Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


10. 07. 2020

Jets už otvorili svoje tréningové zariadenieTím Winnipeg Jets vo štvrtok informoval, že už otvoril svoje tréningové zariadenie pre hokejistov, ktorí sa chcú zapojiť do druhej fáze plánu návratu. Tá začala 8. júna, ale klub Bell MTS Iceplex neotvoril, pretože v meste neboli hráči, ktorí by halu využili. Pripomeňme, že tréningové kempy by mali začať už budúci týždeň v rámci tretej fázy návratu. Jets budú v predkole čeliť Flames.

08. 07. 2020

Smutná správa: Štvornásobný šampión NHL bojuje o životSmutnú správu priniesol Howard Berger z Between the Posts. Niekdajší útočník tímu Toronto Maple Leafs, ktorý v 60. rokoch minulého storočia získal všetky štyri Stanleyho poháre pod Punchom Imlachom, je v život ohrozujúcom stave po dlhom boji s rakovinou. Shack, ktorý má momentálne 83 rokov, hrával v NHL v rokoch 1959 až 1975. Obliekol si aj dresy Rangers, Bruins, Kings, Sabres a Penguins. V 1047 zápasoch zaznamenal 465 bodov (239+226). Trikrát si zahral v zápasoch hviezd.

04. 07. 2020

Video: To najlepšie z oslabení 3 proti 5 aj s dvoma SlovákmiSpríjemnite si deň pohľadom na tie najkrajšie gólové momenty, ktoré priniesli v histórii oslabeniach troch proti piatim. V zostrihu nájdeme aj dvoch Slovákov – kým obranca Róbert Švehla sa dopustil chyby, ktorá skončila gólom Scotta Niedermayers z úniku (nájdete v čase 2:40), center Michal Handzuš umne vypichol puk protihráčovi, aby sa Mike Richards dostal do obrovskej šance, z ktorej sa nemýlil (nájdete v čase 7:46).

McDavid a Draisaitl už sú v Edmontone a začali s tréningom + fotoNajväčšie hviezdy tímu Edmonton Oilers, Connor McDavid a Leon Draisaitl, sa v piatok po prvýkrát zapojili do druhej fázy plánu návratu NHL. McDavid sa do Edmontonu vrátil z Toronta, Draisaitl z Nemecka. Po prvýkrát v tímovom zariadení trénovali aj Zack Kassian, Tyler Ennis a Darnell Nurse.

03. 07. 2020

Canucks odkladajú turnaj nádejí, Red Wings svoj zrušiliTím Vancouver Canucks odložil tohtoročný turnaj nádejí Young Stars Classic na neurčito. Je to zrejmé rozhodnutie vyplývajúce z obáv obklopujúcich koronavírus. Turnaj sa mal pôvodne konať 11. až 15. septembra v Pentictone z Britskej Kolumbie. Zúčastniť sa ho mali Canucks, Calgary Flames, Edmonton Oilers a Winnipeg Jets. Už skôr počas týždňa oznámili Red Wings, že tohtoročný turnaj nádejí v Traverse City úplne zrušia.
Oilers predlžujú spoluprácu s tímom z nižšej ligyTím Edmonton Oilers si v týchto neistých časoch vyriešil jeden z otáznikov. Nakoniec mi neprinesie väčšie zmeny. „Olejári“ sa dohodli na viacročnom predĺžení spolupráce s tímom Wichita Thunder z ECHL, aby tak udržali kontinuitu svojho rozvojového systému. „Thunder boli posledné tri roky prvotriednym partnerom a veľmi dôverujeme trénerovi Ramseymu a organizácii Thunder, že budú rozvíjať budúcich hráčov pre (Bakersfield) Condors (z AHL) a Oilers,“ vyhlásil Bill Scott, asistent prezidenta hokejových operácií.

30. 06. 2020

Video: Halák už trénoval v Bostone. Do kempu príde štvorica gólmanovV rámci druhej fázy plánu návratu NHL hráči trénujú v tréningových zariadeniach svojich tímov dobrovoľne. V Bostone pritom už zarezávajú obaja Slováci, keď sa k Zdenovi Chárovi pridal už aj Jaroslav Halák. Tomu robil na ľade spoločnosť aj Tuukka Rask, s ktorým sa počíta v play-off ako s jasnou jednotkou. Tréner Bruce Cassidy však povedal, že tím bude mať od tréningového kempu k dispozícii až štyroch gólmanov – pre prípad potreby budú k dispozícii aj Dan Vladař a Maxime Lagace.

Ako budú pracovať komentátori počas play-off?Dohrávanie sezóny 2019/20 bude pre koronavírus špeciálne. Zápasy sa budú hrať pod prísnymi opatreniami v dvoch mestách. Situácia sa pritom dotkne aj zámorských komentátor, ktorí sú zvyknutí pracovať priamo z arény. Tentoraz však budú musieť pracovať z externých štúdií a pre televízie bude produkovaný jediný stream. Grafiku k nemu si už vytvoria televízie. „Bude to odlišné. Z arény a od divákov čerpáte veľa energie. Keď ste v aréne, vidíte všetko. Budú tam veci, ktoré si nevšimneme, pretože na obrazovke nebudú viditeľné,“ poznamenal Rob Corte zo Sportsnet.
Detroit bude mať kemp v Little Caesars AréneTím Detroit Red Wings zvyčajne usporadúva svoj tréningový kemp v Traverse City, kde sídli jeho záložný tím. V rámci tretej fázy plánu návratu NHL ho však z obáv pred koronavírusom zrealizuje vo svojej domovskej hale Little Caesars Arena v Detroite. „Zdravie a bezpečnosť našich fanúšikov, hráčov a personálu sú naša top priorita,“ povedal generálny manažér Steve Yzerman.

26. 06. 2020

Hurricanes využijú v predkole tieto dresyTím Carolina Hurricanes vo štvrtok oznámil, že sa do akcie vráti v čiernych alternatívnych dresoch. Bude ich v zápasoch predkola proti Rangers, v ktorých bude vedený ako domáci tím. Alternatívne dresy využijú v takej situácii aj Coyotes. Mimochodom, Hurricanes mali v čiernych dresoch v tejto sezóne bilanciu 7-5-1, vlani 11-2-2 a v play-off 2019 5-2. Dokopy im tak priniesli 23 výhier, 9 prehier a 3 remízy.


Brett Pesce v drese, ktorý Canes praje (Sportsnet/AP)

25. 06. 2020

Sedinovci budú mať svoju vlastnú trofejDaniel a Henrik Sedinovci toho urobili veľa pre Vancouver a jeho komunitu. Preto sa im Canucks rozhodli vrátiť láskavosť a vytvorili Cenu Daniela a Henrika Sedinovcov, ktorá sa bude v rámci organizácie udeľovať hráčovi, ktorý najlepšie zosobní príkladnú prácu v komunite a humanitárnu pomoc. Prvýkrát sa udelí už začiatkom júla.
Columbus opúšťa švédsky krídelníkKrídelník Jakob Lilja bude od budúcej sezóny pôsobiť v tíme Barys Nur-Sultan z Kontinentálnej hokejovej ligy. Dvadsaťšesťročný Švéd strávil ročník 2019/20 v organizácii Columbus Blue Jackets. V drese tímu NHL odohral 37 zápasov so ziskom dvoch gólov a troch asistencií. V nižšej AHL absolvoval v drese Clevelandu ďalších 22 stretnutí, v ktorých zaznamenal 13 bodov za päť gólov a osem asistencií. V minulosti pôsobil len v rodnom Švédsku.

24. 06. 2020

Boucher odchádza do KHLRuský tím Avangard Omsk z KHL podpísal v utorok jednoročnú zmluvu s americkým útočníkom Reedom Boucherom, ktorý do konca aktuálnej sezóny patrí organizácii Vancouver Canucks. Dvadsaťšesťročný rodák z Michiganu pôsobil v tejto sezóne výhradne v AHL, kde patril medzi najproduktívnejších hráčov a najlepších strelcov. V 53 dueloch v drese Uticy zaznamenal 34 gólov a 67 bodov. Boucher má za sebou aj 133 zápasov NHL so ziskom 20 gólov a 22 asistencií. Okrem Canucks si zahral aj za Nashville a New Jersey, ktoré ho draftovalo v roku 2011 z 99. miesta.
Anaheim urobil zmenu vo vedeníTím Anaheim Ducks v utorok vymenoval do pozície asistenta generálneho manažéra Martina Maddena, ktorý v organizácii pôsobí už 12 rokov. Naposledy bol riaditeľom amatérskeho skautingu, pričom v novej pozícii bude mať pod dohľadom aj kompletný skauting kalifornskej organizácie. V minulosti bol skautom aj pre tímy NY Rangers a Carolina Hurricanes.

20. 06. 2020

Video: Tatar sa prihovoril fanúšikom. Ukázal, ako trénujeAk sa sezóna dohrá, Montreal v kvalifikačnom predkole vyzve favorizovaný Pittsburgh. Medzi opory Canadiens by rád patril aj Tomáš Tatar, ktorý sa doma na Slovensku poctivo pripravuje. Ukázal to aj kanadským fanúšikom, ktorým sa cez video zverejnené na sociálne sieti klubu prihovoril. „Každý deň začínam korčuľovaním na ľade, potom cvičím v posilňovni a zvyšok dňa trávim so svojou rodinou a priateľmi, z čoho som veľmi šťastný,“ povedal okrem iného.

17. 06. 2020

Buffalo urobilo ďalšie zmeny vo vedení i medzi trénermiTím Buffalo Sabres v utorok vyhodil generálneho manažéra Jasona Botterilla a nahradil ho Kevynom Adamsom. Okrem toho sa však s tímom lúčili aj asistenti generálneho manažéra Steve Greeley a Randy Sexton, hlavný tréner záložného tímu Chris Taylor s asistentmi Gordom Dineenom a Tobym Petersenom, ako aj riaditeľ amatérskeho skautingu Ryan Jankowski, ktorého by podľa Elliottea Friedmana mala nasledovať aj skupina amatérskych skautov.

16. 06. 2020

Zagidulin predĺžil zmluvu s CalgaryRuský brankár Arťom Zagidulin a tím Calgary Flames sa dohodli na novej jednoročnej zmluve s hodnotou 700 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 125 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťštyriročný rodák z Magnitogorska zaznamenal v uplynulom ročníku AHL bilanciu 16-7-1 s 89,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,07 inkasovaného gólu na zápas. S Calgary podpísal prvú zmluvu v marci minulého roka po pôsobení v KHL. Doteraz chytal v zámorí len za Stockton.

10. 06. 2020

Stars končia zmluvu s českým obrancomTím Dallas Stars oznámil, že umiestnil obrancu Ondřeja Válu na nepodmienečnú waiver listinu s cieľom ukončenia zmluvy. V nej zostával platný ešte jeden rok. Dvadsaťdvaročný nedraftovaný Čech strávil väčšinu svojej profesionálnej kariéry v nižšej ECHL, kde hrával za Idaho. V tomto ročníku si v 49 dueloch pripísal 15 bodov (5+10). Dostal aj šancu v šiestich dueloch AHL, v ktorých zaznamenal gól a asistenciu.

09. 06. 2020

Zahral si za Chicago a Philadelphiu, teraz končí kariéruObranca Lasse Kukkonen, ktorý si v NHL zahral za Chicago a Philadelphiu, oznámil v pondelok koniec svojej kariéry. Tridsaťosemročný Fín odohral v kanadsko-americkej lige 159 zápasov so ziskom 22 bodov (6+16) po tom, čo ho Blackhawks draftovali v roku 2003 z celkového 151. miesta. Po odchode do Severnej Ameriky si zahral v KHL, Elitserien a posledných sedem rokov strávil v Liige, kde obliekal dres Kärätu z rodného Oulu. V roku 2018 bol kapitánom fínskej reprezentácie na Zimných olympijských hrách.

07. 06. 2020

Obranca organizácie Ducks podpísal zmluvu vo ŠvédskuObranca Joel Persson nebude pokračovať v kariére v organizácii Anaheim Ducks. Podpísal totiž zmluvu s tímom Växjö Lakers z elitnej švédskej SHL. Dvadsaťšesťročný Persson odohral v tejto sezóne 13 zápasov za Edmonton Oilers so ziskom dvoch asistencií a dvoch trestných minút. Väčšiu časť ročníka strávil v AHL, kde v dresoch Bakersfieldu a po výmene San Diega zaznamenal tri góly a 13 asistencií v 34 zápasoch. Táto sezóna bola jeho prvý v zámorí.

06. 06. 2020

Video: Fleury žiari v reklame na štýl Jamesa BondaJeho meno je Fleury. Marc-Andre Fleury... Brankár Vegas Golden Knights si zahral v reklame pre spoločnosť CCM, ktorá sa niesla v duchu Jamesa Bonda. Fleury si v nej prišiel tajnými dverami, otvorenými potiahnutím kvetinky, čo je narážka na jeho prezývku, po nový výstroj, v ktorom sa následne predstavil aj na ľade:

Senators a ich charitatívna nadácia sa rozchádzajúNadácia Ottawa Senators už od 1. augusta viac nebude spájaná s klubom NHL. Charitatívna organizácia to oznámila vo štvrtok: „31. júla 2020 vyprší dohoda medzi Nadáciou Ottawa Senators a klubom, ktorá nadácii umožňovala využívať ochranné známky klubu, vrátane mena Ottawa Senators. Našou prioritou bude naplniť naše súčasné operačné, právne a charitatívne záväzky do 31. júla 2020, po čom sa zameriame na budúcnosť nadácie.“ Senators na to reagovali oznámením, že začnú zvažovať iné formy filantropie. Organizácia mala informovať nadáciu o začiatku tohto procesu už pred mesiacmi, na čo vedenie nadácie protestovalo a povedalo, že tímu nevyhovie. Nadácia sa primárne zameriavala na mládežnícke programy v ottawskej komunite.

05. 06. 2020

Veľká nádej Toronta získala v CHL ocenenieNádejný útočník Nick Robertson, ktorého práva patria tímu Toronto Maple Leafs, sa stal v juniorskej CHL združujúcej OHL, QMJHL a WHL Športovcom roka. Ocenenie sa dáva hráčovi, ktorý počas ročníka prejavuje najšportovejšie správanie. Robertson odohral v drese Peterborough z OHL 46 zápasov, v ktorých strelil 55 gólov (najviac vo všetkých troch ligách), pridal 31 asistencií a nazbieral 40 trestných minút. Osemnásťročný rodák z Michiganu bol Torontom draftovaný v roku 2019 z celkového 53. miesta.

02. 06. 2020

Wideman opúšťa Severnú Ameriku a mieri do KHLObranca Chris Wideman, ktorý bol naposledy súčasťou organizácie Anaheim Ducks, sa v pondelok dohodol na zmluve s tímom Torpedo Nižnij Novgorod z KHL. Tridsaťročný Američan odohral v tejto sezóne 53 zápasov za San Diego v AHL, pričom si pripísal deväť gólov a 22 asistencií. V minulosti odohral v NHL 181 zápasov so ziskom 16 gólov a 29 asistencií. Obliekol si dresy Ottawy, Edmontonu a Floridy.

01. 06. 2020

Budú mať kanadské tímy tréningové kempy mimo Kanady?Elliotte Friedman z televízie Sportsnet nedávno informoval, že tím Vancouver Canucks zvažuje usporiadanie svojho tréningového kempu pred obnovením sezóny na území Spojených štátov amerických, aby sa vyhol 14-dňovej karanténe, ktorá by sa mohla dotknúť jeho hráčov. Generálny manažér Jim Benning verí, že Canucks nie sú jediným kanadským tímom, ktorý to zvažuje.

31. 05. 2020

Sieň slávy oznámi nových členov podľa plánuHokejová sieň slávy, ktorej sídlo je v kanadskom Toronte, oznámi nových členov 24. júna, teda tak, ako sa pôvodne plánovalo. Výber osobností, ktoré do nej budú uvedení, však bude iný. Šéf tejto prestížnej inštitúcie, Lanny McDonald, povedal, že pandémia koronavírusu zabráni dvojdňovému zasadnutiu 17-člennej komisie, ktorá rozhodne o nových členoch Siene slávy. Tí nakoniec budú svoje voľby konzultovať cez telekonferenciu. Zároveň sa nevie, či sa v novembri uskutoční slávnostné uvedenie podľa tradičného scenára.

30. 05. 2020

Coyotes sa vrátia k hraniu štýlovo. Oznámili to videom + videoTím Arizona Coyotes v piatok oznámil, že sa rozhodol vrátiť k hraniu štýlovým spôsobom – retro dresmi „Kachina“, ktoré využije v predkole play-off proti Nashvillu, v každom zápase, v ktorom budú označení za domáci tím. Dresy boli pre tím hlavné od vzniku Coyotes po redesign pred sezónou 2003/04. Keď ich tím začal na občasnej báze znovu používať, fanúšikovia boli z toho nadšení.

Talbot pomohol zachrániť školský hokejový programBrankár Calgary Flames Cam Talbot pomohol zachrániť hokejový program Alabamskej univerzity v Huntsville, ktorej odchovancom je aj on samotný. Škola nedávno oznámila, že si pre finančné následky koronavírusu nemôže viac dovoliť financovať hokejový tím. Talbot sa významnou mierou zapojil do finančnej zbierky, ktorá zatiaľ na podporu programu vyzbierala 521 887 amerických dolárov. Škoda predtým povedala, že by zvážila zmenu názoru, ak by sa vyzbieralo 750 000 dolárov. Túto sumu pomohli dosiahnuť ďalší bývalí hráči tímu Sheldon Wolitski a Taso Sofikitis, ktorí venovali po 125 000 amerických dolárov.
Canucks neobnovia zmluvu s riaditeľom skautinguTím Vancouver Canucks a ich riaditeľ amatérskeho skautingu, Judd Brackett, sa vzájomne dohodli, že nepodpíšu novú zmluvu, keď tá aktuálna vyprší 30. júna. Canucks informovali, že žiadne iné zmeny sa ich skautingu nateraz týkať nebudú. Za konečné rozhodnutia na drafte bude zodpovedný generálny manažér Jim Benning. Brackett pracoval v pozícii riaditeľa od roku 2015, pričom celkovo v oddelení skautingu klubu strávil 12 rokov. Nedávno vraj dostal ponuku na dvojročný kontrakt, ktorý odmietol. Dôvody nie sú známe.

29. 05. 2020

Švédsky center končí v organizácii PenguinsTím Pittsburgh Penguins umiestnil centra Linusa Ölunda na nepodmienečnú waiver listinu s cieľom ukončiť s ním zmluvu. Dvadsaťdvaročný Švéd, ktorého klub draftoval v roku 2017 zo 155. miesta, opúšťa organizáciu, v ktorej sa nedokázal prebojovať do prvého tímu. V nižšej AHL odohral v ročníku 2018/19 61 zápasov so ziskom 15 bodov (6+9) a v tejto sezóne bol na hosťovaní v tíme Brynäs IF zo švédskej SHL, v ktorej vyprodukoval 14 bodov (4+10) v 49 dueloch.

|< <   103 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies