Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

17. 09. 2021

Los Angeles pozvalo na skúšku obrancuObranca Cameron Gaunce podpísal profesionálny skúšobný kontrakt s tímom Los Angeles Kings, ktorý mu dá v kempe šancu zabojovať o kontrakt. Tridsaťjedenročný Kanaďan si v NHL naposledy zahral v sezóne 2019/20, v ktorej odohral tri zápasy so ziskom štyroch bodov (1+3) za Tampu Bay. V NHL doteraz odohral 37 zápasov so ziskom 9 bodov (3+6). Obliekol si aj dres Colorada, Dallasu a Pittsburghu.

16. 09. 2021

Futa ide pracovať pre HurricanesTím Carolina Hurricanes v stredu oznámil, že Michael Futa bude od novej sezóny pracovať pre tím ako vyšší konzultant generálneho manažéra. Päťdesiattriročný odborník pracoval v NHL 13 sezón v organizácii Los Angeles Kings, kde pomohol vybudovať dve majstrovské mužstvá. Od roku 2017 tam bol asistentom generálneho manažéra. Predtým pracoval ako generálny manažér v juniorskej OHL a v posledných rokoch sa spájal s niekoľkými tímami práve ako potenciálny generálny manažér.
Veľká nádej Oilers vynechá úvod ročníka po ďalšej operáciiÚtočník Dylan Holloway zo systému Edmontonu vynechá minimálne tri mesiace po tom, čo absolvoval druhú operáciu zápästia. Voľba z prvého kola draftu 2020 absolvovala prvú operáciu v marci, no počas zotavovania doktori Oilers usúdili, že na definitívnu nápravu zranenia bude potrebný ďalší zákrok. Zotavovať sa z neho bude v Edmontone, kde sa počítalo, že bude v kempe bojovať o miesto v prvom tíme.
Torontu sa zranil ďalší obrancaPo tom, čo v pondelkovom modelovom zápase na neformálnom tréningu hráčov Toronta utrpel zranenie Morgan Rielly, sa v stredu na tréningu zranil aj ďalší člen defenzívnych radov – s pomocou fyzioterapeuta opustil ľad Justin Holl. Podrobnosti sú neznáme. Rielly medzitým od pondelka nebol na ľade, no v stredu sa aspoň venoval cvičeniu v posilňovni.

15. 09. 2021

Hurricanes majú tím zaočkovaný na 100 %Tím Carolina Hurricanes sa v utorok pochválil výbornou správou – celý je pred sezónou 2021/22 plne zaočkovaný proti ochoreniu Covid-19. „Chránime seba. Chránime sa navzájom. Svoju časť si robíme,“ vyhlásil tím. Očkovaní hráči, ktorí ochorejú na Covid-19, budú dostávať svoj plat aj naďalej, lebo sa k nim bude správať, akoby utrpeli hokejové zranenie. Neočkovaní hráči však budú v prípade nákazy suspendovaní bez nároku na plat.
Bissonnette a Tocchet mieria do televízieV utorok sme spoznali definitívnu skladbu osobností, ktoré budú na obrazovkách Turner Sports obohacovať prenosy z NHL v sezóne 2021/22. Medzi už zverejnené osobnosti pribudli aj bývalý bitkár NHL Paul Bissonnette, ktorý sa preslávil humorom na sociálnych sieťach, a Rick Tocchet, ktorý sa po hráčskej kariére venoval aj trénerstvu. Obaja budú štúdiovými analytikmi.

14. 09. 2021

Video: Morgan Rielly utrpel na tréningu zranenieHviezdny obranca tímu Toronto Maple Leafs, Morgan Rielly, nedokončil pondelkový modelový zápas v rámci neformálneho tréningu pre nešpecifikované problémy. Druh ani závažnosť zranenia nie sú známe, no pre Maple Leafs by bolo nešťastné, ak by išlo o niečo vážnejšie.

Columbus mení asistenta trénera. Odmietol sa zaočkovaťTím Columbus Blue Jackets nahradil asistenta trénera Sylvaina Lefebvreho doterajším trénerom záložného tímu v AHL Steveom McCarthym. Dôvodom odchodu Lefebvreho je, že sa odmietol zaočkovať proti Covidu. Pri súčasných protokoloch v NHL by nemohol vykonávať svoju prácu bez obmedzení. „Hoci sme sklamaní, rešpektujeme, že pre Sylvaina ide o osobne rozhodnutie a želáme mu všetko dobré,“ vyhlásil generálny manažér Jarmo Kekäläinen. Lefebvre sa k tímu pripojil len v júni.
Jets končia kontrakt s mladým FínomTím Winnipeg Jets zapísal na nepodmienečnú waiver listinu krídelníka Joonu Luota s cieľom ukončiť s ním kontrakt. Dvadsaťtriročný Fín ho podpísal s Jets v roku 2019 a v sezóne 2019/20 odohral za prvý tím 16 zápasov. Nebodoval v nich. Minulý ročník strávil na hosťovaní v HIFK z Liigy a následne v AHL? kde vyprodukoval dva góly a dve asistencie v 11 dueloch.

12. 09. 2021

Sharks končia zmluvu s ruským krídelníkomTím San Jose Sharks umiestnil v sobotu na nepodmienečnú waiver listinu útočníka Vladislava Kotkova s cieľom uvoľniť ho zo zmluvy. Dvadsaťjedenročný rodák z Moskvy podpísal zmluvu v roku 2018, no odvtedy hrával prevažne v juniorskej QMJHL. Za San Jose odohral len jeden zápas AHL v ročníku 2018/19 a strelil v ňom gól. Očakávalo sa, že v tejto sezóne dostane v záložnom tíme viac priestoru. Teraz sa špekuluje, že sa hráč chce vrátiť domov do Ruska a pre hráčsky limit neboli Sharks pripravení uvoľniť ho tam len na hosťovanie.

07. 09. 2021

Detroit uvoľní konkurenta slovenského mladíka na hosťovanieTím Detroit Red Wings v pondelok uvoľnil na hosťovanie obrancu Eemila Vira, ktorý je konkurentom v systéme TPS Turku pre slovenského obrancu Samuela Kňažka. Obaja majú 19 rokov, no Fín už má aj skúsenosti z elitnej Liigy, v ktorej nastupoval v minulých dvoch ročníkoch a vlani si zahral aj v play-off. Detroit ho draftoval v roku 2020 z celkového 70. miesta, o osem miest skôr ako Columbus Kňažka, a v máji tohto roka s ním podpísal trojročný nováčikovský kontrakt.

04. 09. 2021

Foto: Coyotes si dajú toto do stredového kruhu po prvýkrát v históriiTím Arizona Coyotes sa v ostatnom čase vrátil k dresom so starým „Kachina“ logom. Vyzerá to tak, že tento trend nabral na popularite, pretože ho po prvýkrát v celej 25-ročnej histórii klubu, uvidíme aj v stredovom kruhu. Aj v časoch, keď bolo toto logo primárne, sa v stredovom kruhu používali iné motívy – len hlava „kachina“ kojota, mesiac či hlava kojota, ktorá je primárnym logom od ročníka 2003/04.

Smer Škandinávia: Útočník Canucks opúšťa NHLÚtočník Jayce Hawryluk, ktorý v poslednej sezóne odohral 30 zápasov so ziskom dvoch gólov a troch asistencií za tím Vancouver Canucks, opúšťa NHL. V piatok sa dohodol na spolupráci s tímom Skelleftea AIK zo švédskej SHL. Dvadsaťpäťročný Kanaďan, ktorý bol draftovaný Floridou z 32. meista v roku 2014, odohral doteraz v NHL 98 zápasov so ziskom 27 bodov (12+15). Hrával aj za Panthers a Senators.
Sharks pre nové protokoly NHL prichádzajú o trénera Tím San Jose Sharks v piatok oznámil, že pridružený tréner Rocky Thompson už viac nebude členom trénerského zboru. Náhrada bude vymenovaná neskôr. Thompson k tomuto kroku vyhlásil: „Pre zdravotnú výnimku, ktorá mi neumožňuje dostať vakcínu proti Covid-19, nebudem pri nových ligových protokoloch môcť plne napĺňať moje povinnosti v trénerskom zbore Sharks. Viac túto záležitosť komentovať nebudem.“

03. 09. 2021

Gleason sa postaví na lavičku HurricanesTím Carolina Hurricanes oznámil, že sa Tim Gleason od novej sezóny stane asistentom trénera Roda Brind´Amoura. Tridsaťosemročný Američan strávil väčšinu svojej hráčskej kariéry práve v Raleigh, no zahral si aj za Los Angeles, Toronto a Washington. Posledný zápas odohral v roku 2015. K Hurricanes sa vrátil o tri roky neskôr a začal pracovať v rozvojom oddelení, kde sa venoval obrancom.

01. 09. 2021

Dickinson podpísal trojročnú zmluvu s BluesCenter Tanner Dickinson podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom St. Louis Blues, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 119. miesta. Devätnásťročný Američan odohral v poslednej sezóny tri bezbodové zápasy za Uticu z AHL. V ročníku predtým pôsobil v juniorskej OHL, kde si v drese Sault Ste. Marie pripísal 40 bodov (9+31) v 64 stretnutiach.

26. 08. 2021

Calgary si upísalo dvoch obmedzených voľných hráčovTím Calgary Flames podpísal jednoročné dvojcestné zmluvy s útočníkmi Justinom Kirklandom a Glennom Gawdinom, ktorí boli obmedzenými voľnými hráčmi. Na úrovni NHL zarobia 750 000 amerických dolárov, v nižšej lige 120 000 dolárov, resp. 100 000 dolárov. Dvadsaťpäťročný Kirkland ešte v NHL nehral a vlani si pripísal sedem bodov (2+5) v 16 dueloch nižšej AHL. O rok mladší Gawdin odohral za Stockton 22 duelov so ziskom 13 bodov (4+9), ale zažil aj debut v drese Flames. V siedmich dueloch si pripísal asistenciu.

24. 08. 2021

Foto: Logo Kraken sa už vyníma na ľade Tím Seattle Kraken dokončuje svoje tréningové zariadenie a na ľadovej ploche už pribudli všetky čiary, reklamy i logo tímu. Pekným detailom je využitie sekundárneho loga, kotvy, na červenej čiare. Podobný dizajn by sa mal objaviť aj v aréne, ktorej rekonštrukcia stále prebieha:

21. 08. 2021

Flyers predĺžili zmluvu s mladým útočníkomÚtočník Connor Bunnaman podpísal ako obmedzený voľný hráč novú dvojročnú zmluvu s Philadelphiou, ktorá má hodnotu 750 000 amerických dolárov ročne. V druhom roku je jednocestná. Dvadsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne za Flyers 18 zápasov so ziskom asistencie. Ďalšie dva body (1+1) pridal v 15 dueloch, ktoré odohral za Lehigh Valley v AHL. V NHL si zahral aj v ročníku 2019/20, kedy si v 21 stretnutiach pripísal gól a asistenciu. Philadelphia ho draftovala v roku 2016 z celkového 109. miesta.
Seattle si upísal brankára, ktorý si už zachytal za Leafs a AvalancheBrankár Antoine Bibeau podpísal ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú, dvojcestnú zmluvu so Seattlom. Na úrovni NHL má hodnotu 750 000 amerických dolárov, v nižšej lige 125 000 dolárov. Dvadsaťsedemročný Kanaďan strávil minulý ročník v Chicagu z AHL, kde dosiahol bilanciu 5-2-1 s 91,2% úspešnosťou zákrokov. V minulosti si zachytal aj v NHL za Toronto a Colorado. V štyroch dueloch kryl 90,7 % striel a vychytal dve výhry.

20. 08. 2021

Foto: Blackhawks poplietli meno svojej brankárskej posilyTím Chicago Blackhawks zverejnil vo štvrtok dresy hráčovho svojho mužstva. Do popredia dal letné posily, medzi ktoré patrí aj brankár Marc-Andre Fleury. Na jeho drese však došlo k chybe. Stal sa z neho Marc-Andre Fluery.

17. 08. 2021

Columbus si upísal obrancu z vlaňajšieho draftuObranca Ole Julian Bjorgvik-Holm podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Columbusom, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 145. miesta. Devätnásťročný Nór strávil minulý ročník v AHL, kde v drese Clevelandu absolvoval 16 zápasov so ziskom gólu a štyroch asistencií. Na majstrovstvách sveta reprezentoval Nórsku a v šiestich dueloch nebodoval.
Gilbert podpísal novú zmluvu s ColoradomObranca Dennis Gilbert podpísal s Coloradom novú ročnú, dvojcestnú zmluvu. Na úrovni NHL mu vynesie 750 000 dolárov, v nižšej lige 160 000 dolárov. Dvadsaťštyriročný Američan odohral v poslednej sezóne za prvý tím len tri bezbodové zápasy. Ďalších 17 duelov pridal v AHL, kde vyprodukoval gól a sedem asistencií. V minulosti si zahral aj za Blackhawks. Tí ho draftovali v roku 2015 z celkového 91. miesta.

14. 08. 2021

Pastrňák vytvoril na Zlatej hokejke rekordHviezdny útočník Boston David Pastrňák sa stal najlepším hokejistom Českej republiky za sezónu 2020/21. Zlatú hokejku sa mu podarilo získať po piaty raz po sebe, čo sa doteraz nikomu nepodarilo. V počte titulov sa delí o druhé miesto s Dominikom Haškom. Rekordérom je Jaromír Jágr, ktorý ocenenie získal dvanásťkrát. Prvú päťku v 53. ročníku ankety dotvorili Ondřej Palát z Tampy, David Krejčí z Bostonu, Martin Nečas z Caroliny a Dominik Kubalík zo Chicaga.
Coyotes si upísali švajčiarskeho reprezentanta Obranca Janis Moser podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Arizonou, ktorá ho draftovala v tomto roku z celkového 60. miesta. Dvadsaťjedenročný Švajčiar odohral v minulej sezóne 48 zápasov za Biel-Bienne v najvyššej švajčiarskej lige. Pripísal si v nich 30 bodov (9+21), pričom hrával skoro 21 a pol minúty na zápas. Reprezentoval aj Švajčiarsko na majstrovstvách sveta . V siedmich dueloch zaznamenal dve asistencie.
V NHL odohral skoro 500 duelov. Teraz končí kariéruKrídelník Viktor Stalberg oznámil koniec aktívnej hráčskej kariéry. Stalo sa tak po dvoch sezónach vo Švajčiarsku. V tej posednej pritom vyprodukoval 29 bodov (13+16) v 35 stretnutiach v drese Fribourg-Gatteronu. Tridsaťpäťročný Švéd pôsobil aj v NHL, kde za Toronto, Chicago, Nashville, Rangers, Ottawu a Carolinu odohral spolu 488 zápasov so ziskom 168 bodov (82+86). S Blackhawks získal v roku 2013 aj Stanleyho pohár.

13. 08. 2021

Kings si upísali mladíka draftovaného v tomto rokuCenter Samuel Helenius podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Los Angeles, ktoré ho draftovalo v tomto roku z celkového 59. miesta. Osemnásťročný rodák z Dallasu strávil posledný ročník vo fínskej Liige, kde v drese JYP odohral 54 zápasov so ziskom 7 gólov a 7 asistencií. Za Fínsko si zahral aj na juniorských MS, kde si v siedmich stretnutiach pripísal 2 góly a 2 asistencie.
Hurricanes predĺžili zmluvu s obrancomObranca Maxime Lajoie podpísal s Carolinou novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu v hodnote 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne za Hurricanes dva zápasy play-off. Základnú časť strávil celú v AHL, kde si pripísal 21 bodov (6+15) v 27 dueloch. V minulosti si zahral aj za Ottawu, ktorá ho draftovala v roku 2016 zo 133. miesta.
Canucks podpísali ročný kontrakt s BriseboisomObranca Guillaume Brisebois podpísal s Vancouver novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu v hodnote 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťštyriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne za Canucks jeden bezbodový duel. Bol to jeho deviaty zápas NHL v kariére. Ďalších 14 duelov odohral v AHL, kde si pripísal jeden gól a dve asistencie. Vancouver ho draftoval v roku 2015 z celkového 66. miesta.

12. 08. 2021

Hurricanes si upísali útočníka z nižšej ligy Carolina a center Andrew Poturalski sa dohodli na novej jednoročnej, dvojcestnej zmluve s hodnotou 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Dvadsaťsedemročný Američan odohral za Carolinu dva bezbodové zápasy v ročníku 2016/17 a odvtedy hrával výhradne v AHL. V minulej sezóne zaznamenal 43 bodov (9+37) v 44 stretnutiach v drese San Diega.

|< <   75 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies