Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


28. 05. 2020

Colorado končí zmluvu s ruským útočníkomTím Colorado Avalanche umiestnil na nepodmienečnú waiver listinu centra Igora Švyrova, s ktorým končí zmluvu. Dvadsaťjedenročný rodák z Magnitogorska bol draftovaný v roku 2017 z celkového 125. miesta. Posledné dve sezóny strávil v tíme Colorado Eagles z nižšej AHL. V tej aktuálnej si pripísal šesť gólov a tri asistencie v 49 stretnutiach.

20. 05. 2020

Gratulujeme: Gáborík má prvé dieťa + fotoNiekdajší vynikajúci slovenský útočník Marián Gáborík, ktorého vrcholom v NHL bol zisk Stanleyho pohára s Los Angeles, zažil v noci z utorka na stredu vrchol životný. V trenčianskej nemocnici sa mu narodila dcérka Bella. Snímkou šťastnej rodinky sa pochválila hokejistova manželka Ivana:

Brankárska nádej Flames získala významné ocenenieBrankár tímu Everett Silvertips, Dustin Wolf, bol v juniorskej WHL ocenený postom najlepšieho brankára sezóny. Talent, ktorý v NHL patrí tímu Calgary Flames, dosiahol v ročníku 2019/20 bilanciu 34-10-2 s 93,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,88 inkasovaného gólu na zápas. Flames draftovali devätnásťročného rodáka z Kalifornie v siedmom kole minuloročného draftu z celkového 214. miesta.
Nová organizácia NWHL odhalila identitu i logo + fotoPrvý kanadský tím v ženskej profesionálnej lige NWHL bude sídliť v Toronte. A v utorok sme spoznali aj jeho identitu. Bude sa volať „Toronto Six“, klubové farby budú identické s tímom Ottawa Senators a logo zahŕňa písmeno „T“, číslo 6 a javorový list. Toronto sa stane šiestym tímom ligy a šestka symbolizuje aj počet hráčov jedného tímu na ľade. Toto meno dostal najviac hlasov aj v online ankete. Dresy budú zverejnené v nadchádzajúcich týždňoch. Takto vyzerá logo:

18. 05. 2020

Leivo stále nie je pripravenýIain MacIntyre z televízie Sportsnet informuje, že útočník Vancouveru Josh Leivo nepatrí k tým hráčom, ktorí sa vďaka prerušeniu sezóny dali po zdravotnej stránke dokopy natoľko, že by boli pripravení naskočiť do akcie pri obnovení ročníka. Leivo si 19. decembra poškodil jabĺčko v kolene a k návratu stále nemá blízko. V tejto sezóne zaznamenal 19 bodov v 36 dueloch.
Pre niekdajšiu veľkú nádej sa šanca v Toronte nenájdeJeremy Bracco je útočník, ktorý zažil vydarenú sezónu 2018/19, keď v AHL zaznamenal 20 gólov a 79 bodov v 75 dueloch. Do tréningového kempu pred touto sezónou vstupoval optimistický, že si dokáže vybojovať miesto v prvom tíme Toronto. To sa nestalo a ani cez sezónu doň nebol povolaný. Teraz Luke Fox zo Sportsnet informuje, že po zrušení sezóny AHL absolvoval s Maple Leafs výstupný rozhovor, čo znamená, že im nebude k dispozícii ani v zálohe, ak sa aktuálna sezóna dohrá. Bracco v strede tejto sezóne požiadal o výmenu, ku ktorej nedošlo. Po sezóne sa môže stať obmedzeným voľným hráčom.

16. 05. 2020

Fínsky obranca opúšťa organizáciu CoyotesMladý obranca Vili Saarijärvi sa vracia do Európy – dohodol sa na zmluve s fínskym klubom Lukko Rauma z elitnej Liigy. Dvadsaťtriročný Fín, ktorý bol draftovaný Detroitom zo 73. miesta v roku 2015, doteraz v NHL nehral. V aktuálnej sezóne bol vymenený do Arizony. Celý ročník strávil v nižšej AHL, v ktorej si pripísal sedem asistencií v 38 dueloch. Po výmene si zvýšil bodový priemer z 0,08 bodu na zápas na 0,24. V zámorí pôsobil od sezóny 2014/15.
NWHL ruší finále svojej sezónyŽenská profesionálna liga NWHL v piatok oznámila, že pre pandémiu koronavírusu ruší tohtoročný boj o Isobel Cup. Vo finále sezóny sa mali stretnúť tímy Boston Pride a Minnesota Whitecaps. Pôvodne sa malo odohrať 13. marca, pričom odložené bolo o deň skôr. Aktuálne rozhodnutie bolo urobené na základe dohody ligy, hráčskej asociácie, hráčok, trénerov a manažmentov zainteresovaných tímov.

15. 05. 2020

Opäť uvidíme Lemieuxa s číslom dresu 66Športový svet dostane ďalšieho Lemieuxa s číslom 66. Tím NFL New York Giants vo štvrtok odhalil čísla dresov jeho nováčikov, pričom zaujalo číslo Shanea Lemieuxa, ktorý bude nosiť 66-ku, ktorú v hokejovom svete preslávil Mario Lemieux v Pittsburghu. Nie je známe, či si ho dvadsaťtriročný rodák z Oregonu vybral práve z rešpektu k hokejovej legende, ale spája sa s ním aj iná hokejová súvislosť. Na Oregonskej univerzite predtým vytvoril dvojičku s Tyrellom Crosbym, takže tam mali nečakané duo Lemieux-Crosby. Ich čísla však vtedy nesedeli – Lemieux mal Jágrovu 68-ku a Crosby 65-ku namiesto 87-ky, ktorú nosí súčasný kapitán Penguins Sidney Crosby.

14. 05. 2020

Video: Forsberg sa pochválil špeciálnym kúskom i talentom priateľkyHviezdny útočník Nashvillu Filip Forsberg využil čas v domácej karanténe na to, aby spolu s priateľkou nacvičili špeciálny trik. A teraz prišiel čas, aby sa ním pochválili svetu. Hokejista ukázal na videu svoje futbalové kvality a jeho priateľka spojila do jedného jazdu na unicykli so zavesením lopty do koša.

Video: Selänne využíva svoju starú prilbu z čias Jets vskutku štýlovoNiekdajší skvelý útočník Teemu Selänne nikdy netajil svoju lásku k rýchlym autám. Okrem toho sa však rád povozí aj na svojej motorke. A nezabúda byť štýlový. Svoje využitie pritom našla jeho stará prilba z Winnipegu:

13. 05. 2020

Video: Holtby hrdinom mimo ľadu. Zachránil mačkuBrankár tímu Washington Capitals Braden Holtby a jeho manželka Brandi pomohli v pondelok zachrániť uviaznutú mačku na moste. Stalo sa tak podvečer, keď boli na prechádzke. Manželka potom túto záchrannú misiu odhalila svetu cez video na sociálnej sieti:


12. 05. 2020

Juniorský tím Portland Winterhawks vyhlásil bankrotVedenie juniorskej ligy WHL potvrdilo, že tím Portland Winterhawks, za ktorý si v minulosti zahrali aj bratia Hossovci, Richard Zedník či Mark Messier, vyhlásil bankrot po tom, čo jeho majiteľ William Gallacher nebol schopný splácať svoje záväzky. Liga aktuálne spolupracuje so správcom konkurznej podstaty a s manažmentom Winterhawks, aby zabezpečila čo najdlhší prevod organizácie na nového majiteľa. „Portland Winterhawks je veľmi úspešný a cenný tím WHL a očakávame, že o získanie vlastníctva klubu bude veľký záujem,” tvrdí súťaž. Winterhawks hrávajú v súťaži od ročníka 1976/77 a trikrát získali titul.

09. 05. 2020

Asistent trénera Leafs si našiel prácu ako hlavný trénerAsistent trénera Toronta, Paul McFarland, akceptoval pozíciu hlavného trénera juniorského tímu Kingston Frontenacs z OHL, za ktorý hráva aj slovenský útočník Martin Chromiak. Tridsaťštyriročný McFarland bol na lavičke Maple Leafs od začiatku tejto sezóny po dvoch sezónach strávených v rovnakej úlohe na lavičke Floridy. Po vyhodení Mikea Babcocka si miesto udržal a ak by sa tento ročník dohrával, do jeho skončenia bude Sheldonovi Keefemu stále k dispozícii. V tomto ročníku mal na starosti presilovky, ktoré sú šieste najlepšie v NHL.

07. 05. 2020

Premiér Britskej Kolumbie ponúka NHL miesto na hranieAgentúra CP informuje, že premiér kanadskej provincie Britská Kolumbia, John Horgan, oslovil vedenie NHL s tým, že jej poskytne miesto na hranie zápasov, ak by liga našla cestu za obnovením sezóny. Horgan napísal list komisárovi Garymu Bettmanovi i šéfovi hráčskej asociácie Donaldovi Fehrovi, že Britská Kolumbia je na niečo také pripravená.
Devils takto odmenia zdravotníkov v prvej líniiTím New Jersey Devils sa rozhodol odmeniť zdravotníkov z RWJBarnabas Health, ktorí aj naďalej bojujú s koronavírusom v štáte New Jersey. Urobil tak cestou venovania 10 000 vstupeniek na zápasy NHL v sezóne 2020/21. Zároveň si zdravotníkov tím plánuje uctiť aj príhovorom hráčov, trénerov a manažérov cez sociálne siete.

06. 05. 2020

Laraque bol prepustený z nemocnice. Ako sa nakazil?Niekdajší bitkár NHL, Georges Laraque, bol v pondelok prepustený z nemocnice po tom, čo mu bol minulý týždeň diagnostikovaný Covid-19. „Skutočne som sa trápil, ale od nedele som už nepotreboval dodatočný kyslík na dýchanie,“ povedal Laraque, ktorému priťažilo, že je astmatikom. A ako sa nakazil? Myslí si, že keď sa snažil v montrealskej oblasti pomáhať dôchodcom s nákupom potravín. „Môžete chytiť infikovaný tovar, dotknúť sa tváre a je to. Iba to ukazuje, že to môžete dostať všade a musíte si dávať pozor,“ poznamenal.

05. 05. 2020

Crosby venoval štedrý dar potravinovej bankeKapitán Penguins Sidney Crosby venoval 100 000 jedál potravinovej banke v Pittsburghu, ktorá ich bude distribuovať cez svoje viaceré asistenčné programy. „Videl som ľudí z Pittsburghu, ako sa zomkli, aby pomáhali druhým, a ja som chcel byť toho súčasťou,“ poznamenal hviezdny útočník. Daná potravinová banka rozdala počas posledných siedmich týždňov pandémie koronavírusu viac ako 1,9 milióna kilogramov jedla, čo je o zhruba 450 tisíc kilogramov viac, ako rozdala za rovnaké obdobie v minulom roku.

04. 05. 2020

Ďalší Švéd opúšťa organizáciu BlackhawksPo Jacobovi Nilssonovi sa z organizácie Blackhawks vracia do rodného Švédska ďalší hráč – Anton Wedin podpísal zmluvu s HV71 z elitnej SHL. Dvadsaťsedemročný útočník odohral v tejto sezóne za Chicago štyri bezbodové zápasy. Väčšinu svojej prvej profesionálnej sezóny v zámorí strávil v AHL, kde si v drese Rockfordu pripísal sedem gólov a desať asistencií v 31 stretnutiach. Chicago s ním podpísalo ročnú zmluvu vlani, keď bol nedraftovaným voľným hráčom.
Video: Panarin ukázal, ako by mali hokejisti maľovať stenyHviezdny útočník Rangers, Artemij Panarin, by mohol byť inšpiráciou pre mnohých hokejistov, ktorí sa snažia zlepšiť svoju strelu a potrebujú si vymaľovať dom. Takto k tomu pristúpil on:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Practicing my power play finish

Príspevok, ktorý zdieľa Артемий Панарин (@artemiypanarin),

Video: Najlepšie góly v súzvuku s bzučiakomUž o niekoľko dní budeme bez akcie v NHL dva mesiace. Pripomeňme si tak tie najlepšie góly ročníka 2019/20, ktoré padli len veľmi krátko predtým, ako časomer ukázal 0:00:

03. 05. 2020

Video: Thornton prišiel ako zázrakom o dlhú braduVeterán Joe Thornton sa so svojou dcérou Aylou postaral o kúzelnícky trik. Tím San Jose Sharks zdieľal video, na ktorom obaja stáli vedľa seba, pričom skúsený center sa na ňom objavil so svojou typickou dlhou bradou. Ayla následne kývla hlavou a brada bola razom preč:

02. 05. 2020

Harpur predĺžil zmluvu s PredatorsTím Nashville Predators a obranca Ben Harpur, ktorý mohol byť po tejto sezóne obmedzeným voľným hráčom, sa dohodli na novej jednoročnej dvojcestnej zmluve s hodnotou 700 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 225 000 dolárov v nižšej lige. Dvadsaťpäťročný rodák z ontárijského Hamiltonu strávil túto sezónu v nižšej AHL, kde v dresoch Toronta a Milwaukee odohral 41 duelov so ziskom gólu a 11 asistencií. V ročníku 2018/19 hrával za Ottawu v NHL. Pripísal si gól a štyri asistencie v 51 dueloch. Dokopy v profilige odohral 103 zápasov, všetky za Senators, so ziskom 7 bodov (1+6).

29. 04. 2020

Hlinka Gretzky Cup tento rok nebudeKanadský hokejový zväz v utorok oznámil, že pre koronavírus ruší tohtoročný Hlinka Gretzky Cup, ktorý sa mal konať 3. až 8. augusta v Edmontone a Red Deer z provincie Alberta. Na turnaji sa každoročne predstavujú najlepší hráči do 18 rokov. K jeho zrušeniu prispela aj skutočnosť, že Edmonton chce mať k dispozícii svoju arénu pre prípad, že by v lete hostil zápasy NHL.

27. 04. 2020

Nilsson sa vracia do ŠvédskaÚtočník Jacob Nilsson to po dvoch sezónach v organizácii Chicaho Blackhawks balí a od ročníka 2020/21 bude súčasťou tímu Färjestad BK zo švédskej SHL. Dvadsaťšesťročný Švéd podpísal s Chicagom zmluvu v roku 2018 a odohral v jeho drese dva bezbodové zápasy v sezóne 2018/19. Celý tento ročník strávil v nižšej AHL, kde v drese Rockfordu zaznamenal 7 gólov a 14 asistencií v 62 stretnutiach.

26. 04. 2020

Masová streľba v Novom Škótsku: Crosby poslal domov slová podporyKapitán Pittsburghu, Sidney Crosby, poslal slová podpory občanom svojho rodného Nového Škótska. Tí sa vyrovnávajú s masovou streľbou, ktorej obeťou sa stalo až 22 ľudí: „Som v Pittsburghu, ale pochádzam z Nového Škótska a moje srdce aj myseľ sú doma s vami všetkými. Rád by som vyjadril úprimnú sústrasť všetkým rodinám a priateľom, ktorých táto veľká tragédia ovplyvnila, ako aj rodine policajtky Heidi Stevensonovej z Cole Harbour, ktorá obetovala svoj život, aby chránila iných. Rád by som poďakoval každému z prvého kontaktu, ako aj zdravotníkom, ktorí čelili tejto nočnej more, aby nás ochránili. Viem, že budeme držať spolu, ako to vždy robíme v ťažkých časoch, a pomôžeme podporovať tých, ktorí to potrebujú najviac. Posielam späť domov moju lásku a podporu.“

25. 04. 2020

Ayres pomôže pacientom s obličkovými problémamiMuž, ktorý zachránil Carolinu vo februárovom zápase proti Torontu, sa teraz pokúsi pomôcť aj pacientom s chorými obličkami. David Ayres v čase pandémie koronavírusu zakladá v spolupráci s Obličkovou nadáciou v Kanade fond na pomoc spomínanými pacientom. Ayres sa snaží pomôcť tejto cieľovej skupina preto, lebo v roku 2004 počas epidémie SARS podstúpil transplantáciu obličky. Cieľom jeho fondu je vyzbierať 100 000 dolárov. Pripomeňme, že Ayers sa 22. februára stal prvým pohotovostným brankárom v histórii NHL, ktorý zaknihoval víťazstvo.
Maple Leafs chcú poskytovať tisícky jedál denneSpoločnosť Maple Leafs Sports & Entertainment začína využívať Scotiabank Arénu, domovský stánok Maple Leafs (NHL) a Raptors (NBA), na prípravu 10 000 jedál denne, ktoré sú určené pre zdravotníkov v prvej línii a ich rodiny. Priestor v hale sa pretransformoval na produkčnú linku, ktorá by až do konca júna mala byť v činnosti päť dní v týždni. Jedlá budú distribuované do útulkov, komunitných agentúr a nemocníc v Toronte pri striedaní zmien. Cieľom je, aby pracovníci mohli odísť domov aj s jedlom pre svojich rodinných príslušníkov. Táto aktivita poskytne prácu asi 90 ľuďom.
Tréningová hala Ducks sa premenila na veľký skladTréningová hala tímu Anaheim Ducks v kalifornskom Irvine sa premenila na dočasný sklad potravín miestnej potravinovej banky. Vo štvrtok hala začala plniť 120 paletami potravín a vody, pričom s rozvozom by sa malo začať budúci týždeň. Hala bola zatvorená od 18. marca a pre svoje pôvodne využitie sa neotvorí skôr, ako to neodobria miestne zdravotnícke autority.

24. 04. 2020

Lindros sa stal ambasádorom Flyers. Toto bude jeho prvý projektČlen Hokejovej siene slávy, Eric Lindros, sa vo štvrtok stal ambasádorom tímu Philadelphia Flyers, v drese ktorého strávil prvých osem sezón svojej kariéry. V 486 zápasoch si pripísal 290 gólov a 659 bodov, pričom od roku 2018 visí jeho číslo 88 pod stropom miestnej haly. Ako prvý projekt v novej pozícii pre neho bude zbierka „ALL IN Challenge“, cez ktorú sa Flyers pokúsia vyzbierať peniaze pre ľudí trpiacich hladom pre šírenie vírusu Covid-19. Odmenou pre jedného z darcov bude skúsenosť so zápasovým dňom, ktorá bude zahŕňať prítomnosť na dopoludňajšom rozkorčuľovaní, slávnostné vhodenie puku, sledovanie zápasu vo VIP lóži spolu s Lindrosom a pozápasová oslava s bývalými hráčmi tímu a špeciálnymi hosťami.

|< <   104 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies