Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Honzek vzbudzuje obavy: Je príliš skoro na to, aby sme ho odpisovali?

Slovenský útočník Samuel Honzek sa v minulej sezóne okamžite zaradil medzi jednu z najväčších ofenzívnych zbraní tímu Vancouver Giants z juniorskej WHL. V tejto sezóne však zaostal za očakávaniami.

Vydarená nováčikovská sezóna, v ktorej Honzek vyprodukoval 23 gólov a 56 bodov v 43 zápasoch sa odzrkadlila na vstupnom drafte v NHL, kde si ho už zo 16. miesta vybral tím Calgary Flames. V tejto sezóne sa preto od neho očakávalo viac, no aktuálnu základnú časť uzavrel ziskom 10 gólov a 31 bodov v 33 dueloch. Bodový priemer mu klesol z 1,30 na 0,94.

„S vedomím, že hráči ako Gabriel Parreault, Quentin Musty a Bradley Nadeau boli draftovaní v prvom kole po Honzekovi a všetci majú mimoriadne sezóny v ich ligách, vyzerajú čísla Honzeka ešte horšie. Nezabudnime však, že stále dokázal zbierať takmer bod na zápas za tím zo stredu poľa, pokiaľ ide o počet strelených gólov,“ poznamenal James William z The Win Column.

„Hoci bod na zápas u hráča v sezóne po drafte nie je zlý, chcete vidieť pokroky. Honzek nakrátko ukázal jemné zvýšenie produktivity predtým, ako výrazne poklesol. Vždy chcete vidieť zlepšenia v produktivite u vašich ofenzívnych nádejí a Honzek v tomto ročníku trochu stagnoval. No, je dobrým znamením, že je šiesty v bodovaní Giants napriek tomu, že vynechal polovicu sezóny.“

Článok pokračuje pod reklamou

Zámorský autor porovnal Honzekovu produktivitu s produktivitou hráčov, ako sú Dylan Cozens, Daniil But, Connor Zary, Filip Bystedt, Conor Geekie či Matthew Wood v sezóne po drafte. Väčšina hráčov svoju produktivitu zlepšila. Honzek mal najväčší pokles. Môže to vyvolávať obavy?

„Hoci sme nevideli typ produktivity, v aký by ste u Honzeka dúfali, sú tu stále poľahčujúce okolnosti, ktoré musíme zvážiť pri hodnotení jeho výkonu v tejto sezóne. V prvom rade, vynechal polovicu sezóny pre zranenie. Po druhé, jeho tím mal ako celok problém so strieľaním gólov. Po tretie, je tesne mimo prvej päťky bodovania tímu napriek tomu, že vynechal polovicu sezóny,“ skonštatoval William.

„Pri pohľade na Honzekove čísla – najmä v porovnaní s jeho rovesníkmi, by som vám nevyčítal, že máte nejaké obavy z jeho poklesu v podraftovej sezóne. Keď však tieto štatistiky porovnám s okolnosťami jeho sezóny, myslím si, že je bezpečné povedať, že je príliš skoro na to, aby sme ho odpisovali.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies