Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Panthers a švédsky obranca sa dohodli na novej zmluveFlorida podpísala jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s obrancom Lucasom Carlssonom, ktorý na úrovni NHL zarobí 750 000 amerických dolárov. Dvadsaťštyriročný Švéd odohral v poslednej sezóne 12 zápasov za Chicago so ziskom asistencie. Predtým si v NHL zahral za tím z „veterného mesta“ aj v ročníku 2019/20. V šiestich dueloch tiež raz asistoval. Blackhawks ho draftovali v roku 2016 zo 110. miesta. Nov ročnú, dvojcestnú zmluvu podpísal aj obranca Noah Juulsen, ktorý v poslednej sezóne odohral za prvý tím štyri bezbodové zápasy.

13. 10. 2023

Musíte vidieť: Krásny hipcheck Dahlina si odniesol český útočník V závere prvej tretiny štvrtkového zápasu medzi Buffalom a Rangers sme videli pekný moment zo starej školy, keď domáci obranca Ramus Dahlin hipcheckom zastavil hosťujúceho útočníka Filipa Chytila:

12. 10. 2023

Blues končia zmluvu so ŠvajčiaromTím St. Louis Blues zapísal v stredu na nepodmienečnú waiver listinu útočníka Andreho Heima, s ktorým takýmto spôsobom končí zmluvu. Dvadsaťpäťročný nedraftovaný Švajčiar podpísal vstupný kontrakt po minulej sezóne, v ktorej v drese Ambri-Piotta z NL vyprodukoval 31 bodov (12+19) v 42 dueloch. Do tohto tímu by sa mal aj vrátiť.
Arvidsson vynechá minimálne prvé dva zápasyÚtočník Los Angeles Viktor Arvidsson vynechá minimálne prvé dva zápasy sezóny pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel na pondelkovom tréningu. Tréner Todd McLellan si nebol pred stredajším duelom proti Coloradu istý, či je aj kandidátom na zapísanie na listinu zranených hráčov.
Oilers nemali k dispozícii skúseného bekaTím Edmonton Oilers otvoril sezónu nevydareným zápasom proti Los Angeles. Pri prehre 1:8 nebol obranca Mattias Ekhölm, ktorý vynechal väčšinu tréningového kempu pre zranenie bedrového priťahovača. Oilers dúfali, že by prvý zápas mohol stihnúť.
Video: Marchand sa snažil dostať Bedardovi pod kožu Ako draftová jednotka ste na očiach každého a keď máte osemnásť rokov, súperi sa vás budú snažiť pri každej príležitosti zastrašiť. V stredajšom zápase Chicaga proti Bostonu to zažil aj Connor Bedard, ktorému sa snažil pod kožu dostať útočník Bruins Brad Marchand krátko po tom, čo hviezdička Blackhawks strelila svoj prvý gól v NHL:

Video: Hromadná bitka v Toronte. Slafkovského kamarát sa vrhol na vyhláseného tvrďasa Zápas medzi dvoma tradičnými kanadským tímami, Torontom a Montrealom, mal aj svoje napäté momenty. Napríklad, v úvode tretej tretiny, za stavu 3:2 pre domácich, sa strhla hromadná potýčka po tom, čo bol Tyler Bertuzzi až príliš agresívny smerom k brankárovi hostí Jakeovi Allenovi, ktorý práve urobil zákrok:


Ešte v prvej tretine sme videli aj potýčku medzi Ryanom Reavesom, ktorý je vyhláseným tvrďasom NHL, a obrancom Canadiens Arberom Xhekajom. Obaja dostali väčší trest za bitku, Xhekaj k tomu aj menší trest za nešportové správanie a osobný trest na 10 minút:

Musíte vidieť: Connor Bedard strelil svoj prvý gól v NHL! V prvom zápase Connor Bedard zaznamenal asistenciu, v druhom skóroval. Kanadský center, ktorý bol tohtoročnou draftovou jednotkou, otváral skóre stretnutia Chicaga proti Bostonu už v šiestej minúte, ale nakoniec sa netešil z dvoch výhier v priebehu 24 hodín. Bruins zápas otočili a vyhrali 3:1. Bedard odohral takmer 22 minút a pripísal si aj šesť striel a mínusový bod. Od ročníka 1979/80 len osem draftových jednotiek skórovalo skôr, ako on, naposledy Auston Matthews v ročníku 2016/17.

Video: Výborný štart do sezóny. Slafkovský vykúzlil krásnu prihrávku!Slovenský útočník Juraj Slafkovský podal v otváracom zápase novej sezóny veľmi dobrý výkon. Zaznamenal aj svoj prvý bod, keď v úvode druhej tretiny peknou prihrávkou našiel Alexa Newhooka, ktorý zvyšoval na 2:0. Nanešťastie, Montreal v Toronte nakoniec prehral 5:6 po nájazdoch. Košický rodák odohral 15 a pol minúty aj s plusovým bodom, strelou a troma bodyčekmi:

Pozri aj: Sumár noci

11. 10. 2023

Klingberg je pripravený dnes hraťHlavný tréner Toronta Sheldon Keefe informoval, že skúsený obranca John Klingberg zažije v stredajšom zápase proti Montrealu svoj debut v drese Maple Leafs. Klingberg utrpel 27. septembra počas prípravného zápasu zranenie hornej časti tela a jeho stav sa posudzoval denne.
Skúsený útočník Kings utrpel na tréningu zranenieÚtočník Los Angeles Viktor Arvidsson utrpel na pondelkovom tréningu zranenie dolnej časti tela, ktoré sa momentálne posudzuje na dennej báze. V utorok netrénoval a podľa generálneho manažéra Roba Blakea je otázne, či nastúpi v stredajšom otváracom zápase proti Coloradu.
Melrose končí v ESPN. Dôvodom je zdravieBývalý tréner a hráč NHL Barry Melrose ukončil svoje pôsobenie v televízii ESPN, v ktorej pracoval ako analytik od roku 1996, po tom, čo mu bola diagnostikovaná Parkinsonova choroba. „Zažil som 50 mimoriadnych rokov hrania, trénovania a analyzovanie najlepšieho športu na svete, hokeja. Teraz je čas zavesiť moje korčule na klinec a zamerať sa na moje zdravie a rodinu,“ vyhlásil.
Oilers si upísali osemnásťročného obrancuObranca Beau Akey podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Edmonton Oilers, ktorý ho draftoval v tomto roku z celkového 56. miesta. Osemnásťročný Kanaďan začal túto sezónu v juniorskej OHL, v ktorej vlani odohral za Barrie 66 zápasov so ziskom 11 gólov a 36 asistencií. V prvých štyroch dueloch tejto sezóny zaznamenal gól a dve asistencie.

10. 10. 2023

Ehlers: Som pripravený na štart sezónyÚtočník Winnipegu Nikolaj Ehlers sa počas tréningového kempu vyrovnáva s problémami s krkom, ale v pondelok trénoval a povedal, že je pripravený na stredajší otvárací zápas proti Calgary.

09. 10. 2023

Video: Mešár dostal šancu v top útoku a skóroval Slovenský útočník Filip Mešár v súčasnosti bojuje o svoju príležitosť v tíme Laval Rocket z nižšej AHL. V nedeľnom prípravnom zápase proti Belleville, si zahral ako pravé krídlo prvého s Royom a Mailletom. K výhre 5:2 prispel gólom na 4:2 a z duelu si odniesol aj tri plusové body. Ak si Mešár nevybojuje v Lavale miesto, bude sa musieť zmieriť s druhou sezónou v juniorskej OHL. Sezóna v nižšej AHL začína v piatok.

08. 10. 2023

Rusi z Columbusu začnú ročník na listine zranenýchTím Columbus Blue Jackets umiestni na začiatku sezóny útočníka Jegora Činachova a brankára Daniila Tarasova na listinu zranených hráčov. Informuje o tom Aaron Portzline z The Athletic. Činachov má problémy s chrbtom, Tarasova zraní poranenie kolena. Stav oboch sa posudzuje na dennej báze. Zranenia utrpeli na začiatku tréningového kempu.
Český útočník Rangers sa vrátil na ľad, Lafreniere na ňom chýbalÚtočník Rangers Filip Chytil sa v sobotu vrátil na ľad, no pre zranenie dolnej časti tela na ňom chýbal útočník Alexis Lafreniere. Chytil netrénoval od 28. septembra pre zranenie hornej časti tela. Lafreniereov stav sa bude posudzovať na dennej báze.
Ottawe sa zranili dvaja hráči Sobotný prípravný zápas proti Montrealu nedohrali dvaja útočníci Ottawy – Tarun Fizer utrpel v druhej tretine zranenie dolnej časti te,a Zack MacEwen utrpel v druhej tretine zranenie hornej časti tela. Prvý menovaný nemá v 22 rokoch na konte ani jeden zápas NHL. Druhý vlani hrával za Philadelphiu a Los Angeles, pričom v 56 zápasoch zaznamenal štyri góly a šesť asistencií.
Devils podpísali zmluvu s útočníkom zo skúšky Útočník Max Willman uspel na skúške v kempe New Jersey, s ktorým v sobotu podpísal ročný dvojcestný kontrakt v hodnote 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 135 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťosemročný hokejista strávil posledné štyri sezóny v organizácii Philadelphie, no väčšinou hral v AHL. Vlani odohral za prvý tím len deväť duelov.
Video: Slafkovský sa zapojil do šarvátky, narušil prihrávku a strelil bleskový gól!Slovenský útočník Juraj Slafkovský bol zaangažovaný v poslednom prípravnom zápase, v ktorom jeho Montreal zdolal Ottawu 6:4. Už po 33 sekundách hry strelil svoj druhý gól v príprave, ktorý bol jeho celkovo tretím bodom:

Sumár noci: Príprava skončila: Slafkovský skóroval a zaujal viac, ako v celej minulej sezóne dokopy + video


Neskôr v prvej tretine bol aktívnym účastníkom šarvátky:


A takýmto spôsobom aj narušil akciu súpera:

07. 10. 2023

Carlsson potreboval pri odchode z ľadu pomoc Útočník Anaheimu Leo Carlsson potreboval pomoc, aby sa dostal z ľadu počas piatkového tréningu. Derek Lee zo Sporting Tribune informuje, že nevyvíjal tlak na pravú nohu. Závažnosť zranenia nebola ešte zverejnená. Osemnásťročný talent zažíval vydarený kemp a očakávalo sa, že dostane šancu v NHL aj na začiatku základnej časti.
Aston-Reese v kempe neuspelTím Carolina Hurricanes uvoľnil z profesionálnej skúšobnej zmluvy útočníka Zacha Aston-Reeseho, ktorý v minulej sezóne zaznamenal 10 gólov a 14 bodov v drese Maple Leafs. Spolu s ním v kempe Hurricanes neuspeli Kieffer Bellows, Cory Conacher, Brendan Perlini, Nick Shore a Nathan Beaulieu.
Musíte vidieť: Crosby zhodil rukavice. Išiel pomstiť LetangaKapitán Pittsburghu Sidney Crosby zhodí rukavice len vzácne, no v piatkovom prípravnom zápase proti Buffalu nezaváhal ani na chvíľu po tom, čo Peyton Krebs poslal za bránou Penguins k ľadu jeho dlhoročného spoluhráča Krisa Letanga:

Video: Šimon Nemec strelil krásny gól v oslabení!Slovenský obranca Šimon Nemec ukazuje, ako sa bojuje o prvý tím. K piatkovej výhre New Jersey 3:0 nad Islanders pomohol svojím druhým gólom v príprave, ktorý temtoraz strelil dokonca v oslabení. Išlo o jeho celkovo štvrtý bod, čím si udržal priemer bod na zápas.

Sumár noci: Príprava: Nemec pomohol k neporaziteľnosti gólom v oslabení + video

06. 10. 2023

Jets sa zranil obranca: „Nie je to dobré“Obranca tímu Winnipeg Jets Ville Heinola nedohral štvrtkový prípravný zápas proti Ottawe pre zranenie dolnej časti tela. Po zápase k nemu tréner Rick Bowness skonštatoval: „Nie je to dobré. Nebude to krátkodobé zranenie.“ Heinola odohral v minulej sezóne za prvý tím 10 zápasov so ziskom asistencie. V nižšej AHL zaznamenal štyri góly a 33 asistencií v 48 dueloch. V tejto sezóne chce získať trvalé miesto v obrane Jets.
Legendu Canucks čaká po 45 rokoch zmenaDlhoročný výkonný pracovník tímu Vancouver Canucks, Stan Smyl, ustupuje zo svojej pozície v oddelení hokejových operácií a hoci už nebude pre tím pracovať na každodennej báze, zahrnutý v ňom stále zostane ako ambasádor v komunite a biznise. Ak zahrnieme aj hráčsku a trénerskú kariéru, Smyl venoval Canucks posledných 45 rokov. V roku 1991 bol prvým hráčom, ktorému Canucks vyradili číslo.
Video: Bedard neskóroval, ale jeho nájazd obletel svet. Zalietal si aj on Do prehľadu najkrajších akcií Connora Bedarda sa to nedostane, ale stojí to za videnie. Hoci generačný talent v službách Chicaga Blackhawks neuspel v štvrtkovom zápase proti Minnesote v samostatných nájazdoch, aj s pričinením skúseného brankára Marc-Andre Fleuryho jeho nájazd obletel svet:

Sumár noci: Príprava: 12 zápasov, Tatar sa snažil odpútať od nuly. Zažil nepríjemný zvrat + video

05. 10. 2023

Palmieri urobil významný krok k návratuÚtočník Kyle Palmieri z tímu New York Islanders sa v stredu pripojil na ľade k svojim spoluhráčom po prvýkrát od otvorenia tréningového kempu. Tridsaťdvaročný veterán utrpel nešpecifikované zranenie počas letnej prípravy a doteraz korčuľoval individuálne. Po tréningu povedal, že by si rád zahral v zápase ešte počas prípravy. Ak sa tak však nestane, nebude mu to vadiť. Základná časť pre Islanders štartuje 14. októbra duelom proti Sabres.
Kľúčový útočník Senators stále nie v ideálnom staveÚtočník Ottawy Josh Norris vynechal stredajší tréning pre pretrvávajúce problémy s ramenom a vo štvrtok vynechá aj prípravný zápas proti Winnipegu. Tréner DJ Smith povedal, že by mohol hrať v sobotu proti Montrealu. Norris pre zranenie ramena vynechal väčšinu minulej sezóny. Minulý týždeň sa zbavil dresu zakazujúceho kontakty, no do prípravného zápasu ešte nezasiahol.
Anisimov na skúške neuspelTím Detroit Red Wings v stredu oznámil, že uvoľnil z profesionálnej skúšobnej zmluvy útočníka Arťoma Anisimova. Tridsaťpäťročný rodák z Jaroslavľu strávil minulú sezónu v Lehigh Valley z nižšej AHL. V NHL predtým odohral 771 zápasov so ziskom 180 gólov a 196 asistencií. Hrával za Rangers, Blue Jackets, Blackhawks a Senators.
Kaliyev mal pojednávanie s disciplinárkouOddelenie hráčskej bezpečnosti NHL oznámilo, že na stredu naplánovalo pojednávanie s útočníkom Los Angeles Arthurom Kaliyevom. Ten sa v utorkovom prípravnom zápase proti Anaheimu previnil faulom kolenom na Chasea De Lea, ktorý duel nedohral. Od rozhodcov zaň dostal dve trestné minúty. Verdikt ešte nebol oznámený.

|< <   30 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies