Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Trotz otvorene: Niektoré tímy NHL sú zvýhodnené. Niet o tom pochýb

Generálny manažér tímu Nashville Predators, Barry Trotz, si uvedomuje, že jeho tím patrí medzi niekoľko organizácií NHL, ktoré majú oproti väčšine jednu významná výhodu na hráčskom trhu.

To, že jeho tím sídli v Tennessee, znamená, že hráči Predators si z výplaty môžu ponechať viac peňazí, pretože ide o jeden z deviatich štátov USA, ktoré nevyberajú štátnu daň z príjmov.

V lige, v ktorej je zavedený tvrdý platový strop, je pritom každý dolár dôležitý.

„Je to výhoda, pretože s vašimi dolármi zájdete o trochu ďalej,“ povedal Trotz pre TSN. „O tom niet pochýb.“

Článok pokračuje pod reklamou

Predators v lete podpísali zmluvy až s trojicou významných neobmedzených voľných hráčov – so Stevenom Stamkosom, Jonathanom Marchessaultom a Bradym Skjeiom.

Trotz si však myslí, že v prípade vysoko profilových voľných hráčov nie je absencia dane z príjmu až taký významný faktor pri presviedčaní, aby podpísali zmluvy práve s jeho tímom.

„Keď sa rozprávate so Stamkosom alebo Marchessaultom alebo hráčmi, ktorí sú víťazmi, ktorí už zašli ďaleko, ktorí majú dobré kariéry a zarobili už veľa peňazí, až tak veľmi vám to nepomôže,“ poznamenal Trotz.

„Ale trochu to pomáha pri skupine hráčov zo stredu. Elitní hráči, špičkoví hráči, len hľadajú miesto, ktoré berie víťazenie vážne, ktoré chce vyhrávať a ktoré pasuje do ich okna.“

Okrem Nashvillu majú rovnakú výhodu aj tímy Florida Panthers, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights, Dallas Stars a Seattle Kraken. Štyria z posledných piatich šampiónov tak pochádzajú zo štátov bez štátnej dane z príjmu – Panthers (2024), Golden Knights (2023) a Lightning (2021, 2020).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Veľké zvraty oproti vlaňajšku: Ktorý Slovák v sezóne najviac potešil a ktorý sklamal? Generálny manažér o Slafkovskom: Vie, že tam ešte nie je. Týmto na nás vždy zapôsobí Na Raymonda a Seidera čaká viac zodpovedností. V Detroite ich situáciou znepokojení nie súTímy na trhu minuli skoro miliardu dolárov: Montreal bol skromný, kto míňal najviac? Reč čísel: Miesto Sidneyho Crosbyho v histórii NHL Vrátia sa dvaja dlhoroční Ostrovania k tímu? Takým hráčom sa dvere nezatvárajú, tvrdí Lamoriello Slováci prvýkrát na prestížnom turnaji uspeli. Teraz ich čaká zápas o umiestnenieČernák zažil šokujúci pokles. Skúsený obranca ho môže oživiť, znie zo zámoria So Štrbákom vládne u Sabres spokojnosť. Pred ďalším krokom v rozvoji cítiť elán Dynastie NHL I. – prvá skutočná dynastia sa zrodila v OttaweOilers začali rokovať s Draisaitlom: Nemám tu pre vás nič negatívne, tvrdí Bowman Slovenský brankár bol oporou aj proti Kanade. Záver okorenila bitka + videoTieto tri hviezdy by mohli byť stále vymenené pred štartom sezóny NHL zverejnila rozpis prípravných zápasov Člen Siene slávy a trojnásobný šampión dostal výpoveď už po roku na lavičke Senators si upísali sedmičku tohtoročného draftu Slovák medzi top mladíkmi Colorada: Šanca na zmluvu sa môže rýchlo rozplynúť, varujú v zámorí Slovenský hokejový fenomén si vybral v zámorí nové pôsobisko Tri tímy, ktoré by mohli byť veľkými prekvapeniami novej sezóny. Zahŕňajú aj Slovákov Hviezdny Zegras by mohol byť naozaj vymenený. Rangers nepravdepodobní? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies