Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Musíte vidieť: Slafkovský odohral najlepšie striedanie Montrealu za roky. Expert nežartuje! Slovenský útočník Juraj Slafkovský si za svoj výkon pri výhre Montrealu 4:2 nad Columbusom vyslúžil pochvaly. Hoci svoje šance na gól nevyužil, založil akciu vedúcu k zvratu a prezentoval sa veľmi dobrou hrou. Dokonca v druhej tretine predviedol spolu s Coleom Caufieldom a Christianom Dvorakom striedanie, o ktorom novinár Brian Wilde skonštatoval toto: „Toto mohlo byť najlepšie striedanie Habs za niekoľko rokov. Nežartujem. Caufield a Slafkovský to tam cyklili stále dokola a dokola. Slafkovský vyhrával súboje pri mantineli, čo ukázalo potrebu tejto zručnosti, aby našiel v NHL svoj úspech. Nič z tohto by sa nedialo, ak by ich nevyhrával.“


14. 09. 2024

Video: Dvorský vyspovedal Pekarčíka. Položil mu zaujímavú otázku Slovenský útočník Dalibor Dvorský sa počas nováčikovského kempu v tíme St. Louis Blues zahral na reportéra. A jeho respondentom nebol nikto iný, ako krajan Juraj Pekarčík. Tomu položil aj jednu zaujímavú otázku – opýtal sa ho, čo hovorí na svojich spolubývajúcich. Pekarčík odvetil: „Spolubývajúci? Na teba? Si dobrý chalan.“ Dvorský s úsmevom zareagoval: „Dobrá odpoveď.“

Video: Okuliar sa prezentoval krásnou prihrávkou na gólSlovenský útočník Oliver Okuliar sa v prvom zápase v drese Floridy bodovo presadil. Už v úvode zápasu prihrával na otvárací gól Gracyna Sawchyna. Nakoniec viedol až k výhre 5:2 nad Nashvillom:

Pozri aj: Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video

Video: Slovenský útočník sa prezentoval peknou prihrávkou na gólSlovenský útočník Martin Mišiak sa prezentoval peknou prihrávkou, po ktorej AJ Spellacy obnovil vedenie Chicaga v zápase proti St. Louis na turnaji nádejí Tom Kurvers Prospect Challenge.

Pozri aj: Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video

Video: Prvý gól v histórii Utahu strelil Slovák! Prvý neoficiálny gól tímu Utah Hockey Club strelil slovenský útočník Peter Repčík, ktorý v piatkovom zápase z turnaja nádejí Rookie Faceoff v Los Angeles otváral vyrovnával stav zápasu proti San Jose na 1:1. Repčík je spolu so Servácom Petrovským v nováčikovskom kempe tímu zo Salt Lake City cez pozvánku ako voľný hráč.

Pozri aj: Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video

13. 09. 2024

Aréna Hurricanes ponesie nový názov Počnúc touto sezónou, domáca aréna tímu Carolina Hurricanes bude mať nové meno. Posledných 12 rokov bola hala v Raleigh známa ako „PNC Aréna“. Teraz sa zmení na „Lenovo Center“. Je to výsledkom dohody so spoločnosťou Lenovo, ktorá bude platiť desať rokov do konca ročníka 2023/24.
Veľká nádej Toronta utrpela zranenie hlavy + videoObranca Ben Danford, ktorého Toronto draftovalo v tomto roku z celkového 31. miesta, utrpel vo štvrtkovom modelovom zápase nádejí zranenie hlavy, keď bol narazený na mantinel a väčšinu z nárazu absorbovala hlava. Hlavný tréner Marlies John Gruden, ktorý má na starosti kemp nováčikov, k situácii uviedol: „Podstupuje vyšetrenia. Dúfajme, že bude v poriadku.“

11. 09. 2024

ASMR Video: Šepkajúci Slafkovský vám privodí zimomriavky Tím Montreal Canadiens prišiel opäť so zaujímavým videom. Tentoraz zachytáva prípravu ľadu v Bell Centre štýlom ASMR, ktoré pozostáva z upokojujúcich vzruchov. K tým vás dovedie šepot Juraja Slafkovského:

Flames povýšili HuffmanaTím Calgary Flames povýšil Kerryho Huffmana do pozície riaditeľa hokejovej stratégie. Informuje o tom Tony Androckitis s tým, že Huffman bude naďalej pokračovať aj ako profesionálny skaut, ktorým je v tíme od minulej sezóny. Päťdesiatšesťročný Kanaďan hrával v minulosti v NHL ako obranca. V 401 zápasoch v dresoch Flyers, Nordiques a Senators zaznamenal 145 bodov (37+108). Po hráčskej kariére pôsobil aj ako asistent trénera v nižšej AHL.

10. 09. 2024

Slafkovský bavil opäť ako veľký šéf: Ešte 2 591 990 sekúnd + videoTím Montreal Canadiens zverejnil na svojich sociálnych sieťach video, ktorým upozorňuje na to, že otvárací zápas novej sezóny sa odohrá už presne o mesiac. Redaktor sa pýtal hráčov, či o tom vedia. Oni mu odpovedali „áno“. Postupne sa však jednotka menila na dni, hodiny, minúty a na záver videa sekundy. A kto iný by bol lepšou bodkou videa ako Juraj Slafkovský. Slovenský útočník na otázku, či vedel, že do otváracieho zápasu sezóny zostáva 2 592 000 sekúnd odvetil: „Vlastne aj vedel. Teraz je to 2 591 990 sekúnd.“

Sieň slávy zverejnila meno nástupcu Lannyho McDonalda Hokejová sieň slávy v pondelok oznámila, že bývalý hráč NHL Mike Gartner bude nástupcom Lannyho McDonalda v pozícii predsedu predstavenstva po vypršaní jeho desaťročného pôsobenia v júni 2025. Gartner začne pracovať už od 1. októbra, aby bol jeho prechod hladký. Bude aj súčasťou komisie, ktorá nájde nového prezidenta a výkonného riaditeľa. Gartner odohral v NHL 1432 zápasov so ziskom 708 gólov a 1335 bodov. Členom Siene slávy je od roku 2001.
PWHL už má tímy s celkovou identitou V ženskej profesionálnej hokejovej lige PWHL sa v inauguračnej sezóne 2024/25 predstavilo šesť tímov, ktoré nemali žiadne mená. Pred štartom druhého ročníka však už majú tímy identitu hotovú. Ich celé názvy sú: Boston Fleet, Minnesota Frost, Victoire de Montreal, New York Sirens, Ottawa Charge a Toronto Sceptres. Liga odhalila aj logá klubov:

09. 09. 2024

Video: Hviezda NHL sa zaplietla do veľkej bitky medzi Owensom a Theorym Víťaz Stanleyho pohára, Hartovej trofeje, olympijský šampión a nová hviezda WWE? Hviezdny veterán Corey Perry z tímu Edmonton Oilers sa počas víkendu zviditeľnil, keď dostal úlohu vo wrestlingovom Smackdowne, ktorý sa v piatok večer uskutočnil v Rogers Place. Kevinovi Owensovi pomohol zbiť Austina Theoryho, keď ho zozadu pridržal. Theory inak bojoval po boku Graysona Wallera, ktorý do ringu prišiel v drese Floridy Panthers. Tá zdolala Oilers vo finále tohtoročného Stanleyho pohára.


08. 09. 2024

Raketová ruka: Slafkovský by sa mohol hodiť aj tímom NFL! + video Pre Juraja Slafkovského je najväčšou vášňou hokej. Slovenský útočník tímu Montreal Canadiens by sa však nestratil ani v iných športoch. Počas prípravy na novú sezónu si so spoluhráčmi v rámci rozcvičky zahádzal s loptou pre americký futbal. HabsOnReddit k tomu s dávkou humoru napísali: „Je tam niekoľko tímov NFL, ktoré by mohli využiť 191-centimetrového, 100-kilového quarterbacka s raketovou rukou, ako je Juraj Slafkovský.“

De Leo mieri do KHLÚtočník Chase De Leo sa po dvoch plných sezónach v nižšej AHL rozhodol podpísať jednoročnú zmluvu s tímom Barys Astana z KHL. Dvadsaťosemročný rodák z Kalifornie si naposledy zahral v NHL v ročníku 2021/22 v drese Devils. Predtým si zahral aj za Jets a Ducks. V AHL sa mu zvyklo dariť, ale nikdy nevyužil príležitosť v NHL. V nej odohral len sedem zápasov bez bodového zisku.
Video: Maskoty 2 tímov NHL sa pobili počas bejzbalového zápasu Ešte nezačalo ani obdobie prípravných zápasov a už sme videli v televíziu bitku zástupcov NHL. V sobotu sa na zápase bejzbalovej MLB medzi New York Mets a Cincinnati Reds dostali do konfliktu maskoty tímov New Jersey Devils a New York Islanders, ktorý komentátori okomentovali slovami: „To je to, čo robia chlapci od hokeja.“

07. 09. 2024

Video: Slafkovský je späť v Montreale. Pobyt na ľade si užíva Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa už vrátil do kanadského Montrealu, kde už aj vstúpil do poslednej fázy svojej prípravy na sezónu 2024/25. V zámorí začal s neformálnymi tréningami na ľade a bolo vidno, že si pobyt na ľade užíval. Užíval si aj prítomnosť kamaráta Arbera Xhekaja.


15. 08. 2024

Zomrel bývalý manažér a skaut NHLNHL oznámila, že vo veku 83 rokov zomrel Gilles Leger. Príčiny úmrtia nie sú známe. Leger pracoval 11 sezón vo vedení tímu Quebec Nordiques, v ktorom bol riaditeľom hráčskeho oddelenia a neskôr asistentom generálneho manažéra. Po presťahovaní tímu do Colorada presedlal na skauting. V rokoch 1998 až 2000 pracoval ako skaut Edmontonu, v rokoch 2000 až 2020 ako skaut Rangers.

14. 08. 2024

Rosen ukončí po sezóne kariéruLegendárny komentátor zápasov New Yorku Rangers, Sam Rosen, v utorok oznámil, že po sezóne 2024/25 ukončí svoju kariéru. Sedemdesiatsedemročný rodák z newyorského Brooklynu sa stal hlavným komentátorom zápasov Rangers v roku 1984 a v roku 2016 získal od Hokejovej siene slávy Cenu Fostera Hewitta. Od roku 1996 komentoval aj zápasy NFL.
White podpísal zmluvu s farmou SharksÚtočník Colin White sa dohodol na jednoročnej zmluve s tímom AHL San Jose Barracuda. Dvadsaťsedemročný rodák z Bostonu strávil minulý ročník u Penguins a Canadiens. V 28 zápasoch NHL nebodoval. V nižšej AHL zaznamenal 10 bodov (5+5) v 21 dueloch. V NHL odohral dokopy 320 zápasov so ziskom 113 bodov (44+69). Hrával aj za Senators a Panthers. Ottawa ho draftovala v roku 2015 z 21. miesta.

09. 08. 2024

Brutálne: Na svet sa dostalo video zo šatne Oilers po poslednej prehre vo fináleNa svetlo sveta sa vo štvrtok dostalo video, ktoré zachytáva hráčov tímu Edmonton Oilers po prehre v siedmom zápase finále Stanleyho pohára, v ktorom nedokázali zavŕšiť historický obrat v sérii proti Floride, ktorá sa nakoniec tešila zo svojho prvého Stanleyho pohára v histórii. Pohľad zabolí aj nestranného fanúšika.

01. 08. 2024

Clifford podpísal novú zmluvu s MarliesLance Hornby z denník Toronta Sun informuje, že útočník Kyle Clifford podpísal ročný kontrakt na úrovni AHL s tímom Toronto Marlies. V jeho drese hrával aj v minulej sezóne, v ktorej zaznamenal 28 bodov (10+18) v 53 dueloch. Tridsaťtriročný veterán má skúsenosti zo 753 zápasov NHL, v ktorých strelil 66 gólov a pridal 78 asistencií. V 65 zápasoch play-off získal 16 bodov (4+12). S Los Angeles sa dvakrát tešil zo Stanleyho pohára a neskôr si zahral aj za Maple Leafs a Blues. V NHL si naposledy zahral v ročníku 2022/23.
Dube mieri do BieloruskaÚtočník Dillon Dube sa dohodol na jednoročnej zmluve s tímom Dinamo Minsk z KHL. Dvadsaťšesťročný Kanaďan má za sebou sezónou, v ktorej odohral 43 zápasov v drese Flames so ziskom troch gólov a štyroch asistencií. V rámci NHL strávil celú kariéru v Calgary, ktoré ho draftovalo z 56. miesta v roku 2016. V 325 dueloch zaznamenal 57 gólov a 70 asistencií.

30. 07. 2024

Video: Mičkov sa dočkal slávnostného nadhodu v MLBTalentovaný útočník Matvej Mičkov má po príchode do Philadelphie rušný program. Okrem prípravy na novú sezónu sa napríklad v pondelok musel zastaviť na baseballovom štadióne Citizens Bank Park, kde sa postaral o slávnostný prvý nadhod pred zápasom miestnych Phillies. Predtým sa aj stretol s manažérom tímu Robom Thompsonom, ktorému daroval podpísanú hokejku. Aj on sám dostal dar – dres so svojím menom.


Zomrel člen Siene slávyVo veku 90 rokov zomrel Murray Costello, ktorý bol v roku 2005 uvedený do Hokejovej siene slávy v kategórii budovateľov. Costello bol dlhoročným prezidentom Hockey Canada a Canadiens Amateur Hockey Association. Bol jedným z ľudí, vďaka ktorým sa konali prvé ženské majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Bol aj členom Rady IIHF, ktorá ho tiež uviedla do svojej Siene slávy (v roku 2014). Je aj členom Kanadskej športovej siene slávy a Ottawskej športovej siene slávy. V roku 2017 dostal Rad Kanady. Ako útočník si predtým zahral aj v NHL. V 163 dueloch v dresoch Chicaga, Bostonu a Detroitu zaznamenal 32 bodov.
Kanadský center opúšťa zámorie. Mieri do KHLCenter Nic Petan, ktorý dohrával minulý ročník v organizácii New York Rangers, sa dohodol na zmluve s tímom Ak Bars Kazaň z KHL. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan to mimo Severnej Ameriky skúsi premiérovo. Ako profesionál odohral väčšinu zápasov v AHL, no odohral aj 170 duelov NHL so ziskom 35 bodov (7+28). Obliekol si dresy Winnipegu, Toronta, Vancouveru a Minnesoty. Za ňu odohral šesť duelov so ziskom dvoch asistencií aj v ročníku 2023/24. Následne putoval do newyorskej organizácie, v ktorej však šancu v prvom tíme nedostal.

27. 07. 2024

Jets predĺžili zmluvu so švédskym obrancomTím Winnipeg Jets podpísal novú ročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Simonom Lundmarkom, ktorej hodnota na úrovni NHL je 775 000 amerických dolárov a v nižšej AHL 100 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Švéd bol draftovaný v roku 2019 z 51. miesta, ale v NHL ešte nehral. V minulej sezóne odohral 67 zápasov za Manitobu so ziskom 17 bodov (5+12). V dvoch dueloch play-off nebodoval.

26. 07. 2024

Do Európy smerujú dvaja hráči zo zámoriaObranca Will Butcher podpísal ročný kontrakt s Barysom Astana z KHL a krídelník Josh Currie sa dohodol na ročnej zmluve s Kolínom z nemeckej DEL. Butcher strávil posledné dve sezóny v nižšej AHL, kde v tej poslednej nazbieral tri góly a šesť asistencií v 24 dueloch v drese Wild. V minulosti pritom odohral v NHL 275 duelov za Devils a Sabres so ziskom 114 bodov (16+98). Currie strávil posledný ročník v organizácii Senators, ale hrával len v AHL, kde vyprodukoval 29 bodov (12+17) v 62 dueloch. V minulosti odohral v NHL 22 zápasov za Oilers a Penguins so ziskom piatich bodov (12+17).

25. 07. 2024

Islanders predĺžili zmluvu s obrancomTím New York Islanders podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s obrancom Dennisom Cholowskim, ktorá mu vynesie 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 250 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťšesťročný Kanaďan strávil celý minulý ročník v AHL, kde vyprodukoval 31 bodov (7+24) v 68 stretnutiach. V minulosti si zahral v NHL za Detroit, Seattle, Washington a Islanders. V 117 zápasoch zaknihoval 10 gólov a 20 asistencií.
Wild si upísali útočníka, ktorého získali výmenouTím Minnesota Wild podpísal jednoročný dvojcestný kontrakt s hodnotou 800 000 amerických dolárov na úrovni NHL s útočníkom Graemeom Clarkeom. Clarke sa stal súčasťou organizácie, keď jeho práva vymenil tím New Jersey Devils za Adama Beckmana. Dvadsaťtriročný rodák z Minnesoty odohral v minulej sezóne svoje prvé tri zápasy NHL, v ktorých nebodoval. V 67 zápasoch nižšej AHL zaknihoval 25 gólov a 24 asistencií.

24. 07. 2024

Malentsyn sa vyhol arbitrážiÚtočník Beck Malentsyn ostáva hráčom Buffala Sabres. Obe strany sa vyhli arbitráži a dohodli sa na novej dvojročnej spolupráci, pričom hráč zarobí 2,7 milióna dolárov. Kanaďan odohral poslednú sezónu vo Washingtone a v 81 zápasoch základnej časti získal 21 bodov (5+16), no Capitals ho počas draftu vymenili do Buffala.

  1 z 389   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Suzuki a Caufield späť na ľade. Po ich boku však nebol Slafkovský V minulosti kritizoval Slafkovského, u Mešára je zhovievavý: Neodpisujte ho! Honzek vyzerá naozaj dobre. Urobil obrovský krok vpred, tvrdí riaditeľ Flames Pekarčík hral v jednej formácii s Dvorským. Príliš nenadchol Dvorský: Nie som tlstý, nebojte sa. Tréner o jeho výkone: Sklamaný som nebol, ale... Mladý Slovák strelil historicky prvý gól Utahu. Ďalší štyria Slováci prihrávali + video Phil Kessel je stále bez zmluvy. Aj po ročnej pauze chce pokračovať v NHL, tvrdí insider Hviezdny Sorokin utrpel zranenie. Islanders pozvali do kempu známu tvár Kane pôjde na operáciu. Ako pristúpia Oilers k situácii s platovým stropom?Fínsky útočník Colorada vynechá úvod nového ročníka Niekdajší MVP zápasu hviezd a držiteľ Ceny Marka Messiera ide pracovať pre FlyersVodič, ktorý zabil Gaudreauovcov, mal v krvi alkohol a zostáva vo väzbe. Zase si jazdil ako šialený, povedala mu ženaMešár musí zažiť dobrý kemp: Cítim sa lepšie a viem, čo musím robiť častejšie, tvrdíMičkov zaujal v prvý deň kempu. Dovolil si aj vec, ktorú Tortorella neznáša + video Dynastie NHL VI. – Edmonton a posledná dominantná dynastia v NHLDvorský patrí medzi Top 30 nádejí: Vďaka dvom veciam by už mohol dostať šancu v NHL Hedman: Kapitánstvo nezmení to, kým som Pospíšil pred novou sezónou: Toto je len začiatok GM Vegas o odchode klubového rekordéra: Nebol dôvod, aby sme si ho udržali na tak dlho v takom veku Hviezda Utahu naznačila budúce meno klubu. Chce hrať play-off už v tomto ročníku Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies