Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


27. 07. 2020

Fehérváry sa pochválil výhľadom z izby i ponožkami... + videoSlovenský obranca Martin Fehérváry je už so svojimi spoluhráčmi z tímu Washington Capitals ubytovaný v Hoteli X v Toronte. Mladý Bratislavčan neváhal a hneď sa pochválil výhľadom na Ontárijské jazero, ktoré mu ponúka jeho izba. Na scéne sú aj jeho banánové ponožky:

Lindblom je v zostave i vo Švédsku. Ako to s ním vyzerá?Oskar Lindblom, ktorý nedávno vyhral boj s rakovinou kostí, je medzi 31 hráčmi, s ktorými Philadelphia počíta pre play-off. Švédsky útočník je však zároveň momentálne stále v rodnej krajine. Generálny manažér Chuck Fletcher tvrdí, že už v blízkej budúcnosti by sa to malo zmeniť a mal by sa k tímu pripojiť v Toronte. Tím dúfa, že by sa Lindblom mohol vrátiť do akcie v neskorších fázach play-off a momentálne už korčuľuje po tom, čo dostal od doktorov povolenie trénovať bez obmedzení.
Ekman-Larsson späť v akcii, Keller v kempe tešil najviacKapitán Arizony Oliver Ekman-Larsson sa cez víkend vrátil do tréningového procesu svojho tímu po tom, čo v piatok utrpel ľahšie poranenie pri kolízii so spoluhráčom Carlom Soderbergom. Tréner Rick Tocchett v nedeľu povedal, že jeho mužstvo je pred dohrávkou úplne zdravé. V kempe ho najviac potešili výkony útočníka Claytona Kellera: „Pravdepodobne bol v kempe konzistentne našim najlepším hráčom. V jeho hre nebol útlm a je sebavedomý. Teraz v tom musí pokračovať aj v zápasoch.“
Kotkaniemi je v zostave, dostane šancu aj v presilovkách?Mladý útočník Jesperi Kotkaniemi nechýba v zostave Montrealu pre play-off. Dvadsaťročný Fín, ktorý 6. marca utrpel zranenie sleziny, bol na poslednom tréningu v útoku s Paulom Byronom a Artturim Lehkonenom a zatrénoval si aj v druhej presilovkovej formácii. Canadiens čaká v predkole tvrdý oriešok v podobe Pittsburghu.
Mladý švédsky obranca to dokázal: Je v zostave OilersObranca Phillip Broberg potvrdil očakávania spred pár dní a dostal sa do zostavy Edmontonu pre play-off. Devätnásťročný Švéd, ktorý bol draftovaný vlani z ôsmeho miesta, urobil dobrý dojem v kempe, v ktorom dostal príležitosť po vydarenej sezóne vo švédskej SHL, kde v drese Skelleftea AIK odohral 45 zápasov so ziskom ôsmich bodov. Pôvodne sa očakávalo, že po tretej fáze sa vráti domov. Edmonton nastúpi v utorok v prípravnom zápase proti Calgary. Následne ho bude čakať séria predkola proti Chicagu.
Ferland je pripravený na návratÚtočník Micheal Ferland je pripravený vrátiť sa do zostavy Vancouveru v sérii predkola proti Minnesote po tom, čo v tejto sezóne vynechal 55 zápasov pre vracajúce sa symptómy otrasu mozgu. V tréningovom kempe bol členom tretieho útoku s Antoineom Rousselom a Adamom Gaudetteom. V 14 zápasoch, ktoré bol schopný odohrať v tomto ročníku, zaznamenal gól a štyri asistencie.

26. 07. 2020

Na koho padne voľba? Flames ešte o brankárovi nerozhodliTréner Calgary Flames, Geoff Ward, povedal, že naďalej bude prehodnocovať Cama Talbota a Davida Ritticha predtým, ako vymenuje brankársku jednotku pre kvalifikačné predkolo, v ktorom „Plamene“ nastúpia proti Winnipegu. Ešte predtým sa v utorok stretnú s Edmontonom v prípravnom zápase, čo bude dôležitý prvok pri rozhodovaní. „Myslím si, že je dôležité vidieť oboch pod ostrou paľbou, aby sme videli, na čom sú,“ poznamenal Ward. Okrem Talbota a Ritticha do Edmontonu pocestujú aj Jon Gillies a Artem Zagidulin.
Coyotes využijú zrejme oboch gólmanovHlavný tréner Arizony Rick Tocchet povedal, že jeho tím pravdepodobne v kvalifikačnom predkole proti Nashvillu využije oboch brankárov, Darcyho Kuempera i Anttiho Raantu. „Myslím si, že ak chcete prejsť týmto formátom až na koniec, potrebujete dvoch brankárov. Myslím si, že naši budú chytať obaja,“ poznamenal Tocchet. Kuemper mal v tomto ročníku bilanciu 16-11-2 s 92,8% úspešnosťou zákrokov, Raanta 15-14-3 s 92,1% úspešnosťou zákrokov. Coyotes odohrajú prvé tri zápasy v priebehu štyroch dní, a tak im dvaja kvalitní brankári budú prínosom.
Benn a Seguin sú opäť spolu v jednej formáciiTím Dallas Stars v sobotu znovu spojil Jamieho Benna a Tylera Seguina v prvej formácii, v ktorej ich dopĺňa Denis Gurianov. Zmena prišla po tom, čo v prvých deviatich tréningoch tvorili prvý útok Benn, Gurianov a Roope Hintz, pričom Benn korčuľoval po boku Jasona Dickinsona a Coreyho Perryho. „Bolo mi jasné po pár modelových zápasoch, že Seguin jednoducho nedostával puk. Je to také jednoduché. Je naším najlepším hráčom, takže mu musíme dávať puk. Seguin a Jamie spolu hrávali dlho a dnes sme mohli vidieť tú súhru okamžite,“ poznamenal trénera Rick Bowness.
Carter Hart sa vrátil na ľadBrankár Carter Hart bol v sobotu späť na tréningu tímu Philadelphia Flyers po tom, čo vynechal predošlé dva dni tréningového kempu. Hart mal v tejto sezóne bilanciu 24-13-3 s 91,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,42 inkasovaného gólu na zápas. Philadelphia sa stretne v skupine o nasadenie s Bostonom, Washingtonom a Tampou Bay.

25. 07. 2020

Video: Zdeno Chára prekonal Haláka po zaváhaní spoluhráčaSlovenský obranca Zdeno Chára sa v piatkovom modelovom zápase Bostonu blysol gólom, ktorým dal úspešný finiš útočnej akcii „bielych“, ktorá sa dovtedy nevyvíjala najlepšie. Jeden z jeho spoluhráčov totiž zaváhal pri snahe prihrať puk. Chára sa ho však zmocnil a individuálne sa dostal k zakončeniu. Tým prekonal Jaroslava Haláka v bráne „čiernych“:

Dunn odcestuje s Blues do EdmontonuObranca Vince Dunn bude súčasťou zostavy tímu St. Louis Blues v skupine o nasadenie. Pre nešpecifikované problémy nekorčuľoval od 14. júla, ale hlavný tréner Craig Berube v piatok povedal, že pocestuje do Edmontonu so zvyškom tímu. Dunn zaznamenal 23 bodov (9+14) v 71 dueloch pred prerušením ročníka. Piatkový tréning nedokončil útočník Oskar Sundqvist, ktorý pri páde narazil do mantinelu. Ľad opustil po vlastných.
Dôvod na obavy? Ekman-Larsson nedokončil tréningKapitán tímu Arizona Coyotes, obranca Oliver Ekman-Larsson, opustil predčasne piatkový modelový zápas po osobnom súboji s útočníkom Carlom Söderbergom v strednom pásme. Dôvody na obavy zatiaľ nie sú. „Nemyslím si, že je to také zlé. Mimo ľadu sme ho držali z preventívnych dôvodov. Vyzerá byť v dobrej nálade,“ povedal tréner Rick Tocchet.
Kaše a Pastrňák zrejme pocestujú do Toronta už s tímomOčakáva sa, že Ondřej Kaše a David Pastrňák pocestujú do Toronta spolu so zvyškom tímu Bruins v nedeľu. „Tak mi to bolo naznačené, ale samozrejme, mohlo by sa to zmeniť. Teraz je to však v pláne. Dúfame, že každý dostane povolenie ísť,“ poznamenal tréner Bruce Cassidy. Českí útočníci vynechali prvé dva tréningy po tom, čo museli byť po návrate do Bostonu v karanténe. Na ľade boli raz a následne boli „neschopní účasti“. Doteraz sa do tréningového procesu nevrátili.

24. 07. 2020

Potešil Rus: Toronto pozná MVP svojich modelových zápasovTím Toronto Maple Leafs má za sebou sériu piatich modelových zápasov, po ktorých sa vyberal najužitočnejší hráč. Stal sa ním útočník Iľja Michejev, ktorý v zápase NHL nehral od 27. decembra pre operáciu zápästia. V poslednom zápase potvrdil formu hetrikom. „Myslím si, že bol excelentný počas celého kempu. Je viac ako ktokoľvek iný nadšený, že budeme znova hrať. On aj jeho útok hrá skutočne dobre,“ povedal tréner Sheldon Keefe. Michejev v prvých 39 dueloch svojej nováčikovskej sezóny zaznamenal 23 bodov (8+15). V útoku ho dopĺňajú John Tavares a Mitchell Marner.
Obavy? Hviezdny Hamilton vynechal tréningHviezdny obranca Dougie Hamilton vynechal štvrtkový tréning Hurricanes a jeho status pred odchodom do Toronta nie je známy. Stredajší tréning mal opustiť s viditeľnými problémami, no tréner Rod Brind’Amour sa k tomu nechcel vyjadrovať a odvetil, že hráč je neschopný účasti – tak, ako sa to teraz musí robiť. Pripomeňme, že Hamilton si v januári zlomil ľavú nohu a až do prerušenie ročníka si už nezahral. V predošlých 47 dueloch strelil 14 gólov a pridal 26 asistencií.
Crosby opäť vynechal modelový zápasKapitán Pittsburghu Sidney Crosby nehral vo štvrtkovom modelovom zápase, ale skôr počas dňa korčuľoval individuálne. Potvrdil to hlavný tréner Mike Sullivan. Crosby nedohral sobotný modelový zápas a v stredu už korčuľoval pred tímovým tréningom. Klub cez víkend odletí do Toronta a nie je známe, či hviezdny útočník stihne prípravný zápas proti Philadelphii, ktorý sa odohrá v utorok.

23. 07. 2020

St. Louis dočasne opustí ruský útočníkTím St. Louis Blues odštartuje svoju púť v play-off s Ivanom Barbašovom v základnej zostave, ale krátko na to s ruským útočníkom nebude môcť počítať. Tom Timmermann zo St. Louis Post-Dispatch informuje, že Barbašov po jednom alebo dvoch zápasoch tím opustí, aby bol pri narodení svojho dieťaťa. A hoci vynechá len pár dní, po návrate bude musieť byť štyrikrát za štyri dni testovaný negatívne na Covid-19, takže by mohol vynechať aj zápasy prvého kola play-off. Pripomeňme, že pred ním odohrá St. Louis tri zápasy o nasadenie.
Je NHL neľudská?David Waldstein z NY Times priniesol vyjadrenie jedného z radových zamestnancov NHL, ktorí sa museli po prerušení ročníka zmieriť so znížením platov. Stále im ich neobnovili v plnej výške, hoci v súčasnosti už musia pracovať na obnovení ročníka. „Je neľudské, že viac ako 100 zamestnancov NHL riskuje svoje zdravie a svoju existenciu, aby masám priniesli naspäť hokej a nie sú za to kompenzovaní ani im nie je nič prisľúbené,“ poznamenal zamestnanec, ktorý chcel zostať v anonymite.
Dnes ožije klub zo Seattlu + videoVyzerá to tak, že po pár odkladoch sa dnes dočkáme mena najnovšieho tímu NHL zo Seattlu. Organizácia totiž oznámila, že práve 23. júla „ožije“. Obsah oznámenia nie je známy, ale očakáva sa, že pôjde o oznámenie mena. Nie je však známe, či spolu s ním bude predstavené aj logo.

22. 07. 2020

Vydanie hry NHL21 sa posúvaVydanie tradičnej hry NHL od EA Sports sa tento rok posunie. Spoločnosť v pondelok oznámila, že NHL21 sa nevydá v septembri, ale až v októbri. Stane sa tak preto, lebo koronavírus ovplyvnil aj svet vývoja počítačových hier. Prvé ukážky z hry budú dostupné už v auguste. Doteraz ešte nie je ani známe, kto bude na obálke hry. Vlani to bol Auston Matthews z Toronta, kým Elias Pettersson a Patrik Laine figurovali na verziách určených pre Švédsko, resp. Fínsko.

19. 07. 2020

Toronto podpísalo zmluvu s fínsko-americkým obrancomTím Toronto Maple Leafs v sobotu podpísal novú dvojročnú, dvojcestnú zmluvu s obrancom Teemu Kivihalmem. Na úrovni NHL má ročnú hodnotu 725 000 amerických dolárov. Dvadsaťpäťročný fínsky reprezentant zaznamenal štyri góly a 14 asistencií v 55 zápasoch, ktoré odohral v sezóne 2019/20 za Toronto Marlies v AHL. Pred príchodom do organizácie v minulom roku strávil dve sezóny v drese Kärpätu vo fínskej Liige. V 104 dueloch zaznamenal 50 bodov. Predtým pôsobil v Spojených štátoch amerických, kde sa narodil. V NHL ho draftoval Nashville – zo 140. miesta v roku 2013.

16. 07. 2020

Nashville sa lúči s fínskym brankáromBrankár Niclas Westerholm bol v stredu umiestnený na nepodmienečnú waiver listinu nechránených hráčov s cieľom ukončiť spoluprácu s tímom Nashville Predators. Dvadsaťdvaročný Fín podpísal zmluvu s Predators v roku 2018, ale pokračoval v chytaní vo Fínsku. V drese SaiPy mal v tomto ročníku 89,6% úspešnosť zákrokov v 40 stretnutiach.

14. 07. 2020

Vegas si upísalo nedraftovaného brankáraKanadský brankár Logan Thompson podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s tímom Vegas Golden Knights. Platiť bude od budúcej sezóny. Dvadsaťtriročný rodák z Calgary je profesionálom od ročníka 2018/19. V poslednej sezóne odchytal 32 zápasov ECHL v drese South Carolina Stingrays. Pri bilancii 23-8-1 dosiahol 92,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,25 inkasovaného gólu na zápas. Súčasný generálny manažér Vegas Kelly McCrimmom ho pozná z tímu WHL, ktorý vlastní – Brandon Wheat Kings. Dokonca ho trénoval a spolu získali titul v roku 2016.
Tarasenko a ďalší 13 zranení hráči boli aktivovaníTím St. Louis Blues v pondelok potešil svojich fanúšikov, keď z listiny zranených hráčov aktivoval hviezdneho útočníka Vladimira Tarasenka, ktorý nehral od konca októbra pre zranenie ramena. Podobných správ sa však dočkali aj fanúšikovia iných tímov. Aktivovaní boli aj: Jakob Chychrun (ARI), Sami Vatanen, Dougie Hamilton (obaja CAR), Matt Calvert, Philipp Grubauer, Nazem Kadri, Mikko Rantanen (všetci COL), Joakim Nygard (EDM), Dryden Hunt (FLA), James van Riemsdyk (PHI), Jan Rutta (TBL), Alex Tuch (VGK) a Luca Sbisa (WPG).

12. 07. 2020

Coyotes končia zmluvu s americkým centromCenter Andy Miele bol v sobotu zapísaný na nepodmienečnú waiver listinu nechránených hráčov s cieľom ukončiť s ním zmluvu. Tridsaťdvaročný rodák z Detroitu sa v tejto sezóne vrátil do Severnej Ameriky po dvoch sezónach v Európe. V organizácii Arizony však neprerazil dvere prvého tímu a hral len v nižšej AHL. V drese Tucsonu si pripísal 15 gólov a 48 bodov v 58 stretnutiach.

11. 07. 2020

Výkonný riaditeľ Stars mení svoju pozíciuVýkonný riaditeľ tímu Dallas Stars, Jim Lites, prechádza do pozície predsedu organizácie. Uvoľnené miesto zaplní prezident Brad Alberts, ktorý bude dohliadať nad všetkými operáciami tímu. Lites mu bude poradcom a zároveň bude dohliadať na mimohokejové aktivity organizácie, ktorú vlastní rodina Gaglardiových. Lites je so Stars spätý dlhodobo. Prvé pôsobenie zažil v rokoch 1993 až 2002 a po ročnej pauze sa vrátil a pracoval pre ňu do roka 2007. Jeho aktuálne pôsobenie začalo v roku 2011.
Hokejová sieň slávy otvára svoje dvere verejnostiHokejová sieň slávy v piatok oznámila, že budúcu stredu znovu otvorí svoje dvere verejnosti. Prestížna inštitúcia v centre Toronta bola uzavretá pre šírenie koronavírusu od 14. marca. Pri jej otvorení budú musieť byť dodržané určité podmienky – môže sa zaplniť len na 70 % svojej kapacity a návštevníci musia nosiť na ústach a nose rúška. Zakázané bude aj dotýkať sa Stanleyho pohára.

10. 07. 2020

Foto: Lehner ukázal úctyhodné betónyV súčasnosti brankársky výstroj ponúka možnosť na umeleckú sebarealizáciu nie len pomocou masiek, ale aj betónov, vyrážačiek i lapačiek. Najkreatívnejšia v tomto smere je spoločnosť Brian's, ktorá dodáva chrániče aj pre Robina Lehnera, ktorý pred prestupovou uzávierkou posilnil Vegas. A práve rytieri zdobia jeho betóny, ktoré ukázal tento týždeň:


A ešte skoršie ukázal aj svoju novú masku od Davida Gunnarssona:

Wild majú nového riaditeľa, ktorý pomáhal vyskladať CanucksTím Minnesota Wild najal do pozície riaditeľa amatérskeho skautingu Judda Bracketta, ktorý odviedol veľmi dobrú robotu vo svojom niekdajšom pôsobisku. Rovnakú pozíciu zastával vo Vancouveri, s ktorým pracoval od roku 2015 a bol dôležitou súčasťou zboru, ktorý draftoval hráčov, ako sú Elias Pettersson, Brock Boeser či Quinn Hughes.

|< <   102 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies