Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

06. 10. 2021

Video: Bennett narazil do Vasilevského. Perry zhodil rukaviceHoci sa floridské derby v utorok odohralo len v rámci prípravy, diváci v Orlande videli aj vyhrotené emócie. Stalo sa tak v druhej tretine, keď útočník Florida Sam Bennet narazil do brankára Tampy Andreja Vasilevského. Následne sa strhla šarvátka, ktorej súčasťou bola aj bitka medzi Coreym Perrym a Owenom Tippettom:

05. 10. 2021

Video: Skvelý zákrok Marc-Andre FleuryhoBrankár Marc-Andre Fleury mal pri výhre Chicaga 6:4 nad Detroitom celkom dosť roboty. Nevyznamenal sa však len objemom zákrokov. V závere stretnutia predviedol skvelý zákrok, keď lapačkou eliminoval dorážku Robbyho Fabbriho:

Canadiens si upísali mladého obrancuNedraftovaný obranca Arber Xhekaj podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Montrealom, ktorý ho vyradil z kempu a poslal do Kitcheneru z juniorskej OHL. Dvadsaťročný zadák v minulej sezóne nehral pre pandémiu. Predtým zaznamenal šesť gólov a 11 asistencií v 51 dueloch OHL.

04. 10. 2021

Capitals sa zranil brankár prvého tímuNa nedeľnom tréningu Washingtonu chýbal brankár Iľja Samsonov. Ten v sobotnom prípravnom zápase proti Philadelphii utrpel zranenie dolnej časti tela. Ďalšie vyšetrenia podstúpi v pondelok. Momentálne závažnosť zranenia nie je známa, no prípravný duel bol dvadsaťštyriročný Rus schopný dochytať.
Obavy? Ďalší útočník Penguins má CovidPo útočníkovi Zachovi Aston-Reesem má pozitívny test na Covid-19 ďalší útočník Pittsburghu – Jake Guentzel. Ten je monitorovaný lekármi tímu a dodržiava ligový protokol. „Našou hlavnou starosťou je, aby sme manažovali to, že počas krátkeho okna sme mali pár pozitívnych hráčov. Pokúsime sa to zastaviť. Urobíme všetko, čo budeme ako tím môcť. Vyžiada si to spoluprácu hráčov, trénerov a každého zainteresovaného,“ povedal hlavný tréner Mike Sullivan.

03. 10. 2021

Video: Krásny gól Brada MarchandaAj v prípravnom období je možné v zápasoch vidieť pekné hokejové momenty. Niekedy máme šťastia, že sú aj dostupné na videu. Tak ako táto gólová akcia Brada Marchanda zo sobotného duelu Bostonu proti Rangers, ktorú začala skvelá prihrávka Bradyho Lyleho:

02. 10. 2021

Video: Zakrvavený a otrasený. Niku terčom nebezpečného zákroku Nepríjemnú situáciu zažil Sami Niku v piatkovom prípravnom zápase Montrealu proti Ottawe. Zozadu ho na mantinel narazil Josh Norris, pričom hlavou narazil do plexiskla. Duel opustil zakrvavený a otrasený. Norris sa obišiel bez trestu.

Dach podpísal trojročnú zmluvu so ChicagomCenter Colton Dach podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu so Chicagom, ktoré ho draftovalo v tomto roku z celkového 62. miesta. Osemnásťročný brat útočníka Blackhawks Kirbyho Dacha pôsobil v ostatných dvoch sezónach v Saskatoone z WHL. Vlani odohral 20 zápasov so ziskom 20 bodov (11+9).
Toronto si upísalo nedraftovaného tínedžera Center Braeden Kressler podpísal ako nedraftovaný voľný hráč trojročnú nováčikovskú zmluvu s Torontom. Osemnásťročný rodák z ontárijského Kitcheneru v minulej sezóne nehral, pretože sa nerozohrala juniorská OHL. V sezóne predtým odohral za Flint 46 duelov so ziskom 9 gólov a 9 asistencií.

01. 10. 2021

Columbus si upísal brankára, ktorý bol na skúškeBrankár Jean-Francois Berube uspel na skúške v kempe Columbusu. Vo štvrtok sním totiž podpísal riadny, jednoročný kontrakt. Na úrovni NHL má hodnotu 750 000 dolárov, v nižšej lige 200 000. Tridsaťročný Kanaďan strávil minulý ročník v AHL, kde v drese Ontaria kryl 88,5 % striel v 19 stretnutiach. Videli sme ho už aj v NHL. V dresoch Islanders a Blackhawks odchytal 34 duelov, posledný v sezóne 2017/18.

30. 09. 2021

Foto: Tomáš Tatar sa štedro odvďačil sa svoje číslo Slovenský útočník Tomáš Tatar bude aj vo svojom novom klube New Jersey Devils nosiť svoje obľúbené číslo 90. To v tíme obliekal Jesper Boqvist, ktorý mu ho prepustil. Tatar sa mu za to odvďačil drahými hodinkami značky Hublot.

Kraken si upísali niekdajšieho hráča Senators a HurricanesKrídelník Max McCormick podpísal ako neobmedzený voľný hráč jednoročný, dvojcestný kontrakt so Seattleom. Na úrovni NHL mu vynesie 750 000 dolárov, v nižšej lige 150 000. Dvadsaťdeväťročný Američan si v minulej sezóne zahral v 12 zápasoch za Carolinu. Pripísal si dva góly a asistenciu. V NHL doteraz odohral 83 duelov so ziskom 13 bodov (8+5). Zahral si aj za Ottawu.

29. 09. 2021

Islanders našli pôsobisko pre nezaočkovanú nádejObranca Bode Wilde, ktorého tím New York Islanders nepustil do svojho tréningového kempu, pretože sa rozhodol neočkovať proti ochoreniu Covid-19, už vie, kde strávi ročník 2021/22. Newyorský tím ho uvoľnil na hosťovanie do tímu Vasterviks IK zo druhej najvyššej švédskej ligy. Dvadsaťjedenročný rodák z Montrealu bol draftovaný Islanders v roku 2018 z celkového 41. miesta.

28. 09. 2021

Americký útočník Penguins bol pozitívne testovanýTréner Pittsburghu Mike Sullivan po pondelkovom prípravnom zápase informoval, že útočník Zach Aston-Reese mal pozitívny test na Covid-19. Následkom toho teraz vstúpi do covidového protokolu NHL. Dvadsaťsedemročný Američan odohral v minulej sezóne 45 zápasov so ziskom 15 bodov (9+6). V šiestich dueloch play-off pridal gól a asistenciu.
Obranca Canucks má za sebou operáciuObranca Brady Keeper bude chýbať neurčitý čas po operácii, ktorej cieľom bolo zaceliť zlomenú kosť v ľavej nohe. Keeper utrpel fraktúru v nedeľu, keď sa mu korčuľa zachytila o ryhu. Dvadsaťpäťročný Kanaďan podpísal v lete s Canucks dvojročnú zmluvu po tom, čo predtým pôsobil v organizácii Floridy. Za ňu odohral aj dva bezbodové duely v NHL.
Toronto a Tampa pozvali hráčov na skúškuTím Toronto Maple Leafs podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu s brankárom Evanom Cormierom a tím Tampa Bay Ligtning urobil to isté s obrancom Brandonom Crawleym. Dvadsaťtriročný Cormier v minulej sezóne chytával za „farmu“ New Jersey v AHL. V 11 dueloch kryl 88,8 % striel. O rok starší Crawley strávil tiež minulý ročník v AHL, kde v dresoch Hartfordu a Clevelandu odohral 20 duelov so ziskom asistencie a 29 trestných minút.

27. 09. 2021

Caufielda niečo trápi, Gallagher by mal čoskoro hrať Útočník Cole Caufield z preventívnych dôvodov nezasiahol po zahrievaní do modelového zápasu v kempe Canadiens. Jeho stav sa bude posudzovať na dennej báze. Útočník Brendan Gallagher by mal nastúpiť v treťom prípravnom zápase, ktorý Montreal odohrá 1. októbra. Povedal to tréner Dominique Ducharme. Gallagher v úvode kempu tímu chýba z osobných dôvodov.
Video: McIlrath vykázaný. Trafil hlavu FogartyhoObranca Washingtonu Dylan McIlrath v nedeľnom prípravnom zápase proti Bostonu ukázal svoju tvrdosť, no nie najlepším spôsobom. Na začiatku tretej tretiny zasiahol do hlavy Stevena Fogartyho, ktorý spadol na ľad a do akcie už nenastúpil. Nezahral si už ani McIlrath, ktorého poslali pod sprchy rozhodcovia.

26. 09. 2021

Jakub Vrána utrpel zranenie ramenaÚtočník Detroitu Jakub Vrána si na sobotnom tréningu zranil rameno. Tréner Red Wings Jeff Blashill povedal, že zranenie sa stalo počas prvých 10 minút tréningu. Jeho zverenec absolvuje ďalšie vyšetrenia v nedeľu. Pre Vránu bola sobota prvým tréningovým dňom v kempe, pretože si predtým vybavoval pracovné víza.
Villeneuve podpísal zmluvu s LeafsObranca William Villeneuve podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Torontom, ktoré ho draftovalo v minulom roku z celkového 122. miesta. Devätnásťročný rodák z quebeckého Sherbrooke zažil vlani debut v AHL, kde odohral dva bezbodové zápasy. Väčšinu ročníka strávil v QMJHL, kde v drese Saint John absolvoval 33 duelov so ziskom 20 bodov (3+17).
Slováci prežili prvé početné škrty v CalgaryTím Calgary Flames vyradil v sobotu z tréningového kempu až 12 hráčov. Škrty sa však slovenských útočníkov Adama Ružičku a Martina Pospíšila podľa očakávaní nedotkli. Na „farmu“ alebo späť do svojich amatérskych tímov putujú: Ben King (C), Cameron Whynot (O), Carter Serhyenko (B), Cole Jordan (O), Cole Huckins (C), Connor Ungar (B), Greg Moro (O), Iľja Nikolajev (C), Koletrane Wilson (O), Lucas Ciona (ĽK), Reid Perepeluk (PK) a Rory Kerins (C/ĽK).
Video: Prvá bitka prípravného obdobia V sobotu sa odohrali prvé dva prípravné zápasy a v nich sme sa dočkali aj prvého pästného súboja. Postarali sa oň Kurtis Gabriel z Toronta a Brandon Baddock z Montrealu:

25. 09. 2021

Foto: Halák si vo Vancouveri uctí Pavla DemitruNovú masku Jaroslava Haláka sme už videli (viac TU), ale chýbal záber na jej zadnú časť. Teraz už však vieme, že slovenský brankár na nej bude mať meno a číslo Pavla Demitru, ktorý pred desiatimi rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Lokomotivu Jaroslavľ. Podobne ako Halák, aj Demitra si v kariére vyskúšal hranie za Canucks. Spolu si vo Vancouveri zahrali aj na olympiáde.

Joe Thornton utrpel ľahšie poranenie Center Joe Thornton v piatok netrénoval pre menšie natiahnutie svalu a jeho stav sa momentálne posudzuje na dennej báze. V piatok o tom informoval tréner Floridy Joel Quenneville. Vo štvrtok trénoval štyridsaťdvaročný veterán v útoku s Masonom Marchmentom a Anthonym Duclairom.
Ďalšia dobrá správa ohľadom Lindbloma Tréner Philadelphie Alain Vigneault v piatok informoval, že útočník Oskar Lindblom zostáva bez rakoviny. Posledné vyšetrenie nepreukázalo jej návrat. Švéd mal diagnostikovanú rakovinu kosti v decembri 2019 a vlani odohral 50 zápasov so ziskom 14 bodov (8+6). Po sezóne dostal Mastertonovu trofej za oddanosť hokeju.
Veľká útočná nádej Flames utrpela zlomeninuMladučký útočník Connor Zary bude pauzovať niekoľko týždňov po tom, čo v zápase nádejí utrpel zlomeninu členka. Na operáciu ísť nemusí. V piatok o tom informoval tím Calgary Flames, ktorý ho draftoval v roku 2020 z celkového 24. miesta. Kanaďan, ktorý dnes oslavuje 20. narodeniny, dostal vlani šancu aj v 9 dueloch profesionálnej AHL. Pripísal si v nich tri góly a štyri asistencie. V 15 zápasoch juniorskej WHL pridal 24 bodov (6+18) v 15 zápasoch.

24. 09. 2021

Pánik bude mať nové číslo. Bol v očakávanom útokuSlovenský útočník Richard Pánik má za sebou prvý tréning s tímom New York Islanders. Nastupoval v ňom ako ľavé krídlo Caseyho Cizikasa. Na pravej strane bol Cal Clutterbuck. Martinský rodák mal na prilbe aj svoje nové číslo. Po prvýkrát v NHL bude nosiť číslo 16, ktoré u Islanders naposledy nosil Andrew Ladd. Pánik v minulosti nosil aj čísla 71, 18, 14 a 24.

23. 09. 2021

Flyers si upísali nedraftovaného mladíkaCenter Jon-Randall Avon podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Philadelphiou. Osemnásťročný Kanaďan nebol v NHL nikdy draftovaný a v tomto roku bol pozvaný do kempu Flyers. Vlani nehral pre pandémiu, predtým odohral 56 zápasov v juniorskej OHL, kde vyprodukoval štyri góly a sedem asistencií. Aj v tomto ročníku by mal obliekať dres Peterborough Petes.

21. 09. 2021

Bruins predĺžili zmluvu s mladým krídelníkomKrídelník Zach Senyshyn podpísal ako obmedzený voľný hráč nový jednoročný, dvojcestný kontrakt s Bostonom v hodnote 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 200 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťštyriročný rodák z Ottawy odohral v minulej sezóne osem zápasov za prvý tím, ale nebodoval v nich. V nižšej AHL si pripísal 13 bodov (7+6) v 18 stretnutiach.

18. 09. 2021

Video: Erik Černák už zarezáva v TampeV Brandone, ktorý je súčasťou metropolitnej oblasti Tampy, sa už na neformálnych tréningoch nejaký čas pripravujú na obhajobu titulu hráči Lightning. Medzi nimi je aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý takto v piatok „nabíjal“ Nikitovi Kučerovovi:

|< <   74 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies