Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

24. 03. 2021

Fínsky útočník Dallasu „nejaký čas“ vynecháÚtočník Dallasu Joel Kiviranta bude nejaký čas mimo hry. V utorok to povedal tréner Rick Bowness. „Neviem vám povedať, ako dlho to bude. Neviem. Viem, že týždeň bude na listine zranených a od toho sa odrazíme,“ dodal. Fín utrpel zranenie dolnej časti tela v nedeľnom zápase proti Nashvillu. Doteraz nazbieral sedem bodov (3+4) v 19 dueloch.

23. 03. 2021

Ovečkina sužuje zranenieKapitán Washingtonu Alex Ovečkin vynechal utorkový tréning pre zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze a momentálne je neznáme, či stihne štvrtkový duel proti New Jersey. Ovečkin nakrátko opustil sobotný zápas proti Rangers, ale neskôr sa vrátil do akcie. Capitals v nedeľu a v pondelok netrénovali.
Oilers si upísali robustného, nádejného obrancuObranca Michael Kesselring podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Edmontonom, ktorý ho draftoval v roku 2018 z celkového 164. miesta. Dvadsaťjedenročný Američan má za sebou dve sezóny na Severovýchodnej univerzite. V tej poslednej si pripísal päť gólov a tri asistencie v 20 dueloch. Nováčikovská zmluva platí od budúcej sezóny, no ešte v tej aktuálnej zažije debut medzi mužmi v AHL.

22. 03. 2021

Sabres sa vrátili do tréningového procesuTím Buffalo Sabres v nedeľu opäť trénoval po tom, čo sa im odložil sobotný zápas proti Bostonu pre nákazu v tíme Bruins. Z preventívnych dôvodov Sabres v sobotu netrénovali, pretože jeden z členov realizačného tímu vstúpil do covidového protokolu. Buffalo odohrá najbližší zápas v pondelok proti Rangers. Bude to druhý zápas od vyhodenia trénera Ralpha Kruegera.

20. 03. 2021

Foto: Brodeur má rúško, ktoré so šiltovkou pripomína ikonickú maskuLegendárny brankár Martin Brodeur si nechal pripraviť rúško, ktoré v kombinácii so šiltovkou pripomína jeho ikonickú masku z čias pôsobenia v New Jersey. Tento set sa už stihol vypredať, ale zásoby budú čoskoro doplnené. Výťažok z predaja pritom pôjde na kontá Detskej nadácie Devils a nemocniciam RWJBarnabas Health, ktoré momentálne bojujú s koronavírusom.

Coyotes si upísali spoluhráča Adama LiškuObranca Vladislav Provolnev podpísal ako nedraftovaný voľný hráč ročný vstupný kontrakt s Coyotes. Dvadsaťpäťročný Rus pôsobí od ročníku 2015/16 v KHL, kde najskôr hrával za moskovský Spartak predtým, ako pred ročníkom 2019/20 prešiel do Čerepovca. Zaň v poslednom ročníku odohral 48 duelov so ziskom 10 gólov a 10 asistencií.
Islanders dajú vo svojej organizácii šancu Rusovi z KHLKrídelník Anatolij Golyšev podpísal ročnú vstupnú zmluvu s Islanders, ktorí ho následne poslali do Bridgeportu z AHL. Newyorský tím draftoval dvadsaťšesťročného Rusa v roku 2016 z celkového 95. miesta. Od ročníka 2013/14 hrával za Jekaterinburg v KHL. V poslednom ročníku si pripísal 27 bodov (12+15) v 53 stretnutiach.
Devils si upísali devätnásťročného obrancuObranca Michael Vukojevic podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s New Jersey, ktoré ho draftovalo v roku 2019 z celkového 82. miesta. Devätnásťročný Kanaďan je vo svojej prvej profesionálnej sezóne. Pred podpisom zmluvy odohral sedem zápasov za Binghamton v AHL. Strelil v nich gól a pridal štyri asistencie. Vlani zažil tretiu sezónu v Kitcheneri z OHL. V 63 dueloch nazbieral 30 bodov (5+25).

19. 03. 2021

Video: Chárov bodyček sa dostal do top výberuNHL zverejnila video najlepších nárazov a bodyčekov z doterajšieho priebehu marca, ktoré zahŕňajú aj tvrdé bodyčeky od Chrisa Taneva, Radka Gudasa či nášho Zdena Cháru:

Jeden Slovák bol aktivovaný z taxi zostavy, druhý na ňu putovalPodľa očakávaní aktivoval vo štvrtok tím New York Rangers z taxi zostavy slovenského brankára Adama Húsku a opačným smerom poslal Keitha Kinkaida (o téme si prečítajte toto: Húska je opäť v „taxíku“. Prečo takto „cestuje“ hore-dole?). V piatok by si obaja mali cesty vymeniť. Na taxi zostavu putoval vo štvrtok slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý o deň skôr zažil svoju premiéru v drese Vegas. Či bude znovu aktivovaný pred piatkovým zápasom proti Los Angeles bude zrejme závisieť od toho, ako na tom bude Alex Tuch (nešpecifikované zranenie).
Blackwood utrpel zranenie hornej časti telaNew Jersey malo vo štvrtok proti Pittsburghu hrať s Mackenziem Blackwoodom v bráne. On však pri zahrievaní utrpel zranenie hornej časti tela. Tréner Lindy Ruff o ňom veľa povedať nevedel, viac sa bude vedieť v piatok. Scott Wedgewood za Blackwooda zaskočil výborne, keď zastavil 40 striel pri výhre 3:2. Chrbát mu kryl Aaron Dell.

18. 03. 2021

Zdeno Chára oslavuje 44. narodeninySlovenský obranca v službách Washingtonu, Zdeno Chára, dnes oslavuje už svoje 44. narodeniny. Najstarší aktívny hráč v NHL do nich stihol získal jeden Stanleyho pohár, jednu Norrisovu trofej a sedemkrát si zahral v zápase hviezd. V doterajších 1582 zápasoch, ktoré nakombinoval v dresoch Islanders, Senators, Bruins a Capitals, nazbieral 664 bodov (207+457). Narodil sa v Trenčíne a na narodeniny si užije voľný deň, pretože Washington bude znovu v akcii až v piatok proti Rangers.

Simmonds robí pokroky. Bude hrať cez víkend?Útočník Toronta Wayne Simmonds v stredu trénoval po prvýkrát od 9. februára, kedy si zlomil zápästie. Po tréningu si však nebol istý, či bude hrať už tento víkend. „Každým dňom je to lepšie. Ak mi dovolia návrat, možno budem schopný hrať. Nateraz tomu však nechávame voľný priebeh,“ poznamenal. Simmonds sa zranil pri blokovaní strely. V tejto sezóne odohral 12 zápasov so ziskom piatich gólov.
Ottawa podpísala nováčikovskú zmluvu s krídelníkomKrídelník Angus Crookshank podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Ottawou, ktorá ho draftovala v roku 2018 z celkového 126. miesta. Dvadsaťjedenročný rodák zo Severného Vancouveru má za sebou tretiu sezónu na Univerzite New Hampshire. V 20 zápasoch zaznamenal deväť gólov a deväť asistencií. Jeho ďalšie kroky by mali viesť do AHL, kde však bude pôsobiť pod amatérskou skúšobnou zmluvou.
Na waiver listine je obranca ColoradaV stredu bol na waiver listinu nechránených hráčov zapísaný len obranca Colorada Dan Renouf. Dvadsaťšesťročný Kanaďan odohral v tejto sezóne 10 zápasov, v ktorých zaznamenal tri asistencie, dva mínusové body a päť trestných minút. V priemere hrával necelých 12 minút na zápas.
Video: Kris Russell prišiel o nôž korčuleNestáva sa to často, no vždy je nepríjemné, keď to hráča postihne. Kris Russell z Edmontonu sa však v stredu pokúsil aj bez noža byť pre svoj tím užitočný pri bránení. Nôž z korčule mu na konci druhej tretiny odstrelila zblokovaná strela:

17. 03. 2021

Húska sa opäť presunul z taxi zostavySlovenský brankár Adam Húska zažil v utorok ďalší presun z taxi zostavy do aktívnej zostavy New Yorku Rangers. Tak ako v nedeľu, aj teraz by malo ísť len o papierovú transakciu a pred zápasom proti Philadelphii bude poslaný naspäť do taxi zostavy, na ktorej si vymení miesto s Keithom Kinkaidom. Húska je v prvom tíme od 6. marca, kedy bol povolaný z Hartfordu z nižšej AHL.
Video: Mayfield sa pokúsil biť s Pánikom. Skončil hašterením s CháromPre obrancu Islanders Scotta Mayfielda bitky nie sú cudzie. Richard Pánik sa však ako bitkár práve nepreslávil. Títo dvaja mali medzi sebou v utorok šarvátku, pri ktorej sa slovenský útočník snažil vyhnúť väčšej bitke krytím si hlavy. Následne zo striedačky Washingtonu bolo počuť mohutný hlas Zdena Cháru, s ktorým mal Mayfield následne výmenu názorov:

Chicago si upísalo brata obrancu HurricanesKrídelník Josiah Slavin podpísal dvojročný vstupný kontrakt so Chicagom, ktoré ho draftovalo v roku 2018 z celkového 193. miesta. Dvadsaťdvaročný Američan, ktorý je mladším bratom obrancu Jaccoba Slavina z Caroliny, po pôsobení na Coloradskej vysokej škole začne hrávať v nižšej AHL v drese Rockfordu. V tejto sezóne NCAA zaznamenal päť gólov a osem asistencií v 22 stretnutiach.
Golden Knights si upísali útočníka z KHLRuský krídelník Daniil Miromanov podpísal ako neobmedzený voľný hráč ročný vstupný kontrakt s Vegas. Dvadsaťtriročný rodák z Moskvy má za sebou prvú plnú sezónu v KHL. V 58 zápasoch v drese Soči zaznamenal 10 gólov a 19 asistencií. V minulosti pôsobil aj v zámorí, kde si zahral v juniorských ligách i v nižšej ECHL. V ročníku 2018/19 v nej odohral 49 duelov za Manchester so ziskom 40 bodov (13+27).
Foto: Brankári Ducks majú nové masky k retro dresomHráči Anaheimu si v utorkovom zápase proti Colorado obliekli reverzné retro dresy. Brankári nemohli zaostávať svojimi maskami. Tím pred zápasom odhalil, ako vyzerajú masky Ryana Millera, Johna Gibsona i Anthonyho Stolarza:

Video: Taylora Halla zasiahla strela do tváreHviezdny útočník Buffala zažil v utorkovom zápase proti New Jersey nepríjemný moment už v tretej minúte. Do tváre ho trafil puk, ktorý vyslal na bránu jeho spoluhráč Colin Miller. Nepomohlo tomu to, že Hall práve padal po súboji s P.K. Subbanom pred bránou. Do duelu sa však nakoniec vrátil v druhej tretine:

Video: Chára poslal Eberleho k ľadu. Nie hitom, ale šikovnosťouSlovenský obranca v službách Washingtonu, Zdeno Chára, sa na staré kolená postaral o ďalší moment, ktorý stal za zvýšenú pozornosť. V utorkovom zápase proti Islanders ho za bránou napádal Jordan Eberle, ktorý nedokázal veterána obrať o puk. Ten ho zamotal natoľko, že útočník nakoniec skončil na ľade:

16. 03. 2021

Mantha: K bitke s Černákom sa schyľovalo už dlhoÚtočník Detroitu Anthony Mantha sa minulý týždeň vo štvrtok pobil so slovenský obrancom Erikom Černákom. V pondelok sa k nej vrátil, keď pre The Detroit News povedal, že bolo len otázkou času, kedy by dvaja rivali zhodili rukavice: „Už to medzi nami prebiehalo dva roky, hore-dole... Trafil ma lakťom do tváre, ja som ho udrel naspäť a on udrel mňa. Rozhodli sme sa do toho ísť. Je to súčasť hokeja a nebudem od toho upúšťať.“ Bitka podľa hodnotenia na hockeyfights.com skončila remízou – vybralo ju 61,3 % fanúšikov. Mantha dostal 29 % hlasov, Černák 9,7 %.

Video: Tatar opäť skúsil zakončenie medzi nohySlovenský útočník Montrealu Tomáš Tatar sa snaží nájsť recept na ukončenie streleckého trápenia efektnými zakončeniami. Po tom, čo nedávno neuspel so zakončením pomedzi nohy pri nájazdoch, to tentoraz skúsil počas hry. Opäť neúspešne, a tak už neskóroval v deviatich dueloch po sebe:

Video: Rangers si uctili Gretzkyho i PavelichaTím New York Rangers pred pondelkovým zápasom proti Philadelphii vzdal česť Walterovi Gretzkymu a Markovi Pavelichovi, ktorí umreli 4. marca. Gretzky bol otcom legendy, ktorá odohrala za Rangers 234 zápasov pred koncom kariéry. Pavelich odohral za tím 341 duelov a v ročníku 1981/82 vytvoril klubový rekord nováčika so 76 bodmi.

Video: Tréneri Kings pomohli odtlačiť autoLos Angeles neodohralo v pondelok domáci zápas proti St. Louis, pretože zostalo zaseknuté v snehom zavalenom Denveri. Vďaka tomu aj vznikla situácia, ktorú zachytila kamera. Hlavný tréner Todd McLellan a kondičný tréner Chris Kingsley v nej pomohli motoristovi dostať sa z ťažkej situácie:

15. 03. 2021

Detroit podpísal zmluvu s devätnásťročným obrancomObranca Donovan Sebrango podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Detroitom, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 63. miesta. Devätnásťročný rodák z Ottawy pôsobil v tejto sezóne v Grand Rapids z nižšej AHL, kde si v deviatich dueloch pripísal asistenciu, plusový bod a 14 trestných minút. Predošlé dve sezóny strávil v Kitcheneri z juniorskej OHL.
Columbus si upísal vysokoškolákaÚtočník Josh Dunne podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s Columbusom a bol poslaný do Clevelandu z nižšej AHL. Pre dvadsaťdvaročného Američana bola táto sezóna treťou v službách Clarksonovej univerzity. V 14 zápasoch zaznamenal dva góly a tri asistencie. Vlani nazbieral 27 bodov (13+14) v 32 stretnutiach.

14. 03. 2021

Video: Chára nabíjal Pánikovi. Ten pri zakončení spadolMohol byť z toho pekný slovenský gól. Skúsený obranca Washingtonu Zdeno Chára sa za stavu 5:2 dostal k útočnému výpadu a z ľavého kruhu poslal peknú prihrávku voľnému krajanovi Richardovi Pánikovi. Ten mohol zakončovať do poodkrytej brány, no pri strele stratil rovnováhu a akciu nezakončil ideálne:

|< <   86 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies