Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
«

Správy z NHL

Preview pred sezónou 2024/25: Tatar sa vrátil, vrátia sa aj Devils? Urobí Montreal krok vpred?


Tatar a Slafkovský sa tešia so spoluhráčmi (koláž, foto: X/New Jersey Devils, Instagram/Canadiens de Montreal)

Sezóna 2024/25 odštartuje už v piatok, kedy sa na „starom kontinente“ odohrá prvý z dvoch zápasov Global Series. V zámorí sa začne bojovať od utorka. S akými vyhliadkami sa pustia do boja jednotlivé tímy NHL?

Tímy v jednotlivých divíziách sú zoradené podľa kurzov, ktoré vypísali bookmakeri Tipsportu. V zátvorke je reálne umiestnenie tímu vo svoje divízii v minulej sezóne.

Atlantická divízia

V Atlantickej divízii nájdeme obhajcu titulu. Florida sa v lete síce papierovo oslabila, ale stále by mala patriť medzi elitu spolu s Bostonom a Torontom. Tampa Bay dúfa v zlepšenie, ale môže napodobniť minulú sezónu, v ktorej sa dostala do play-off z divokej karty. Preskočiť ju bude chcieť Detroit, ktorý by rád ukončil čakanie na play-off. Či doň postúpia aj Canadiens je málo pravdepodobné, ale mali by sa zlepšiť oproti minulej sezóne. Ako veľmi sa zlepšia Sabres a Senators, ktorí vlani skončili za očakávaniami?

Bez zmeny 1. Florida (kurz: 3,30; vlani: 1. miesto, Stanley Cup)
Florida vstupuje po prvýkrát v histórii do sezóny ako úradujúci víťaz Stanleyho pohár. Konkurencia v podobe Bruins, Maple Leafs a Lightning urobila v lete zlepšenia, no u Panthers kvality skôr ubudlo. Odišli aj Brandon Montour, Oliver Ekman-Larsson či Vladimir Tarasenko. Otázne tiež je, či si výkony z minulej sezóny udrží taký Sam Reinhart. Otáznik visí nad obranou a celkom aj nad bránkoviskom. Nebude ľahké dostať sa do finále po tretíkrát po sebe, ale dostať sa do play-off by mala byť stále povinnosť. A možno sa objaví aj príležitosť pred prestupovou uzávierkou, ktorá by zvýšila šance na obhajobu.

Článok pokračuje pod reklamou

Zlepšenie 2. Toronto (kurz: 3,60; vlani: 3. miesto)
Rok po Kyleovi Dubasovi skončil v tíme aj tréner Sheldon Keefe. Bude Craig Berube tým mužom, ktorý dokáže Toronto dotiahnuť k vytúženému úspechu v play-off? O postupe doň sa v prípade Maple Leafs nepochybuje. Zaujímavé však bude sledovať, ako sa vyvinie situácia v bránkovisku, ktoré tvoria Joseph Woll a Anthony Stolarz. Sledované bude aj to, ako sa bude dariť Mitchovi Marnerovi v poslednom roku zmluvy a či ju s Torontom predĺži. V poslednom roku kontraktu je inak aj prezident Brendan Shanahan. Čo ak jeho plán nebude fungovať ani v tomto ročníku? Postihne ho osud Dubasa a Keefeho?

Zhoršenie 3. Boston (kurz: 6,00; vlani: 2. miesto)
Po dominantnej sezóne 2022/23 prišiel prepad o 26 bodov, ale ten nebol takou katastrofou – Bruins skončili druhí v divízii a dostali sa do play-off, v ktorom vyradili rivala z Toronta predtým, ako ich vyradila majstrovská Florida. Generálny manažér Don Sweeney v lete posilnil útok i obranu, keď angažoval centra Eliasa Lindholma a obrancu Nikitu Zadorova, čím naplnil potreby tímu. Vymenil aj držiteľa Vezinovej trofeje Linusa Ullmarka, za ktorého získal Joonasa Korpisala. Ten je pri stále absentujúcej zmluve Jeremyho Swaymana momentálne brankárom číslo jeden. Ak sa situácia okolo Swaymana nestane problémom preneseným aj na ľad, tím by opäť mohol bojovať o čelnú pozíciu v tabuľke divízie.

Bez zmeny 4. Tampa Bay (kurz: 6,25; vlani: 4. miesto)
Tampa Bay má za sebou sezónou, v ktorej nebola taká dominantná, ako bývalo zvykom. Aj v play-off skončila rýchlo – po päťzápasovej sérii so štátnym rivalom zo Sunrise. Preto prišli v lete zmeny. Najviac pozornosti sa venovalo odchodu kapitána Stevena Stamkosa. S tímom sa však rozlúčil aj obranca Michail Sergačov. Lightning sa podarilo angažovať veľkú rybu v podobe útočníka Jakea Gunetzela a urobili výmenu, ktorou získali naspäť Ryana McDonagha. S ním v minulosti výborne sadol slovenský bek Erik Černák a očakáva sa, že opäť vytvoria spoľahlivý pár. Ofenzíva patrí medzi najlepšie v NHL a zlepšenie v defenzíve by mohlo pomôcť zvýšiť šance na úspech. Tím chce stále bojovať o Stanleyho pohár, ale je otázne, či sa zlepší až tak výrazne oproti poslednému ročníku.

Bez zmeny 5. Detroit (kurz: 12,00; vlani: 5. miesto)
Detroit robí pokroky, ale v minulej sezóne to ešte na návrat do play-off nestačilo. Mladíci sú skúsenejší, ale trpezlivosť fanúšikov nie je väčšia. Práve naopak - pomaly dochádza a tento rok sa nebudú akceptovať výhovorky, ak sa do play-off tím nedostane. Ofenzívu mal veľmi dobrú už vlani, pričom sa podarilo udržať Patricka Kanea a prišiel aj Vladimir Tarasenko. Tím má slušné bránkovisko a zdá sa, že sa medziročne zlepšila aj defenzíva. Tím bude mať na to, aby potrápil ťažké váhy Atlantickej divízie a ak defenzíva dobehne ofenzívu a nesklamú brankári, tak by Red Wings mohli cez divokú kartu prekĺznuť do play-off.

Zlepšenie 5. Ottawa (kurz: 12,00; vlani: 7. miesto)
Ottawa pred rokom myslela na boj o play-off. Nakoniec urobila krok späť a skončila na predposlednom mieste Atlantickej divízie. Odniesli si to aj generálny manažér Pierre Dorion a tréner D.J. Smith. V lete sa tím zviditeľnil ziskom brankára Linusa Ullmarka, ktorý s tímom ešte nepodpísal novú zmluvu. Stane sa niekdajší držiteľ Vezinovej trofeje spasiteľom Senators? Tím má v mužstve zaujímavých mladých hráčov, zlepšil si aj útok a defenzívu, ale stále mu chýba hĺbka. Aj preto je nad play-off stále otáznik. Pokroky by sa však mohli urobiť.

Zhoršenie 7. Buffalo (kurz: 16,00; vlani: 6. miesto)
Buffalo sa nedostalo do play-off už 13 sezón po sebe a v minulej sezóne nedosiahlo zlepšenie, v ktoré fanúšikovia dúfali. Po sklamaní prišlo k zmene trénera. Na lavičku sa vrátil ikonický Lindy Ruff, ktorý v roku 1999 doviedol tím až do finále. Tím v lete vykúpil zo zmluvy Jeff Skinnera, ktorého ofenzívu však nenahradil. Dôležité tak bude, aby Alex Tuch a Tage Thompson zažili podobný rok, ako v sezóne 2022/23. Odišli aj Zemgus Girgensons či Viktor Olofsson, najväčšou akvizíciou boli Jason Zucker a Ryan McLeod. Tím potrebuje zlepšiť útok a presilovky, ale keďže sa aj tímy okolo Sabres zlepšili a favoriti príliš neoslabili, stačiť na ukončenie suchôt nebude ani to.

Bez zmeny 8. Montreal (kurz: 75,00; vlani: 8. miesto)
Tím ostro sledovaný slovenskými fanúšikmi by sa rád odpútal od dna Atlantickej divízie, na ktorom bol v posledných troch sezónach po sebe. Tím rastie, zo zranenie sa vracia Kirby Dach, no veľká letná posila, Patrik Laine, jedno utrpela. Na play-off to stále s najväčšou pravdepodobnosťou stačiť ešte nebude, ale Canadiens by mohli miešať kartami čoraz viac a fanúšikovia sa budú mať na čo pozerať. Sledovať budú pozorne aj Juraja Slafkovského, ktorý zvýšil očakávania vydarenou druhou polovicou minulej sezóny. Zaujímavé bude sledovať aj situáciu v bránkovisku či výkony obrancu Lanea Hutsona, ktorý má potenciál prehovoriť do boja o Calderovu trofej.



Metropolitná divízia

V Metropolitnej divízii nájdeme najlepší tím poslednej základnej časti – Rangers. Tí zostávajú naďalej top favoritom divízie, ale opäť by im na päty mala šliapať Carolina a čakáva sa aj opätovný vzostup New Jersey. Minimum sa očakáva od Columbusu, ostatné tímy majú približne podobné šance v boji o play-off. Islanders, Pittsburgh, Washington a dokonca ani Philadelphia by sa nepostarali o veľké prekvapenie, ak by v play-off hrali alebo v ňom chýbali.

Zlepšenie 1. New Jersey (kurz: 3,35; vlani: 7. miesto)
Do New Jersey sa vrátil Tomáš Tatar. Vráti sa New Jersey do play-off? Taký je cieľ a v Newarku dúfajú, že k jeho splneniu pomôže aj slovenský veterán, ktorý je jednou z mnohých letných akvizícii. Do obrany prišli napríklad Brett Pesce a Brenden Dillon, do útoku aj Paul Cotter či Stefan Noesen. Za najvýznamnejšie sa však považuje posilnenie bránkoviska – tím získal Jacoba Markströma. Prišiel aj nový tréner Sheldon Keefe. Ak všetko pôjde podľa očakávaní, Markstrom nesklame a tímu sa vyhnú vážne zdravotné problémy, tak by mal zabojovať o priamy postup do play-off zo svojej divízie. Dokonca by neprekvapilo, ak by v takom prípade bol aj v hre o divízny titul. Zo slovenského pohľadu bude zaujímavé sledovať, ako sa bude dariť v druhej sezóne Šimonovi Nemcovi.

Bez zmeny 1. NY Rangers (kurz: 3,35; vlani: 1. miesto, Prezidentská trofej)
Rangers majú za sebou najlepšiu základnú časť v klubovej histórii. Na zisk Prezidentskej trofeje však v play-off nenadviazali a čakanie na Stanleyho pohár neukončili. Veľkými zmenami neprešli a uvedomujú si, že nadchádzajúca sezóna by mohla byť jednou z posledných veľkých šancí na to, aby sa im to podarilo. Budú sa však potrebovať spoliehať na viac ako len svoje presilovky a bránkovisko. Mimochodom, Igor Šesťorkin vstupuje do posledného roka svojej zmluvy a stále nepodpísal novú. Sledovať sa bude aj to, či Alexis Lafreniere urobí ďalší krok vpred ako niekdajšia draftová jednotka.

Zhoršenie 3. Carolina (kurz: 3,40; vlani: 2. miesto)
Carolina aj v minulej sezóne patrila medzi najlepšie tímy celej NHL – jej bilancia bola tretia najlepšia. V play-off však tím vysoké očakávania nenaplnil a skončil už v druhom kole. V lete ho opustili hráči ako Jake Guentzel, Teuvo Teräväinen, Jevgenij Kuznecov, Brett Pesce a Brady Skjei. Medzi najvýznamnejšie akvizície patria Shayne Gosistebehera a Jack Roslovic. Aj po zmene na poste generálneho manažéra zostávajú ambície stále najvyššie, no odchody spomínaných hráčov vedú k úvahám, či bude tím aspoň tak dobrý ako vlani. Mužstvo má dostatok talentu i hĺbky, aby sa dostalo do play-off. Otázkou je, či v ňom pobudne dlho. Očakávania mimo organizácie sa znížili.

Zhoršenie 4. NY Islanders (kurz: 13,00; vlani: 3. miesto)
Patrick Roy nasmeroval Islanders dobrým smerom a teraz na to budú musieť nadviazať. Lou Lamoriello významné zmeny v lete nerobil, ale dokázal za lacný peniaz o čosi zlepšiť ofenzívu. Dôležité však bude, aby zabrala defenzíva, ktorá vlani nebola taká pevná, ako zvykla bývať. Ak sa do formy vráti aj Iľja Sorokin, tak by play-off malo byť reálnym cieľom, aj keď by to mohlo byť len cez divokú kartu. Čo však dokáže tím z Long Islandu v bojoch o Stanleyho pohár?

Bez zmeny 5. Pittsburgh (kurz: 15,00; vlani: 5. miesto)
Pittsburgh sa v minulej sezóne nedokázal vrátiť do play-off a čas budúcich členov Siene slávy sa pomaly, ale isto kráti. Boj o Stanleyho pohár síce stále zostáva vyhliadkovým cieľom pre jadro okolo Crosbyho, Malkina a Letanga, nie je momentálne veľmi pravdepodobný. Penguins budú mať v tejto sezóne čo robiť, aby sa dostali do play-off aspoň cez divokú kartu. Zostava sa oproti minulej sezóne významne nezlepšila a konkurencia v divízii nie je malá. Určite by neuškodilo, ak by Erik Karlsson dosiahol svoj ofenzívny potenciál. Ďalšia absencia v play-off by mohla viesť k väčším zmenám.

Zhoršenie 6. Washington (kurz: 18,00; vlani: 4. miesto)
Washington sa v minulej sezóne dokázal vrátiť do play-off, ale len tak tak a nakoniec v ňom skončil veľmi rýchlo. V lete došlo v mužstve k viacerým zmenám. Do organizácie prišli hráči, ako Pierre-Luc Dubois, Jakob Chychrun, Matt Roy, Andrew Mangiapane či Logan Thompson, ktorí dávajú nádeje, že by tím mohol aj v tejto sezóne reálne zabojovať o play-off. K ašpirantom na titul však patriť nebude. Zaujímavé tíme Martina Fehérváryho však bude sledovať, koľko gólov dokáže nastrieľať Alex Ovečkin, ktorého 41 presných zásahov delí od vyrovnania gólového rekordu Waynea Gretzkého.

Zhoršenie 7. Philadelphia (kurz: 20,00; vlani: 6. miesto)
Sledované vo Philadephii budú osudy Matveja Mičkova a Ivana Fedotova, ktorí sú dôvodmi na nadšenie u fanúšikov. John Tortorella vedie mladý tím správnym smerom a Flyers by mali urobiť ďalší krok hore, ale nikto od nich neočakáva, že budú tímom bojujúcim o Stanleyho pohár. Stále vyzerajú viac ako tím v prestavbe a tomu budú zodpovedať aj výsledky. Neprekvapilo by však, ak by zabojovali aspoň o play-off. Dôležité však bude zlepšenie presiloviek, ktoré mali najhoršie v NHL tri roky po sebe.

Bez zmeny 8. Columbus (kurz: 100,00; vlani: 8. miesto)
Táto sezóna bude pre Blue Jackets náročná. Posledné dve sezóny strávil tím na dne celej Východnej konferencie. Aby sa mohli vrátiť medzi tímy aspoň bojujúce o play-off, bude si to vyžadovať veľké zlepšenie, ktoré sa nezdá pravdepodobné. Veľa bude záležať aj na tom, ako tím ovplyvní tragická smrť Johnnyho Gaudreaua. Otázkou tiež je, či mladíci ako Fantilli, Marčenko, Činachov, Sillinger či Johnson urobia ďalší krok vo svojom rozvoji. Tím si zlepšenie sľubuje aj vďaka novému generálnemu manažérovi a trénerovi, ktorí majú skúsenosti s nastavovaním víťaznej kultúry. Stále sa však zdá, že je minimálne v najbližšej sezóne odsúdený na pobyt medzi slabšími tímami ligy.



Centrálna divízia

Centrálna divízia aj v tomto roku zahŕňa tímy, ktoré patria medzi najväčších ašpirantov na titul. Divízny titul bude obhajovať Dallas, ktorý by chcel urobiť ďalší krok na ceste za Stanleyho pohárom. Pokles by mohol zažiť druhý tím z minulej sezóny, Winnipeg. Nad ním budú chcieť skončiť Colorado a Nashville, ktorý bol pri letnom posilňovaní zostavy agresívny. Bez šance hrať play-off nie sú ani St. Louis a Minnesota. Boj o play-off sa čaká aj od Utahu, ktorý urobil potrebné posilnenia a stále má veľa priestoru na ďalšie cez svoju inauguračnú sezónu. Veľa sa však nečaká od Chicaga.

Bez zmeny 1. Dallas (kurz: 3,15; vlani: 1. miesto)
Dallas patril vlani od začiatku medzi popredných adeptov na Stanleyho pohár a svoje ambície potvrdil v základnej časti, v ktorej ovládol Západnú konferenciu. V play-off sa dostal až do konferenčného finále, kde ho vyradil Edmonton. Urobia Stars v tejto sezóne ďalší krok vpred? Majú na to kvalitu aj hĺbku. Kariéru ukončil Joe Pavelski, ale dozrievajúci mladíci dokážu jeho stratu vykompenzovať a útok podporia aj obrancovia. Útočníci sú zase schopní pomáhať obrane. Otáznik je nad tým, v akej forme sa ukáže brankár Jake Oettinger. Ak v elitnej, Stars budú mať šancu zaútočiť opäť na titul.

Zlepšenie 2. Colorado (kurz: 3,40; vlani: 3. miesto)
Colorado v lete veľké zmeny neurobilo a otázkou pred novou sezónou je, či má dostatočnú hĺbku na to, aby sa znova zapojilo do reálneho boja o Stanleyho pohár. Nikto nepochybuje o ďalšej silnej základnej časti, ale to, ako ďaleko zájde tím v play-off, bude závisieť od bránkoviska a toho, v akej forme a či sa vrátia Gabriel Landeskog a suspendovaný Valerij Ničuškin, ktorého prešľapy ovplyvnili Avalanche negatívne v každom z posledných dvoch play-off.

Zlepšenie 3. Nashville (kurz: 4,55; vlani: 4. miesto)
Nashville patrí už dlhšie medzi tímy, ktoré nenapĺňali vyššie očakávania. Vlani sa po ročnej odmlke vrátil do play-off, ale skončil už v prvom kole. Tím, ktorý patril v lete medzi najaktívnejšia na hráčskom trhu, by sa tentoraz rád po rokoch vrátil do boja o čelo divízie. Zmien nastalo viacero, ale optimizmus dodávajú najmä príchody Stevena Stamkosa, Jonathana Marchessaulta či Bradyho Skjeia, ktoré by tímu mohli priniesť priamy postup do play-off z prvých troch miest divízie. Čo však, keď už budú Predators v ňom? Aby zašli ďaleko, bude si to vyžadovať skvelé výkony brankárov, spoľahlivú obranu a naplnenie očakávaní, ktoré sa vkladajú do zvučných posíl.

Zhoršenie 4. Winnipeg (kurz: 7,00; vlani: 2. miesto)
V minulej sezóne Winnipeg mnohých prekvapil, keď skončil druhý v Centrálnej divízii. Tak ako pred rokom, aj tentoraz však v play-off odohral len päť zápasov. Klub má po konci kariéry Ricka Bownessa nového trénera Scotta Arniela, a pri pohľade na Avalanche, Stars či Predators tlmené očakávania. V lete sa nijak významne neposilnil. Postup do play-off je plne v rukách Jets, ktorí by však mohli na to tentoraz potrebovať divokú kartu. V play-off potom bude veľa závisieť od toho, či sa Connor Hellebuyck postaví na hlavu a či Arniel dokáže vymačkať z mužstva viac ofenzívy.

Zlepšenie 5. Minnesota (kurz: 14,00; vlani: 6. miesto)
Šieste miesto v Centrálnej divízii nebolo vlani pre Minnesotu tým, po ktorom túžila. V tomto ročníku by situáciu nemusela mať pri náročnej konkurencii ľahšiu. Leto bolo na fronte posíl skôr stagnujúce, takže sa zvýši tlak aj zo strany tímov, ktoré vlani skončili v tabuľke nižšie, najmä zo strany Utahu, ktorý sa posilňoval s ambíciou postúpiť do play-off. Účasť v ňom bude pre Wild veľkou výzvou, ale nie nereálnou. Očakávať však treba, že sa budú pohybovať skôr v stredných poschodiach divíznej tabuľky. Poslednú sezónu kariéry má pred sebou brankár Marc-Andre Fleury.

Zhoršenie 6. St. Louis (kurz: 20,00; vlani: 5. miesto)
Po tom, čo bolo pravidelným účastníkom play-off, doň St. Louis nepostúpilo už v dvoch sezónach po sebe. V závere minulej sezóny pod vedením nového trénera Drewa Bannistera však zabojovalo a dosiahlo bilanciu 11-5-2. Bude v týchto zlepšeniach pokračovať aj v tejto sezóne? Tím si posilnil obranu aj útok, pričom sa Doug Armstrong odvážil aj ponúknuť offer sheet Dylanovi Hollowayovi a Philipovi Brobergovi z Edmontonu. A získal ich. Problém však pre tím je, že v Centrálnej divízii má obrovskú konkurenciu. O play-off zabojovať môže, ale či doň aj dokáže postúpiť, je veľmi otázne. Zlepšenia však očakávať možno.

Bez zmeny 7. Utah (kurz: 22,00; vlani: 7. miesto ako Coyotes)
Tím, ktorý sme pred rokom na mape NHL nevideli. Nástupca Coyotes má pred inauguračnou sezónou smelé ambície – chce bojovať o play-off. Hlavnou prioritou generálneho manažéra bolo posilnenie obrany, čo sa mu aj podarilo získaním Michaila Sergačova, Johna Marina či Iana Colea. Tím má talentovaný útok a od mladíkov sa očakávajú ďalšie pokroky. Možno prvé dva útoky nie sú žiarivé, ale celkom kvalitné. Problémom by nemali byť ani brankári. Otázkou tak je iba to, či posilnenie obrany bolo dostatočné na to, aby sa v Salt Lake City hralo play-off už v roku 2025. Tím zbavený arizonských rozptýlení zažije zlepšenie a mohol by sa aj dostať do play-off, ale cesta k tomu nebude v náročnej divízii vôbec ľahká. Skôr sa zdá, že sa na play-off ešte bude musieť počkať. Zaujímavé by však mohlo byť to, čo urobí generálny manažér s veľkým priestorom pod platovým stropom, ak by mal tím pred prestupovou uzávierkou stále reálne šance na postup.

Bez zmeny 8. Chicago (kurz: 100,00; vlani: 8. miesto)
V Chicagu bude opäť pozorne sledovaný Connor Bedard. Boj o play-off fanúšikovia čakať nemôžu aj napriek zlepšeniam v zostave. Budúcnosť tímu je svetlá, ale stále ide o tím v prestavbe, ktorý by mohol obsadiť posledné miesto v Centrálnej divízii, ale mal by aspoň zlepšiť svoje výsledky z minulého ročníka, v ktorom nazbieral len 52 bodov. Pomôcť k tomu môžu akvizície Bertuzziho, Teräväinena, Brodieho, Martineza či Brossoita. Tím môže prekonať očakávania, ale v play-off si ho vie predstaviť len najväčší optimista.



Pacifická divízia

Pacifická divízia je v porovnaní s ostatnými celkom slabá. Jej kráľom by mal byť Edmonton, ktorý sa vlani priblížil k Stanleyho poháru na rozdiel jednej výhry. Vancouver, ktorý divíziu vlani vyhral, je otáznikom, ale on aj Vegas by sa mali do play-off dostať. O play-off sa pobijú Los Angeles a Seattle, veľa sa tento rok nečaká od Calgary, ktoré by mohli v tabuľke ohroziť Anaheim a San Jose. S nimi sa však opäť počíta skôr na spodných pozíciách.

Zlepšenie 1. Edmonton (kurz: 2,05; vlani: 2. miesto)
Edmonton v minulom ročníku konečne dosiahol veľký úspech v play-off – dostal sa do finále a v ňom takmer otočil sériu proti Floride zo stavu 0:3 na zápasy. Zmluva Leona Draisaitla je podpísaná a nebude rozptýlením v sezóne, v ktorej bude mať celý tím veľké odhodlanie a motiváciu siahnuť na Stanleyho pohár. Už vie, čo je na úspech potrebné. Klub vymenil generálneho manažéra, ale k významným zmenám v zostave nedošlo. Už potentnú ofenzívu by pritom ešte mohli vylepšiť Viktor Arvidsson a Jeff Skinner. Zmenu v letnej príprave avizoval Connor McDavid, ktorý sa vlani cítil unavene (a vyprodukoval 132 bodov). Ak sa nezraní, už v úvode ročníka dosiahne svoj 1000. bod v NHL. Otáznik bude opäť visieť nad bránkoviskom.

Zhoršenie 2. Vancouver (kurz: 4,75; vlani: 1. miesto)
Od Vancouveru v minulej sezóne veľa nečakalo a nakoniec získal divízny titul a zaknihoval najvýraznejšie medzisezónne zlepšenie v NHL. Pokračovanie v tomto trende sa teraz neočakáva, ale absencia v play-off by bola vzhľadom na slabšiu konkurenciu veľkým sklamaním. Otázne je, v akom zdravotnom stave bude brankár Thatcher Demko. Bez neho by tím skôr mohol bojovať o divokú kartu ako čelo divízie. Hlavne, keď defenzívu v lete opustili Nikita Zadorov a Ian Cole, ktorých by mali nahradiť Vincent Derharnais a Derek Forbort. Útok by mal mať príchodom Jakea DeBruska a Dantona Heinena väčšiu hĺbku. Opustil ho Elias Lindholm, ktorý po výmene z Calgary nenaplnil očakávania.

Zlepšenie 3. Vegas (kurz: 5,15; vlani: 4. miesto)
Vegas vlani neobhájilo titul a stroskotalo už v prvom kole na Dallase. V lete sme videli odchod ďalšieho pôvodného Rytiera, Jonathana Marchessaulta. Odišli aj Chandler Stephenson, Alec Martinez či Logan Thompson. Okrem iných prišiel Iľja Samsonov, ktorý by mal doplniť v tandeme Adina Hilla. Obrana zostala relatívne nezmenená, ale nad útokom zostáva pár otáznikov. Ako sa prejaví odchod Marchessaulta? Prekvapí Alexander Holtz, ktorý v New Jersey nenapĺňal očakávania draftovej sedmičky? Nájde sa Tomáš Hertl? Bude Mark Stone zdravý? Aj napriek týmto neistotám sa očakáva, že by mal tím celkom pohodlne postúpiť do play-off. Mimochodom, vlani bol do neho povolaný Jakub Demek. Mohol by sa v tejto sezóne dočkať aj zápasového nasadenia?

Zhoršenie 4. Los Angeles (kurz: 6,50; vlani: 3. miesto)
Los Angeles je tímom, ktorý má na to, aby si zopakoval účasť v play-off, ale ktorý je stále ďaleko od toho, aby mohol pomýšľať na Stanleyho pohár. Neprekvapilo by pritom ani to, ak by sa do play-off nedostalo – na papieri nevyzerá lepšie ako vlani. Veľká rana prišla aj v príprave, kde utrpel vážne zranenie hviezdny obranca Drew Doughty. Zaujímavé tak bude sledovať, či to neposkytne príležitosť na prerazenie Brandtovi Clarkeovi. Zažije veľkú sezónu už aj Quinton Byfield? Vystúpia mladíci do popredia? Tímu by to len pomohlo. Očakávať ho možno niekde v strede divíznej tabuľky.

Zlepšenie 5. Seattle (kurz: 18,00; vlani: 6. miesto)
Seattle chcel vlani zopakovať účasť v play-off, ale nakoniec sa mu to nepodarilo a odniesol si to aj tréner Dave Hakstol, ktorého nahradil Dan Bylsma. Konkurencieschopnosť tímu sa snažil generálny manažér Ron Francis zlepšiť aj akvizíciou dvoch veteránov, obrancu Brandona Montoura a útočníka Chandlera Stephensona. To a o rok skúsenejší mladíci by tímu mohli pomôcť zabojovať o návrat do play-off vzhľadom na to, že v divízii si prestavbou prechádzajú Sharks, Ducks či Flames, a Kings neurobili v lete nič svetoborné. Zaujímavé bude sledovať Mattyho Beniersa a Shanea Wrighta, ak dostane konečne šancu hrať v NHL na plný úväzok.

Zhoršenie 6. Calgary (kurz: 30,00; vlani: 5. miesto)
Flames sa v minulej sezóne nevrátili do play-off a tím počas sezóny alebo po nej opustili Tyler Toffoli, Nikita Zadorov, Elias Lindholm, Noah Hanifin, Chris Tanev, Jacob Markstrom a Andrew Mangiapane. Vedenie sa rozhodlo mužstvo preskladať, vďaka čomu nevládnu u fanúšikov prehnané očakávania. Absencia v play-off by ich nepotešila, ale ani neprekvapila. Zaujímavé bude sledovať, ako sa bude dariť Jonathanovi Huberdeauovi, ktorý mal v Alberte zatiaľ ďaleko od hráča s platom 10,5 milióna amerických dolárov. Ak majú byť Flames aspoň v boji o play-off, musí mať aj on na tom svoj podiel. Veľa bude závisieť aj od toho, ako sa bude dariť obrane a talentovanému brankárovi Dustinovi Wolfovi, ktorý si podelí bránu s Danom Vladařom. Pevnou súčasťou tímu je v tejto sezóne aj slovenský útočník Martin Pospíšil a zaujímavé bude, koľko príležitostí dostane jeho mladší krajan Samuel Honzek, ktorému sa v príprave darilo.

Bez zmeny 7. Anaheim (kurz: 100,00; vlani: 7. miesto)
Ducks vyzerajú byť pripravení vstúpiť do ďalšej fázy prestavby a posunúť sa v tabuľke vyššie, ale je ťažké predstaviť si, že by už ukončili absenciu v play-off, ktorá trvá už šesť rokov. Ako však mladíci budú rasť a získavať viac sebavedomia, mal by aj tím zbierať viac bodov. Neprekvapí teda, ak sa zaradí medzi mužstvá s výrazným medzisezónnym zlepšením. Zaujímavé bude tiež sledovať, či ročník v tíme zakončia aj hráči, ako Cam Fowler, John Gibson a Trevor Zegras, s ktorými sa už výmena spájala neraz. Vymenení by však mohli byť aj iní skúsenejší hráči, ako Brian Dumoulin či Frank Vatrano. Pavol Regenda vlani odohral za Ducks menej zápasov ako v ročníku predtým. Bude tento trend pokračovať?

Bez zmeny 8. San Jose (kurz: 150,00; vlani: 8. miesto)
Otázka číslo jedna v San Jose nie je, či sa tím dostane do play-off. Otázka číslo jeden je, ako sa v sezóne bude dariť draftovej jednotke Macklinovi Celebrinimu. Pozornosť však bude venovaná aj inej veľkej nádeji, Willovi Smithovi. Mohli by títo mladíci dostať Sharks z dna divízie? Tím je na papieri lepší (prišli aj Tyler Toffoli, Alex Wennberg, Barclay Goodrow, Cody Ceci či Jaroslav Askarov), ale nie natoľko, aby bol konkurencieschopný. O posledné miesto mu už nepôjde, ale veľké zlepšenia sa v tejto fáze prestavby neočakávajú. Fanúšikovia si však budú môcť potenciálne užiť aspoň boj o Calderovu trofej.

Ak chcete skúsiť šťastie a natipovať si víťazov divízií, môžete tak urobiť aj na Tipsporte. Ak tam ešte nemáte svoj účet, vytvoriť si ho môžete TU (externý odkaz).

Neprehliadnite
SlovakFitness.sk
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa teší na cennú návštevu. Prišla však aj horšia správa o jeho postaví v zostave Preview pred sezónou 2024/25: Tatar sa vrátil, vrátia sa aj Devils? Urobí Montreal krok vpred?Kovaľov hovoril o Slafkovskom: Čoho potrebuje viac? Ako musí hrať? Hlavajovi sa zlepšila situácia. V kempoch AHL pribudol ďalší slovenský brankárPozitívny vstup do sezóny: Kmec si natiahol svoju bodovú sériuBoj o Kaprizova? Majiteľ Wild je pripravený ho vyhrať: Budúci júl bude ako Vianoce Blížia sa skvelé správy? Zdá sa, že Flames už rozhodli o osude Honzeka! Obrana Devils: Povzbudivá novinka u Pesceho, horšia u Lukea Hughesa Celebrini sa vyhol najhoršiemu. Stihne otvárací zápas? Penguins prišli o brankára a ich letná akvizícia utrpela otras mozgu V stredu skončilo na waiver listine ďalších 12 hráčovČeský brankár zaujal na waiver listine ako prvý. Stiahol si ho BostonČernák opäť po boku McDonagha, Slováci dostali v Utahu ďalšiu šancu. Koch viedol zápasNemusí mať ofenzívny strop ako Hughes, ale Nemec raz môže obrane Devils kraľovať Pospíšil urobil ďalší pokrok. Pokračuje experiment aj po zranení? McDavid si vyžiadal viac prípravných zápasov. Preto je náš líder, tvrdí veterán Tortorella priznáva: Situácia s brankármi ma desí Expert tvrdí, že Honzek musí byť v otváracej zostave Flames. Druhý by ho do nej nedal Príprava v NHL sa rúti do finále: Po ďalších dvoch vyškrtnutých Slovákoch je situácia takáto Kedy sa začne rokovať o novej kolektívnej dohode? Zníži sa počet prípravných duelov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies