Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Komentáre:

Trotz otvorene: Niektoré tímy NHL sú zvýhodnené. Niet o tom pochýb

jam benn Ignorovať13. 07. 2024 07:49
Dlhodobo hovorím že je to nezmysel a malo by sa to nejak riešiť a keď niekto hovorí že u tých veľkých hráčov to nehrá rolu sám sebe klame , proste dostaneš značne viac peňazí ako inde čo rieši jak hráč do 3 lajny tak aj hviezda .
Tento príspevok sa páči 4 užívateľom: MatoGBW, Ithilon, Majky8, Punk.
popi25 Ignorovať13. 07. 2024 08:39
Ok ale ako to nastaviť aby to bolo fér? Ja si myslím že každému týmu by ten strop nastavovali samostatne na základe daní v danom štáte. Ale to by museli súhlasiť asi všetky týmy a práve tie kluby čo majú výhodu za to nezahlasujú. Určite je to ale viac fér ako keď to bolo bez platových stropov.
mike24 Ignorovať13. 07. 2024 10:45
Lenže na túto problematiku sa nedá pozerať len z pohľadu väčšej výhodnosti z daňového hľadiska. Keby aj toto nejak vyriešili potom, čo? ...Stále tu sú iné aspekty, ktoré sú dané prirodzene geografiou, atraktivitou prostredia/trhu, reklamnými možnosťami. Vždy boli a budú niektoré tímy zvýhodnené. Toto sa nedá vyriešiť.
Tento príspevok sa páči 2 užívateľom: catsfan, Reese.
mike24 Ignorovať13. 07. 2024 10:58
Tiež treba si uvedomiť, že to sa netýka celej sezóny, ale zhruba polovice. Hráči lietajú po celej krajine a hrajú v rôznych daňových pásmach. Čiže ono to ani nie je celkom tak, ako to na prvý pohľad vyzerá.
Užívateľovi Reese sa páči tento príspevok.
jam benn Ignorovať13. 07. 2024 14:21
to čo píšeš je pekne ale od veci , tu ide čisto , oni vedia moc dobre aku čiastku tým ušetria takže by sa to za mna malo nejakým sposobom týmto tímom ktore su takto zvyhodnene proste a jednoducho odpočítať od stropu , pretože v podstate tieto tímy maju väčší platový strop ako ine tímy , poloha ,sila trhu su pekne veci ale uplne od veci v tejto teme , mne ide len o tom aby mali všetci podobne podmienky ked už je ten platový strop a to píšem ako človek ktoreho Dallas z toho ťaží
Užívateľovi Punk sa páči tento príspevok.
Užívateľovi Reese sa nepáči tento príspevok.
mike24 Ignorovať13. 07. 2024 15:00
Nesúhlasím, a nepríde mi to vôbec od veci. Všetko to výrazne vplýva na atraktivite klubu, pri otvorenom trhu. Bonitnejšie tímy si môžu dovoliť vyplácať podstatne väčší objem na podpisových bonusoch, a to tiež významne kriví trh. Kľudne nech sa s tým niečo urobí, ale nie som taký naivný, aby som si myslel, že toto vyrieši situáciu.
jam benn Ignorovať13. 07. 2024 15:09
To či niekto dostane bonus a aký velký je čisto na majiteloch, ked ma niekto majitela ako mala napr Arizona je to ich problem , tie velke kluby a ašpiranti na SC budu mat velmi podobnu situaciu v tomto , nespajal by som s tým fakt polohu , silu trhu a tak podobne , mne ide čisto o platový strop . Pretože za hráčov vyjednavaju agenti a tý logicky dostanu tiež väčšiu proviziu , je to vec ktora by sa mala vyriešiť
jam benn Ignorovať13. 07. 2024 15:11
A to že niekto ako Toronto ma vyhodu že vela hráčov tam vyrastalo a logicky zrovna tam je ten hokej je silný mi príde uplne v pohode
mike24 Ignorovať13. 07. 2024 15:40
Nebudú pretože akonáhle sa toto daňové hľadisko vyrovná, sila ostatných faktorov stúpne na význame, a podmienky nebudú podobné tak či tak. Keď má niečo priamy súvis, nedá sa to pozerať izolovane. Bonusy nie sú čisto otázkou majiteľov, ale úzko súvisia s cash flow klubu, a sme späť v prostredí/trhu kde tím pôsobí. Hráči a agenti majú medzi sebou rôzne zmluvy, a aj výšky provízií. Hráč si vyberá zmluvu, tú najlepšiu s finančného hľadiska vôbec nemusí vziať, takže práve toto by som sem neplietol.
Tento príspevok sa páči 2 užívateľom: Reese, mado.
Reese Ignorovať13. 07. 2024 16:03
Veľmi dobre napísané Takisto to vyššie s tými ďalšími aspektami, ktoré ovplyvňujú rozhodovania hráčov, pretože je ich skutočne viac, ako len samotné peniaze. Sám Trotz to nakoniec tiež dobre opísal.
jam benn Ignorovať13. 07. 2024 19:44
Ja mam na to svoj nazor , ty zase svoj , myslím že sa moc nepohneme
jam benn Ignorovať13. 07. 2024 19:55
A nemyslím si že je to špatne , o tom je diskusia, každý nech si už z toho čo tu bolo popísane spraví vlastný nazor , za mna by sa to malo riešiť a stojím si za tým že to može byť aj pre hviezdnych hráčov velký faktor prečo podpísať pretože u tých 6 a viac ročných kontraktov sa to docela napočíta tie peniaze ušetrene a Stars to tiež dosť pomaha , či už u Robertsona alebo Heiskanena a dalších kontraktov do buducna .
Jake Ignorovať13. 07. 2024 15:24
Výška platového stropu pre tím od najnižšieho po najvyšší:
1. Mestá s vysokými daňami
2. Mestá s nízkymi daňami
3. Vegas Golden Knights
Užívateľovi Hanyy sa páči tento príspevok.
jankoxxx Ignorovať13. 07. 2024 13:07
Chlapci s tymto nespravi nikto nic. Danovu politiku jednotlivych statov urcite nebude nikto nikde menit… Okrem toho, vzdy je to nieco co sa tyka len cca polovice sezony - zapasy vonku sa zdanuju podla miesta konania. Aspon tak som sa to docital v nejakom minulom clanku..
dali27 Ignorovať13. 07. 2024 13:14
Toto ja vnímam ako extrémny problém v NHL. Ono sa totiž nejedná o nejaké kozmetické sumy. Tie rozdiely medzi tým, čo zaplatia na daniach kanadské tímy, kalifornské či tímy z New Yorku sú oproti štátom bez dane z príjmu naozaj obrovské. Trebárs pri 10 miliónovom ročnom hrubom plate zaplatí hráč NY Rangers na daniach cca 5,5 milióna, pričom pri rovnakom hrubom plate na Floride zaplatí cca 3,65 milióna. To je rozdiel zhruba 1,8 mega a pri osemročnej zmluve to urobí cca 15 miliónov! A teraz si predstavte toho hokejistu, ktorý sa rozhoduje medzi dvoma ponukami s rovnakým hrubým platom, pričom v jednom tíme mu z toho ostane o 15 miliónov menej...
REBBELS Ignorovať13. 07. 2024 16:00
Jak je to v jiných soutěžích NBA,MLB,NFL?Pokud jsou pravidla stejné je zbytečné to řešit.
dexterko Ignorovať13. 07. 2024 20:21
Ak sa nemýlim tak v NBA a MLB stropy nie sú. NFL ich zaviedla tuším pár rokov dozadu. Toť prednedávnom sa v NBA podpísal najvyšší kontrakt histórie okolo 350M ak si dobre pamätám.
Canucks 666 Ignorovať13. 07. 2024 22:55
NHL vychádza so skvelej filozofie, že tímy majú byť čo najviac vyrovnané. To je to, prečo nás táto liga tak veľmi baví. V záujme toho aby sa tento fenomén ešte viac prehĺbil je jednoznačne nutné sa začať baviť o tom čo s daňami. Som za to aby sa daň vždy odpočítala od cap hitu, čiže cap hit by bol bez dane. Resp. určila by sa jednotná sadzba, nejaké % a to by bolo jednotné. To znamená, že tímy s vyššími daňami reálne zaplatia viac, ale neprejaví sa to na caphite a konkurencieschopnosti tímu. To je podľa mňa jediné riešenie. To % by malo byť odvodené od tímu s najnižšími daňami (Vegas). Všetci ostatnú majú odpočítané dane z cap hitu. Pokojne nech sa kvôli tomu aj zníži strop ak by to urobilo veľký bordel.
Užívateľovi mado sa páči tento príspevok.
Canucks 666 Ignorovať13. 07. 2024 22:55
*zo kristepane
Krátke správy
Najnovšie články
Predators sa už dohodli na novej zmluve s fínskym útočníkomBude absolútnou hrozbou: Pospíšil je medzi hráčmi s najvýhodnejšími zmluvami pre tímy NHLJe dlhodobý kontrakt Mercera uskutočniteľný? Situáciu ovplyvňuje aj Nemec Pozornosť opäť stúpla: Nie je dôvod, aby sme u Slafkovského očakávali úpadokSlafkovský zažil prelom. Toto však Slováci v NHL nezažili od ročníka 2000/01! Stále veľké mená: Top 10 obmedzených voľných hráčov krátko pred štartmi kempov Caufield pri pocte porušil pravidlo NHL, ale namietať určite nebude nikto Monštruózny kontrakt na ceste: Prekoná ruská hviezda rekord Careyho Pricea? Zažijú Dvorský a Mešár v tejto sezóne debut v NHL? Jednému sa verí podstatne viacBude si musieť zvyknúť? Brankárska jednotka Canucks bude musieť hrať aj cez zranenieHviezda amerického futbalu si pred nedeľným duelom uctila Gaudreauvcov + videoUž mu neverí: Šanca, že sa Mešár presadí v NHL ako ofenzívny hráč je nízka Slafkovský? Limitom mu je len obloha, znie zo zámoria McDavid urobil pred novou sezónou veľkú zmenu. Prinesie mu želané ovocie? Držiteľ Norrisovej trofeje: V tejto sezóne dokážem streliť 20 gólov. A čo 100 bodov? Škaredé správy zo zákulisia: Medzi Bruins a Swaymanom to nevyzerá dobreSlafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies