Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Zažije Chromiak debut v NHL už v novej sezóne? Toto mi v klube opakujú, tvrdí

Talentovaný slovenský útočník Martin Chromiak má za sebou prvú sezónu v profesionálnom hokeji v zámorí. Svoje pôsobenie v nižšej AHL v drese Ontaria hodnotí ako úspešné.

„Na začiatku ročníka bol môj cieľ dostať sa do tímu a udržať sa v ňom. Zažil som veľa dobrých mesiacov, ale aj horších. Bolo to najmä o učení sa, aby som si zvykol na mužský štýl hokeja. V porovnaní s juniorkou to bol veľký rozdiel,“ povedal Chromiak pre denník Šport.

Dvadsaťročný Dubničan, ktorého draftovalo Los Angeles v roku 2020 zo 128. miesta, nedúfal, že by sa mohol v závere sezóny dočkať šance v NHL. Pred budúcou sezónou zostáva skromný, no s myšlienkou debutu v prvom tíme sa už pohráva.

„V prvom rade by som chcel mať v Ontariu iné úlohy ako doteraz. Verím, že budem líder, ktorý zvládne celoplošný hokej. Ak sa mi to podarí, šanca by mohla prísť. Stále mám dva roky kontraktu, preto nechcem na nič tlačiť. Ak to príde v ďalšom ročníku, bude to super,“ skonštatoval.

Článok pokračuje pod reklamou

Chromiak by sa mal dnes pripojiť k národnému tímu, ktorý sa pripravuje na majstrovstvá sveta. Ak by sa na turnaj prebojoval, je ochotný plniť hocaké úlohy. Vie, že je známy pre strieľanie gólov, no ak chce urobiť vo svojej kariére postup na vyššiu úroveň, musí toho ukazovať viac.

„Taká bola aj táto sezóna. Učil som sa. Prízvukovali mi, že som strelec, ale musím pracovať na iných veciach, aby som sa dostával do šancí. Celý ročník som hrával v tretej, štvrtej formácii. Ak by som sa dostal na šampionát, zoberiem hocijakú rolu,“ povedal Chromiak.

„Aj v klube mi opakujú, že ak sa chcem dostať do NHL, nebude to len o strieľaní gólov, ale o celoplošnej hre v útoku aj obrane.“

Chromiak odohral v základnej časti AHL 55 zápasov, v ktorých strelil 15 gólov a pridal 13 asistencií. V dvoch dueloch play-off pridal asistenciu. Začiatok sezóny mu ušiel pre zápal slepého čreva, ktorý si vyžiadal operáciu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies