Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

25. 11. 2021

Foto: Olympijské dresy už ukázali aj Spojené štátyKanadský hokejový zväz ako prvý ukázal dresy, ktoré využijú jeho hráči a hráčky na olympijských a paraolympijských hrách v Pekingu. Len o deň neskôr sa pochváli aj Spojené štáty americké, ktoré využijú takéto tri druhy dresov:

McDavid štvrtý najrýchlejší v dejinách. Šťastného neprekonal Kapitán Edmontonu Connor McDavid zaznamenal skôr počas tohto mesiaca svoj 600. bod v kariére a v stredu pridal svoju 400. asistenciu. Tento míľnik pritom dosiahol ako štvrtý najrýchlejší hráč histórie NHL, keď na to potreboval len 426 zápasov. Neprekonal len Waynea Gretzkyho (290 zápasov), Maria Lemieuxa (353 zápasov) a slovenského velikána Petra Šťastného (411 zápasov).

Video: Čo sa to po dvoch rokoch zjavilo na ľade Capitals?Predznamenávajú návrat k normálu? Po dvojročnej odmlke sa na ľad Washingtonu vrátila tradícia, ktorú mal pred Dňom vďakyvzdania. hráči z mládežníckych tímov sa obliekli do kostýmov moriakov a počas prestávky zápasu Capitals vs. Canadiens vykorčuľovali na ľad, aby si proti sebe zahrali hokej:

24. 11. 2021

Foto: Kanada predstavila olympijské dresyKanadský hokejový zväz v utorok predstavil podobu troch sad dresov, ktoré využijú mužské i ženské reprezentácie na blížiacich sa olympijských i paraolympijských hrách v Pekingu.

Allen sa vráti do brány v zápase proti CapitalsBrankár Montrealu Jake Allen dostal od doktorov zelenú k návratu a očakáva sa, že bude chytať už v stredu proti Washingtonu. Allen utrpel ešte 13. novembra otras mozgu, keď do neho narazil Dylan Larkin z Detroitu. Do ročníka vstúpil s bilanciou 4-8-1 a 90,5% úspešnosťou zákrokov.
Stecher sa nevráti pred olympiádouObranca Detroitu Troy Stecher absolvoval operáciu zápästia a mimo hry bude minimálne do 23. februára. Pred zranením odohral šesť zápasov, v ktorých zaznamenal asistenciu. V utorok bol aj zapísaný na listinu zranených hráčov.

23. 11. 2021

Hughes sa vrátil do tréningového procesuÚtočník New Jersey Jack Hughes v pondelok po prvýkrát od zranenia trénoval s tímom. Neabsolvoval však všetky cvičenia a časť tréningovej jednotky absolvoval v nekontaktnom drese. Devils 29. októbra informovali, že Hughes vynechá ešte minimálne päť týždňov pre zranenie ľavého ramena.
Canucks poslali Hamonica na „farmu“Vancouver poslal do tímu Abbotsford Canucks z nižšej AHL skúseného obrancu Travisa Hamonica. Ten tam pobudne, kým sa prvý tím nevráti z amerického výjazdu. Opäť sa k nemu pripojí v Montreale. Dôvodom je, že Hamonic dostal druhú dávku vakcíny proti Covid-19 len nedávno a ešte nie je považovaný za „plne zaočkovaného hráča“.

20. 11. 2021

Oshie by sa mohol v sobotu vrátiťWashingtonu sa v ostatnom období darilo a to aj napriek absenciám niekoľkých kľúčových hráčov. Jeden z nich by sa mu mohol však čoskoro vrátiť. Útočník T.J. Oshie by mohol hrať už v sobotu proti San Jose. Tréner Peter Laviolette prezradil, že spolu s Nicom Dowdom sú pred sobotným večerom „možnosťami“. Oshie zaznamenal štyri góly a dve asistencie v šiestich zápasoch pred zranením, pre ktoré nehral od 27. októbra.
Doughty sa vrátil na ľad. Predčasne a príliš horlivo Hoci jeho návrat do akcie ešte nie je na dohľad, hviezdny obranca Los Angeles Drew Doughty sa po prvýkrát od zranenia kolena vrátil v piatok do tréningového procesu. Doughty utrpel zranenie 22. októbra a očakávalo sa, že vynechá osem týždňov a nebude korčuľovať šesť týždňov. V tomto smere je v zotavovaní popredu, keďže v piatok uplynuli od zranenia len štyri týždne. Na tréningu bol taký horlivý, že mu tréneri museli pripomínať jeho obmedzenia. „Dostal sa do stredu jedného nácviku. Neviem, čo to tam robil. Nemal sa do neho zapájať, takže ho trochu musíme krotiť,“ priblížil tréner Todd McLellan.
Marc Bergevin mal pozitívny testGenerálny manažér tímu Montreal Canadiens, Marc Bergevin, mal v piatok potvrdený pozitívny test na Covid-19. Klub informoval, že momentálne je pod dohľadom tímových doktorov a dodržiaval protokol, ktorý stanovila NHL a lokálne autority. Momentálne nie je žiaden hráč tímu na covidovej listine.

19. 11. 2021

Chára by si mohol zahrať s ďalším mladíkom. DebutantomTím New York Islanders povolal z Bridgeportu (AHL) obrancu Robina Sala, ktorý by pri absencii Ryana Pulocka mal zažiť debut v NHL. Na štvrtkovom tréningu pritom trénoval v druhom páre so slovenským veternom Zdenom Chárom, oproti ktorému je o 21 rokov mladší. Chára je známy tým, že si v posledných rokoch bral pod svoje krídlo viacerých mladíkov. Sala by mohol pri debute sprevádzať v sobotnom zápase proti Calgary.
Canadiens povolali CaufieldaMontreal mal vo štvrtkovom zápase proti Pittsburghu k dispozícii už aj talentovaného útočníka Colea Caufielda, ktorého povolal z Lavalu z AHL. Opačným smerom putoval Alex Belzile. Dvadsaťročný Caufield bol poslaný na „farmu“ po desiatich zápasoch, v ktorých zaznamenal len asistenciu. V nižšej lige si v šiestich dueloch pripísal dva góly a tri asistencie.

18. 11. 2021

Larkin skončil na covidovej listineDetroit zapísal v stredu na covidovú listinu kapitána Dylana Larkina, ktorý nedohral utorkový zápas proti Stars pravdepodobne pre pozitívny výsledok testu. Kľúčový útočník Red Wings zostal v izolácii Dallase, kým mužstvo odcestovalo do Las Vegas, kde bude pokračovať vo svojom výjazde.
Blackhawks urobili zmeny na lavičkeTím Chicago Blackhawks povýšilo asistenta trénera Marca Crawforda na pridruženého trénera, ktorý má podobné kompetencie ako dočasný hlavný tréner Derek King. Blackhawks tiež najali Roba Cooksona, ktorý bude novým asistentom. V minulosti robil asistenta Crawfordovi v Ottawe.
Price si po prvýkrát zakorčuľovalHlavný tréner Montrealu Dominique Ducharme v stredu povedal, že brankár Carey Price sa v pondelok po prvýkrát od návratu z asistenčného programu NHL/NHLPA postavil na korčule. Korčuľoval individuálne a s tímom neodcestoval na výjazd. Okrem nadobudnutie kondície si ešte potrebuje aj posilniť koleno, s ktorým v lete podstúpil operáciu.

17. 11. 2021

Jaroš sa zapojil do tímového tréningu Amanda Steinová informuje, že slovenský obranca Christián Jaroš urobil ďalší pokrok v ceste za stopercentným zotavením sa zo zranenia ruky, keď sa zapojil do utorkového tréningu New Jersey Devils. Korčuľoval v štvrtom páre po boku Coltona Whitea.
Islanders prišli o Pulocka a BaileyhoTím New York Islanders prišiel pred utorkovým zápasom proti Florida o dvoch hráčov zo základnej zostavy. Obranca Ryan Pulock utrpel zranene hornej časti tela a útočník Josh Bailey bol umiestnený na covidovú listinu. Pulock absolvuje vyšetrenia po návrate tímu na Long Island. Až potom bude zrejme tím informovať o jeho stave podrobnejšie.

16. 11. 2021

Rýchlejšie ako McDavid dosiahol rovnaký míľnik aj Slovák Kapitán Edmontonu Connor McDavid dosiahol v nedeľnom zápase proti St. Louis svoj 600. bod v kariére. Potreboval na to odohrať 421 zápasov, aby sa stal v tomto smere šiestym najrýchlejším hráčom v histórii NHL. Medzi hráčmi, ktorí boli rýchlejší, je aj slovenský velikán Peter Šťastný, ktorý na to potreboval len 394 duelov. V tomto smere je bratislavský rodák v histórii na treťom mieste po Wayneovi Gretzkom (274) a Mariovi Lemieuxovi (323). Pred McDavidom sú zase aj Mike Bossy (400) a Jari Kurri (419).
Fehérváry venoval gól svojej zosnulej mame Slovenský obranca Washingtonu Martin Fehérváry strelil svoj druhý gól v sezóne i kariére v nedeľu, v dni z mesiaca povedomia o rakovine pľúc. Dlho tak neváhal a po príchode domov presný zásah venoval svojej zosnulej mame Gabike, ktorá zomrela práve na túto formu rakoviny v roku 2009, keď mal 9 rokov. „Tento je pre teba, mama!! Skutočne mi chýbaš,“ napísal na sociálnu sieť. Po jej smrti musel jeho otec vychovávať sám tri deti. Fehérváry má aj staršieho brata a mladšiu sestru.
Holtby je stále mimo hry, Chudobin vynechal tréningBrankár Dallasu Braden Holtby naďalej absentuje pre zranenie dolnej časti tela a jeho stav sa posudzuje denne. Tréner Rick Bownes v pondelok povedal, že na ľad by sa mohol vrátiť v stredu alebo vo štvrtok. Medzitým, brankár Anton Chudobin v pondelok netrénoval pre chorobu, ale očakáva sa, že bude k dispozícii v utorkovom zápase proti Detroitu. To isté platí o útočníkovi Tylerovi Seguinovi, ktorý nedokončil pondelkový tréning.
Útočník Coyotes skončil na covidovej listineÚtočník Arizony Johan Larsson bol v pondelok umiestnený na covidovú listinu. V tejto sezóne odohral 15 zápasov, v ktorých zaznamenal päť asistencií. Klub povolal z „farmy“ z AHL útočníkov Hudsona Faschinga, Jana Jeníka a Bena McCartneyho, pretože tiež zapísal Christiana Fischera a Dmitrija Jaškina na listinu zranených hráčov.

15. 11. 2021

Crosby nebude čeliť trestu za incident s FehérvárymKapitán Pittsburghu Sidney Crosby nebude čeliť žiadnemu disciplinárnemu trestu od Oddelenia hráčskej bezpečnosti NHL za incident z nedeľného zápasu proti Washingtonu, pri ktorom odhodil do zadného mantinelu slovenského obrancu Martina Fehérváryho. Informovala o tom Samantha Pellová z denníka The Washington Post.
Ottawa podpísala zmluvu s obrancomObranca Zac Leslie podpísal ako voľný hráč jednoročný, dvojcestný kontrakt s Ottawou. Na úrovni NHL mu vynesie 750 000 amerických dolárov, v nižšej lige 150 000. Dvadsaťsedemročný ottawský rodák pôsobí v tejto sezóne v tíme Belleville Senators z AHL. V prvých ôsmich dueloch zaznamenal dve asistencie.

14. 11. 2021

Video: Danault vymenil puk za vojenskú nášivkuÚtočník Los Angeles Kings Phillip Danault mal pred sobotným zápasom proti Winnipegu tú česť uzavrieť dohodu s členom kanadskej armády. Výmenou za puk od neho získal vojenskú nášivku:

Capitals už majú k dispozícii VaněčkaTím Washington Capitals môže pred nedeľným zápasom proti Pittsburghu počítať už opäť aj so službami brankára Vítka Vaněčka, ktorý vynechal dva zápasy pre zranenie hornej časti tela. Zach Fucale, ktorý vo štvrtok zažil debut v NHL, bol medzitým poslaný naspäť do Hershey z AHL.

13. 11. 2021

Video: Hellebuyckova nová maska stojí za toBrankár Winnipegu Connor Hellebuyck si pre večer, v ktorý sa budú oceňovať Kanadské ozbrojené sily, pripravil špeciálnu masku. Jej autorom bol Steve Nash a zaslúži si pochvalu. Posúďte sami:

12. 11. 2021

Fehérváry si upevnil pozíciu lídra Capitals i nováčikovSlovenský obranca Martin Fehérváry pri štvrtkovej výhre Washingtonu 2:0 nad Detroitom viedol zápas so štyrmi bodyčekmi. V tejto sezóne ich má na konte už 37 a je tímovým lídrom spoločne s Garnetom Hathawayom. V tomto ohľade vedie aj poradie nováčikov celej NHL. Bratislavský rodák vedie svoj tím aj s 23 blokmi (medzi nováčikmi je druhý za Alexandrem Carrierom s 25 blokmi). Nick Jensen je druhý s 21.
Video: Poolman švihol hokejkou po hlave súpera Obranca Vancouveru Tucker Poolman dostal vo štvrtkovom zápase proti Coloradu trest do konca zápasu, keď v tretej tretine zasiahol hokejkou hlavu útočníka Kiefera Sherwooda. Ten duel nakoniec dohral:

11. 11. 2021

Sekera nehráva, ale patrí medzi top defenzívne obranné páry NHLSlovenský obranca Andrej Sekera si v stredu nezahral vo štvrtom zápase Dallasu po sebe. Napriek tomu, že v poslednom zápase nazbieral tri „mínusky“ v prvých ôsmich zápasoch sezóny vytvoril s Janim Hakanpääm jeden z najlepších obranných párov NHL zameraných na defenzívu podľa pokročilých štatistík. Analytici z Moneypuck ich zaradili na ôsme miesto za páry Ruhwedel-Friedman (PIT), Giordano-Oleksiak (SEA), Grzelcyk-McAvoy (BOS), Hatakka-Meloche (SJS), Reilly-Clifton (BOS), Fermott-Sandin (TOR) a Pettersson-Friedman (PIT). Prvú desiatku uzavreli Gostisbehere-Mayo (ARI) a Kylington-Tanev (CGY). Podmienkou bolo odohrať spolu minimálne 30 minút.

|< <   70 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies