Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Slafkovský a Tatar skórovali, ich tímy dopadli rovnako. Ovečkin prekonal Gretzkého

V sobotu sa v NHL naplánovalo 13 zápasov a v akcii boli aj šiesti Slováci. Dvaja skórovali, traja sa tešili z výhier.

Highlighty noci
  • Slafkovský skóroval v treťom zápase po sebe, bodoval v štvrtom
  • Tatar tiež skóroval, Pospíšil, Fehérváry, Černák a Nemec nebodovali
  • Arizona prehrala piaty zápas po sebe
  • Ottawa vyhrala bitku o Ontário po tretíkrát v sezóne
  • Kane odohral 1200. zápas v NHL
  • Weegar dosiahol hetrik
  • Bobrovskij, Kočetkov, Lindgren a Rittich vychytali čisté kontá

MTL - DAL 2:3

Slafkovský opäť skóroval, ale Canadiens nestačili na Stars

Juraj Slafkovský si natiahol svoju najdlhšiu bodovú sériu v kariére na štyri zápasy a po prvýkrát v NHL skóroval v troch zápasoch po sebe, keď svojím 10. gólom v sezóne zdramatizoval na konci druhej tretiny zápas Montrealu proti Dallasu, keď znížil na 2:3. Nakoniec to bol aj konečný výsledok zápasu, v ktorom všetky góly padli v druhej tretine. Skóre otvoril Nick Suzuki, ktorý prihrával Slafkovskému na gól. Pri oboch asistoval Mike Matheson. Dallasu k piatej výhre z posledných šiestich zápasov pomohli dva góly Tylera Seguina a jeden Thomasa Harleyho . Matt Duchene a Mason Marchment dvakrát asistovali, Jake Oettinger urobil 18 zákrokov. Viac práce mal Samuel Motembeault, ktorý čelil 39 strelám. Cole Caufield vďaka asistencii bodoval v 11. zápase po sebe. Dlhšie série v histórii Canadiens ťahali len dvaja hráči vo veku 23 alebo menej rokov – Guy Lafleur (13) a Stephane Richer (12). Slafkovský odohral 19 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel, bloku a dvoch bodyčekov.

Slafkovského 10. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. M. Marchment (DAL)



PHI - SEA 3:2

Tatar skóroval, ale Seattle víťazné ťaženie Flyers nezastavil

Slovenský útočník Tomáš Tatar strelil v sobotnom zápase Seattlu proti Philadelphii svoj siedmy gól v sezóne a šiesty od výmeny, aby vyrovnal stav na 1:1. K výhre však nakoniec nepomohol, keď Kraken prehrali 2:3. Pri tretej prehre z posledných štyroch duelov skóroval aj Alex Wennberg, pri oboch góloch asistoval Vince Dunn a 35 zákrokov predviedol Joey Daccord. Flyers vyhrali tretí zápas po sebe vďaka trom gólom z troch rôznych herných situácii a 17 zákrokom Cala Petersena, ktorý štartoval prvýkrát od 11. novembra. Scott Lauthgon skóroval v presilovke, Ryan Poehling v oslabení a Sean Couturier si ukončil dlhšie suchoty v hre piatich proti piatim. Tatar v zápase odohral necelých 13 minút a pripísal si aj strelu, blok a bodyček. Jeho tím prehral vonku päť zápasov po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou

Siedmy gól Tatara v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. R. Poehling (PHI), 3. J. McCann (SEA)



NYI - CGY 2:5

Weegar zažiaril s hetrikom pri výhre nad Islanders

Obranca MacKenzie Weegar gólom do prázdnej brány spečatil svoj prvý hetrik v kariére i víťazstvo Calgary 5:2 nad Islanders. Po góle a asistencii si pripísali Blake Coleman a Jonathan Huberdeau. Flames vyhrali štvrtý zápas po sebe aj vďaka Jacobovi Markströmovi, ktorý urobil 35 a zaznamenal aj svoju štvrtú asistenciu v sezóne. Viac ich naposledy z brankárov „Plameňov“ dosiahol Roman Turek v ročníku 2001/02 – päť. Prekonali ho Brock Nelson a Jean-Gabriel Pageau. Noah Dobson dosiahol svoju 47. asistenciu v sezóne, čo je najviac u obrancu Islanders od ročníka 1993/94, v ktorom ich 47 nazbieral Vladimir Malachov. Semion Varlamov inkasoval tri góly z 22 striel – okrem Weegara sa do prázdnej brány trafil aj Coleman. Slovenský útočník Martin Pospíšil zaznamenal mínusový bod, strelu a bodyček, pričom odohral niečo cez 12 minút.

Weegarov prvý hetrik v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Weegar (CGY), 2. J. Markström (CGY), 3. J. Huberdeau (CGY)



BOS - WSH 0:3

Ovečkin prekonal Gretzkého rekord, Capitals si ukončili sériu prehier

Alex Ovečkin ako prvý hráč Capitals vo veku 38 alebo viac rokov skóroval v štvrtom zápase po sebe a pridal asistenciu, aby pomohol Washingtonu ukončiť šesťzápasovú sériu prehier triumfom 3:0 v Bostone. Kapitán hostí skóroval do prázdnej brány po tom, čo sa do čierneho trafili dvojbodový T.J. Oshie a Dylan Strome. S 57. gólom do prázdnej brány v kariére vytvoril nový rekord NHL – predošlý zdieľal s Waynom Gretzkym. Charlie Lindgren urobil 18 zákrokov pri svojom treťom čistom konte v sezóne a piatom v kariére. Jeremy Swayman kryl 25 z 27 striel. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral niečo cez 20 minút a predviedol štyri bodyčeky. Duel na nejaký čas opustil jeho spoluhráč Max Pacioretty, ktorého hokejkou pichol do citlivých miest Matt Grzelcyk, za čo ho rozhodcovia poslali pod sprchy.

Hviezdy duelu: 1. T. Oshie (WSH), 2. C. Lindgren (WSH), 3. J. Swayman (BOS)



CBJ - TBL 2:4

Hagel trojbodový pri výhre nad Columbusom

Brandon Hagel strelil gól do prázdnej brány a pridal dve asistencie, Andrej Vasilevskij urobil 33 zákrokov a Tampa Bay predišla hrozbe tretej prehry v sérii triumfom 4:2 nad Columbusom, ktorý prehral tretí zápas z posledných štyroch. Po góle a asistencii pridali Anthony Cirelli a Nicholas Paul, skóroval aj Steven Stamkos. Nikita Kučerov dvakrát asistoval, aby bodoval v siedmom zápase po sbe. Boone Jenner strelil oba góly Blue Jackets a na oba mu prihrával Johnny Gaudreau. Elvis Merzlikins kryl 33 z 36 striel. Trikrát ho ohrozil aj Erik Černák. Slovenský obranca odohral 22 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu a pripísal si aj dva plusové body, blok, bodyček a menší trest za vysokú hokejku, ktorou poranil Jegora Činachova. Lightning vyhrali 9 z posledných 12 zápasov.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. B. Jenner (CBJ), 3. B. Hagel (TBL)



CAR - NJD 1:0 PP

Aho a Kočetkov rozhodli o výhre Hurricanes nad Devils

Sebastian Aho skóroval v štvrtej minúte predĺženia a Piotr Kočetkov docválal s 34 zákrokmi k druhému čistému kontu v sezóne a šiestemu v kariére, aby Carolina zdolala New Jersey 1:0 a vyhrala piaty zápas z posledných šiestich. Vítek Vaněček predviedol 31 zákrokov a Devils prehrali siedmy zápas z posledných desiatich. Slovenský obranca Šimon Nemec v ňom odohral 22 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si tri strely na bránu, tri bloky a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. P. Kočetkov (CAR), 2. S. Aho (CAR), 3. B. Skjei (CAR)



BUF - STL 1:3

Neighbours a Hofer doviedli Blues k výhre v Buffale

Jake Neighbours strelil dva góly a Joel Hofer urobil 33 zákrokov, aby doviedli St. Louis k výhre 3:1 nad Buffalom. Z gólu sa tešil aj Jordan Kyrou a Blues vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. O jediný gól Sabres sa postaral Kyle Okposo, ktorý znižoval na 1:2. Ukko-Pekka Luukkonen opustil zápas s 23 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Neighbours (STL), 2. J. Hofer (STL), 3. J. Kyrou (STL)



DET - VAN 4:3 PP

Walman rozhodol z trestného strieľania v predĺžení o výhre nad Canucks

Patrick Kane sa vrátil do akcie, aby ako 13. aktívny hráč odohral svoj 1200. zápas v NHL. Zaznamenal jednu asistenciu, aby prispel k výhre Detroitu 4:3 nad Vancouverom, ktorý viedol 3:1. Daniel Sprong a Michael Rasmussen zmazali dvojgólovú stratu v tretej tretine predtým, ako Jake Walman premenil trestné strieľanie po 23 sekundách predĺženia. Predtým zaznamenal aj asistenciu. V prvej tretine skóroval aj Lucas Raymond a k natiahnutiu bodovej série na štyri zápasy (3-0-1) pomohol aj Alex Lyon s 28 zásahmi. Prekonali ho Nils Hoglander, Filip Hronek a Elias Pettersson. Polsední dvaja menovaní pridali aj po dve asistencie. Casey DeSmith urobil 23 zákrokov a Canucks prehrali druhý zápas po sebe. V zápasoch proti Red Wings ťahajú päťzápasovú sériu prehier.

Trestné strieľanie Walmana:

Hviezdy duelu: J. Walman (DET), 2. E. Pettersson (VAN), 3. F. Hronek (VAN)



FLA - COL 4:0

Bobrovskij vynuloval Avalanche, Maurice oslávil 850. výhru

Sergej Bobrovskij zneškodnil všetkých 35 striel, aby tretím čistým kontom v sezóne a 41. v kariére doviedol Floridu k výhre 4:0 nad Coloradom, ktoré prehralo štvrtý zápas po sebe. Aleksander Barkov strelil prvý gól za ostatných 19 zápasov a pridal dve asistencie, aby Panthers vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. Carter Verhaeghe, Sam Reinhart a Eetu Luostarinen tiež skórovali, Matthew Tkachuk dvakrát asistoval. Alexander Georgiev opustil duel s 39 zákrokmi. Tréner Floridy Paul maurice oslávil 850. výhru v NHL, čím sa osamostatnil na piatom mieste historického poradia ligy pred Kenom Hitchcockom. Avalanche ťahajú najdlhšiu sériu prehier od 5. januára 2023, kedy prehrali päť zápasov po sebe.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. C. Verhaeghe (FLA)



WPG - PIT 2:1

Hellebuyck pomohol Jets ukončiť sériu prehier

Connor Hellebuyck predviedol 35 zákrokov, aby pomohol Winnipegu ukončiť päťzápasovú sériu prehier triumfom 2:1 nad Pittsburghom. Mark Scheifele a Nino Niederreiter skórovali v prvej tretine. Duel zdramatizoval v druhej dvadsaťminútovke Bryan Rust, ale nakoniec Penguins prehrali druhý zápas po sebe. Tristan Jarry ho opustil s 29 zákrokmi a Sidney Crosby prišiel o deväťzápasovú bodovú sériu. Domáci Kyle Connor odohral svoj 500. zápas v NHL a Sean Monahan svoj prvý vo Winnipegu od výmeny.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. T. Jarry (PIT)



OTT - TOR 5:3

Senators vyhrali záverečnú bitku o Ontário

Shane Pinto zaznamenal gól a dve asistencie, aby Ottawa vyhrala nad Torontom 5:3 a uzavrela tohtosezónnu sériu zápasov s provinčným rivalom s bilanciou 3-1-0. Z gólov sa tešili aj Claude Giroux, Vladimir Tarasenko, Josh Norris a Ridly Greig, do ktorého sa pustil Morgan Rielly po tom, čo strelil gól do prázdnej brány príklepom z blízkej vzdialenosti. Hviezdneho obrancu vylúčili rozhodcovia do konca zápasu. Kým Senators vyhrali tretí zápas po sebe, Maple Leafs prehrali druhý z posledných troch. Ich góly strelili dvojbodový Auston Matthews, dvojbodový Matthew Knies a Max Domi, ktorí prekonali Joonasa Korpisala z 34 striel. Martin Jones urobil pri prvom štarte od 20. januára 27 zákrokov a dve asistencie si pripísal Mitchell Marner.

Hviezdy duelu: 1. S. Pinto (OTT), 2. A. Matthews (TOR), 3. C. Giroux (OTT)



NSH - ARI 5:4 PP

McDonagh rozhodol po ukončení série prehier Predators. Séria Coyotes trvá

Ryan McDonagh skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Nashville zdolal Arizonu 5:4 a ukončil si trojzápasovú sériu prehier. Tommy Novak a Filip Forsberg zmazali v tretej tretine dvojgólovú stratu, Ryan O’Reilly a Roman Josi predtým posielali Predators dvakrát do vedenia. Všetci strelci gólov pridali aj po asistencii, dve zaznamenal Gustav Nyquist. Juuseho Sarosa prekonali z 31 striel Travis Dermott, dvojbodový Dylan Guenther, Juuso Valimaki a Nick Schmaltz. Jason Zucker asistoval trikrát, Clayton Keller dvakrát. Connor Ingram urobil 32 zákrokov, ale na odvrátenie piatej prehry Coyotes v sérii to nestačilo. Adam Ružička nehral. Saros zažil štvrtú sezónu s minimálne 20 výhrami po sebe, čím vyrovnal dlhé najdlhšie série v klubovej histórii, ktoré ťahali aj Tomáša Vokoun a Pekka Rinne. Rinne ťahal aj jednu sériu piatich sezón, s ktorou vytvoril rekord.

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh (NSH), 2. F. Forsberg (NSH), 3. R. Josi (NSH)



LAK - EDM 4:0

Kings uspeli pri debute Hillera, Rittich vychytal nulu

Los Angeles vyhralo svoj prvý zápas pod dočasným trénerom Jimom Hillerom. David Rittich zneškodnil všetkých 27 striel, aby so svojím piatym čistým kontom v NHL doviedol kalifornský tím k výhre 4:0 nad Edmontonom. Quinton Byfield strelil dva góly a pridal asistenciu, skórovali aj Pierre-Luc Dubois a Trevor Lewis. Stuart Skinner pri druhej prehre Oilers z posledných troch duelov kryl 22 striel z 25 – druhý gól Byfielda padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (LAK), 2. Q. Byfield (LAK), 3. P. Dubois (LAK)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 J. Slafkovský (MTL)
19:30
1
0
1
+1
0
2
2
 M. Pospíšil (CGY)
12:08
0
0
0
-1
0
1
1
 M. Fehérváry (WSH) 
20:10
0
0
0
0
0
0
4
 Š. Nemec (NJD)
22:27
0
0
0
0
0
3
1
 E. Černák (TBL)
22:27
0
0
0
+2
2
3
1
 T. Tatar (SEA)
12:41
1
0
1
0
0
1
1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies