Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Reprezentácia

MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfinále

Slovensko po dvoch dňoch voľna nastúpilo v sobotu na svoj piaty zápas na majstrovstvách sveta v hokeji. Narazilo na Francúzsko.

Francúzsko - Slovensko 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Góly: 36. Treille (T. Bozon, Auvitu), 60. Chakiachvili (Rech) - 20. Regenda (Grman, Cingel), 23. Hudáček (Nemec, Slafkovský), 30. Hudáček, 49. Grman (Tatar, Hudáček)

V prvej tretine sa na gól čakalo až do samého záveru. Ešte predtým, ako Regenda strelil gól do šatne, odohralo Slovensko v prvej desaťminútovke dve presilovky po sebe a v druhej dve oslabenia po sebe - zakaždým po prečine Regendu, ktorý to odčinil perfektne, keď tri sekundy pred prestávkou tečoval zakončenie Grmana. Francúzi mali inak streleckú prevahu 9:5.

V druhej tretine hralo Slovensko dve presilovky a jedno oslabenie, ale v nich sa skóre nemenilo. Vedenie zvýšil dvoma gólmi po sebe v rozmedzí siedmich minút a 21 sekúnd Hudáček. Slovensko malo vtedy viac z hry, ale Francúzsko si následne začalo dovoľovať viac a nakoniec vyrovnalo aj pomer striel na 9:9. V 36. minúte pritom jedna skončila aj v bráne Hlavaja - na 1:3 znižoval Treille.

Článok pokračuje pod reklamou

Francúzi urobili po druhej prestávke zmenu v bráne, do ktorej sa postavil Papillon. V strede tretej tretiny ho s prispením šťastného odrazu puku prekonal Grman, ktorý obnovil trojgólové vedenie Slovenska. To nakoniec vyhral o pomerom 4:2, keď ešte v poslednej minúte korigoval stav Chakiachvili. Hlavaj čelil 27 strelám, jeho spoluhráči ich vyslali 24.

Slovensko je pred nedeľným zápasom proti Lotyšsku na treťom mieste skupiny B za Švédskom (15 bodov) a Nemeckom (12 bodov). S 11 bodmi má náskok bodu na štvrté USA a náskok štyroch bodov na Lotyšsko, ktoré ho ešte môže ohroziť v prípade nedeľného úspechu.

Zostava Slovenska: Hlavaj (Škorvánek) – Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Daňo, Sukeľ, Kudrna.

Zostava Francúzska: Ylönen (od 41. Papillon) – Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry – Dair, Bellemare, T. Bozon – Bertrand, Claireaux, Perret – Bruche, Boudon, Rech – Treille, Addamo, K. Bozon – Simonsen.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies