenciu, do čierneho sa trafil aj Brandon Tanev a odvrátiť tretiu prehru v sérii pomohol aj Martin Jones, ktorý kryl 27 striel. Raz ho ohrozil aj Tomáš Tatar, ktorý tentoraz nebodoval. Z jeho spoluhráčov skórovali Damon Severson, Erik Haula a Nico Hischier, ktorý zaistil zisk bodu. MacKenzie Blackwood urobil 36 zákrokov. Tatar odohral 16 a pol minúty aj s jedným bodyčekom. Absolvoval aj jedno buly – víťazne.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (SEA), 2. R. Donato (SEA), 3. M. Jones (SEA)

EDM - TBL 5:3

Edmonton si natiahol víťaznú sériu, Tampa o svoju prišla

Zach Hyman strelil dva góly, Connor McDavid a Leon Draisailt zaznamenali po góle a asistencii a Edmonton vyhral piaty zápas po sebe, keď zdolal Tampu Bay 5:3 a ukončil jej päťzápasovú sériu výhier. Z gólu sa tešil aj Ryan McLeod, zatiaľ čo Jack Campbell urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Brandon Hagel, Steven Stamkos a Brayden Point, ktorý pridal aj asistenciu. Dve si z duelu odniesol Victor Hedman. Andrej Vasilevskij kryl 29 z 33 striel – Hymanov druhý gól padol do prázdnej brány. Slovenský obranca Erik Černák odohral 20 minút a 39 sekúnd, počas ktorých si pripísal plusový bod. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi.

Kučerov mal na hokejke vyrovnanie:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. Z. Hyman (EDM), 3. B. Point (TBL)

CBJ - ANA 3:5

Ducks otočili zápas v Columbuse, aby si ukončili sériu prehier

Columbus sa po prvej tretine tešil z trojgólového vedenia po góloch Mathieua Oliviera, Jacka Roslovica a Nicka Blankenburga. Nakoniec však prehral tretí zápas po sebe a ôsmy z posledných desiatich zápasov, keď Elisa Merzlikinsa čeliaceho 33 strelám následne prekonali Adam Henrique, Cam Fowler, Simon Benoit, Trevor Zegras a Max Jones. K výhre Anaheimu 5:3 pomohli dvoma asistenciami aj Isac Lundestrom a Troy Terry. Po asistencii si ku gólu pridali Fowler, Henrique a Zegras. John Gibson pomohol ukončiť päťzápasovú sériu prehier 18 zákrokmi. Kryl všetky strely po tom, čo po prvej tretine vystriedal Anthonyho Stolarza. Ten inkasoval tri góly z 15 striel. Gibson so 174. výhrou v kariére prekonal zápis Guya Heberta a zaradil sa na druhé miesto historického poradia tímu za Sebastiena Giguerea (206).

Hviezdy duelu: 1. T. Zegras (ANA), 2. C. Fowler (ANA), 3. M. Olivier (CBJ)

NYR - BOS 1:3

Swayman pomohol natiahnuť Bruins sériu výhier

Pavel Zacha, Patrice Bergeron a Connor Clifton skórovali, David Krejčí a Brad Marchand zaznamenali po dve asistencie a Jeremy Swayman zneškodnil 31 striel, aby Boston zdolal Rangers 3:1 a natiahol si víťaznú sériu na štyri zápasy. Swaymana o čisté konto pripravil v 56. minúte Ben Harpur. Igor Šesťorkin urobil 24 zákrokov a Rangers prehrali druhý zápas z posledných troch. Swayman inkasoval v posledných štyroch štartoch len štyri góly. Boston ťahá vonku šesťzápasovú víťaznú a deväťzápasovú bodovú sériu (8-0-1). V dueli sa mu zranil obranca Brandon Carlo. New Yorku sa do akcie vrátil Chris Kreider.

Hviezdy duelu: 1. J. Swayman (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

PHI - CHI 1:4

Chicago vyhralo vo Philadelphii po prvýkrát od roku 1996

Petr Mrázek predviedol 37 zákrokov, aby doviedol Chicago k prvej výhre na ľade Philadelphie v základnej časti od 9. novembra 1996 – ukončili tým 17-zápasovú sériu prehier, pričom medzitým vo Philadelphii raz uspeli v play-off (finále Stanleyho pohára 2010). K triumfu 4:1 pomohli gólmi dvojbodový Jonathan Toews, Reese Johnson, Tyler Johnson a Philipp Kurashev, ktorý spečatil piatu výhru z posledných šiestich stretnutí gólom do prázdnej brány. Jake McCabe dvakrát asistoval. O jediný gól Flyers, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch, sa postaral Morgan Frost. Otváral skóre stretnutia. Carter Hart ho opustil s 25 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CHI), 2. R. Johnson (CHI), 3. M. Frost (PHI)

MTL - FLA 2:6

Panthers strelili v druhej tretine 5 gólov, aby zdolali Canadiens

Matthew Tkachuk strelil dva góly, Sam Reinhart zaknihoval gól a dve asistencie a Florida si poradila s Montrealom 6:2, aby si natiahla bodovú sériu na štyri zápasy a vyhrala tretí zápas z posledných štyroch. Z gólov sa tešili aj Ryan Lomberg, Givani Smith a dvojbodový Sam Bennett. Aleksander Barkov zaznamenal dve asistencie a Alex Lyon kryl 23 striel po tom, čo v úvode zápasu vystriedal zraneného Sergeja Bobrovského. Ten nečelil žiadnej strele. Dvoch brankárov sme videli aj v domácej bráne. Sam Montembeault inkasoval päť gólov z 33 striel, Cayden Primeau jeden zo siedmich. Dvojbodový Rem Pitlick a Josh Anderson skresali stratu Canadiens. Panthers vyhrali druhú tretinu 5:0, pričom štyri góly strelili v presilovkách.


Skvelý zákrok Lyona:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. S. Reinhart (FLA), 3. R. Pitlick (MTL)

CAR - MIN 5:2

Andersen pomohol ukončiť Wild sériu výhier

Frederik Andersen urobil 29 zákrokov a Jalen Chatfield, Martin Nečas a Brady Skjei zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Carolinu k výhre 5:2 nad Minnesotou, ktorá prišla o trojzápasovú víťaznú a štvorzápasovú bodovú sériu. Z gólov sa tešili aj Brent Burns a Teuvo Teräväinen, dvom asistenciami prispel k natiahnutiu bodovej série na štyri zápasy (3-0-1) Andrej Svečnikov. Kirill Kaprizov otvoril skóre zápasu svojím 100. gólom v kariére, Matt Boldy ho uzavrel. Marc-Andre Fleury inkasoval päť gólov z 29 striel. Andersen vyhral všetky tri štarty od návratu zo zranenia. V závere zápasu sa zranil jeho spoluhráč Max Pacioretty.

Hviezdy duelu: 1. J. Chatfield (CAR), 2. B. Skjei (CAR), 3. M. Nečas (CAR)

BUF - NYI 3:2 PP

Sorokin robil čo mohol, no Sabres zdolali Islanders po predĺžení

Dylan Cozens po 12 sekundách predĺženia rozhodol z úniku o výhre Buffala 3:2 nad Islanders v stretnutí dvoch tímov, ktoré prehrali zhodne dva predošlé zápasy. Sabres dvakrát prehrávali, no na góly Brocka Nelsona a Matta Martina dokázali odpovedať Alex Tuch a Victor Olofsson. Rasmus Dahlin zaznamenal dve asistencie. Ukko-Pekka Luukkonen urobil 24 zákrokov, Iľja Sorokin až 42.


Predĺženie skončilo po 12 sekundách:

Hviezdy duelu: 1. D. Cozens (BUF), 2. A. Tuch (BUF), 3. U. Luukkonen (BUF)

TOR - WPG 4:1

Matthews dvojgólový pri výhre nad Jets

Auston Matthews strelil dva rýchle góly v druhej tretine, Iľja Samsonov zneškodnil 37 striel a Toronto zdolalo Winnipeg 4:1, aby vyhralo druhý zápas po sebe. Mitch Marner skóroval v oslabení, Mark Giordano do prázdnej brány. Dve asistencie si pripísal Michael Bunting. Marner bodoval v 20 domácom zápase po sebe. O čestný úspech Jets sa postaral Kyle Connor. Connor Hellebuyck opustil zápas s 23 zákrokmi. Duel nedohral pre zranenie domáci obranca Timothy Liljegren.

Matthews skóroval po 8 sekundách druhej tretiny:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. I. Samsonov (TOR), 3. M. Bunting (TOR)

STL - NSH 5:2

Blues vyhrali nad Predators

Brandon Saad a Robert Thomas zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli St. Louis zdolať Nashville pomerom 5:2. Do streleckej listiny sa zapísali aj Brayden Schenn, Jordan Kyrou a Alexej Toropčenko, zatiaľ čo Jordan Binnington urobil 24 zákrokov. Jeho náprotivok, Juuse Saros, ich predviedol 28. Colton Sissons skóroval vo svojom 500. zápase v NHL a presadil sa aj Mattias Ekholm.

Hviezdy duelu: 1. R. Thomas (STL), 2. B. Saad (STL), 3. T. Tucker (STL)

VGK - DET 2:3

Husso pomohol k výhre nad Vegas

Ville Husso urobil 33 zákrokov a Joe Veleno strelil víťazný gól, aby si Detroit ukončil trojzápasovú sériu prehier triumfom 3:2 v Las Vegas. Skórovali aj Lucas Raymond a Dominik Kubalík. O góly Golden Knights, ktorí po prvýkrát v sezóne prehrali tretí zápas po sebe, sa postarali Alex Pietrangelo a William Karlsson. Adin hill urobil 22 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. V. Husso (DET), 2. D. Kubalík (DET), 3. A. Pietrangelo (VGK)

LAK - DAL 0:4

Wedgewood vynuloval Kings, Seguin trojbodový

Scott Wedgewood zneškodnil všetkých 34 striel, vrátane 14 v tretej tretine, aby so svojím prvým čistým kontom v sezóne a šiestym v kariére doviedol Dallas k výhre 4:0 nad Los Angeles. Tyler Seguin zaznamenal dva góly a asistenciu, Jason Robertson gól a asistenciu a skóroval aj Esa Lindell. Pheonix Copley inkasoval štyri góly zo 17 striel a v 28. minúte striedal. Jonathan Quick zneškodnil zvyšných sedem striel. Stars ukončili trojzápasový výjazd s bilanciou 2-1-0. Kings prehrali dva zápasy v normálnom hracom čase po sebe po prvýkrát od 22. októbra.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. S. Wedgewood (DAL), 3. J. Robertson (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 16:48 0 0 0 0 2 1 3
E. Černák (TBL) 20:39 0 0 0 +1 0 0 2
T. Tatar (NJD) 16:27 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies