Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 10.
kurzy
19:00info
BOS
FLA
19:00info
OTT
LAK
19:00info
NJD
UTA
NHL live
01:00info
NYR
DET
01:30info
MTL
PIT
NHL live
03:00info
COL
NYI
15. 10.
kurzy
01:00info
TBL
VAN
01:00info
WSH
VGK
NHL live
01:00info
CAR
NJD
01:00info
CBJ
FLA
01:30info
STL
MIN
02:00info
NSH
SEA
NHL live
02:00info
DAL
SJS
03:00info
CGY
CHI
04:00info
EDM
PHI
«

Sumáre

Prvý Slovák hviezdou zápasu: Pospíšil nepustil nohu z plynu ani vo veľkom derby! + video

Jozef Struhár  
14.10.2024

Martin Pospíšil (foto: X/Calgary Flames)

V jednom zo štyroch nedeľných zápasov NHL malo zastúpenie aj Slovensko. A bolo to v tom najväčšom derby dňa.

Highlighty noci
  • Pospíšil asistoval a bol hviezdou duelu, Honzek nebodoval
  • Jets, Stars, Flames a Golden Knights sú po troch dueloch neporazení
  • Oilers prehrali prvé tri zápasy sezóny
  • DeSmith vychytal čisté konto pri debute v tíme
  • Kirkland strelil prvý gól v NHL


EDM - CGY 1:4

Pospíšil bol hviezdou bitky o Albertu, Honzek nebodoval

Slovenský útočník Martin Pospíšil sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom pomohol Calgary k výhre 4:1 nad veľkým rivalom z Edmontonu svojím dôrazným výkonom i prihrávkou na víťazný gól. Po jeho strele ho z dorážky strelil Anthony Mantha. Prvou hviezdou bol obranca Rasmus Andersson, ktorý strelil vyrovnávajúci gól a pridal dve asistencie. Svoj prvý gól v NHL strelil Justin Kirkland a poistku do prázdnej brány pridal Connor Zary. Dana Vladařa z 26 striel prekonal len Jeff Skinner, ktorý otvoril skóre už po 76 sekundách hry. Stuart Skinner urobil 25 zákrokov. Kým Flames vyhrali všetky tri doterajšie zápasy, Oilers všetky tri prehrali – po prvýkrát od ročníka 2015/16, ktorý začali so štyrmi prehrami po sebe. Pospíšil viedol zápas s piatimi bodyčekmi a prezentoval sa aj dvoma strelami a 42,9% úspešnosťou na buly. Odohral necelých 14 minút. V akcii nechýbal ani Samuel Honzek, ktorý odohral 11 a pol minúty s dvoma strelami na bránu. Opäť nastupoval v prvom útoku.


Asistencie Martina Pospíšila:

Prvý gól Justina Kirklanda v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. R. Andersson (CGY), 2. M. Pospíšil (CGY), 3. J. Kirkland (CGY)



WPG - MIN 2:1 PP

Connor rozhodol v predĺžení o výhre nad Wild

Kyle Connor skóroval 51 sekúnd po začatí predĺženia, aby Winnipeg po prvýkrát vo svojej histórii vyhral prvé tri zápasy v sezóne, tentoraz pomerom 2:1 nad Minnesotou. V normálnom hracom čase sa presadil Mark Scheifele, ktorý vyrovnával na 1:1. Neskôr prihrával na víťazný gól. Hral pritom svoj 800. zápas v NHL. Connor Hellebuyck sa prezentoval 26 zákrokmi a puk z brány vyberal len po góle Jakea Middletona. Filip Gustavsson opustil duel s 33 zásahmi. Wild prehrali druhý zápas po sebe, ale ťahajú trojzápasovú bodovú sériu (1-0-2).

Hviezdy duelu: 1. A. Lowry (WPG), 2. F. Gustavsson (MIN), 3. N. Pionk (WPG)



DAL - SEA 2:0

DeSmith vynuloval Kraken pri dallaskom debute

Casey DeSmith zneškodnil všetkých 25 striel pri svojom debute v bráne Dallasu, aby doviedol svoj tím k výhre 2:0 nad Seattlom deň po tom, čo nulu vychytal aj Jake Oettinger. Sam Steel otvoril skóre zápasu v 17. minúte prvej tretine a Wyatt Johnston na neho nadviazal o 13 sekúnd neskôr. Stars vyhrali doteraz všetky tri zápasy, Kraken prehrali dva z troch. V ich bráne stál Philipp Grubauer, ktorý urobil 21 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. C. DeSmith (DAL), 2. S. Steel (DAL), 3. W. Johnston (DAL)



VGK - ANA 3:1

Hertl rozhodol o výhre nad Ducks

Tomáš Hertl strelil víťazný gól v šiestej minúte tretej tretiny, aby Vegas vstúpilo do sezóny už s trojzápasovou víťaznou sériou, keď v nedeľu zdolalo Anaheim 3:1. z gólov sa tešili aj Brett Howden, ktorý otváral stav zápasu, a Pavel Dorofejev, ktorý ho uzatváral. Keegan Kolesar zaknihoval dve asistencie a Iľja Samsonov pri svojom debute v bráne Golden Knights 22 zákrokov. O jediný gól Ducks sa postaral Troy Terry, zatiaľ čo James Reimer pri svojom debute v bráne Ducks kryl 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl (VGK), 2. B. Howden (VGK), 3. K. Kolesar (VGK)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bč
Bl
 M. Pospíšil (CGY)
13:47
0
1
1
0
0
2
5
0
 S. Honzek (CGY)
11:24
0
0
0
0
0
2
0
0

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Posledný duel bol pre Tatar ako večierok: Doteraz bol dobrý, teraz bol skvelý! Prekliatie Vezinovej trofeje (4. časť)Honzekovi špeciálna podpora k prvým bodom nepomohla. Ako sa vyvíja hodnotenie jeho duelov? Oilers taký štart nezažili už dlho: Musia sa pozrieť do zrkadla, McDavid lamentuje nad výkonmi Ruský brankár Colorada dvakrát po sebe striedal. Tréner frustrácii rozumie, ale nepochybuje V tom, čo nedokázali ani hviezdy, zažíva Pospíšil úspech: Je úžasný, tvrdí expert Slovenský obranca mal v QMJHL dôvod na radosť Piati Slováci v akcii, vrátane Dvorského. Hviezdou duelu však bol iný slovenský útočník + videoVeľká rarita v AHL: Postarali sa o to brankári Matt Murray a Matt Murray Minnesote sa zranili dvaja kľúčoví hráčiNa waiver listine sú drahý brankár Detroitu a útočník MontrealuPrvý Slovák hviezdou zápasu: Pospíšil nepustil nohu z plynu ani vo veľkom derby! + videoSamuel Honzek sa v sobotu pripojil k exkluzívnemu klubuPospíšil odohral šialený zápas, znie zo zámoria. Podporujú tvrdenie aj čísla?Talbot napodobnil Hašeka a prekonal Haláka. Len jeden brankár v histórii dokázal to isté Slafkovský povedal, že príliš premýšľa a prijal zodpovednosť: Začína to mnou Dvorský si premiéru užil. Ak bude takto pokračovať, na NHL čakať dlho nebude, verí expert Malkin dosiahol ďalší míľnik: Ako len siedmy Európan vstúpil do klubu 1300-bodových Mešár začal sezónu produktívne. S formáciou je spokojný on a pochvalu vyslovil aj tréner Latkóczy žiaril, ďalší slovenský brankár zažil skvelú premiéru Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies