Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Panthers a švédsky obranca sa dohodli na novej zmluveFlorida podpísala jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s obrancom Lucasom Carlssonom, ktorý na úrovni NHL zarobí 750 000 amerických dolárov. Dvadsaťštyriročný Švéd odohral v poslednej sezóne 12 zápasov za Chicago so ziskom asistencie. Predtým si v NHL zahral za tím z „veterného mesta“ aj v ročníku 2019/20. V šiestich dueloch tiež raz asistoval. Blackhawks ho draftovali v roku 2016 zo 110. miesta. Nov ročnú, dvojcestnú zmluvu podpísal aj obranca Noah Juulsen, ktorý v poslednej sezóne odohral za prvý tím štyri bezbodové zápasy.

19. 12. 2023

Video: V Seattli tak dlho nečakal. Tomáš Tatar skóroval!Slovenský útočník Tomáš Tatar čakal na svoj prvý gól v tejto sezóne 26 zápasov. Po výmene z Colorada do Seattlu však na svoj prvý gól v novom tíme toľko času nepotreboval. Dočkal sa ho v druhom zápase, pri pondelkovej prehre Kraken 3:4 po predĺžení s Dallasom. Pripísal si aj asistenciu a až štyri strely na bránu.


Video: Pospíšil si ukončil suchoty. Krásnym bekhendom!Slovenský útočník Martin Pospíšil po 12 zápasoch bez gólu konečne skóroval. V pondelkovom zápase proti Floride poslal Calgary do vedenia 1:0 už v deviatej minúte zápasu, keď svoj prienik zakončil pekným bekhendom. Bol to jeho štvrtý gól a siedmy bod v sezóne:


18. 12. 2023

Musíte vidieť: Český brankár predviedol zákrok sezóny! Český brankár Petr Mrázek predviedol v nedeľnom zápase Chicaha proti Vancouveru zákrok, ktorý bude v NHL kandidovať na zákrok sezóny. Radosť z neho nemal Nils Hoglander, ktorému znemožnil hokejkou skórovať do prázdnej brány.

Svečnikov sa približuje k návratu Útočník Carolina Andrej Svečnikov sa v nedeľu zapojil do dopoludňajšieho rozkorčuľovania po tom, čo vynechal päť zápasov pre zranenie hornej časti tela. Vo večernom zápase proti Washingtonu nehral. Ďalší zápas odohrajú Hurricanes v utorok proti Vegas.
Video: Mohlo to skončiť nešťastím! Fehérváryho korčuľa vystrelila do tváre hviezdySkúsený center tímu Carolina Hurricanes Jordan Staal musel opustiť v druhej tretine nedeľný zápas proti Washingtonu, po tom, čo ho do oblasti hlavy zasiahla korčuľa slovenského obrancu Martina Fehérváryho. Našťastie však všetko dopadlo dobre a Staal sa v tretej tretine vrátil po ošetrení reznej rany do akcie. Hlavne po nedávnom úmrtí Adama Johnsona sú tieto momenty mimoriadne citlivé.

Video: Fehérváryho veľká radosť. Strelil pekný gól, prvý od marca! Slovenský obranca Martin Fehérváry strelil v nedeľu svoj prvý gól v sezóne a prvý od 17. marca, aby pomohol Washingtonu k výhre 2:1 po nájazdoch nad Carolinou. Po zápase, v ktorom odohral 23 a pol minúty, sa stal prvou hviezdou. Po 23 zápasoch sezóny má na konte spolu päť bodov.

17. 12. 2023

Video: Je to možné? Slafkovský netrafil ani prázdnu bránuSlovenský útočník Juraj Slafkovský si pri sobotnej výhre Montrealu 5:3 nad Islanders ukončil sedemzápasové bodové suchoty asistenciou a bol veľmi blízko aj k prvému gólu od 19. novembra. Pri hre New Yorku bez brankára strieľal na prázdnu bránu, ale len o kúsok ju netrafil. Na gól tak čaká už 12 zápasov. Po 30 dueloch ročníka má na konte dva góly a šesť asistencií.

Video: Pospíšil už dokázal vytočiť aj LightningV Calgary sa v sobotu uskutočnil zaujímavý súboj troch Slovákov a Martin Pospíšil nepotreboval veľa času, aby sa dostal pod koži hráčom Tampy Bay. Kanadský novinár Robert Munnich poukázal na moment zo stredu prvej tretiny, v ktorom už podľa neho zvolenský rodák naštval súpera:

Video Fehérváry bol strojom na bodyčeky. Dvoma zaujal najviac, jeden bol proti superhviezde!Slovenský obranca Martin Fehérváry pri nedeľnej prehre Washingtonu 1:3 s Nashvillom zdieľal vedenie so súperom Coleom Smithom v počte bodyčekov. Počas necelých 17 minút strávených na ľade ich predviedol až šesť! Najviac sa zviditeľnil týmito dvoma, vrátane jednému proti niekdajšiemu držiteľovi Norrisovej trofeje, Romanovi Josimu:


Video: Juraj Slafkovský si ukončil suchoty! Bol aj vo vyhrotenom momenteSlovenský útočník Juraj Slafkovský vstupoval do sobotného zápasu Montrealu proti Islanders so sedemzápasovými bodovými suchotami. Tie sú však po víťazstve 5:3 minulosťou. Prispel k nemu asistenciou, ktorá bola jeho ôsmym bodom (2+6) v tejto sezóne. V jej 30. zápase odohral 19 minút a 26 sekúnd aj so ziskom plusového bodu a dvoch striel na bránu.


V zápase sa dostal aj do „diskusie o sviatočných plánoch“ s Noahom Dobsonom:

16. 12. 2023

Brankár Kings nedokončil tréningBrankár Pheonix Copley bol nútený opustiť predčasne piatkový tréning Los Angeles pre nešpecifikované zranenie. Potreboval pritom pomoc, aby opustil ľad. Kings čaká v sobotu zápas na ľade Seattlu a z AHL povolali brankára Davida Ritticha.
Islanders zapísali obrancu na listinu zranenýchIslanders zapísali v piatok na listinu zranených hráčov obrancu Scotta Mayfielda, ktorého sužuje zranenie hornej časti tela. Stalo sa tak s retroaktívnou platnosťou k 11. decembru, takže pre pravidlá vynechá ešte minimálne dva zápasy. Zdá sa, že zranenie utrpel v pondelkovom zápase proti Torontu, hoci ho dohral.

15. 12. 2023

Skinner skončil na listine zranenýchÚtočník Buffala Jeff Skinner bol vo štvrtok umiestnený na listinu zranených hráčov so zranením hornej časti tela, ktoré utrpel v stredajšom zápase proti Coloradu. Tím viac neinformoval, ale pre pravidlá vynechá minimálne tri zápasy. Z Rochesteru z AHL bol povolaný útočník Brett Murray.
Spurgeon vynechal štvrtkový duelObranca Minnesoty Jared Spurgeon vynechal štvrtkový zápas proti Calgary pre zranenie dolnej časti tela. Hlavný tréner John Hynes informoval, že jeho stav sa bude posudzovať na dennej báze a že zranenie nesúvisí so žiadnym zápasovým momentom. V poslednom zápase odohral Spurgeon takmer 27 a pol minúty.
Kiksy noci: Bobrovskij a Husso darovali súperom góly + videoDvaja brankári sa vo štvrtok v NHL dopustil zaváhaní, ktoré by najradšej vymazali zo svojej pamäti. Ville Husso z Detroitu uľahčil takto Jordanovi Staalovi cestu za víťazným gólom pri výhre Caroliny 2:1:



Sergej Bobrovskij nemá tiež čisté svedomie. Takto zaváhal v druhej tretine s rozohrávkou, ktorá viedla ku gólu Dakotu Joshuu. Ten pomohol Vancouveru k výhre nad Floridou 4:0:

Video: Dôkaz, že je Studenič naozaj v Seattli. Vo štvrtok si opäť natiahol sériu Od opätovného povolania Mariána Studeniča do prvého tímu Seattlu ubehol už týždeň a stále sme ho nevideli v akcii. Ak by niekto neveril, že je s tímom Kraken, Circling Seattle Sports priniesol video, na ktorom ho zachytáva na ľade s pár spoluhráčmi po štvrtkovom rozkorčuľovaní. Vo večernom zápase proti Chicagu bol však opäť zdravým náhradníkom, čo sa stalo už v piatom zápase po sebe. Ešte počas prvého povolania odohral dva zápasy, v ktorých zaznamenal mínusový od a dve trestné minúty. V nižšej AHL vyprodukoval sedem gólov a 12 bodov v 16 stretnutiach.

Video: Pospíšil zvládol naštvať polku mužstva súperaSlovenský útočník Martin Pospíšil sa vo štvrtkovom zápase Calgary proti Minnesote prezentoval veľkým nasadením a dôraznou hrou plnou bodyčekov. Zámorský novinár Robert Munnich poukázal na moment zo záveru druhej tretiny, v ktorom sa veci vyostrili. „Martin Pospíšil dokázal naštvať polovicu zostavy Wild, lol,“ poznamenal. Situácia vyplynula z hitu na Nazema Kadriho a zvolenský rodák si z nej odniesol dve trestné minúty za hrubosť.

14. 12. 2023

Video: Nemec ukázal v predĺžení trpezlivosť a IQZámorský novinár Mike Morreale z oficiálnej ligovej stránky poukázal vo štvrtok na skvelú prácu slovenského obrancu Šimona Nemca v predĺžení stredajšieho zápasu New Jersey proti Bostonu, keď najskôr pokryl Charlieho Coylea a následne zablokoval strelu Masona Lohreia. "Neukáže sa to v zápise zápasu, ale toto bola skvelá hra od Nemca," skonštatoval Morreale. "Trpezlivosť a IQ."

Minnesota robí nečakanú zmenu vo vedení Michael Russo z The Athletic informuje, že tím Minnesota Wild sa po vzájomnej dohode lúči s asistentom generálneho manažéra Chrisom O’Hearnom. Ten sa k tímu pripojil v roku 2019 ešte pod vedením generálneho manažéra Paula Fentona. Správa prišla prekvapujúco, pretože bol považovaný za pravú ruku Billa Guerina.
Pacioretty absolvoval plný tréningÚtočník Washingtonu Max Pacioretty absolvoval svoj prvý plný tréning v tejto sezóne. Zatiaľ to však bolo v drese zakazujúcom kontakty. Tarik El-Bashir informuje, že by sa mal s tímom vybrať aj na nadchádzajúci výjazd. Stále je však nepravdepodobné, že sezónny debut zažije pred vianočnou prestávkou.
Markstrom trénoval s WranglersBrankár Calgary Jacob Markstrom sa v stredu zúčastnil tréningu záložného tímu Calgary Wranglers z AHL. Na ľad sa vrátil deväť dní po tom, čo na tréningu Flames utrpel zlomeninu prsta. Na ľade podľa Salima Valjiho z TSN strávil viac ako hodinu a pri pohyboch v bráne pôsobil normálne. Stále nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do akcie.
Islanders chýbal obranca, ďalší sa vrátil Obranca Islanders Scott Mayfield vynechal stredajší zápas proti Anaheimu pre zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Do prvého tímu bol povolaný obranca Grant Hutton a zároveň bol z listiny zranených aktivovaný obranca Sebastian Aho, ktorý vynechal osem zápasov pre zranenie hornej časti tela. V stredu sa vrátil do akcie.
Video: Hughesovi sa zrazili ako barani. Jack zareagoval s nadhľadom Bratia Jack a Luke Hughesovci z tímu New Jersey Devils zažili v stredajšom zápase proti Bostonu nepríjemný moment – zrazili sa, pričom starší brat mladšiemu súrodencovi skoro vybil zuby. Po zápase to však okomentoval s nadhľadom: „Kriste, neviem čo to do čerta bolo. Dúfam však, že to znova neurobíme najbližších desať rokov.“

Video: Hamilton sa musí potiť. Nemec predviedol skvelú prácu (nielen) proti Marchandovi!Slovenský obranca Šimon Nemec už ukázal, že má ofenzívny talent. V stredajšom zápase New Jersey proti Bostonu, ktorý skončil výhrou Devils 2:1 po predĺžení, sa však zaskvel aj defenzívnou hrou. Najskôr zaujal tým, ako obral o puk hviezdneho kapitána hostí Brada Marchanda, na čo Locked On Devils skonštatovali, že Dougie Hamilton sa musí pri pohľade na hru mladíka potiť:


Nemec krátko na to zaujal tým, ako zneutralizoval črtajúci sa protiútok:



A pokiaľ ide o hviezdy, v tesnej blízkosti musel brániť aj Davida Pastrňáka, ktorý ukázal svoju šikovnosť, ale nakoniec neskóroval:

Video: Slafkovského šanca a nájazd. Bol za toto vylúčený neprávom? Nie, bol lenivý, tvrdí expertSlovenský útočník Juraj Slafkovský pri prehre Montrealu 3:4 po nájazdoch s Pittsburghom nebodoval, ale po dobrej práce Colea Caufielda sa dostal do dobrej streleckej príležitosti:


V zápase, v ktorom odohral prvýkrát v kariére 22 minút, bol vylúčený za hákovanie. Niektorým fanúšikom sa to zdalo ako príliš prísne vylúčenie, hlavne, keď rozhodcovia Erika Karlssona o minútu skôr nepotrestali za sekanie:


Odborník Marc Dumont si však myslí, že trest bol oprávnený: „Vylučuje sa za to už veľmi dlho. Viem, že sa to nikomu nepáčilo, ale bolo to od rozhodcov úplne správne rozhodnutie. A súhlasím, zahral to lenivo.“

Košický rodák rozhodol v nájazdoch nedávny zápas proti Buffalu a šancu v nich dostal aj proti Penguins, tentoraz brankára neprekonal:

13. 12. 2023

Gavrikov sa vyrovnáva so zranenímHlavný tréner Los Angeles Todd McLellan oznámil, že obranca Vladislav Gavrikov vynechá stredajší zápas proti Winnipegu pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel v nedeľu proti Rangers. Jeho stav sa momentálne posudzuje na dennej báze. Arthura Kaliyev je medzitým chorý a je otázne, či bude proti Jets hrať.
Islanders zapísali Martina opäť na listinu zranenýchTím New York Islanders zapísal na listinu zranených hráčov útočníka Matta Martina retroaktívne k 2. decembru. Trápi ho zranenie hornej časti tela. Na listine zranených bol so zranením hornej časti tela už v novembri a hoci z nej bol 28. novembra aktivovaný, do akcie nezasiahol. Nie je známe, aký čas by teraz mohol vynechať.
Capitals predĺžili zmluvu s brankáromTím Washington Capitals podpísal novú trojročnú zmluvu v hodnote 3,325 milióna amerických dolárov s brankárom Clayom Stevensonom. Posledné dva roky zmluvy budú pritom jednocestné. Dvadsaťštyriročný Kanaďan aktuálne chytáva za Hershey v AHL. V tejto sezóne má pri bilancii 9-4-0 93,4% úspešnosť zákrokov.
Video: Tkachuk naštvaný. Kočetkov ho podrazil pri trestnom strieľaní Kapitán Ottawy Brady Tkachuk sa rozohnil v utorkovom zápase proti Caroline, keď v závere tretej tretiny neuspel v trestnom strieľaní po tom, čo ho vystrčenou hokejkou podrazil brankár Piotr Kočetkov. Za svoje správanie dostal od rozhodcov desaťminútový osobný trest:

Video: Pospíšil dostal dôveru v druhej formácii a ukončil si suchoty! Slovenský útočník Martin Pospíšil nastúpil na utorkový zápas Calgary proti Vegas v druhom útoku po boku Connora Zaryho a Nazema Kadriho. A viedlo to k tomu, že ukončil svoju deväťzápasovú sériu bez bodu, keď pri góle Kadriho na 2:1 v úvode druhej tretiny zaznamenal asistenciu:

|< <   21 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies