Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Musíte vidieť: Crosby zhodil rukavice. Išiel pomstiť LetangaKapitán Pittsburghu Sidney Crosby zhodí rukavice len vzácne, no v piatkovom prípravnom zápase proti Buffalu nezaváhal ani na chvíľu po tom, čo Peyton Krebs poslal za bránou Penguins k ľadu jeho dlhoročného spoluhráča Krisa Letanga:


07. 10. 2023

Aston-Reese v kempe neuspelTím Carolina Hurricanes uvoľnil z profesionálnej skúšobnej zmluvy útočníka Zacha Aston-Reeseho, ktorý v minulej sezóne zaznamenal 10 gólov a 14 bodov v drese Maple Leafs. Spolu s ním v kempe Hurricanes neuspeli Kieffer Bellows, Cory Conacher, Brendan Perlini, Nick Shore a Nathan Beaulieu.
Musíte vidieť: Crosby zhodil rukavice. Išiel pomstiť LetangaKapitán Pittsburghu Sidney Crosby zhodí rukavice len vzácne, no v piatkovom prípravnom zápase proti Buffalu nezaváhal ani na chvíľu po tom, čo Peyton Krebs poslal za bránou Penguins k ľadu jeho dlhoročného spoluhráča Krisa Letanga:

Video: Šimon Nemec strelil krásny gól v oslabení!Slovenský obranca Šimon Nemec ukazuje, ako sa bojuje o prvý tím. K piatkovej výhre New Jersey 3:0 nad Islanders pomohol svojím druhým gólom v príprave, ktorý temtoraz strelil dokonca v oslabení. Išlo o jeho celkovo štvrtý bod, čím si udržal priemer bod na zápas.

Sumár noci: Príprava: Nemec pomohol k neporaziteľnosti gólom v oslabení + video

06. 10. 2023

Jets sa zranil obranca: „Nie je to dobré“Obranca tímu Winnipeg Jets Ville Heinola nedohral štvrtkový prípravný zápas proti Ottawe pre zranenie dolnej časti tela. Po zápase k nemu tréner Rick Bowness skonštatoval: „Nie je to dobré. Nebude to krátkodobé zranenie.“ Heinola odohral v minulej sezóne za prvý tím 10 zápasov so ziskom asistencie. V nižšej AHL zaznamenal štyri góly a 33 asistencií v 48 dueloch. V tejto sezóne chce získať trvalé miesto v obrane Jets.
Legendu Canucks čaká po 45 rokoch zmenaDlhoročný výkonný pracovník tímu Vancouver Canucks, Stan Smyl, ustupuje zo svojej pozície v oddelení hokejových operácií a hoci už nebude pre tím pracovať na každodennej báze, zahrnutý v ňom stále zostane ako ambasádor v komunite a biznise. Ak zahrnieme aj hráčsku a trénerskú kariéru, Smyl venoval Canucks posledných 45 rokov. V roku 1991 bol prvým hráčom, ktorému Canucks vyradili číslo.
Video: Bedard neskóroval, ale jeho nájazd obletel svet. Zalietal si aj on Do prehľadu najkrajších akcií Connora Bedarda sa to nedostane, ale stojí to za videnie. Hoci generačný talent v službách Chicaga Blackhawks neuspel v štvrtkovom zápase proti Minnesote v samostatných nájazdoch, aj s pričinením skúseného brankára Marc-Andre Fleuryho jeho nájazd obletel svet:

Sumár noci: Príprava: 12 zápasov, Tatar sa snažil odpútať od nuly. Zažil nepríjemný zvrat + video

05. 10. 2023

Palmieri urobil významný krok k návratuÚtočník Kyle Palmieri z tímu New York Islanders sa v stredu pripojil na ľade k svojim spoluhráčom po prvýkrát od otvorenia tréningového kempu. Tridsaťdvaročný veterán utrpel nešpecifikované zranenie počas letnej prípravy a doteraz korčuľoval individuálne. Po tréningu povedal, že by si rád zahral v zápase ešte počas prípravy. Ak sa tak však nestane, nebude mu to vadiť. Základná časť pre Islanders štartuje 14. októbra duelom proti Sabres.
Kľúčový útočník Senators stále nie v ideálnom staveÚtočník Ottawy Josh Norris vynechal stredajší tréning pre pretrvávajúce problémy s ramenom a vo štvrtok vynechá aj prípravný zápas proti Winnipegu. Tréner DJ Smith povedal, že by mohol hrať v sobotu proti Montrealu. Norris pre zranenie ramena vynechal väčšinu minulej sezóny. Minulý týždeň sa zbavil dresu zakazujúceho kontakty, no do prípravného zápasu ešte nezasiahol.
Anisimov na skúške neuspelTím Detroit Red Wings v stredu oznámil, že uvoľnil z profesionálnej skúšobnej zmluvy útočníka Arťoma Anisimova. Tridsaťpäťročný rodák z Jaroslavľu strávil minulú sezónu v Lehigh Valley z nižšej AHL. V NHL predtým odohral 771 zápasov so ziskom 180 gólov a 196 asistencií. Hrával za Rangers, Blue Jackets, Blackhawks a Senators.
Kaliyev mal pojednávanie s disciplinárkouOddelenie hráčskej bezpečnosti NHL oznámilo, že na stredu naplánovalo pojednávanie s útočníkom Los Angeles Arthurom Kaliyevom. Ten sa v utorkovom prípravnom zápase proti Anaheimu previnil faulom kolenom na Chasea De Lea, ktorý duel nedohral. Od rozhodcov zaň dostal dve trestné minúty. Verdikt ešte nebol oznámený.
Video: Slafkovský utrpel poranenie, potreboval menšie ošetrenie Slovenský útočník tímu Montreal Canadiens, Juraj Slafkovský, potreboval počas stredajšieho tréningu menšie ošetrenie priamo na striedačke, keď utrpel menšiu ranu na brade. Následne sa vrátil k aktivitám na ľade. Jeho tím čaká posledný prípravný zápas v sobotu proti Ottawe. V predošlých štyroch zaznamenal košický rodák gól a asistenciu.

04. 10. 2023

Netrénujú s tímom, ale Oilers s nimi pre štart sezóny počítajúObranca Mattias Ekholm a útočník Ryan McLeod momentálne netrénujú s tímom a nezasiahnu už ani do prípravných zápasov, no tím Edmonton Oilers očakáva, že budú obaja k dispozícii na začiatku základnej časti. Ekholma trápi podľa trénera Jaya Woodcrofta zranenie bedrového svalu, McLeod má nešpecifikované zranenie „mäkkého tkaniva“. Oilers otvoria sezónu 11. októbra proti Vancouveru.
Musíte vidieť: Milano strelil proti Bruins krásny gólÚtočník Washingtonu Sonny Milano sa v utorkovom prípravnom zápase proti Bostonu zaskvel krásnym zakončením gólovej akcie. Skórovať mu neznemožnil aj držiteľ Vezinovej trofeje, Linus Ullmark:

03. 10. 2023

Krug zažil debut v prípraveObranca St. Louis Torey Krug absolvoval v pondelok svoj prvý prípravný zápas pred sezónou 2023/24. Proti Columbusu odohral 24 a pol minúty s troma „mínuskami“ a asistenciou. Blues 13. septembra oznámili, že Krug utrpel zranenie pravej nohy, a minulý týždeň sa začal zapájať naplno do tréningov.
Obranca Colorada by mal stihnúť štart sezónyObranca Colorada Josh Manson by mal byť pripravený hrať v otváracom zápase sezóny, ktorý Avalanche odohrajú 11. októbra proti Los Angeles. V príprave ešte nehral po tom, čo v lete absolvoval operáciu natrhnutého šikmého brušného svalu a hlbokého svalu quadratus lumborum.
Troch hráčov Montrealu sužujú zraneniaTím Montreal Canadiens v pondelok oznámil, že útočníkov Alexa Newhooka a Joela Armiu, ako aj obrancu Gustava Lindstroma, trápia zranenia v hornej časti tela. Stav všetkých troch sa posudzuje na dennej báze.
Musíte vidieť: Nemec bol súčasťou pekného „tic-tac-toe“ gólu Slovenský obranca Šimon Nemec bodoval aj v treťom prípravnom zápase, keď bol v pondelok súčasťou peknej gólovej kombinácie, po ktorej Jack Hughes zvyšoval na 5:3. Nakoniec to viedlo k výhre New Jersey 6:5 nad Islanders.

Sumár noci: Všetci Slováci bodovali pri výhrach, Ružička aj skóroval + video

Video: Ružička skóroval ako piaty Slovák v prípraveSlovenský útočník Adam Ružička v prvých troch prípravných zápasoch nazbieral tri asistencie. V pondelkovom zápase Calgary proti Winnipegu sa už presadil aj strelecky. Stal sa tak piatym Slovákom z gólom v príprave na novú sezónu NHL po Kelemenovi, Nemcovi, Slafkovskom a Chromiakovi.

Sumár noci: Všetci Slováci bodovali pri výhrach, Ružička aj skóroval + video

02. 10. 2023

Podkolzin neprežil škrtyMedzi hráčov, ktorí v nedeľu neprežili škrty, sa zaradil aj útočník Vasilij Podkolzin, ktorého Vancouver poslal do Abbotsfordu z AHL. Desiatka draftu 2019 má skúsenosti zo 118 zápasov NHL a do tréningového kempu vstupoval s tým, že bude bojovať o miesto v prvých dvoch útokoch. „Hranie 10-12 minút na zápas nie je pre neho prínosom a máme chlapcov, ktorí sú pred ním, pokiaľ ide o hokejové IQ,“ poznamenal tréner Rick Tocchett, ktorý aj ocenil hráčovu pracovitosť. „Pokiaľ ide o tvrdú prácu, spĺňa všetky kritéria, no čítanie hry a hokejové IQ sú veľmi dôležité veci pre jeho rozvoj.“

01. 10. 2023

Penguins najali bývalého asistenta GM SenatorsTím Pittsburgh Penguins v sobotu oznámil, že najal do pozície poradcu hráčskeho rozvoja a skautingu Trenta Manna, ktorý strávil predošlých 12 sezón v organizácii Ottawa Senators, na záver ako asistent generálneho manažéra. Mann skončil v Ottawe v júli, šesť mesiacov po tom, čo dostal v organizácii prekvapujúcu výpoveď jeho brat Troy, ktorý trénoval záložný tím z AHL.

30. 09. 2023

Video: Mladý fanúšik sa dostal do vytrženia. Crosby mu daroval pukMladý fanúšik Pittsburghu zažil vo štvrtok svoj najlepší deň v živote po tom, čo mu medzi tretinami prípravného zápasu Penguins proti Sabres daroval domáci kapitán Sidney Crosby puk. Jeho reakcia sa stala v zámorí hitom internetu:

Staios opúšťa Edmonton. Smeruje do Ottawy Steve Staios rezignoval na post špeciálneho poradcu Oddelenia hokejových operácií tímu Edmonton Oilers a pripojil sa k tímu Ottawa Senators, kde bude pracovať ako prezident Oddelenia hokejových operácií. Klub z hlavného mesta Kanady tiež potvrdil, že aj po príchode nového majiteľa zostane v sezóne 2023/24 generálnym manažérom Pierre Dorion. Staios ním bol v tíme Hamilton Bulldogs z juniorskej OHL, ktorý tiež vlastní Michael Andlauer.
Romanov je pripravený na návrat do akcieObranca Alexander Romanov z tímu New York Islanders by mal odohrať svoj premiérový prípravný zápas v tomto roku v sobotu. Romanov doteraz v tréningovom kempe len trénoval a zapájal sa do modelových zápasov. V lete absolvoval operáciu ramena. V sobotu by mal nastúpiť v páre s Ryanom Pulockom.
Guentzel pocestuje s PenguinsÚtočník Jake Guentzel v piatok po prvýkrát od operácie pravého členka trénoval a pocestuje s Penguins do Halifaxu, kde v pondelok odohrajú prípravný zápas proti Senators. Guentzel robí pokroky, no stále sa očakáva, že vynechá okolo prvých piatich zápasov základnej časti.
Video: Chromiak zoči-voči hviezdnemu brankárovi. A góóól!V piatok sme sa v príprave NHL dočkali štvrtého slovenského gólu. Ako štvrtý Slovák ho strelil útočník Los Angeles Martin Chromiak, ktorý uspel z úniku proti brankárovi Anaheimu Johnovi Gibsonovi, aby na konci prvej tretiny obnovil vedenie svojho tímu na 2:1.

Sumár noci: Príprava: Štyria Slováci v akcii, Chromiak skóroval v súboji Slovákov + video

29. 09. 2023

Video: Ružička skóroval v nájazdoch. Po trpezlivom zakončení odletela fľašaBrankári tímu Calgary Flames Jakob Markstrom a Dan Vladař boli vo štvrtok pri nácviku samostatných nájazdov prekonateľní len ťažko. A jedným z mála hráčov, ktorí na nich našli recept, bol aj slovenský útočník Adam Ružička. Kamaráta Vladařa sa mu podarilo prekonať efektne s využitím trpezlivosti. Čerešničkou na pomyselnej torte bola lietajúca fľaša.

Tkachuk vynechá niekoľko tréningov, kedy si zahrá Norris?Tréner Ottawy D.J. Smith informoval, že kapitán Brady Tkachuk, ktorého počas tréningu zasiahla vysoká hokejka do oka, vynechá pár dní tréningu po tom, čo mu museli ranu zašiť. Vážnemu poškodeniu sa vyhol. Medzitým, útočník Josh Norris, ktorý pre zranenie ramena nechodil na začiatku kempu do kontaktov, vyjadril nádej, že zhruba do týždňa odohrá prvý prípravný zápas. Smith očakáva, že jeho zverenec bude na štart sezóny pripravený.
Ehlers sa vrátil k tímu, ako je na tom Perfetti?Útočník Nikolaj Ehlers sa vo štvrtok objavil na ľade medzi spoluhráčmi z tímu Winnipeg Jets. Do kontaktov chodiť ešte nemohol. Doteraz v príprave nehral pre problémy s krkom, no tím dúfa, že bude hrať v pondelok v Calgary. V predošlom zápase proti Flames utrpel zranenie útočník Cole Perfetti, ktorého do hlavy zasiahol ramenom Martin Pospíšil. Vo štvrtok nebol súčasťou hlavnej tréningovej skupiny. Podľa trénera Ricka Bownessa sa cíti dobre a jeho stav sa posudzuje denne.
Video: Mišiak zažil tvrdé privítanie v NHL. Hviezdni veteráni ho pomstiliMladý slovenský útočník Martin Mišiak odohral vo štvrtok v drese Chicaga svoj prvý prípravný zápas v NHL. V druhej tretine ho tvrdo narazil Huntek Skinner zo St. Louis, do ktorého sa následne obuli Corey Perry a Nick Foligno. Prvý menovaný ho nakoniec zložil na ľad, čo ocenili aj fanúšikovia v United Center potleskom. Dobrou správou bolo, že Mišiak po zákroku duel dohral.

Sumár noci: Mišiak debutoval, Nemec sa opäť presadil. Bedard okamžite faktorom + video

Video: Nemec opäť bodoval, dostal sa do potýčky s draftovou jednotkouSlovenský obranca Šimon Nemec bodoval aj vo svojom druhom prípravnom zápase, tentoraz prihrával na gól pri výhre New Jersey 3:2 nad Rangers. Tyler Toffoli po jeho krížnej prihrávke otvoril skóre zápasu:

Sumár noci: Mišiak debutoval, Nemec sa opäť presadil. Bedard okamžite faktorom + video


Nemec sa zviditeľnil aj potýčkou s Alexisom Lafreniereom na konci druhej tretiny. Draftová dvojka z roku 2022 i draftová jednotka z roku 2020 následne dostali menšie tresty za hrubosť.

|< <   31 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies