Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

16. 10. 2021

Bednar sa vracia, MacKinnon zrejme ešte nieHviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon zostáva na covidovom protokole a pravdepodobne nebude hrať ani v sobotnom zápase proti St. Louis. „Stále čakáme. Nemá symptómy a cíti sa dobre. Potrebuje však pár negatívnych testov, aby sa vrátil späť, inak to bude na 10 dní. Včerajší test bol pozitívny,“ povedal tréner Jared Bednar, ktorý sa v piatok znovu pripojil k tímu a povedie ho aj v sobotu večer.

15. 10. 2021

Frolík sa po rokoch vracia do EurópySkúsený český útočník Michael Frolík si v NHL novú prácu nenašiel a neuspel ani na skúške v St. Louis, a tak sa rozhodol pre návrat do Európy, kde bude pôsobiť v tíme Lausanne z najvyššej švajčiarskej súťaže. Tridsaťtriročný rodák z Kladna má za sebou 858 zápasov NHL v dresoch Panthers, Blackhawks, Jets, Flames, Sabres a Canadiens. Pripísal si v nich 384 bodov (159+225). So Chicagom získal aj Stanleyho pohár.
Chára s Thorntonom zaostávajú len za troma legendamiSkúsený center Joe Thornton vo štvrtok odohral svoj prvý zápas sezóna v drese Floridy a to isté sa podarilo slovenskému obrancovu Zdenovi Chárovi v drese Islanders. Ide o jediných dvoch hráčov súčasnej NHL, ktorí boli aktívni aj 90. rokoch minulého storočia a obaja vstúpili do svojej 24. sezóny. Oficiálna ligová stránka pripomenula, že len traja hráči absolvovali v NHL viac sezón – Chris Chelios (26), Gordie Howe (26) a Mark Messier (25).
Video: Dylan Larkin si nenechal skákať po hlaveKapitán Detroitu Dylan Larkin sa v druhej tretine štvrtkového zápasu proti Tampe Bay stal terčom bodyčeku Mathieua Josepha. Ten ho narazil zozadu, čo hviezdny útočník neocenil. Dal to následne aj vedieť, čoho výsledkom bola táto divočina:

14. 10. 2021

Otváracie zostavy: Slovensko vs. iné krajinyNa otváracích zostavách tímov NHL sme našli 721 hráčov z 22 rôznych krajín, informovala liga. Najväčšie zastúpenie mala Kanada s 310 hráčmi. Trojciferný počet bol aj u Američanov – 190. Z Európy mali najväčšie zastúpenie Švédi so 71 hráčmi, nasledovali ich Fíni (40), Rusi (37), Česi (26) a Švajčiari (10). Potom prišlo na rad Slovensko so svojimi ôsmimi zástupcami. Dopadlo lepšie ako Nemecko (6), Dánsko (5), Lotyšsko (4), Francúzsko (3), Rakúsko (2) či Bielorusko (1). NHL eviduje po jednom hráčovi aj z Nórska, Kazachstanu a „exotických“ krajín – Bulharska, Estónska, Holandska, Slovinska, Veľkej Británie a Uzbekistanu.

Svečnikov podpísal dvojcestnú zmluvu s JetsKrídelník Jevgenij Svečnikov podpísal ako neobmedzený voľný hráč ročný, dvojcestný kontrakt s Winnipegom. Na úrovní NHL zarobí 750 000 amerických dolárov, v nižšej lige 215 000 amerických dolárov. Po vypršaní zmluvy bude len obmedzeným voľným hráčom. Svečnikov nastúpil aj v otváracom zápase Jets, ale odohral v ňom len šesť minút a 43 sekúnd, čo bol najnižší „ice-time“ v tíme. V minulosti pôsobil v Detroite, za ktorý odohral 41 duelov so ziskom 12 bodov (5+7). U Jets absolvoval skúšku.

13. 10. 2021

Vynechá Matt Murray otvárací zápas?Brankár Ottawy Matt Murray by nemusel hrať vo štvrtkovom otváracom zápase proti Torontu, pretože ho trápi choroba. Vynechal pre ňu utorkový tréning. Ak by nebol schopný štartovať, nahradí ho Anton Forsberg.
Marner nedokončil tréning Len deň pred otváracím zápasom proti Ottawe sa Torontu zranil hviezdny útočník Mitch Marner. Na tréningu ho podrazil Wayne Simmonds a následne odišiel do šatne. Tréner Sheldon Keefe povedal, že Marner tréning nedokončil z preventívnych dôvodov a o jeho štarte sa rozhodne v deň zápasu.
Počet nezaočkovaných hráčov sa zmestí na prsty jednej rukyKomisár NHL Gary Bettman v utorok prezradil, že na začiatku sezóny 2021/22 sú len štyria nezaočkovaní hráči. „Všetci sa spájajú dokopy, aby urobili tú správnu vec. Možno preto je hokej ultimátnym kolektívnym športom,“ skonštatoval. Podľa Bettmana sú všetci rozhodcovia i pracovníci, ktorí prichádzajú do kontaktu s hráčmi, plne zaočkovaní.
Schneider a Bellows oficiálne podpísali zmluvyV utorok tím New York Islanders oficiálne podpísal jednoročné zmluvy s brankárom Corym Schneiderom a útočníkom Kiefferom Bellowsom. Obe majú hodnotu 750 000 amerických dolárov, no Schneiderova je dvojcestná s platom 500 000 dolárov v nižšej lige. Tridsaťpäťročný Američan vlani v NHL nechytal. O 12 rokov mladší Bellows odohral v minulej sezóne za prvý tím 14 zápasov so ziskom troch gólov.
Senators predĺžili o dva roky zmluvu s KellymTím Ottawa Senators a útočník Parker Kelly sa dohodli na novej dvojročnej zmluve, ktorá začne platiť od sezóny 2022/23. V prvom roku je dvojcestná s hodnotou 750 000 amerických dolárov v NHL a 100 000 amerických dolárov v AHL. V druhom roku je už jednocestná a hráčovi vynesie 775 000 amerických dolárov. Dvadsaťdvaročný Kelly vlani debutoval v NHL a strelil aj góly. V 33 dueloch AHL zaznamenal 18 bodov (10+8).
Gusev sa vracia do KHLÚtočník Nikita Gusev mieri späť do KHL. Po tom, čo neuspel na skúške v Toronte, podpísal zmluvu s Petrohradom. Dvadsaťdeväťročný Rus naplnil očakávania v sezóne 2019/20, ktorá bola jeho prvou v NHL. V 66 zápasoch v drese New Jersey zaznamenal 44 bodov. Minulý ročník mu však nevyšiel ideálne, keď zaznamenal len štyri góly a šesť asistencií v 31 dueloch v dresoch Devils a Panthers.
Video: Historicky prvý gól Seattlu strelil DonatoTím Seattle Kraken nastúpil v utorok v Las Vegas na svoj prvý súťažný zápas v NHL. Mnohí aj zo zábavy tipovali, kto strelí jeho prvý gól. Nakoniec sa do histórie zapásal útočník Ryan Donato, ktorý v strede druhej tretiny znižoval na 1:3.

12. 10. 2021

Bobby Ryan u Red Wings končíHlavný tréner Detroitu Jeff Blashill v pondelok informoval, že skúsený útočník Bobby Ryan bol uvoľnený z profesionálnej skúšobnej zmluvy. „Bolo to ťažké rozhodnutie, je to dobrý človek a dobrý hokejista,“ poznamenal. Red Wings by pre Ryana našli miesto v zostave, ale uprednostnili svoju budúcnosť. Takto budú mať viac priestoru mladíci ako Lucas Raymond či Joseph Veleno.
Predators povýšili Scotta NicholaTím Nashville Predators v pondelok povýšil Scotta Nichola na asistenta generálneho manažéra. Toto bude jeho 13. sezóna v organizácii. Naďalej bude aj generálnym manažérom záložného tímu v Milwaukee (AHL) a riaditeľom hráčskeho rozvoja. Asistentmi Davida Poileho sú aj Jeff Kealty a Brian Poile.
Foto: NHL zverejnila logo zápasu hviezdV novej sezóne sa uskutoční aj zápas hviezd, ktorý bude 4. a 5. februára hostiť Vegas. Od pondelka si k tejto udalosti budeme vedieť priradiť aj logo. Vyzerá takto:

Islanders predĺžili zmluvy s dvojicou hráčovTím New York Islanders podpísal novú jednoročné zmluvy s útočníkmi Anatolim Golyševom a Michaelom Dal Colleom. Hodnota oboch je 750 000 amerických dolárov. Golyšev doteraz v zámorí nehrával a po sezónach v ruských KHL a VHL ho čaká debut v nižšej zámorskej súťaži AHL. Dal Colle odohral v minulej sezóne za Islanders 26 stretnutí so ziskom štyroch bodov (1+3).
Coyotes si upísali nedraftovaného brankáraNedraftovaný brankár Anson Thornton absolvoval v kempe Arizony amatérsku skúšku a evidentne počas nej zaujal. S Coyotes totiž v pondelok podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu. Osemnásťročný Kanaďan mal vlani chytávať v juniorskej OHL za Sarniu, ale ročník sa nerozbehol. Svoj debut v prestížnej juniorke však zažije v tomto ročníku.
Predators si upísali osemnásťročného obrancuObranca Jack Matier podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Nashvillom, ktorý ho draftoval v tomto roku z celkového 124. miesta. Osemnásťročný Kanaďan pôsobí v tejto sezóne v Ottawe z juniorskej OHL. V prvých troch dueloch vyprodukoval dva góly a tri asistencie.

11. 10. 2021

Video: Faul Cháru alebo herecký výkon súpera? V poslednom prípravnom zápase dostal Zdeno Chára menší trest za nedovolené bránenie. Slovenský obranca v službách Islanders s ním však nesúhlasil a obvinil útočníka Rangers Juliena Gauthiera z filmovania. Postavili by ste sa na jeho stranu?

Obranca Penguins dostal maximálnu pokutu + videoObranca Pittsburghu Mark Friedman dostal v nedeľu od NHL maximálnu možnú pokutu podľa kolektívnej dohody za pichnutie útočníka Columbusu Seana Kuralyho v sobotnom prípravnom zápase. Incident sa stal v prvej tretine a vinník zaň dostal aj väčší a osobný trest. Teraz príde aj o 1812,50 amerických dolárov.

09. 10. 2021

Devils si upísali útočníka, ktorý uspel na skúškeÚtočník Frederik Gauthier podpísal jednoročnú dvojcestnú zmluvu s New Jersey, v ktorom bol počas tréningového kempu na skúške. Na úrovni NHL zarobí 800 000 dolárov, v nižšej lige 175 000. Dvadsaťšesťročný Kanaďan odohral v minulej sezóne dva zápasy za Arizonu a ďalších 18 za Tucson v AHL. V NHL už odohral 170 zápasov so ziskom 13 gólov a 18 asistencií. Zahral si aj za Toronto.
Anisimov končí v kempe ColoradaTím Colorado Avalanche v piatok vyškrtol zo svojho kempu päť hráčov. Bol medzi nimi aj skúsený útočník Artem Anisimov, ktorý bol v Denveri na skúške. Tridsaťtriročný Rus odohral v minulej sezóne 19 zápasov za Ottawu, v ktorých zaregistroval dva góly a sedem asistencií. Avalanche zároveň poslali do AHL Shanea Bowersa a Martina Kauta, a umiestnili na waiver listinu Dennisa Gilberta a Jaysona Megnu.
Blackwood má nezrovnalosti v testovaní Brankár New Jersey Mackenzie Blackwood by nechytal vo štvrtkovom prípravnom zápase proti Islanders, ak by sa pre výpadok elektriny nezrušil. Devils informovali, že vo štvrtok mal nezrovnalosti vo výsledkoch testu na kovid. Následne testy tiež nepriniesli jasný výsledok, či je negatívny alebo pozitívny. Ďalšie informácie bude mať tím k dispozícii v nedeľu. Pripomeňme, že Blackwood ako jediný z hráčov tímu nie je zaočkovaný.

08. 10. 2021

Video: Kassian pri bitke padol nepríjemne na hlavuŠtvrtkový prípravný zápas medzi Edmontonom a Vancouverom nám spestrila bitka medzi Zackom Kassianom a Zackom MacEwenom. Pre prvého menovaného však nedopadla najlepšie, keď nepríjemne dopadol na ľad a udrel si oň hlavu, na ktorej v tom momente nemal prilbu. Tréner Dave Tippett povedal, že jeho zverenec sa zdá byť v poriadku a v dobrej nálade rozprával v šatni vtipy.

07. 10. 2021

David Pastrňák má vlastné cestoviny + fotoObľúbeným jedlom hviezdneho útočníka Bostonu Davida Pastrňáka sú bolonské cestoviny. Podoba jeho mena a tento fakt mu vyslúžili prezývku „Pasta“, anglické pomenovanie pre cestoviny. Je teda príhodné, že teraz má v obchodnej sieti Stop & Shop regál s vlastnými cestovinami. Kúpiť sa dajú za 88 centov (jeho číslo dresu) a výťažok z predaja poputuje na podporu výskumu boja proti rakovine detí.

06. 10. 2021

Gourde urobil veľký pokrokÚtočník Yanni Gourde v pondelok po prvýkrát trénoval v bežnom drese. Dovtedy v kempe Seattlu korčuľoval v nekontaktnom drese. Z operácie ramena, ktorú podstúpil v júli, sa mal zotavovať dva mesiace. Kraken inauguračnú sezónu odštartujú 12. októbra proti Vegas. S Gourdem sa však tím ponáhľať nebude. „Naši doktori s ním majú špecifický plán. Stále chodí len do obmedzených kontaktov a pracuje skutočne tvrdo na všetkom, čo môže, aby bol pripravený. Je tu však pre neho pripravený plán a stále chodí len do obmedzených kontaktov,“ povedal tréner Dave Hakstol.
Leafs uvoľnili Guseva zo skúšky, Ho-Sang podpísal zmluvuTím Toronto Maple Leafs uvoľnil zo skúšky útočníka Nikitu Guseva, ktorý vlani hrával za Floridu a New Jersey. Útočník Josh Ho-Sang zase ponúknutú príležitosť v kempe využil na zaistenie si zmluvy s tímom AHL Toronto Marlies. Ak by ho Maple Leafs chceli cez sezónu povolať, museli by s ním najskôr podpísať zmluvu na úrovni NHL.
Stars si upísali talentovaného obrancuObranca Artem Grušnikov podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Dallasom, ktorý ho draftoval v tomto roku z celkového 48. miesta. Osemnásťročný Rus zažije v tejto sezóne premiéru v tíme Hamilton Bulldogs z juniorskej OHL. V nej mal hrávať aj vlani, ale súťaž sa pre pandémiu nerozbehla.
Video: Trénera Penguins trafil puk do hlavyNepríjemný okamih zažil hlavný tréner Pittsburghu Mike Sullivan v utorkovom prípravnom zápase proti Buffalu. V úvode tretej tretiny ho do hlavy trafil puk a krvácajúci následne zamieril do šatne:

|< <   73 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies